5 правил безпечної засмаги від БІОКОН

З приходом літа наше тіло вимагає максимального захисту від негативних факторів ультрафіолетового випромінювання, навіть якщо найближчим часом у свій планер ви не внесли «відпочити на пляжі». Уф-випромінювання встигає вплинути на шкіру під час прогулянок і роботи в офісі біля вікна. Сьогодні на EVA Blog разом із торговою маркою БІОКОН зосередимося на правилах безпечного перебування під променями сонця, щоб підказати кращі санскріни. Бренд із турботою про споживачів розробив сонцезахисні продукти для різних завдань і вікових груп, приділивши велику увагу новітнім медичним дослідженням і натуральності складу.

Цікаво на тему: «Що таке санскрін і який краще вибрати?»

Як зберегти здоров’я і красу шкіри влітку?

Шкіра захищається від сонячних променів шляхом вироблення пігменту меланіну. Вік і фототип шкіри — ось два чинники, які визначають ефективність цього механізму. Чим світліше волосся і шкірні покриви, тим менше період безпечного перебування на сонці. Наприклад, білошкіра людина зі світлим волоссям без сонцезахисного крему ризикує обгоріти вже через кілька хвилин.

Косметологи наполягають на необхідності використовувати сонцезахист круглий рік. У літній сезон — з найвищим фактором. Щоб мрії про бронзову засмагу не обернулися опіками і фотостарінням, беріть на замітку рекомендації.

1. Вибираємо санскрін із необхідним рівнем захисту

Вміст фотостабільних фільтрів визначається показником SPF. Цей фактор показує, у скільки разів довше можна буде безпечно перебувати на сонці. Якщо перші ознаки почервоніння тіла з’являються через 3 хвилини, то з кремом проти засмаги «Ультразахист» SPF 70 для фоточутливих ділянок шкіри цей час збільшиться до 210 хвилин. За умови, що шар оновлюється за правилами: кожні 1,5–2 години, після купання або витирання рушником. З олією для інтенсивної засмаги «Африканська аргана» SPF 10 можна не побоюватися опіків близько півгодини, також дотримуючись рекомендацій щодо оновлення. Висновок: при виборі сонцезахисної косметики потрібно враховувати орієнтовний час прийому сонячних ванн.

2. Пам’ятаємо про особливості кліматичної зони

Рівень сонячної активності значно відрізняється залежно від географічного положення місцевості. Чим він вищий, тим більше ультрафіолетових променів досягають поверхні шкіри. Так, спрей для безпечної засмаги SPF-15 можна використовувати при середньому рівні сонячної активності для смаглявої або шкіри, яка звикла до сонця. У той час, як крем для безпечної засмаги SPF 25 може гарантувати захист чутливого епідермісу.

3. Враховуємо відповідність засобу за віком

До трирічного віку природний захист шкіри практично не працює. І якщо малюкам до року перебування під палючими променями сонця не рекомендується, то використання санскріну у віці 1–3 років вимагає дозволу педіатра. Дітям із 3 років можна наносити спеціальні засоби, наприклад, спрей «Суперзахист» SPF 50 для безпечної засмаги або крем SPF 50 «Надвисокий захист».

Як профілактика появи пігментних плям і передчасного старіння підійде крем-флюїд для обличчя та зони декольте з SPF 35. Він чудово зволожує завдяки гіалуроновій кислоті у складі.

4. Підбираємо зручну текстуру і формат продукту

У лінійці санскрінів БІОКОН можна знайти максимально комфортну косметику різних форматів: від класичних кремів до вершків і ультралегких флюїдів. Хочете отримати високий ступінь захисту від ультрафіолетових променів при ніжній текстурі та швидкому поглинанню? Вибирайте крем для обличчя SPF 50 Максимальний захист для чутливої шкіри. Він попередить алергічні реакції і сонячні опіки. Якщо для вас у пріоритеті гігієнічність нанесення, віддавайте перевагу аерозольному розпорошенню — наприклад, спрею із SPF 35. Реверансом у сторону додаткового живлення і зволоження стане олія «Гавайський кокос» SPF 20.

5. Регулярно оновлюємо захисний шар

Купання в морі, витирання рушником і рясне потовиділення знижують ефективність захисту. Сонцезахисний шар потребує оновлення кожні 1,5–2 години. Наприклад, засіб із найвищим SPF-індексом зручно оновити спреєм проти засмаги «Ультразахист» SPF 70. При цьому відлік безпечного часу впливу ультрафіолету ведеться від моменту першого нанесення засобу.

 Придбати товари торгової марки БІОКОН можна в найближчому магазині ЕVA або на сайті EVA.UA.

Вирушати на свіже повітря без косметики з SPF — значить свідомо наближати перші ознаки старіння шкіри. Тож правильний вибір і застосування санскріна — наша гарантія безпеки. Він зводить нанівець ризик отримання сонячних опіків і подальших проявів фотостаріння.

Цікаво на тему: «ТОП кремів з SPF від ЕVА Blog: що обрати та як користуватися»

14 Червня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті