Які бувають фарби для волосся і чим вони відрізняються

Вирішила трохи погратися з кольором локонів у домашніх умовах? Тоді без хорошої фарби для волосся не обійтися. Але як же її вибрати, якщо асортимент настільки великий, що можна заплутатися? А ще ж хочеться взяти засіб не тільки якісний, а й максимально щадний, щоб потім не довелося довго відновлювати волосся. Пропонуємо поговорити на цю тему більш детально 😉

Види фарб для волосся

1-Види-фарб-для-волосся

Щоб до кінця розібратися, яка фарба для волосся підійде саме тобі, потрібно ближче познайомитися з усіма видами цього продукту. Ні, їх не так багато, як може здатися. Зараз розповім про все в деталях.

Шукай EVA Blog в Instagram

Усі наявні засоби для фарбування волосся можна розбити на три класифікації:

Хімічні

Якщо ти шукаєш засіб, який забезпечить волоссю стійкий колір протягом тривалого часу, а також допоможе приховати сивину, тоді фарби з цієї категорії – твій варіант. Зі свого боку хімічні пігменти можна розділити ще на три види:

Перманентні (стійкі)

2-Перманентні

Головним компонентом засобів є аміак і перекис водню, завдяки яким пігмент проникає глибоко в структуру волосся і довго тримається. З такою фарбою ти можеш кардинально змінити колір локонів. До того ж “аміачні” засоби добре зафарбовують сивину і рівних їм у цьому точно немає. Але багато хто боїться використовувати стійкі фарби, бо переживає, що може зіпсувати волосся.

Цікаво на тему: Врятувати не можна обрізати: як відновити спалене волосся після фарбування

Б’юті-індустрія не стоїть на місці та постійно вдосконалює свої продукти. І фарби для волосся не стали винятком. Виробники додають до складу живильні та зволожувальні компоненти, які забезпечують захист локонам, підтримують їхню красу і здоров’я. Щоб мінімізувати вплив аміаку на волосся, підфарбовуй тільки коріння. У випадках, коли все ж відтінок фарби вимився або вигорів на сонці (так досить часто трапляється після літньої відпустки), розподіли засіб по всій довжині локонів, вирівнявши колір.

Рекомендовані товари:

Напівперманентні (безаміачні)

3-Напівперманентні

У складах цих засобів для фарбування волосся аміаку і перекису водню немає або ж їхня концентрація зведена до мінімуму. При цьому ти маєш враховувати, що такі пігменти не проникають сильно глибоко в структуру волосся і, відповідно, тримаються не так довго. Але якщо твоя мета – вирівняти відтінок або зовсім змінити колір локонів на кілька тонів, надати їм блиску, перекрити невелику кількість сивого волосся, тоді це те, що тобі треба. Однак врахуй, що за стійкістю напівперманентні барвники поступатимуться перманентним.

Рекомендовані товари:

Освітлювальні

4-Освітлювальні

Якщо ти плануєш освітлити локони, щоб перейти з брюнетки/шатенки в блондинку, тоді тобі знадобиться освітлювач. Такі фарби можуть освітлювати волосся до дев’яти рівнів тону за один раз. Але їх використання вимагає суворого дотримання інструкції, оскільки в складі містяться потужні хімічні речовини. У разі неправильного використання ризик “спалити” волосся дуже і дуже високий. В домашніх умовах краще не експериментувати, довір свої локони професійному колористу, який знає як правильно працювати з освітлювальними фарбами.

Рекомендовані товари:

Фізичні

5-Фізичні

Ці барвники працюють зовсім за іншим принципом. У їхньому складі немає агресивних хімічних компонентів, що змінюють природний колір волосся, тому їхнє використання не чинить згубного впливу на локони.

Засоби наносяться в чистому вигляді, вони обволікають кожну волосину, формуючи відтінкову плівку. Фізичні барвники підійдуть для надання насиченого кольору і привабливого блиску.

З приємного: користуватися ними можна часто, не хвилюючись, що волосся може пошкодитися і зіпсуватися. Але є і невеликий мінус: фізичні барвники не мають високої стійкості, швидко змиваються, не приховують виражену сивину і не здатні кардинально змінити відтінок локонів.

Цікаво на тему: 10 найкращих фарб для волосся

Це ідеальний варіант для тих, хто прагне отримати насичений натуральний відтінок волосся з привабливим блиском. Тонувальні барвники – перевірені помічники у збереженні яскравих відтінків (червоних, синіх, фіолетових). А ще вони добре справляються з небажаною жовтизною або мідним підтоном.

6-Фізичні

Засоби для фарбування волосся на основі фізичних пігментів підійдуть тим, хто прагне зберегти насиченість відтінку локонів, а також людям, які люблять експериментувати з відтінком і довго не можуть перебувати в одному “кольорі”.

Рекомендовані товари:

Натуральні

7-Натуральні

Це, мабуть, найбезпечніші фарби. Вони не шкодять волоссю, а навіть навпаки, сприятливо впливають: пом’якшують, розгладжують локони, дарують їм привабливий блиск. Цей ефект досягається завдяки вмісту природних фарбувальних пігментів. До найпопулярніших можна віднести хну і басму. Вони добре насичують волосся кольором і вирівнюють тон.

Цікаво на тему: Приховане фарбування в домашніх умовах

До основних недоліків можна віднести:

  • невелика палітра відтінків і кольорів;
  • кардинально змінити колір не вдасться;
  • при тривалому використанні можуть пересушити волосся;
  • після натуральних барвників буде складно перейти на інші види фарб. Результат фарбування буде непередбачуваним через те, що натуральний пігмент погано вимивається.

8-Натуральні

Використовувати цей вид барвників краще не часто і тільки у випадках, коли необхідно трохи відтінити локони.

А що з приводу сивини, запитаєш ти? Сивину хна зможе зафарбувати, але якщо вона не рясна. Є певні техніки фарбування, які допомагають добре приховати наявність сивого волосся.

Рекомендовані товари:

Формати фарб

9-Формати-фарб

Якщо ти думала, що наше невеличке турне фарбами для волосся закінчено, то ні. Ми розібрали тільки першу важливу частину, тепер час розібратися з різновидами форм фарб, щоб тобі було простіше вибрати найзручніший для себе формат.

  1. Крем-фарба. Найпопулярніший і найпоширеніший формат засобів для фарбування. Завдяки кремовій текстурі засіб добре розподіляється по пасмах, не тече і легко наноситься. Крем-фарба економічна і її можна використовувати рівно в тій кількості, яка необхідна (для фарбування відрослого коріння або всієї довжини).
  2. Гель-фарба. Володіє тими ж перевагами, що і кремова. Гелева текстура засобу швидко і легко розподіляється по волоссю, не залишаючи непрофарбованих ділянок, і не викликає складнощів під час використання.
  3. Тонувальний шампунь/бальзам. Ці засоби призначені для насичення кольором вже фарбованого волосся, для швидкого усунення жовтизни, мідних та інших небажаних відтінків. Достатньо просто нанести на голову, витримати необхідну кількість часу і відразу ж отримати бажаний результат.* Потребує регулярного використання.10-Формати-фарб
  4. Спрей. Це дуже зручний формат для тих, кому потрібно терміново приховати відрослу прикореневу зону або затонувати сиві волосинки. Головне – не прогадати з відтінком. Нанеси необхідну кількість пігменту на локони, почекай, поки він висохне, і насолоджуйся отриманим результатом. Фарба-спрей не обтяжує волосся, не робить його жирним і швидко змивається звичайним шампунем.
  5. Фарба-стік. Ніколи не чула про таку? Це ще один засіб швидкої дії. Коли потрібно терміново освіжити колір волосся, у тебе завжди має бути під рукою фарба-стік. Вона має вигляд звичайної помади для губ і поміщається навіть у найменшій сумочці, тому її завжди можна взяти з собою. Засіб миттєво підфарбовує коріння і приховує сивину, рівномірно розподіляється, впевнено тримається на волоссі та не обсипається. Ідеальне рішення для швидкого оновлення зачіски. Фарба-стік тимчасова і змивається звичайним шампунем.

11-Формати-фарб

Цікаво на тему: Невдале фарбування волосся: виправляємо та попереджаємо помилки

Чим відрізняється професійна фарба від непрофесійної

12-Чим-відрізняється-професійна-фарба-від-непрофесійної

Насправді для домашнього фарбування волосся в певний колір можна використовувати як професійні, так і звичайні барвники. Але різниця між ними все ж таки є:

  • професійні фарби можна використовувати в домашніх умовах. Але тобі доведеться окремо купувати окислювач і суворо дотримуватися інструкції для змішування всіх компонентів, щоб отримати бажаний колір. Професійні засоби для фарбування локонів можна змішувати між собою, але тут без основ колористики не обійтися. Тому краще довірити це професіоналу, оскільки навмання змішати пігменти й отримати класний результат не вийде.
  • непрофесійні фарби змішувати не можна, в них вже закладений певний колір, який ти отримаєш після всіх маніпуляцій. Дотримуйся інструкції, з’єднай в одній посудині пігмент і окислювач, сміливо розпочинай фарбування.

13-Чим-відрізняється-професійна-фарба-від-непрофесійної

Цікаво на тему: 10 ефективних фарб і тонувальних засобів для сивого волосся

Вибирай фарбу відповідно до своїх потреб:

  • зафарбувати сивину;
  • змінити відтінок волосся на всі 180 градусів;
  • надати локонам більш насиченого кольору та блиску;
  • позбутися небажаних відтінків після фарбування.

14-Чим-відрізняється-професійна-фарба-від-непрофесійної

Віддавай перевагу тільки якісним барвникам, не забувай ознайомитися з палітрою кольорів і чітко дотримуйся інструкцій з використання.

А якими фарбами для волосся користуєшся ти? Напиши в коментарях. І не забудь поставити вподобайку статті, якщо вона була цікавою і допомогла відповісти на всі запитання, що тебе цікавлять.

Читайте також:

4 Квітня / 2024 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Вікторія

    Певний продукт в стіку че дуже вдалий варіант, зручно наносити , носити із собою, нерозсипається🤩🤩🤩

  2. Лідія

    Я не користувалася косметикою в стіках, але після перегляду статті хочу спробувати🥰

  3. Оксана

    Дуже зручний формат косметики. Під час подорожей не потрібно брати об’ємні тюбики, а досить скористатися улюбленими засобами у невеликій кількості

  4. Ліза

    мені дуже подобаються рум’яна в стіку💪

Рекомендовані статті