Весняний настрій: ТОП-12 пудрових ароматів

З настанням першого (нехай і оманливого) тепла і з першими бруньками, що розпускаються, нам дуже хочеться змін. Позбутися обридлого пуховика, зробити стильну стрижку й укладку (нарешті можна не носити шапку!), додати в гардероб більше кольору, та й оновити його теж було б непогано. А ще хочеться доповнити ці стильні оновлення красивим парфумом.

1-ТОП-12-пудрових-ароматів

Навесні вже не хочеться користуватися «важкими» зимовими ароматами, але й до легеньких фужерних композицій ще не час. Потрібно щось оригінальне: з солодкістю, але не нудотне, те, що запам’ятовується, але не «душить», м’яке, але не безхарактерне. Здається, час згадати про пудрові парфуми, які здебільшого мають саме ці якості.

2-ТОП-12-пудрових-ароматів

Цікаво на тему: Правильне зберігання парфумів: все, що потрібно знати

Попри гадану однозначну гендерну приналежність, модну «пудру» можна знайти як у жіночих ароматах, так і в унісексі та навіть у чоловічих. І останнім, завдяки більш маскулінному «оточенню» в нотах, вона надає особливого шарму і багатогранності. Тому в нашій добірці можна знайти дюжину прекрасних пудрових парфумів для всіх і до того ж на будь-який бюджет.

Шукай EVA Blog в Instagram

Які ноти в ароматах задають «пудровий» напрямок?

Звичайно, у складі подібних парфумів косметична пудра не використовується, але вони мають схожий на неї аромат. Як так виходить і чому в нас виникають асоціації саме з пудрою, коли ми знайомимося з деякими композиціями? Імовірно, річ у тім, що і в парфумерії, і в косметиці зустрічаються схожі ароматизатори.

3-Які-ноти-в-ароматах-задають-«пудровий»-напрямок

На початку XX століття, коли в декоративці почали активно використовувати компоненти для надання ніжного і приємного запаху, досить популярним ароматизатором для пудри фіалка та ірис. Ці парфумерні акорди стали настільки впізнаваними, що тепер, зустрічаючись в ольфакторній піраміді парфумів, неодмінно викликають асоціації з розсипчастим засобом для макіяжу. Тож, якщо бачиш у складі аромату фіалку або ірис, то дуже ймовірно, що він буде «запудреним».

Цікаво на тему: Хочу/можу: аромати-дюпи в стилі люкса і ніші

Так чи інакше, парфумерія — набагато складніший всесвіт, тому наділити композицію косметичними акордами можуть не тільки ці квіти. Які ще компоненти можуть надавати «пудрового настрою»:

  • квіти — крім ірису і фіалки «припудрюють» композицію також геліотроп і мімоза, але іноді в цих цілях можуть використовуватися іланг-іланг, бузок, жасмин і троянда;4-Які-ноти-в-ароматах-задають-«пудровий»-напрямок
  • ванільні та лактонні (молочні) акорди;
  • альдегіди — ці хімічні сполуки використовуються для створення ефекту «пухнастості», що характерно для пудрових ароматів;5-Які-ноти-в-ароматах-задають-«пудровий»-напрямок
  • мускус — крім квітковості й анімалістичності, цей компонент може мати пильно-пудровий аспект;
  • а ще «запудрити» аромат можуть кашмеран, кумарин, деревні ноти, деякі спеції (наприклад, кориця), бензоїн і перуанський бальзам.

6-Які-ноти-в-ароматах-задають-«пудровий»-напрямок

Цікаво на тему: Удові аромати: як вони пахнуть + добірка топових парфумів

Дивовижний список, чи не так? А іноді пудровий аромат у парфумерів виходить випадково, при з’єднанні компонентів, які, здавалося б, ну дуже далекі від цього напрямку. Хімія, що тут скажеш. Але саме це дає змогу майстрам парфумерної справи шляхом експериментів отримувати нові ароматичні поєднання і створювати унікальні композиції. І ми пропонуємо ближче познайомитися з 12 парфумами, які є прямим цьому доказом.

Красиві жіночі аромати з нотами пудри

Narciso Rodriguez Narciso Poudree

01 Narciso Rodriguez Narciso Poudree (1055)

«Кубики» від Narciso Rodriguez, мабуть, одні з найяскравіших і найкрасивіших пудрових ароматів для жінок і прекрасний варіант для того, щоб познайомитися з ними. Narciso Poudree дає спойлер навіть у самій назві. Це ніжний та затишний парфум, що обгортає та підкреслює витонченість своєї власниці. Жасмин, троянду і флердоранж на мускусній підкладці доповнили пачулями, кумарином, кедром і ветівером, що дало змогу отримати розкішну композицію для все ще прохолодної погоди.

Основні ноти: мускус, флердоранж, болгарська троянда, жасмин, кедр, кумарин, пачулі

Calvin Klein Contradiction

02 Calvin Klein Contradiction (799)

Якщо хочеться чогось оригінального і з характером, зверни увагу на Calvin Klein Contradiction. Композиція відкривається білими квітами, лілією, орхідеєю і півонією, ожина, евкаліпт і бузок у центрі надають аромату свіжості, а мускусно-сандалова основа з бобами тонка створюють солодку пудрову димку. Нехай тебе не бентежить велика кількість квітів у його піраміді — цей популярний парфум куди складніший і багатогранніший, ніж може здатися. І до того ж аромат прекрасний у будь-яку погоду і час дня, тож його можна назвати досить універсальним.

Основні ноти: білі квіти, ожина, лілія, півонія, евкаліпт, бузок, сандал, боби тонка

Fabien Marche Precious Rubis Ecarlate

03 Fabien Marche Precious Rubis Ecarlate (1037)

На відміну від попереднього аромату, Precious Rubis Ecarlate бере дзвінкий фруктовий старт, що складається з цитрусів і соковитого яблука, до якого в «серці» приєднується рожево-жасминовий букет і м’які пачулі. А мускус, амбра і пудрові ноти в базі надають композиції стійкості та дарують теплий шлейф. Це бюджетний аромат з «дорогим» звучанням, але водночас м’якший і не такий наполегливий, як багато нішевих парфумів. Якщо ти хочеш почати знайомство з селективними ароматами, але побоюєшся їхньої «гучності», придивися до Precious Rubis Ecarlate.

Основні ноти: яблуко, цитруси, пачулі, жасмин, пудрові ноти, мускус

Chanel Chance

04 Chanel Chance (581)

Аромати Chanel – це класика поза часом, яку хочеться мати у своїй колекції, напевно, кожному парфумерному «маніяку». Але якщо ми говоримо про пудрові композиції, то must have`ом, мабуть, можна назвати базовий Chanel Chance, створений Жаком Польжем. Ольфакторна піраміда досить скромна (всього 6 компонентів: жасмин, ірис, рожевий перець, пачулі, мускус і ваніль), але це не завадило гуру парфумерії створити яскраві, інтелігентні та прекрасно збалансовані парфуми, що зобов’язують тримати поставу та надати перевагу стильним туфлям, а не повсякденним кросівкам.

Основні ноти: рожевий перець, жасмин, ваніль, ірис, мускус, пачулі

Парфуми з пудровим аспектом для нього

Пудрові акорди в чоловічих ароматах рідко грають «першу скрипку». Їхнє завдання — зробити композицію складнішою і цікавішою. Такий ефект досягається шляхом розбавлення «пудри» характернішими нотами: наприклад, хвойними та деревними, спеціями, а ще полином, алкогольними акордами та шкірою.

Lolita Lempicka Lempicka Homme

05 Lolita Lempicka Lempicka Homme (338)

Lempicka Homme в міру свіжий і в міру солодкий чоловічий аромат з легкою трав’янисто-кедровою гіркотою, анісовою кислинкою і ледь вловним ромовим флером. Йому притаманний гурманський характер і різнобічність, тому любителям ненав’язливих композицій, що не привертають уваги, він може бути занадто яскравим. Однак для тих, хто втомився від шаблонів і шукає в парфумах щось складніше і звабливіше, це безперечно гідний варіант. При чому не тільки для весни, а й для будь-якого сезону.

Основні ноти: фіалка, аніс, полин, лакричник, деревні ноти, мигдаль, ром

Cartier Pasha de Cartier Edition Noire

06 Cartier Pasha de Cartier Edition Noire (232)

На противагу ефектному аромату від Lolita Lempicka, Cartier Pasha de Cartier Edition Noire являє собою деревно-фужерний парфум, який не вимогливий і прекрасно доповнює casual-образ. У ньому є свіжість, забезпечена м’ятою, цитрусами та водяними нотами, м’яка квіткова «пудра», яку створюють ірис, фіалка і геліотроп, дрібка спецій (чорний перець і гвоздика), а також кедр і амбра. Така композиція «подружиться» як з футболкою і кедами, так і з офісним дрес-кодом, вона не кричить про себе, але при цьому не зливається з натовпом.

Основні ноти: чорний перець, фіалка, цитруси, геліотроп, ірис, кедр, м’ята

Mancera Wind Wood

07 Mancera Wind Wood (146)

У селективній парфумерії «пудра» – частий гість, бо дає змогу створювати виразні й небанальні композиції. Якщо потрібен саме такий аромат, не пропусти Mancera Wind Wood. Він нагадує прогулянку вологим хвойним лісом, укритим травами, фіалками та багаторічним мохом. В обрамленні цих природних акордів, а також шкіри та пачулів, пудровість в ароматі відчувається інтелігентно, стримано і неймовірно стильно.

Основні ноти: шкіра, дубовий мох, кедр, фіалка, зелені ноти

Roberto Cavalli Uomo

08 Roberto Cavalli Uomo (102)

Цінителям стійких спокусливих композицій варто звернути увагу на Roberto Cavalli Uomo. Мед, пачулі та боби тонка надають йому томливу солодкість, фіалка задає пудровий напрямок, а лаванда, кедр і шафран розбавляють приємною «шорсткістю». Парфуми прекрасно розкриваються в прохолодну пору і з ними просто неможливо залишитися непоміченими.

Основні ноти: боби тонка, фіалка, лаванда, шафран, мед, кедр, пачулі

Пудрові унісекс-композиції

Franck Boclet Sugar

09 Franck Boclet Sugar (80)

Що може бути кращим прохолодного вечора, ніж солодкий, затишний і зігрівальний парфум? Franck Boclet Sugar якраз про це, про що натякає сама його назва. У ньому багато смачного: соковиті фрукти і ягоди (малина, груша, кокос, персик), а ще є солодощі — ванільний маршмелоу, мед і карамель. Щоб аромат не захотілося «з’їсти», його доповнили жасмином, фіалкою, мускусом і флердоранжем, які «припудрюють» аромат і наділяють його м’якістю.

Основні ноти: карамель, мед, малина, маршмелоу

Tiziana Terenzi Draco

10 Tiziana Terenzi Draco (70)

Попри назву, яка викликає асоціації то з чимось потужним і агресивним, як дракон, то з персонажем зі всесвіту «Гаррі Поттера», нішевий аромат Draco від Tiziana Terenzi присвячений красивому італійському місту Матера, розташованому на скелястих пагорбах. Відкривається композиція свіжістю зелені та цитрусів, перетікаючи у квітково-деревну (кедр, жасмин, геліотроп, пачулі) і трохи гурманську (ваніль, груша) базу. У парфумі багато світла і життєрадісності, він має м’який благородний шлейф і прекрасний як у весняній прохолоді, так і в сонячні дні.

Основні ноти: цитруси, жасмин, кедр, пачулі, боби тонка, ваніль, геліотроп

Zadig & Voltaire This is Us!

11 Zadig & Voltaire This is Us! (47)

Піраміда Zadig & Voltaire This is Us! є прямим доказом, що для отримання оригінального парфуму необов’язково використовувати безліч компонентів. Аромат складається з сандалу, солодкувато-деревних пачулів і розкішної ванільно-мускусної бази, поєднання яких створює цікавий і багатогранний аромат. Вийшов теплий і м’який, як кашеміровий светр, тандем, у який так і хочеться загорнутися.

Основні ноти: сандал, пачулі, ваніль, мускус

Nishane Hundred Silent Ways

12 Nishane Hundred Silent Ways (41)

Стійкий і насичений Nishane Hundred Silent Ways сподобається поціновувачам екстравагантних, але при цьому гармонійних композицій. Стартує аромат туберозою і фруктами (персик і мандарин), гарденія, ветивер і сандал надають гостроти та характеру, а пудровий аспект у ньому формують корінь ірису, ваніль і жасмин. Прекрасний варіант для особливих випадків, коли хочеться доповнити свій образ чимось дійсно ефектним і незабутнім.

Основні ноти: тубероза, ветивер, корінь ірису, ваніль, гарденія

Розкажи, які в тебе стосунки з пудровими ароматами? Які парфуми є у твоїй колекції або в wish-листі? Чекаємо на тебе в коментарях.

Читай також:

11 Березня / 2024 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Лариса

    Я обожнюю аромати пудрові.
    Мій улюблений Narciso..
    Це неймовірний шлейфовий аромат пудри. Витончена ніжність. Дуже стійкий аромат..

  2. Ольга

    Цікаво . Треба буде затестити декілька

    • Ирина

      Авторка так гарно,з такою нiжнiстю розказала про пудровi аромати, що аж захотiлося спробувати для себе щось нове з цього списку. Дякую.

  3. Юлія Новак

    Дуже полюбляю пудрові аромати 🥰Спасибі за чудову підбірку парфумів 💝Багато відмітила для себе нових цікавих ароматів 💖обов’язково придбаю 🥰😘

VISUAL by EVA