Олія чайного дерева для волосся

Олія чайного дерева чудово впливає на здоров’я та красу твого волосся. Вона має цілющі властивості, адже недарма цю австралійську рослину називають “природним лікарем”. Крім того, ти отримаєш помітний косметичний ефект: волосся стане більш блискучим, а колір набуде природної яскравості. Тому якщо ти досі не користуєшся олією чайного дерева, то радимо обов’язково включити її у твою beauty-рутину.

Час читання: 3 хвилини та салатик 🥗

статья доступна на русском языке

Склад засобу

Назва цієї ефірної олії може дещо ввести в оману, але з чаєм вона не має нічого спільного. Її отримують з листя тропічної рослини мелалеуки, що походить з родини Митрові і є найближчим родичем евкаліпта. Та ми звикли до більш розповсюдженої назви, а саме — “чайне дерево”.

Отже, ефірна олія, що здобувається з цього листя, включає безліч корисних активних речовин, тому її можна сміливо назвати лікарським засобом. Серед її властивостей варто виділити антисептичну, протигрибкову та протизапальну дії. Олію часто використовують у косметології та трихології в ролі профілактичного засобу для лікування шкіри та волосся.

Шукай EVA Blog в Instagram

Найпростішим способом отримання цього корисного еліксиру є парова дистиляція. Не станемо вдаватись у подробиці технологічного процесу, але ефірна олія отримується природним шляхом, без додавання допоміжних речовин. В самому продукті зберігається багато корисних компонентів, серед яких є:

  1. Цинеол або евкаліптол — природний антисептик, який допомагає позбутись лупи, себорейного дерматиту, грибків, а також загоює пошкодження на шкірі
  2. Терпінеоли — речовини з приємним квітковим ароматом, що закривають лусочки та роблять волосся більш гладеньким без зайвого обтяження.
  3. Пінен, що міститься у хвойних рослинах, здатен прискорювати кровообіг та ефективно впливати на ріст волосся.

Різних складових в олії чайного дерева не перелічити, але навіть цих буде достатньо для того, щоб зрозуміти, наскільки вона корисна. Детальніше про це — далі в тексті.

Цікаво на тему: ТОП 3 кращих олій для волосся

Користь та шкода олії чайного дерева для волосся

Ефірна олія використовується для профілактики лікування волосся, а також в ролі косметичного засобу. Розгляньмо які проблеми вона розвязує в першому випадку:

  • бореться з випадінням волосся (терпінеоли);
  • регулює роботи сальних залоз на шкірі голови;
  • прискорює ріст волосся завдяки піненам;
  • зміцнює та зменшує випадіння;
  • лікує дерматити;
  • позбавляє від подразнень, свербежу, грибкових інфекцій, сухості шкіри завдяки  протимікробним, антибактеріальним властивостям.

Як косметичний продукт олія чайного дерева робить наступне:

  • надає пружності, яскравості кольору та живого блиску;
  • допомагає створити природний прикореневий об’єм;
  • усуває посіченість кінчиків;
  • з ним волосся легко розчісується та укладається;
  • підсилює дію вітамінів у твоїй косметиці.

Загалом цей еліксир є цілком безпечним, однак слід розуміти, що деякі компоненти можуть викликати алергічну реакцію. При індивідуальній непереносимості якихось з них, попередньо порадься з лікарем. Також не рекомендується використовувати олію під час вагітності (особливо на першому триместрі) та лактації. Засіб не підходить дітям до 6 років, а після дозволяється лише неконцентрований розчин. Якщо шкіра голови сильно пошкоджена, то спочатку займись лікуванням, а потім, тільки за порадою лікаря, можеш застосувати чайне дерево.

Застосування олії чайного дерева

Цілющу олійку зручно використовувати в домашніх умовах. Витрачається вона дуже економічно: 1-2 крапельки на 100 г будь-якого засобу для волосся. Достатньо лише ретельно змішати її з обраним продуктом та потримати до 15 хвилин. Найкраще олія працює з органічною та натуральною косметикою, наприклад, медовими, глиняними масками, скрабами та іншим. Тож переходимо безпосередньо до застосування як основного компонента.

Цікаво на тему: Цікаві особливості косметики з медом: топ засобів, які терміново треба спробувати

Маски

Олія чайного дерева чудово підходить для домашніх масок. Розглянемо найпопулярніші варіанти серед більшості.

Якщо в тебе жирна шкіра та сухі кінчики, тобі підійдуть маски з глиною, жовтком та медом.

Цікаво на тему: Маски для волосся в домашніх умовах

Для сухого типу ідеально підходять маски на основі кефіру.

Прискорять ріст твого волосся домашні масочки з олією чайного дерева, перцем або гірчицею. Не бійся, натуральні складові цих продуктів неагресивно впливають на кровообіг та сприяють росту.

Рекомендація: роби маски не частіше 1 разу на тиждень та за часом витримуй їх в залежності від активності доданих компонентів (тобто, якщо це гірчиця, то не варто тримати маску довго). Складові з м’якою дією (банан, кефір) можеш залишати на декілька годин.

Обгортання

Дана процедура проводиться лише раз на тиждень, але має дуже дієвий ефект. Після неї волосся стає слухняним, гладеньким та легко розчісується. Для обгортань наш еліксир змішують с іншими олійками, що підсилюють її дію. Наприклад, для жирного волосся користуйся олією жожоба. Для нормального та сухого типу обирай оливкову, кокосову та касторову олію.

Ополіскування

Щоб твоє волосся стало більш слухняним, блискучим та легше розчісувалось, зроби простий розчин: до 1 л води додай 2 крапельки олії чайного дерева та використовуй після миття. Засіб буде більш корисним та ефективним, якщо комбінувати його з відваром кропиви або ромашки.

Розчісування з олійкою

Є така крутезна процедура, як аромарозчісування: наноси 4-5 крапель розчину олії на гребінець з рідкими зубчиками та розчісуй волосся по всій довжині протягом 10 хвилин. Запам’ятай, що гребінець краще вибирати з натуральних матеріалів, наприклад, деревяний, та не забувати щоразу промивати його під проточною водою. Процедуру достатньо проводити 2 рази на тиждень, щоб результат приємно тебе здивував.

Напиши в коментарях, який спосіб застосування тобі найбільш сподобався та яким ти скористаєшся в першу чергу. І не забудь поставити нам ❤️!

Читай також:

1 Вересня / 2023 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті