Літні активи: 28 засобів для догляду за шкірою та волоссям

Якісний щоденний догляд влітку, безперечно, має враховувати сезонні погодні особливості. Тож якщо у своїй весняній рутині ти не приділила достатньо уваги санскрінам, то саме час терміново поповнити косметичку сонцезахисним засобом з SPF. Але окрім цього літній догляд потребує й інших активних компонентів (активів), які допоможуть дбати про стан шкіри та волосся. У цій статті EVA Blog зроблю не лише їх огляд, а й поділюсь добіркою відповідних продуктів з асортименту eva.ua.

Що таке активи?

Активні компоненти (активи) — це ті складові, які є основними діючими у косметичному засобі та видимо впливають на стан шкіри.

01-Активні-компоненти

Основні задачі активів у щоденному догляді в літній період:

  • зволоження;
  • антиоксидантна дія;
  • себорегуляція;
  • освітлення;
  • сонцезахист.

Шукай EVA Blog в Instagram

Про сонцезахисні засоби EVA Blog детально розповідав у статті за цим посиланням, тож переходь по ньому, щоб розібратися в особливостях SPF фільтрів. У даній публікації розповім про решту важливих в літній період активних компонентів. Звісно, залишається ще робота з персональними потребами шкіри, але це вже тема окремих статей.

 

Цікаво на тему: 9 порад від косметолога, як доглядати за шкірою обличчя влітку

Активні компоненти для зволоження

Зволоження — одна з основних задач у щоденному догляді в літній період, адже активне сонце сприяє фотостарінню через зневоднення. Тому склад засобів має досягати двох цілей: наситити шкіру вологою та втримати її всередині. Для цього знадобляться зволожувальні компоненти з гарною проникністю та ті, що виконують бар’єрну функцію. Зокрема, зверни увагу на гіалуронову кислоту, екстракти зеленого чаю та алое, амінокислоти та молочний протеїн.

02-Активні-компоненти-для-зволоження

Назва Країна Активні компоненти
Q+A Hyaluronic Acid Facial Serum Велика Британія Гіалуронова кислота, бетаїн, гліцерин.
FarmStay Hyaluronic Acid Multi Aqua Gel Mist Південна Корея Гіалуронова кислота, бетаїн, гліцерин.
Dr.Jart+ Vital Hydra Solution Hydro Plump Water Cream Південна Корея Гіалуронова кислота, рослинні екстракти, гліцерин, ніацинамід.
Cos De Baha Aloe Leaf Ext Hyaluronic Acid Serum Південна Корея Екстракт алое, гіалуронова кислота, алантоїн, бетаїн.
BABE Laboratorios Aloe Vera Іспанія Екстракт алое, бетаїн, пантенол.
CHI Aloe Vera Curl Enhancing Shampoo США Екстракт алое, цераміди, екстракт агави, пантенол та гідролізований шовк.

Гіалуронова кислота

Оскільки під дією ультрафіолету природна гіалуронова кислота, що міститься в шкірі, активніше руйнується, то у свій щоденний догляд варто додати засоби з цим компонентом для відновлення балансу. Гарна зволоженість сприятиме збереженню здорового та молодого вигляду, сповільнюватиме появу зморшок. Окрім того, гіалуронова кислота позитивно впливає на синтез колагену. Тож шукай цей компонент не лише у засобах для шкіри довкола очей чи обличчя, а й для волосся. У складі часто позначається як Sodium Hyaluronate.

Q+A Hyaluronic Acid Facial Serum

1_1 Q+A Hyaluronic Acid Facial Serum (5)

Сироватка Q+A Hyaluronic Acid Facial Serum відновлює гідроліпідний баланс, може бути частиною антивікового догляду. Окрім гіалуронової кислоти містить у складі  бетаїн та гліцерин. Як зазначає виробник, особливо може зацікавити суху шкіру та ту, що відчуває стрес.

FarmStay Hyaluronic Acid Multi Aqua Gel Mist

1_2 FarmStay Hyaluronic Acid Multi Aqua Gel Mist (6)

Гелевий міст Hyaluronic Acid Multi Aqua від корейського бренду FarmStay підійде для всіх типів шкіри. Легка текстура та зручний флакон з дозатором. Швидко поглинається завдяки декільком видами молекул гіалуронової кислоти. У складі також є гліцерин та бетаїн. Сприяє розгладженню та утворенню захисного бар’єра на шкірі. Використовуй впродовж дня, особливо якщо багато часу проводиш на відкритому повітрі.

Dr.Jart+ Vital Hydra Solution Hydro Plump Water Cream

1_3 Dr.Jart+ Vital Hydra Solution Hydro Plump Water Cream (4)

Крем-гель Dr.Jart+ Vital Hydra Solution Hydro Plump підійде навіть чутливій шкірі. Містить гіалуронову кислоту, гліцерин та рослинні екстракти. У складі також присутній ніацинамід, щоб регулювати активність сальних залоз. Покращує зволоженість шкіри і завдяки її насиченню, і завдяки перешкоджанню швидкому зневодненню.

Цікаво на тему: Що таке флюїд для обличчя і як ним користуватися

Екстракт алое

Екстракт алое не тільки чудово працює з задачею утримання вологи, але й виконує захисні функції. Сприяє зменшенню запалень, регенерації клітин та заспокоєнню шкіри. В літній період, коли сонечко активно впливає на нас, цей компонент точно має поповнити щоденний догляд як за обличчям, так і за тілом.

Cos De Baha Aloe Leaf Ext Hyaluronic Acid Serum

2_1 Cos De Baha Aloe Leaf Ext Hyaluronic Acid Serum (4)

Корейська сироватка Cos De Baha Aloe Leaf Ext Hyaluronic Acid, що на 92,5% складається з екстракту алое. Не лише сприяє зволоженню, а й заспокоює запалення.  Містить також бетаїн, алантоїн та гіалуронову кислоту. Позитивно впливає на мікрорельєф та  надає здорового вигляду.

BABE Laboratorios Aloe Vera

2_2 BABE Laboratorios Aloe Vera (5)

Є як в повномірній, так і в зручній дорожній версії. Гель BABE Laboratorios Aloe Vera має приємну консистенцію. Містить пантенол та бетаїн. Може використовуватись як багатофункціональний засіб для сухої, чутливої та подразненої шкіри: крем чи гель (в тому числі після гоління), маска для обличчя чи волосся, як легке заспокоєння після тривалого часу на сонці. Сприяє покращенню стану шкіри, заспокоює та відновлює. Але при відкритих ранках чи подряпинах бажано уникати.

CHI Aloe Vera Curl Enhancing Shampoo

2_3 CHI Aloe Vera Curl Enhancing Shampoo (4)

Екстракт алое вера ефективно працює не лише в засобах для обличчя. Американський бренд CHI пропонує шампунь Aloe Vera Curl Enhancing, який особливо зацікавить дівчат з кучерявим волоссям. М’яко очищує, покращує стан локонів.  У складі є цераміди, екстракт агави, пантенол та гідролізований шовк.

Цікаво на тему: Що таке пептиди та навіщо вони потрібні в косметиці

Антибактеріальні активи-антиоксиданти

Оскільки влітку частіше виникають проблеми з себорегуляцією, то у поєднанні з ультрафіолетом створюється сприятлива середа для розмноження шкідливих бактерій. Тому правильний догляд має включати компоненти з антисептичною та антиоксидантною дією.

03-Антибактеріальні-активи-антиоксиданти

Назва Країна Активні компоненти
Cos De Baha Vitamin C Msm Serum Південна Корея Вітамін С, екстракт алое, гіалуронова кислота
Medik8 Daily Radiance Vitamin C C-Tetra Cream SPF 30 Велика Британія Вітамін С, гіалкронова кислота
Cos De Baha Azelaic Acid 10% Serum Південна Корея Азелаїнова кислота, пантенол, ніацинамід, екстракт алое
The Elements Skin Balancing Cream Велика Британія Азелаїнова кислота, цинк PCA, сквалан
Commonlabs Vitamin E Calming Ampoule Південна Корея Екстракт зеленого чаю, алантоїн, гліцерин, токоферол
Tony Moly The Green Tea True Biome Watery Toner Південна Корея Екстракт зеленого чаю
Skin1004 Madagascar Centella Soothing Cream Південна Корея Центелла азіатська, цераміди, гіалуронова кислота
Skin1004 Madagascar Centella Air-Fit Suncream Plus Південна Корея Центелла азіатська, ніацинамід
Dr. Jart+ Cryo Rubber With Soothing Allantoin Південна Корея Алантоїн, ніацинамід, рослинні екстракти
Averac Focus E+C Hyaluronic Іспанія Вітамін Е та С, ферулова та гіалуронова кислота.
BC Bonacure Clean Balance Deep Cleansing Shampoo Німеччина Вітамін Е, веганський кератин

Вітамін С

Має гарні антиоксидантні властивості, активізує регенерувальні процеси. У засобах для догляду часто представлений у формі аскорбінової кислоти. В літній період вітамін С необхідно поєднувати з санскріном. Сприяє освітленню шкіри, бажано використовувати на ніч.

