Користь меду для обличчя та найкращі рецепти масок

Одним із найпопулярніших і найкорисніших натуральних компонентів у догляді за шкірою є мед. У ньому міститься велика кількість вітамінів, мінералів, ферментів, антиоксидантів та інших поживних речовин, які позитивно впливають на епідерміс, можуть допомогти у розв’язанні багатьох проблем і навіть призупинити процеси старіння. Не вірите? Тоді обов’язково дочитайте цю статтю до кінця, щоб переконатися в цьому!

Час читання: 3 хвилини та чашечка зеленого чаю ☕

статья доступна на русском языке

Якими властивостями володіє мед

Якими властивостями володіє мед

Мед – це справжній суперфуд серед продуктів, який доступний кожному. Він дійсно здатний творити чудеса, завдяки комплексу потужних компонентів у складі. Отже, давайте ж детальніше розглянемо корисні властивості меду:

  • антибактеріальна, противірусна та протигрибкова дія. Мед допомагає боротися зі шкірними інфекціями, підвищуючи захисні функції епідермісу;
  • протизапальні властивості. При місцевому використанні ця натуральна речовина зменшує запалення і заспокоює шкірний покрив. Мед часто використовують при акне, екземі, псоріазі та атопічному дерматиті;
  • антиоксидантний захист. Запобігає пошкодженню клітин вільними радикалами, які можуть призвести до розвитку різних захворювань, а також спровокувати появу запалених елементів на поверхні шкіри;
  • загоєння і регенерація клітин. Володіючи унікальними властивостями, мед сприяє загоєнню епідермісу після косметичних процедур, ідеально підходить для відновлення обвітрених і потрісканих губ;
  • насичує шкірний покрив поживними речовинами. Цей продукт бджільництва багатий різними поживними речовинами, якими насичує шкіру.

Цікаво на тему: Переваги та недоліки натуральної косметики

Користь меду для обличчя

Познайомившись із цілющими властивостями меду для шкіри, пропонуємо трохи перемикнути фокус і розібратися, чим він буде корисний саме для обличчя.

5 масок із медом для обличчя

  1. Глибоко зволожує і живить. Допомагає утримувати вологу в шкірі, роблячи її більш м’якою, гладенькою та еластичною. Крім цього епідерміс отримує цілий коктейль необхідних вітамінів, мінералів, а також інших сполук.
  2. Зменшує ознаки старіння. Антиоксиданти, що входять до складу меду, ефективно борються з вільними радикалами – однією з основних причин передчасного старіння.
  3. Очищає. Можливо, ви не знали, але мед має відлущувальну дію. Його часто використовують як натуральний ексфоліант, оскільки він добре видаляє змертвілі клітини епідермісу. Також мед є природним очищувальним засобом, який прибирає з поверхні шкіри забруднення і запобігає закупорці пор.
  4. Освітлює постакне та гіперпігментацію. Як уже згадували вище, мед очищає шкіру від ороговілих частинок шкіри, внаслідок чого здатний вирівняти тон обличчя й прибрати плями після прищиків.
  5. Є натуральним засобом від висипань. Цей продукт бджільництва стане відмінним допоміжним засобом для догляду за проблемною шкірою.  Завдяки антибактеріальним і протизапальним властивостям вдається зменшити кількість бактерій, що спричиняють вугровий висип, прибрати почервоніння і заспокоїти шкіру.

Цікаво на тему: Чим корисна рисова вода для волосся і шкіри та як її зробити

Використовувати мед у косметичних цілях не тільки можна, а й потрібно! І немає нічого кращого, ніж зробити маску для обличчя в домашніх умовах. Це швидко, зручно, а головне, не затратно. Щоб ви не переривали інтернет у пошуках рецептів, EVA Blog вже зібрав для вас найпопулярніші з них! Тому не забувайте зробити скрін, щоб не загубити рецептик.

5 масок із медом для обличчя

Користь меду для обличчя

Додати у свою б’юті-рутину натуральну маску – завжди гарна ідея. До того ж найчастіше всі необхідні інгредієнти завжди під рукою. Все що потрібно – вибрати рецепт маски, який підійде саме вашому типу шкіри та допоможе у вирішенні конкретних проблем.

Медова маска від зморшок

Боротьба з віковими змінами (зморшки, тонкі лінії) – не найлегше завдання. Але, на щастя, ми завжди можемо вплинути на ці процеси й уповільнити їх. Тому, якщо вам необхідно розгладити, підтягнути, зволожити й наситити шкіру обличчя, скористайтеся цією маскою.

Медова маска від зморшок

Омолоджувальну маску можна робити 1-2 рази на тиждень.

Шукай EVA Blog в Instagram

Поживна маска

Поживна маска на основі меду підійде для всіх типів шкіри, але більш виражений ефект буде помітний на сухому, зневодненому і чутливому типі епідермісу. Поживна маска допомагає відновити водний баланс, робить шкіру більш м’якою, гладенькою та еластичною.

Поживна маска

Маску можна робити 1-2 рази на тиждень.

Зволожувальна маска

Ця масочка підійде для сухої, зневодненої та чутливої шкіри. Вона відновить водний баланс, зволожить епідерміс, м’яко видалить змертвілі частинки шкіри (завдяки молочній кислоті в складі йогурту) і подарує сяйво.

Зволожувальна маска

Маску можна робити 1-2 рази на тиждень.

Маска для проблемної шкіри

Ця маска стане справжнім порятунком для шкіри з акне. Вона очищає від забруднень і надлишків себума, допомагає позбутися прищів, зменшує запалення, а також налагоджує роботу сальних залоз.

Маска для проблемної шкіри

Маску можна робити 1-2 рази на тиждень.

Цікаво на тему: 27 найкращих засобів професійної косметики для обличчя

Освітлювальна маска

Потрібно освітлити пігментні плями або постакне? Немає часу пояснювати, швидше записуйте рецепт маски.

Зверніть увагу, чутливій шкірі масочка не підійде, бо може викликати подразнення.

Освітлювальна маска для обличчя

Маску можна робити 1-2 рази на тиждень.

Мед є одним із найпопулярніших, найбезпечніших та найефективніших натуральних компонентів, що використовуються для догляду за обличчям. А маски на його основі – це мастхев у домашній б’юті-рутині.

Читайте також:

23 Серпня / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
4 Жовтня / 2021 Догляд за обличчям
Як зробити правильний демакіяж обличчя
15 Червня / 2023 Догляд за обличчям
VISUAL by EVA