Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й переглянути свій догляд за шкірою. І мова зараз йде не про санскріни, а про базовий крем для обличчя, який забезпечить належний догляд у літню пору року. Кажу відразу, ось та універсальна баночка з кремом, якою багато хто звик користуватися цілий рік, навряд чи підійде. Вся суть у тому, що зі зміною пори року в шкірному покриві змінюється потреба в догляді. Так яким же має бути крем на літо? Зараз розповім тобі в деталях.

Яким має бути крем для обличчя на літо

1-Яким-має-бути-крем-для-обличчя-на-літо

Висока активність сонячних променів, спека, сухе повітря, потовиділення, вуличний пил змушують шкіру працювати більш активно, захищаючись від негативного впливу зовнішніх факторів. В результаті чого ти можеш зіткнутися з сухістю та зневодненням епідермісу, подразненням, появою жирного блиску й неприємних висипань. Тому, щоб мінімізувати ризик виникнення всіх цих “сюрпризів”, потрібно подбати про свою б’юті рутину. І одним із найважливіших продуктів є крем. Але як обрати серед величезної кількості різноманітних баночок той самий? Зараз розповім, на що потрібно звернути увагу:

  1. Текстура. Засіб має бути нежирним і абсолютно невагомим, моментально вбиратися, даючи змогу шкірі дихати. Ще однією причиною вибору легких текстур є додаткове використання сонцезахисних засобів. У спеку шкіру вкрай не рекомендується перевантажувати.
  2. Акцент на зволоженні. Безумовно, підтримувати необхідний рівень гідратації шкірного покриву треба цілий рік. Але влітку, коли температура повітря дуже висока, а палюче сонечко ще більше погіршує ситуацію, шкіра втрачає багато вологи. Крем, що відновлює гідробаланс, – однозначний мастхев у літній б’юті-рутині.2-Яким-має-бути-крем-для-обличчя-на-літо
  3. Антиоксидантний захист. Він просто незамінний. Антиоксиданти підвищують ефективність роботи санскріну, допомагають захистити шкіру від вільних радикалів і негативного впливу зовнішніх чинників, уповільнюють процеси старіння, а також загалом підтримують її здоров’я та красу.
  4. Без чутливих до ультрафіолету компонентів. Сьогодні у складах кремів можна знайти величезну кількість різних активних компонентів, які дбають про здоров’я та красу шкіри. Але деякі з них є чутливими до ультрафіолету й підвищують ризик появи фотодерматиту, пігментних плям, подразнення тощо. Тому краще уникати формул, у складі яких є ретиноїди, AHA-кислоти, бензоїл пероксид, косметичні олії, що легко окислюються тощо. Косметологи рекомендують використовувати косметику з цими компонентами у вечірній час, а зранку наносити крем з SPF з рівнем захисту не нижче 30, а краще не нижче 50.

Цікаво на тему: Літні активи: 28 засобів для догляду за шкірою та волоссям

Це лише загальні вимоги, яким має відповідати крем для використання в спекотні дні. Крім цього потрібно враховувати тип шкіри та її потреби. Щоб тобі було простіше визначитися з вибором доглядових засобів, я підготувала для тебе кілька порад і поділюся добіркою класних засобів.

Шукай EVA Blog в Instagram

Як вибрати крем на літо за типом шкіри

Ну що, приступимо до найцікавішого? Визнач свій тип шкіри, читай рекомендації щодо вибору б’юті-продуктів і обирай найкращий крем на літо.

Суха шкіра

3-Суха-шкіра

Тут все максимально просто: зволоження, зволоження й ще раз зволоження. Твоє головне завдання – не допустити появи надмірної сухості, лущення та відчуття стягнутості. Тому в складі шукай компоненти, які не тільки відновлюють гідробаланс, а й утримують цінну вологу всередині клітин. Ідеально підійдуть креми, у складі яких буде присутня гіалуронова кислота, екстракт алое та ірису, гліцерин, сечовина, аквапоріни, сквалан, провітамін B5 тощо.

До яких продуктів рекомендую придивитися:

Avene Antirougeurs Jour Day Cream

1_1 Avene Antirougeurs Jour Day Cream (6)

Якщо шкірі потрібне інтенсивне зволоження, тоді тобі безперечно варто звернути увагу на крем Antirougeurs Jour Day Cream від французького бренду дерматокосметики Avene. Формула засобу містить термальну воду, олію каріте, гліцерин і запатентований комплекс активних речовин TRP-Regulin™, який знижує реактивність шкіри. Завдяки такому складу епідерміс отримує не тільки необхідне зволоження, але також у ньому підтримується збалансований мікробіом. Великим плюсом крему є легка консистенція та наявність фактора захисту SPF 30. Що ще потрібно на літо?

Topicrem Hydra+ Light Moisturizing Radiance Cream

1_2 Topicrem Hydra+ Light Moisturizing Radiance Cream (7)

Це ще один перевірений крем з легкою консистенцією та відмінними зволожувальними властивостями, який ідеально підходить як сухій, так і чутливій шкірі. Topicrem Hydra+ Light Moisturizing Radiance Cream не залишає жирного блиску та липкої плівки на обличчі, не містить алергенів, на п’ять з плюсом зволожує, пом’якшує і живить.

La Roche-Posay Hydraphase HA Rich

1_3 La Roche-Posay Hydraphase HA Rich (5)

З цим засобом знайомі практично всі власники сухої шкіри. Крем La Roche-Posay Hydraphase HA Rich швидко справляється з відчуттям стягнутості епідермісу, активно зволожує і підтримує необхідний рівень гідратації до 72 годин. Активними компонентами продукту виступають термальна вода й гіалуронова кислота. Тому, якщо ти ще не встигла спробувати цей крем, настійно рекомендую зробити це.

Цікаво на тему: У чому різниця між сухою та зневодненою шкірою?

Проблемна та жирна шкіра

4-Проблемна-та-жирна-шкіра

Коли за вікном стрімко зростає температура повітря, у проблемної та жирної шкіри десь вмикається кнопочка “Активувати ще більший синтез себуму“. Але проблема полягає не тільки у виробленні шкірного сала, сюди ми додаємо ще потовиділення, осідання пилу та бруду протягом дня. Усе це стає сприятливим середовищем для розвитку бактерій і, як наслідок, ти стикаєшся із загостренням акне й появою нових висипань. Тому під час вибору крему на літо для проблемної шкіри потрібно враховувати ще кілька важливих характеристик:

  • некомедогенність;
  • регуляція роботи сальних залоз;
  • матуючий ефект;
  • антибактеріальні компоненти в складі.

Цікаво на тему: Як позбутися прищів і шрамів від них у домашніх умовах

Думаєш, буде складно вибрати крем із такими властивостями? Я вже все зробила за тебе. Лови трійку кремів для проблемної шкіри, які можна розглянути до придбання:

ABOUT face Acne Treatment 

2_1 ABOUT face Acne Treatment (5)

Зволожувальний гель ABOUT face Acne Treatment стане ідеальним помічником у догляді за проблемною шкірою. Він має рідку консистенцію, швидко вбирається, забезпечує необхідний рівень гідратації епідермісу, не залишає жирної плівки на обличчі та добре матує. У складі засобу гліцерин і екстракт мексиканського кактуса, пантенол, триголаза, які покращують стан епідермісу. Крім цього формула гелю доповнена цинком для нейтралізації бактерій, а також комплексом кислот, що очищають пори та вирівнюють тон обличчя. Склад просто ідеальний.

BABE Laboratorios Stop Akn Mattifying Moisturiser

2_2 BABE Laboratorios Stop Akn Mattifying Moisturiser (6)

Як альтернативу можеш придивитися до крему BABE Laboratorios Stop Akn Mattifying Moisturiser. Він теж піклується про оптимальний рівень зволоження шкірного покриву, заспокоює, бореться з постакне, регулює роботу сальних залоз і матує. Консистенція крему нагадує легку емульсію, яка швидко вбирається та зовсім не відчувається на шкірі. Тобі однозначно сподобається. Основними компонентами продукту виступають ніацинамід, саліцилова кислота й цинк. З цією трійцею твоя шкіра в цілковитій безпеці.

Dr.Ceuracle 5а Control Clearing Cream

2_3 Dr.Ceuracle 5а Control Clearing Cream (5)

Ну, хіба можна складати рейтинг доглядової косметики без корейських засобів? Звичайно ж, ні. Тому я швиденько виправляюся та знайомлю тебе з легендарним кремом Dr.Ceuracle 5а Control Clearing Cream. Він був розроблений спеціально для догляду за проблемною жирною шкірою з ознаками внутрішнього зневоднення. Продукт має гелеву консистенцію та рН 5,5-6,5, регулює роботу сальних залоз, нормалізує гідроліпідний баланс, глибоко зволожує, пригнічує ріст і розвиток бактерій, що викликають акне, матує шкірний покрив. Для проблемної та жирної шкіри – один із найкращих засобів.

Цікаво на тему: Комедон: причини появи та як позбутися

Чутлива

5-Чутлива

Зазвичай чутлива шкіра гостро реагує на агресивні компоненти в складі косметичних засобів та інші зовнішні подразники, внаслідок чого може відповісти появою стягнутості, свербіння, почервоніння. І одним із таких чинників є УФ-промені та спека. Тому в складі крему на літо обов’язково мають бути заспокійливі компоненти, також слід надавати перевагу засобам без виражених ароматизаторів, барвників та активів, що можуть викликати небажану реакцію на шкірі. Які ж продукти підійдуть у цьому разі?

La Roche-Posay Toleriane Sensitiv

3_3 La Roche-Posay Toleriane Sensitiv (4)

Гіперчутлива шкіра потребує делікатнішого догляду, спрямованого на зміцнення захисного бар’єра та нормалізацію мікробіома. З цим завданням впевнено впорається крем La Roche-Posay Toleriane Sensitiv. Його активними компонентами виступають термальна вода, пребіотики, Вітамін В3 і гліцерин, які забезпечують епідермісу зволоження до 48 годин, заспокоюють, зменшують сухість і почервоніння, підтримують процеси регенерації. У складі повністю відсутні ароматизатори, нафтопродукти та агресивні спирти. Крем некомедогенний і підходить навіть дітям.

Sane Hyaluronic Acid + Vitamin C + E Face Cream For Sensitive Skin

3_2 Sane Hyaluronic Acid + Vitamin C + E Face Cream For Sensitive Skin (6)

Велика кількість позитивних відгуків зайвий раз підкреслюють ефективність крему Sane Hyaluronic Acid + Vitamin C + E Face Cream For Sensitive Skin. Він однозначно заслуговує на твою увагу. Склад просто неймовірний: гіалуронова кислота, вітаміни С і Е, натуральні рослинні екстракти та олії.  Такий “коктейль” забезпечує чутливій шкірі необхідний догляд. Крем невагомий, швидко вбирається, некомедогенний, повністю адаптований під потреби чутливого епідермісу. Він захищає шкіру від негативного впливу зовнішнього середовища, наповнює вологою та перешкоджає її втраті, стимулює вироблення колагену й забезпечує антиоксидантний захист.

Dr+MEDM Facial Aqua Moisturizer

3_1 Dr+MEDM Facial Aqua Moisturizer (6)

Однозначною рекомендацією для подразненої та чутливої шкіри є крем-гель Dr+MEDM Facial Aqua Moisturizer. Грамотно підібраний комплекс активних компонентів (трегалоза, екстракт агави та троянди) глибоко живить і зволожує шкірний покрив, заспокоює його, зменшує локальне запалення, зміцнює епідермальний бар’єр і захищає від негативного впливу зовнішніх факторів. Продукт має гібридну текстуру у вигляді крему-гелю, легко поглинається та не залишає після себе відчуття липкості. Все що потрібно й нічого зайвого!

Цікаво на тему: Обираємо спрей для обличчя на літо: як, який і для чого?

Комбінована

6-Комбінована

Складність вибору косметики для комбінованого типу шкіри полягає в тому, що різні ділянки обличчя потребують абсолютно різного догляду. Зараз поясню… Т-зона, як правило, вирізняється активнішим виділенням себуму, а решта ділянок епідермісу водночас залишаються сухими. Багато хто змушений використовувати кілька засобів одночасно для забезпечення якісного догляду. Але хто сказав, що неможливо підібрати один хороший крем, який задовольнить потреби комбінованої шкіри? І щоб ти не витрачала багато часу на добірку ідеально відповідного засобу, можеш звернути увагу на такі продукти:

Bielenda Bouquet Nature Огірок і Лайм

4_3 Bielenda Bouquet Nature Огірок і Лайм (4)

Матувальний і водночас зволожувальний крем, який класно працює з комбінованою шкірою. Засіб миттєво вбирається, не залишає після себе жирної плівки й такого дратівливого для всіх блиску. Після нанесення ти отримуєш оксамитову матову шкіру без жодного натяку на скупчення себума. Склад крему дуже хороший: саліцилова кислота, вітамін В3, екстракти лайма та огірка. Активні компоненти починають діяти відразу ж після нанесення на поверхню шкірного покриву. Зволоження, звуження пор, зменшення почервоніння, підвищення еластичності – результат, який ти гарантовано отримаєш.  Крем Bielenda Bouquet Nature Огірок і Лайм варто зберегти собі в закладки.

Garnier Skin Naturals

4_2 Garnier Skin Naturals (4)

Зволожувальний гель Garnier Skin Naturals однозначно підійде комбінованій шкірі. Переваг у нього хоч відбавляй:

  • засіб на 96% має натуральний склад;
  • дарує шкірі зволоження на цілих 48 годин;
  • має протизапальні, загоювальні та заспокійливі властивості;
  • підвищує захисні функції клітин;
  • дарує шкірі приємне природне сяйво.

Продукт вирізняється дуже легкою гелевою консистенцією, швидко вбирається та залишає на шкірі приємне відчуття свіжості. Ефективність гелю виправдана його складом: гіалуронова кислота й алое вера. Ти точно внесеш цей засіб до списку улюбленців.

Farmona Herbal Care Зелений чай

4_1 Farmona Herbal Care Зелений чай (3)

Це ще один засіб, який готовий позмагатися за твою увагу. Крем Farmona Herbal Care Зелений чай увібрав у себе все необхідне для догляду за комбінованою шкірою: екстракт зеленого чаю та гамамелісу, олію ши, біоактивний цинк РСА і матувальний комплекс. Ці компоненти допомагають боротися з недосконалостями шкірного покриву, зволожують, живлять, захищають від оксидантного стресу й ультрафіолету, регулюють секрецію сальних залоз і запобігають появі вугрів.

Цікаво на тему: Що таке бакучіол і чи може він замінити ретинол?

Нормальна

7-Нормальна

З вибором догляду на літо для нормального типу шкіри проблем виникнути не повинно. Використовувати можна абсолютно будь-які креми, але під час вибору косметики не забувай керуватися порадами, про які писала вище.

Що стосується продуктів, які можна прикупити для літнього догляду, то вони такі:

L’Oreal Paris Геній зволоження

5_3 L'Oreal Paris Геній зволоження (2)

Цей аквафлюїд не залишить тебе байдужою. Він миттєво вбирається завдяки надлегкій консистенції, підтримує оптимальний рівень зволоження впродовж 72 годин, дарує шкірі гладкість і шовковистість. Флюїд L’Oreal Paris Геній зволоження не містить у своєму складі зайвих компонентів, лише тільки найефективніші: сік алое та гіалуронова кислота. На літо – ідеально!

Garnier Skin Naturals Botanical Cream

5_2 Garnier Skin Naturals Botanical Cream (3)

Якщо ти віддаєш перевагу натуральним органічним засобам для догляду за шкірою обличчя, в такому разі крем Garnier Skin Naturals Botanical Cream – те, що потрібно. Він на 96% складається з інгредієнтів натурального походження, має легку консистенцію, не містить парабенів, силіконів і синтетичних барвників. Головними “супергероями” продукту є екстракт винограду, вітамін Е та гліцерин. Завдяки їм підвищується еластичність епідермісу, активізуються процеси регенерації, нормалізується гідробаланс, посилюється вироблення еластину й колагену.

Embryolisse Laboratories Hydra-Cream Light

5_1 Embryolisse Laboratories Hydra-Cream Light (3)

Легкий зволожувальний крем Embryolisse Laboratories Hydra-Cream Light подарує твоїй шкірі якісний догляд. Він збагачений екстрактом лотоса й гіалуроновою кислотою з різною молекулярною масою. Активні компоненти легко проникають в епідерміс, ефективно зволожують його, запускають процеси відновлення, підвищують захисні функції, надають шкірі м’якості, свіжого та сяйливого вигляду. Вердикт однозначний – треба брати!

Цікаво на тему: Next level: що таке дрон-косметика і навіщо вона потрібна

Зріла

8-Зріла

Ні для кого не секрет, що активний вплив сонячних променів провокує розвиток фотостаріння, незалежно від віку. Але для людей у віці 35+ необхідно вже потурбуватися про підбір догляду для зрілої шкіри. Головне завдання таких косметичних засобів має полягати в запобіганні появі глибоких зморшків і ліній на обличчі, підвищенні пружності епідермісу та в забезпеченні шкірного покриву антиоксидантним захистом. Мета – уповільнити процеси старіння. І це цілком можливо! Обов’язково збережи собі добірку кремів на літо для зрілої шкіри:

Medi-Peel Volume TOX Cream Peptide

6_3 Medi-Peel Volume TOX Cream Peptide

Омолоджувальний крем Volume TOX Cream Peptide від корейського бренду Medi-Peel подарує твоїй шкірі пружність, свіжість і допоможе розгладити зморшки. Засіб має ніжну та легку консистенцію, швидко поглинається і підходить абсолютно всім. У складі продукту міститься інноваційний пептидний комплекс, кетон малини та екстракт листя евкаліпта. Ці компоненти підвищують захисні властивості епідермісу на клітинному рівні, активізують вироблення колагену й еластину, тонізують, підвищують пружність шкіри та дарують їй гарне сяйво.

Bielenda Процедура молодості

6_2 Bielenda Процедура молодості (1)

І знову в добірку потрапляє крем від Bielenda. Він був створений з урахуванням усіх потреб зрілої шкіри, щоб подарувати їй молодість і красу. Склад експерти бренду збагатили муцином равлика, наночастинками золота, гіалуроновою кислотою, олією Ши та вітаміном Е. Ти просто не впізнаєш свою шкіру – вона стане зволоженою, підтягнутою і бархатистою. Крім цього активні компоненти крему вирівнюють тон обличчя, активують синтез колагену, захищають від окисного стресу та зменшують видимість зморшок.

FarmStay Derma Cube Plant Stem Cell Super Active Cream

6_1 FarmStay Derma Cube Plant Stem Cell Super Active Cream (1)

І завершує нашу добірку засобів для зрілої шкіри корейський крем FarmStay Derma Cube Plant Stem Cell Super Active Cream. Це справжній еліксир молодості для твоєї шкіри. Продукт вирівнює тон обличчя, скорочує кількість зморшок, оздоровлює епідерміс, зволожує його та уповільнює випаровування вологи, активізує процеси регенерації на клітинному рівні, підвищує еластичність і живить. Такий ефект досягається завдяки якісно підібраним компонентам: стовбурові клітини приморського синьоголовника, ніацинамід, олія лаванди й римської ромашки, аденозин, гіалуронова кислота, фільтрат морського критмума. Формула дійсно робоча, однозначно варто звернути увагу на цей крем.

І пам’ятай, незалежно від того, для якого типу шкіри ти обираєш догляд, обов’язково нанось на шкіру санскрін. У літню пору він особливо важливий для захисту епідермісу, збереження молодості та краси.

Сподіваюся, мої поради допоможуть тобі вибрати ідеальний крем на літо. А якщо ти вже знайшла свого фаворита серед запропонованої косметики в статті, обов’язково постав вподобайку й розкажи в коментарях, який засіб ти обрала.

Читай також:

29 Квітня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті