12 найкращих бюджетних парфумів, що пахнуть на мільйон

Заведено вважати, що для того, щоб пахнути стильно і дорого, потрібно залишити кругленьку суму в парфумерному магазині. А що, якщо ми скажемо тобі, що це не так? Сучасна парфумерія дає змогу вибрати приголомшливі аромати зі шлейфом і чудовою стійкістю, і водночас для їх купівлі не доведеться потрошити кредитку.

Час читання: 4 хвилини та солодкий персик

статья доступна на русском языке

Найкращі бюджетні парфуми

Джерело фото: pexels.com

Безумовно, сприйняття ароматів — річ дуже суб’єктивна. Будь-який парфум (навіть легендарні й дорогі Baccarat Rouge 540) для одних буде божественною амброзією, для інших — чимось сумнівним і нецікавим.

Шукай EVA Blog в Instagram

Проте, ґрунтуючись на ольфакторних пірамідах, відгуках покупців і особистому досвіді, ми постаралися зібрати дюжину класних і водночас недорогих композицій для чоловіків і жінок, які, на нашу думку, звучать дорожче за свою вартість.

Цікаво на тему: 10 найкращих парфумованих спреїв на літо

Аромати для неї

Calvin Klein Euphoria

Calvin Klein Euphoria

Яскравий, сексуальний, звабливий — так коротко можна описати Euphoria від Calvin Klein. Ця східно-квіткова композиція характеризується високою стійкістю і чарівним шлейфом, який тягнутиметься за тобою годинами безперервно. Відкривається аромат соковитим гранатом і свіжими зеленими акордами, в «серці» до них приєднуються ноти чорної орхідеї та лотоса, що додають композиції загадковості та жіночності, а потім на їхньому фоні розквітає спокусливий вершковий акорд махагоні й амбри. Це ідеальний варіант для любительок парфумів із характером.

Основні ноти: гранат, чорної орхідеї, збиті вершки, амбра, махагоні

Angel Schlesser Femme Adorable Intense

Angel Schlesser Femme Adorable Intense

Femme Adorable Intense — фланкер легендарного аромату Femme від Angel Schlesser, представлений у 2020 році. На відміну від Femme Adorable у рожевому флаконі, версія Intense більш насичена, солодка, складна й багатогранна. Композиція стартує досить стримано — мигдалем, яблучним цвітом і бергамотом. Потім на сцену виходять квіти — іланг-іланг, жасмин і тубероза, які перетікають у солодкість ванілі та насичений мускус.

Основні ноти: бергамот, мигдаль, іланг-іланг, жасмин, тубероза, ваніль, сандал, мускус

Jimmy Choo Eau de Parfum

Jimmy Choo Eau de Parfum

Ще один компліментарний жіночий аромат у нашій добірці — Jimmy Choo Eau de Parfum. За класифікацією це фруктово-квітковий шипр, який порадує шлейфом і дивовижною стійкістю. У ньому зелені ноти приправлені свіжістю груші та мандарина, насиченістю орхідеї, кондитерськими акордами іриски та густими пачулями. Для тих, хто віддає перевагу в парфумерії солодкості без нудотності, це прекрасний вибір.

Основні ноти: груша, мандарин, зелені ноти, орхідея, пачулі, тоффі

Fabien Marche Black Infinity

Fabien Marche Black Infinity

Прихильницям стійких фруктово-квіткових композицій з м’якими деревними нотами припаде до смаку Fabien Marche Black Infinity. Чуттєвий і жіночий, парфум об’єднує в собі ніжність груші та амбретти, яскравість ірису і троянди, теплоту кедра і характерний мускус. Прекрасний аромат для романтичних вечорів, з яким ти будеш незабутня.

Основні ноти: груша, троянда, ірис, мускус, кедр із Віргінії, мускус

Shiseido Rising Sun

Shiseido Rising Sun

Шукаєш свіжий і легкий, але при цьому небанальний аромат на кожен день? Тоді Shiseido Rising Sun — твій вибір. Він у міру фруктовий, у міру квітковий, злегка солоний і цитрусовий — для літа саме воно! Аромат підкуповує лимонною свіжістю і запахом морської солі спочатку, потім перетікає в яскравий букет з жасмину, троянди та іланг-ілангу, а після розкривається ароматними кокосом і сливою, мускусом і кашмераном.

Основні ноти: морські ноти, лимон, жасмин, троянда, іланг-іланг, слива, мускус, кокос

Elizabeth Arden Arden Beauty

Elizabeth Arden Arden Beauty

Elizabeth Arden Arden Beauty підкорить серця прихильниць зелених пудрових парфумів. Автором аромату став Антуан Лі, який подарував світові такі культові композиції, як Versace Crystal Noir і Armani Code. Відкривають Arden Beauty зелені ноти, бергамот і ірис, які в центрі посилюються гостротою імбиру, ревенем і пахощами лотоса й орхідеї. Насичена «база», що складається з сандалу, амбри та мускусу, забезпечує чудову стійкість і яскравий шлейф, який обволікатиме тебе з ранку до вечора.

Основні ноти: бергамот, ірис, зелені ноти, імбир, лілія, орхідея, ревінь, амбра, мускус

Парфуми для нього

Lalique Encre Noire

Lalique Encre Noire

Деревно-фужерний Lalique Encre Noire — це історія про мужність, благородство і, не побоїмося цього слова, аристократизм, укладена в мінімалістичний флакон з чорного скла. Парфуми не схожі на інші і можна сказати, що мають практично нішеве звучання. Композиція об’єднує в собі ноти кипариса, ветівера, кашемірового дерева і мускусу. Аромат багатогранний і з плином часу розкривається новими акордами — від солодкуватих деревних до ефектних пудрових, що залишаються на шкірі аж до самого вечора.

Основні ноти: ветивер, кипарис, кашемірове дерево, мускус

Armaf Club de Nuit Intense

Armaf Club de Nuit Intense

Ефектний та строгий Armaf Club de Nuit Intense — ідеальний компаньйон для ділового костюма, який підкреслить серйозність і статус свого власника. Нехай тебе не вводять в оману легкі акорди бергамота, ананаса і чорної смородини на старті — в «серці» до них приєднуються ноти жасмину, троянди та берези, а основа з пачулів, ванілі, мускусу і сірої амбри додають характерності та благородства. Такий коктейль створює димно-деревну свіжу композицію з відтінками шкіри та легкої пудровості, яка здивує своєю стійкістю.

Основні ноти: цитруси, ананас, чорна смородина, береза, жасмин, ваніль, пачулі, мускус, сіра амбра

Trussardi My Land

Trussardi My Land

Trussardi My Land — стійкий, характерний і багатогранний чоловічий парфум для будь-якого приводу. Він прекрасно «виглядає» вдень в офісі та також гарний у неформальній вечірній час. У ньому цитрусові акорди переплітаються із землистими нотами лаванди та фіалки, які потім плавно огортаються шкірою, ветивером, кашеміром і бобами тонка. У композиції проглядається щось анімалістичне, трав’янисте, легке цитрусове і солодкувато-пудрове, яке створює оригінальний аромат не схожий на інші.

Основні ноти: цитрусові, лаванда, фіалка, боби тонка, шкіра, ветивер, кашемірове дерево

Lanvin Eclat d’Arpege Pour Homme

Lanvin Eclat d’Arpege Pour Homme

Цитрусові та свіжі парфуми особливо популярні в спекотну пору року, і Lanvin Eclat d’Arpege Pour Homme — один з найкращих їхніх представників. Елегантність аромату створюється з гіркуватих нот цитрусових, «зелених» акордів листя фіалки, розмарину і жасмину, а також деревності кедра, яскравості мускусу і сандалу. Це стійка, шлейфова і безсумнівно шляхетна туалетна вода, доречна до будь-якого випадку.

Основні ноти: цитруси, жасмин, розмарин, лист фіалки, мускус, кедр, сандал

Montblanc Legend

Montblanc Legend

Ще один благородний фужерний чоловічий аромат, який пахне на мільйон — Montblanc Legend. Ольфакторна піраміда складається з легкої кислинки ананаса, бергамота і трав’янистих вербени та лаванди. Далі в гру вступає незвичайне поєднання сухофруктів, яблука, герані та дубового моху, а сандалове дерево і боби тонка дарують композиції благородний ненав’язливий шлейф. Це один з тих ароматів, який звучить красиво, тонко і надовго запам’ятовується.

Основні ноти: ананас, бергамот, лаванда, дубовий мох, яблуко, троянда, сухофрукти, сандал, боби тонка

Azzaro Chrome

Azzaro Chrome

Azzaro Chrome — свіжий аромат для сучасного чоловіка: стильного, динамічного і впевненого в собі. Він ненав’язливо доповнить як строгий образ, так і розслаблений повсякденний. Це справжній must-have для літнього парфумерного гардероба. Аромат об’єднує в собі легкість бергамота, розмарину й ананаса, багатогранність коріандру, жасмину й дубового моху, а також глибину мускусу, бобів тонка й сандалового дерева. Приємний бонус — м’який шлейф і хороша невластива фужерним парфумам стійкість.

Основні ноти: неролі, ананас, бергамот, дубовий мох, коріандр, жасмин, боби тонка, мускус, сандал

А якими ароматами ти б доповнила нашу добірку? Розкажи нам про своїх доступних парфумерних фаворитів у коментарях. Якщо стаття була для тебе корисною і ти додала як мінімум один аромат у свій wish-list (для себе чи коханого), не забудь поставити лайк.

Читай також:

20 Липня / 2023 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Прекрасна підбірка та опис чудових ароматів🥰Кожна може щось обрати для себе 🤍А,ціни в EVA💚 як завжди класні🙌🏻