Cos De Baha Vitamin C Msm Serum

5_1 Cos De Baha Vitamin C Msm Serum (2)

Має у складі не лише вітамін С (у стабільній формі Sodium Ascorbyl Phosphate), а й вітамін Е, який допомагає сповільнити старіння та сприяє зволоженості. Сироватка від  корейського бренду Cos De Baha працює як антиоксидант, зменшує висипання, має антиейдж ефект. Також містить екстракт алое, ферулову та гіалуронову кислоту, природну сірку. Дбає про зволоженість шкіри та знижує шкідливий вплив ультрафіолету. Немає запаху, тому сподобається тим, кого дратують косметичні аромати.

Medik8 Daily Radiance Vitamin C C-Tetra Cream SPF 30

5_2 Medik8 Daily Radiance Vitamin C C-Tetra Cream SPF 30 (2)

Комбо зі зволоження, антиоксидантної дії та SPF захисту від професійного бренду косметики. Завдяки Medik8 Daily Radiance Vitamin C C-Tetra Cream шкіра виглядає більш здоровою та природно красивою. Містить гіалуронову кислоту та гліцерин, щоб підтримувати зволожений стан. Хімічні фільтри нового покоління, які теж є у складі, сприяють зменшенню негативного впливу сонячної активності.

Цікаво на тему: Вітамін C у догляді за шкірою: переваги та кому підійде

Азелаїнова кислота

Активний компонент, який має м’яку дію, допомагає при акне та пігментації. Азелаїнова кислота гарно поєднується з іншими активами. Зменшує наявні запалення та перешкоджає появі нових.

Cos De Baha Azelaic Acid 10% Serum

6_1 Cos De Baha Azelaic Acid 10% Serum

У складі сироватки  Cos De Baha Azelaic Acid окрім азелаїнової кислоти є гіалуронова, пантенол, екстракт алое вера, ніацинамід. Засіб сприяє зупиненню запальних процесів. При регулярному використанні видимо приборкує почервоніння, зменшує пігментацію та сліди від висипань. Зверни увагу на цю сироватку, якщо турбує розацеа або маєш суху чи чутливу шкіру.

The Elements Skin Balancing Cream

6_2 The Elements Skin Balancing Cream

Якщо набридла надмірна пігментація і прагнеш красивого, рівного тону шкіри, спробуй крем The Elements Skin Balancing. Азелаїнова кислота потурбується про почервоніння, цинк PCA збалансує вироблення себума, а рослинні екстракти сприятимуть заспокоєнню шкіри обличчя. Окрім того, у складі є гліцерин, сквалан. Замовляй, якщо маєш жирну, проблемну або комбіновану шкіру.

Цікаво на тему: Азелаїновий пілінг для обличчя: що це таке

Екстракт зеленого чаю

Один з популярних активів, що має антисептичну дію. Зменшує вплив УФ-випромінювання, гарний антиоксидант. Часто зустрічається у засобах для проблемної та жирної шкіри.

Commonlabs Vitamin E Calming Ampoule

7_1 Commonlabs Vitamin E Calming Ampoule

Екстракт зеленого чаю, який тут у концентрації 72%, буде активно працювати з запаленнями. Сироватка Commonlabs Vitamin E Calming Ampoule зацікавить тих, хто має проблемну шкіру та хвилюється через акне. Пропандіол відповідає за запобігання втраті вологи, алантоїн дає відновлювальний ефект, а гліцерин у поєднанні з іншими компонентами сприяє пом’якшенню та покращенню стану шкіри. Токоферол (вітамін Е) підсилює захисні властивості шкіри.

Tony Moly The Green Tea True Biome Watery Toner

7_2 Tony Moly The Green Tea True Biome Watery Toner

Тонер Tony Moly з екстрактом зеленого чаю впишеться у щоденний догляд для різних типів шкіри. Він є корисним кроком перед нанесенням сироватки чи крему, позитивно впливатиме на обмінні та регенераційні  процеси. Має тонізувальний ефект.

Цікаво на тему: Як використовувати олію чайного дерева від прищів

Центелла азіатська

Покращує обмінні процеси, сприяє освітленню та зволоженню шкіри, дає відчутний антивіковий ефект. У літній період центелла особливо привертає увагу тим, що делікатно зменшує прояви пігментації та вирівнює тон обличчя.

Skin1004 Madagascar Centella Soothing Cream

8_1 Skin1004 Madagascar Centella Soothing Cream

У складі 72% екстракту центалли, завдяки чому крем Skin1004 Madagascar Centella має виражену заспокійливу дію, підсилює захисні властивості шкіри, стимулює підвищення її еластичності. Цікавий для чутливої шкіри, серед компонентів є гліцерин та гіалуронова кислота для зволоження. Чотири типи церамідів позитивно вплинуть на пружність. Крем має охолоджувальний ефект та заспокоює почервоніння.

Skin1004 Madagascar Centella Air-Fit Suncream Plus

8_2 Skin1004 Madagascar Centella Air-Fit Suncream Plus

Вирішує дві важливі літні задачі: захист від сонця та підтримування водного балансу шкіри. Цей сонцезахисний крем від Skin1004 має SPF 50. Текстура досить легка, не липне, економно використовується.Ніацинамід сприяє освітлюванню.

Цікаво на тему: Центелла азіатська в косметології 

Алантоїн

Гарний антиоксидант, який сприяє заспокоєнню шкіри та перешкоджає втраті вологи. Завдяки тому, що м’яко позбавляє від відмерлих клітин, позитивно впливає на зменшення запалень та підвищує гладкість.

Dr. Jart+ Cryo Rubber With Soothing Allantoin

9 Dr. Jart+ Cryo Rubber With Soothing Allantoin (3)

Альгінатна маска від Dr. Jart —  це швидкий та видимий ефект. Вона сприяє зменшенню проявів запалень, зменшує набряклість та робить шкіру більш пружною. Алантоїн допоможе покращити захисні функції та прибрати почервоніння. У складі є також ніацинамід для нормалізації себорегуляції та цілий набір рослинних екстрактів. Перед використанням цю маску варто помістити в холодильник на пів години.

Вітамин Е (токоферол)

Вітамін Е має відчутну антиоксидантну дію. Захищає шкіру від вільних радикалів, які утворюються під час природних процесів перетворення жирів на енергію. У складі часто позначається як токоферілацетат або токоферол. Позитивно працює над зменшенням запалень та загоєнням пошкоджених ділянок шкіри. Робить менш видимими прояви зморшок.

Averac Focus E+C Hyaluronic

10_1 Averac Focus E+C Hyaluronic (1)

Антиоксидантний засіб Averac Focus E+C Hyaluronic від професійного іспанського бренду, який створений, щоб активно берегти твою шкіру від фотостаріння. Сприяє цьому токоферілацетат (вітамін Е), що має антиоксидантну дію та активно захищає структуру клітин. У поєднанні з вітаміном С підвищує пружність шкіри, зменшує прояви зморшок. Також у складі є ферулова та гіалуронова кислота. Використовуй сироватку на регулярній основі, щоб активізувати вироблення колагену.

BC Bonacure Clean Balance Deep Cleansing Shampoo

10_2 BC Bonacure Clean Balance Deep Cleansing Shampoo (2)

Професійний шампунь від Schwarzkopf для якісного, глибокого очищення. У складі BC Bonacure Clean Balance Deep Cleansing веганський кератин та токоферілацетат, тандем яких не лише якісно змиває забруднення, а й дбає про збереження структури волосся.

Цікаво на тему: Кофеїн у косметиці: властивості та вплив на шкіру

Активи для себорегуляції

Надмірне виділення себума в літній період турбує не лише дівчат з жирною шкірою. Тож для коригування цього процесу у свій щоденний догляд необхідно додати відповідні активи. Деякі з них, окрім того, що попереджають появу нових запалень, додатковим плюсом мають освітлення існуючих проблемних місць. Такі активні компоненти актуальні у косметиці не лише для обличчя, а й для волосся.

04-Активи-для-себорегуляції

Назва Країна Активні компоненти
The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Канада Ніацинамід, цинк
Manyo Galac Whitening Vita Serum Південна Корея Ніацинамід, цераміди, біотин, вітамін Е та С, екстракт обліпихи
L’Erbolario Face Mask With White And Green Clay & Propolis Італія Каолін, прополіс
ABOUT face Antipollution Польща Каолін, гліцерин, алантоїн
La’dor C-Tox Clay Treatment Південна Корея Каолін, токоферол, екстракт розмарину, морські мінерали

Ніацинамід

В літній період важливою особливістю цього активного компонента є захист від ультрафіолетового випромінювання. Окрім того, він покращує зволоженість та пружність шкіри.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

11_1 The Ordinary Niacinamide

Сироватка від The Ordinary буде актуальна, якщо в тебе проблемна або жирна шкіра, є прояви анке. Поєднання цинку та ніацинаміду корегує себорегуляцію, підсушує запалення, зменшує сліди від висипань. Покращує бар’єрні властивості шкіри та сприяє її оновленню.

Manyo Galac Whitening Vita Serum

11_2 Manyo Galac Whitening Vita Serum (1)

Ще одна сироватка, цього разу від корейського бренду Manyo, яка сприятиме гарній себорегуляції. А ще вона працює з тоном шкіри, освітлює її, позбавляє тьмяності. І звісно, не забуває й про підтримку рівня зволоженості. Для такої комплексної дії у складі є екстракт обліпихи, вітаміни С та Е, ніацинамід, гліцерин, біотин та цераміди.

Цікаво на тему: Нікотинова кислота для волосся та обличчя

Каолін

Відомий також як біла глина. Сприяє ретельному, якісному очищенню, підходить для різних типів шкіри, навіть чутливої чи з акне. Позитивно впливає на стан пор, завдяки усуненню бруду робить їх візуально меншими. Покращує еластичність, зменшує прояви запалень.

L’Erbolario Face Mask With White And Green Clay & Propolis

12_1 L’Erbolario Face Mask With White And Green Clay & Propolis

Сподобається поціновувачкам натуральної косметики. Маска L’Erbolario має зручний формат тюбика. Головні зірки засобу — каолін та прополіс. Якісно очищує пори, сприяє їх звуженню. Покращує себорегуляцію, позбавляє надлишків шкірного сала. Заспокоює, має антисептичні властивості, зменшує прояви запалень. Не пересушує.

ABOUT face Antipollution

12_2 ABOUT face Antipollution

Маска ABOUT face Antipollution — це цікавий формат косметики у стіках. Продукт спрямований на очищення та відновлення сяючого стану шкіри. Якісно позбавляє від надлишків себуму та бруду, без проблем змивається. У складі є гліцерин, каолін, алантоїн. Використання просте: після засобу для вмивання наносиш на суху шкіру, тримаєш 15 хвилин, промиваєш водою та насолоджуєшся якісним очищенням.

La’dor C-Tox Clay Treatment

12_3 La’dor C-Tox Clay Treatment

Увагу потрібно приділяти не лише обличчю, а й шкірі голови. Тож маска  La’dor C-Tox Clay Treatment з каоліном (глиною), токоферолом, екстрактом розмарину та морськими мінералами стане твоєю корисною помічницею. Вона сприятиме зменшенню жирності локонів, адже корегуватиме роботу сальних залоз на голові. А ще покращить обмінні процеси та зробить міцнішими волосяні фолікули.

Цікаво на тему: 24 найкращі засоби від гіперпігментації

Активні компоненти для освітлення

Бакучіол (Bakuchiol) в літній період можна розглядати як дієву альтернативу ретинолу, якщо маєш потребу в освітленні шкіри.  Ефективний у боротьбі зі слідами висипань. А ще має антиоксидантний ефект, бере участь у процесах, пов’язаних з синтезом колагену.

06-Активні-компоненти-для-освітлення

Назва Країна Активні компоненти
Feel Free Bakuchiol Shooting Serum Іспанія Бакучіол, гіалуронова кислота,  сік алое, екстракт огірка та вакаме
Medi-Peel Bakuchiol Miracle Firming Ampoule Південна Корея Бакучіол, пептиди
Medik8 Bakuchiol Peptides Велика Британія Бакучіол, вітаміе Е, екстракт алое, центелла

Feel Free Bakuchiol Shooting Serum

4_1 Feel Free Bakuchiol Shooting Serum (2)

Сироватка Feel Free зменшує почервоніння, позбавляє лущення. Має антиоксидантну дію. Окрім бакучіолу містить гіалуронову кислоту, сік алое, гліцерин, екстракт огірка та вакаме, тож сприяє насиченню шкіри вологою та сповільненню появи ознак старіння.

Medi-Peel Bakuchiol Miracle Firming Ampoule

4_2 Medi-Peel Bakuchiol Miracle Firming Ampoule (3)

Сироватка від корейського бренду Medi-Peel ефективно доповнить антивіковий догляд, спрямований на захист від фотостаріння та підтримку еластичних властивостей шкіри. До того ж здатність освітлювати буде актуальна у боротьбі з пігментацією та слідами від акне. Сироватка містить  пептидний та зволожувальний комплекси, завдяки чому шкіра виглядатиме більш здоровою та з рівним тоном.

Medik8 Bakuchiol Peptides

4_3 Medik8 Bakuchiol Peptides (3)

Бакучіол, токоферол, центелла, алое та інші рослинні олії та екстракти (а їх у складі багато) роблять сироватку Medik8 Bakuchiol Peptides цінним надбанням для догляду в домашніх умовах. Текстура легка, працює делікатно й м’яко. Сприяє вирівнюванню як тону обличчя, так і мікрорельєфа. Перешкоджає зневодненню.

Цікаво на тему: Що таке бакучіол і чи може він замінити ретинол?

Гідролізований кератин та колаген для волосся

Не лише шкіра обличчя може потерпати від зневоднення. Волосся також потребує додаткового захисту. В засобах для локонів, в тому числі пошкодженого чи фарбованого,  корисними будуть гідролізовані кератин та колаген.

05-Гідролізований-кератин-та-колаген-для-волосся

Назва Країна Активні компоненти
Phytorelax Laboratories Keratin Plex Італія Гідролізований кератин
La’dor Hydro LPP Treatment Південна Корея Гідролізований колаген, олія оливи та жожоба, поліпептиди
Masil 8 Seconds Salon Hair Mask Південна Корея Рослинні екстракти, гідролізований колаген та кератин

Phytorelax Laboratories Keratin Plex

3_1 Phytorelax Laboratories Keratin Plex (5)

Ламелярна вода Phytorelax Laboratories полегшує розчісування, покращує стан волосся, робить його блискучим та шовковистим. Заповнює пошкоджені ділянки волосини. Додавай у косметичку, щоб швидко покращити стан локонів. Використовувати потрібно на вологе волосся раз на тиждень. Бренд має цілу лінійку косметики для 5-степеневого догляду.

La’dor Hydro LPP Treatment

3_2 La’dor Hydro LPP Treatment (5)

Маска La’dor Hydro LPP Treatment орієнтована на зволоження шкіри голови. Містить низькомолекулярні поліпептиди, гідролізований колаген, екстракт моркви, пантенол, олію жожоба та оливи. Має нейтральний рівень рН. Сприяє тому, щоб волосся було еластичне, шовковисте та менше електризувалось. Є в різних об’ємах, тож можна спробувати, чи підійде саме тобі, а потім придбати більшу баночку.

Masil 8 Seconds Salon Hair Mask

3_3 Masil 8 Seconds Salon Hair Mask (3)

Певний час маска Masil 8 Seconds була зіркою TikTok. Може стати знахідкою для сухого, фарбованого та пошкодженого волосся. Формула засобу допомагає компонентам проникати в локони та активно діяти. У складі є пантенол, гідролізовані кератин, гліцерин та протеїни, центелла, аргінін і цілий набір рослинних екстрактів. Волосся після неї легше розплутується, позбувається ефекту кульбабки. Стимулює роботу волосяних фолікулів. Після використання закріпи дію кондиціонером.

Цікаво на тему: Чим корисна рисова вода для волосся і шкіри та як її зробити

Фототоксичні та фоточутливі компоненти, які краще виключити

Деякі компоненти не варто використовувати в літньому догляді, оскільки вони є чутливими до ультрафіолету. В кращому випадку вони просто руйнуюються під дією променів, в гіршому — посилюють їх шкідливий вплив на шкіру.

Зокрема, в літній період не рекомендовано використовувати ретинол (похідний вітаміну А). Фототоксичними можуть бути ефірні олії цитрусових, в яких містяться фурокумарини.

07-Фототоксичні-та-фоточутливі-компоненти,-які-краще-виключити

Кислоти, зокрема гліколеву, теж бажано мінімізувати. І точно краще відмовитись від них у високих концентраціях, оскільки замість пропрацювання гіперпігментації ризикуєш отримати зворотний ефект через підвищену чутливість до сонця. Тож на літній період для якісної ексфоліації зверни увагу на ензимні пілінги.

Сподіваюсь, ця стаття допоможе тобі вибрати комплексний літній догляд для обличчя та волосся. Якщо залишились питання, задавай у коментарях! Та звісно ж, ділись власним досвідому, яка косметика є улюбленою в теплий сезон!

Читайте також:

12 Квітня / 2024 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *