Особливості домашнього фарбування волосся

Навіщо ми, жінки, фарбуємо волосся? На це запитання можна почути різні відповіді. Одних не влаштовує природний відтінок, інших підштовхує до цього бажання радикальної зміни іміджу, хтось змінює колір відповідно до трендів, а для когось це вимушена міра, продиктована ранньою появою сивини. Незалежно від причин, близько 75% жінок хоча б раз за життя вдавалися до фарбування волосся, а для багатьох з нас ця процедура взагалі стала регулярною.

Перед кожною жінкою, яка вирішила змінити колір, постає закономірне питання: звернутися до салону або пофарбувати волосся вдома? Звичайно, в салоні з вами працюватимуть професіонали, яким ви зможете довіритися і не перейматися через результат, вам порадять відтінок і підберуть фарбу. Але відвідини салону потребують часу, який буває непросто підлаштувати, і коштуватиме таке задоволення недешево, особливо якщо ви звикли освіжати колір раз на місяць.

В домашніх умовах результат залежатиме тільки від вас, і іноді він може бути не тим, на який ви сподівалися. Серед наших читачок, напевне, є ті, хто вже має негативний досвід домашнього фарбування, а тому надає перевагу салонному обслуговуванню.

Ми вирішили розвіяти будь-який скепсис навколо фарбування волосся в домашніх умовах. З цією метою ми зібрали найважливіші поради, які стосуються самостійної зміни кольору, та з радістю поділимося ними з вами.

ЯК ОБИРАТИ СВІЙ ВІДТІНОК?

З сучасними технологіями підібрати відтінок, який би пасував вам найкраще, зовсім не складно. Для цього існують спеціальні програми, мобільні додатки і онлайн-сервіси, за допомогою яких ви можете змінити на своєму фото не тільки колір волосся, а й зачіску. Серед них Salon Styler Pro, Hair pro, Makeover від stylecaster.com, Virtual HairStyler від thehairstyler.com, додатки HairChange, Perfect365 та багато інших.

Звичайно можна вдатися і до традиційного способу – прикласти до обличчя зразок локону, або приміряти перуку бажаного відтінку.

Стилісти також радять, обираючи фарбу для волосся, зважати на свій кольоротип. Ось невеличка шпаргалка, яка вам у цьому допоможе:

Літо


«Літу» личать легкі і природні відтінки русявого, а також холодний або золотавий блонд.
Для більш виразного образу підійдуть темніші і насиченіші холодні відтінки русявого або «молочний шоколад».

Не підходять надто яскраві і насичені кольори: чорний, коричневий і яскраво-рудий.

Зима


Для контрастного образу підійдуть глибокі темні відтінки: синьо-чорний, колір воронячого крила.

Виразний, але менш контрастний образ допоможуть створити темні відтінки каштанового, відтінок кави або шоколаду.

Не підходить яскравий рудий і будь-які світлі відтінки. Виключенням є кольоротип «яскрава зима», яка може дозволити собі платиновий або перлинний блонд.

Весна


Найкращим вибором для весняного кольоротипу стане каштановий, шоколадний і  насичені відтінки рудого (окрім червоних).

Не підходить чорний, а також бліді і тьмяні відтінки: світлий, попелястий або пшеничний блонд.

Осінь


«Осені» підходять насичені відтінки каштанового, рудого, мідний, шоколадний і відтінок червоного дерева.

Не підходять будь-які відтінки блонду.

Якщо ж ви маєте сумніви щодо того чи іншого кольору або не можете визначити власний кольоротип, тоді просто оберіть фарбу на 1-2 тони темнішу або світлішу за свій природний відтінок.

Цікаве на тему: Обираємо відтінок волосся, який зробить вас молодшими

ЯК ОБРАТИ ЗАСІБ ДЛЯ ФАРБУВАННЯ?

Фарби для волосся бувають трьох типів: перманентні, деміперманентні (або напівперманентні) та відтіночні. Перманентні фарби містять перекис, який знебарвлює локони, і аміак, який сприяє проникненню фарби вглиб волосся. Вони також можуть містити інші агресивні компоненти, тому перед фарбуванням новою фарбою обов’язково проведіть тест на алергічну реакцію, нанісши краплю фарби на зап’ясток або згин ліктя. Це бажано зробити мінімум за 24 години до фарбування.

Напівперманентні фарби не містять аміак, однак вони можуть містити аміни і бензоат натрію, які також не можна вважати цілковито безпечними для організму.

Щоб захистити свої локони під час фарбування, обирайте засоби, які містять UF-фільтри, а також живлячі рослинні олії і вітаміни:

Також важливу роль відіграє догляд за волоссям після фарбування. Вам в нагоді стануть відновлюючі маски, шампуні і бальзами для фарбованого волосся.

Якщо ж ви просто бажаєте отримати більш насичений тон, зробити ваш природний відтінок виразнішим, тоді радимо використовувати щадні відтіночні засоби, такі як:

Цікаво на тему: Професійна фарба для домашнього фарбування волосся: огляд IQ Code

ЯК ФАРБУВАТИ ВОЛОССЯ ПРАВИЛЬНО

Який би засіб для фарбування ви не обрали, обов`язково ознайомтесь з інструкцією, вона може містити важливі застереження і рекомендації для отримання кращого результату на волоссі вашого типу.

Не мийте волосся напередодні фарбування, так ви позбавите ваші локони природного захисту, а під час останнього миття не використовуйте бальзам, інакше колір погано триматиметься.

Для змішування фарби з окислювачем не можна використовувати металеві ємності. Для цього ідеально підійде скло, кераміка або пластик. Готову фарбу слід використовувати одразу, доки відбувається реакція.

Фарбуємо волосся наступним чином:

Розділіть волосся на рівний проділ, а потім кожну половину розділіть ще на дві частини рівним поперечним проділом від вуха до вуха, і зафіксуйте прядки затискачами. Ви маєте отримати 4 приблизно однакових зони.

Спершу наносимо фарбу вздовж проділів, які ми зробили. Потім, відокремлюючи прядку за прядкою, починаємо фарбувати корені на потилиці. Далі переходимо до тім’яної зони і закінчуємо коренями на скронях.

Залишок фарби розподіляємо по усій довжині волосся, прочісуємо його і збираємо у пучок.

Витримувати фарбу необхідно рівно стільки, скільки вказано у інструкції.

ЯК САМОСТІЙНО ОСВІТЛИТИ ВОЛОССЯ?

Освітлення фарбованого волосся – це складна процедура, яка потребує попереднього декапірування (очищення волосся від фарби) із застосуванням хімічних розчинів. Подібні маніпуляції краще довірити професіоналу.

Для домашнього ж використання найкраще підходить пудра для декапірування від Estel ULTRA BLOND з ефірною олією м’яти. При цьому схеми декапірування волосся, пофарбованого у світлий та у темний колір, мають деякі відмінності.

Схема декапірування світлого волосся

  1. Готуємо суміш на основі пудри:
  • пудра Estel – 1 ст. л;
  • шампунь – 10 гр;
  • гаряча вода – 60 мл.
  1. Наносимо суміш на волосся і витримуємо 10 хвилин.
  2. Ретельно змиваємо засіб.

За необхідності повторіть процедуру кілька разів з проміжком в 1-2 дні до досягнення бажаного результату.

Схема декапірування темного волосся

Для декапірування волосся, пофарбованого у темний колір, вам додатково знадобиться окислювач Estel Professional De Luxe Oxigent.

  1. Готуємо суміш за попередньою схемою, додаємо до неї 30 гр окислювача.
  2. Розподіляємо суміш по волоссю і витримуємо 20 хвилин.
  3. Ретельно змиваємо засіб.

Освітлити нефарбоване волосся в домашніх умовах дещо простіше. Для цього існує багато засобів, зокрема:

Процедура освітлення потребує попередньої підготовки волосся. За кілька днів до освітлення локони необхідно підживити і зволожити за допомогою вітамінних масок і зволожуючих спреїв.

Мити волосся безпосередньо перед освітленням непотрібно, інакше ви зруйнуєте природний захист у вигляді жиру. Також на волоссі не повинно бути жодних засобів для укладки.

Цікаво на тему: Обираємо безаміачну фарбу для волосся

ОСОБЛИВОСТІ ФАРБУВАННЯ ОСВІТЛЕНОГО ВОЛОССЯ

Перефарбувати платиновий блонд в темний каштан – це завдання, яке лише на перший погляд здається легким. Проблема освітленого волосся у тому, що під впливом окислювача і аміаку локони втрачають натуральний пігмент і набувають пористої структури, внаслідок чого фарба темнішого відтінку швидко вимивається. При цьому волосся може набути неприємного сіро-зеленого тону.

Щоб уникнути подібних небажаних наслідків, необхідно провести репігментацію волосся (цю процедуру також іноді називають препігментацією). В домашніх умовах для цього використовують спеціалізовані готові засоби, такі як Cutrin Pre-pigmentation Lotion, FarmaVita Pre-Color, Goldwell System Pre-pigmentation, Schwarzkopf Equalizer Pre-Pigmentation, Tinta Pre-pigmentation Fluid.

Засіб для репігментації з червоним пігментом використовуємо, якщо після фарбування у темний колір ми бажаємо отримати 1-4 рівень глибини тону, помаранчевий – для глибини тону 5-7 і жовтий – для глибини тону 8-10.

Для досягнення очікуваного результату, в точності дотримуйтесь інструкції. Загальна ж схема репігментації така:

  1. Ретельно вимийте і підсушіть волосся за допомогою рушника;
  2. Нанесіть засіб для репігментації на усю довжину волосся і витримайте 5-10 хвилин (відповідно до інструкції);
  3. Не змиваючи засіб, нанесіть фарбу з окислювачем.

ОСОБЛИВОСТІ ФАРБУВАННЯ СИВОГО ВОЛОССЯ

Головна проблема сивини полягає у тому, що вона розповсюджується нерівномірно, може виникати у певних зонах, наприклад на скронях, або ж з`являтися у вигляді окремих прядок. Сиве волосся також може мати різну структуру, тож схему фарбування слід обирати з урахуванням усіх характеристик.

Надати сивому волоссю необхідний відтінок можна декількома способами. Один з них – це вищезгадана препігментація, але проводиться вона за іншою схемою і з застосуванням інших засобів.

Фарби, які найкраще підходять для препігментації сивого волосся:

  • De Luxe Silver від Estel Professional
  • Alfaparf Color Wear
  • Oyster Perlacolor

Ці бренди радять проводити препігментацію за такою схемою:

  1. Для препігментації використовуємо фарбу, світлішу на 1 тон від бажаного кольору.
  2. Фарбу використовуємо у чистому вигляді, не змішуючи її з окислювачем.
  3. Якщо сивина розповсюджена рівномірно, тоді фарбу наносимо на усе волосся. Якщо сивина розташована локально, тоді фарбуємо лише сиві прядки.
  4. Нанесену фарбу для препігментації витримуємо 10-15 хвилин.
  5. Залишки фарби не змиваємо, а вичісуємо широким гребнем.
  6. Зверху наносимо фарбу бажаного кольору, змішану з окислювачем, і витримуємо 25-30 хвилин.

Для фарб популярних брендів, таких як Igora Absolutes від Schwarzkopf Professional або Color Supreme від L`Oreal Professionnel, застосовується дещо інша схема:

  1. Для препігментації використовується фарба бажаного кольору.
  2. Частину фарби розводимо з водою у співвідношенні 1:1 без окислювача.
  3. Розчин наносимо на все волосся або локально, в залежності від розташування сивини.
  4. Витримуємо розчин 5-10 хвилин, залишки вологи вбираємо серветкою.
  5. Фарбуємо усе волосся у бажаний колір, використовуючи залишок фарби з додаванням окислювача. Витримуємо 25-30 хвилин.

Іншим способом підготовки волосся до фарбування є протруювання. Його застосовують для жорсткого і ламкого сивого волосся – так званої «скляної» сивини. Мета протруювання – розм’якшити волосся і підготувати його до подальшого фарбування. Це агресивна процедура, в якій застосовується окислювач, тому її краще проводити у салоні.

І наостанок радимо не вдаватися до  самостійних радикальних експериментів з кольором – результат може виявитися неочікуваним. Для втілення будь-яких креативних ідей все ж краще звернутися до професіоналів.

Бажаємо вам тільки вдалих змін і здорового волосся!

Фарба для волосся SYOSS Oleo тон 1-10 Глубокий чорний

123.00
Купити

Тонуючий спрей Magic Retouch тон 2 Темно-каштановий

136.00
Купити

Фарба для волосся artCAPELLY Мальтійский берег 8.03

21.99
Купити

Крем-фарба для волосся COLOR NATURALS тон тон 6.00 Глибокий горіховий

35.98
Купити

Фарбуючий бальзам для волосся COLORISTA персикове волосся

146.00
Купити

Інтенсивний освітлювач COLOR EXPERT Л9

140.00
Купити

Тонуючий мус SYOSS Активатор кольору для блонд відтінків

0.00
Купити

Професійна фарба для волосся Estima 8 світлий блондин

40.00
Купити

Профессиональная краска IQ Code для волос 8/3 Золотистый светлый блондин

109.00
Купити

Фарба для волосся COLIBRI тон 10.1 Тала вода

22.00
Купити

Крем-фарба для волосся EXCELLENCE COLOR тон 8.13 Світло-русявий бежевий

85.00
Купити

Освітлювач для волосся artCAPELLY Блонд

34.00
Купити
14 Березня / 2019 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA