Як позбутися посічених кінчиків

Посічені кінці — проблема, яка знайома власницям і довгого, і короткого волосся. Позбутися їх можна за допомогою ножиць, але якщо такий варіант вас не влаштовує, EVA Blog підготував для вас менш кардинальне рішення!

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Посічені кінці

Причини появи посічених кінчиків

Посічені кінчики сигналізують про виснаження волосини. Причини бувають різні:

  • механічні пошкодження — грубе розчісування, тертя об одяг або інші тканини;
  • термічні — використання щипців або фена без захисту пасом;
  • нестача ресурсу для зростання здорового волосся через поганий догляд або стан здоров’я.

Причини появи посічених кінчиків

Занадто довге волосся виснажується через довжину, і це нормально, якщо посічені тільки кінчики. Проблема також може виникати через низьку якість води, яка негативно впливає на стан пасом загалом.

Цікаво на тему: Жирна шкіра голови та сухе волосся: що робити?

Способи запобігти посіченим кінчикам волосся

Основний метод профілактики — скоротити негативний вплив на волосся. Намагайтеся не травмувати мокрі пасма тертям об рушник, зміцнюйте їх доглядовою косметикою, використовуйте термозахист перед сушінням і укладанням. Невелику довжину посіченого волосся можна і потрібно обрізати: з часом роздвоєних волосинок буде менше.

Шукай EVA Blog в Instagram

Існує спеціальна косметика для догляду за пошкодженим волоссям (пофарбованим, сухим, схильним до ламкості). В її складі містяться силікони, кератини, ліпіди, протеїни, які живлять пасма по всій довжині та «запечатують» кінчики, запобігаючи їх посіченню.

Способи запобігти посіченим кінчикам волосся

Чи можна врятувати посічені кінчики?

Якщо стрижка кінців не підходить, посічені кінчики можна спробувати врятувати:

  1. Використовуйте якісний шампунь без сульфатів і парабенів. Особливу увагу приділяйте живильному комплексу в складі засобів.
  2. Застосовуйте глибоке кондиціонування після миття волосся.
  3. Якщо це можливо, відмовтеся від штучного сушіння.
  4. Якийсь час не користуйтеся приладами для укладання, а потім застосовуйте їх тільки в комплексі з термозахистом пасом.
  5. Розчісуйте сухе волосся обережно, уникаючи натягування і заплутування прядок.

Однак такі методи не завжди допомагають. Якщо кінчики волосся сильно пошкоджені, то одним кондиціонером і хорошим гребінцем не обійтися.

Чи можна врятувати посічені кінчики

Цікаво на тему: Догляд за блондом: рекомендації + добірка дієвих продуктів

Способи позбавлення посічених кінчиків

Якщо вам не підходить радикальний метод позбавлення роздвоєного волосся, спробуйте одну з салонних процедур.

Філірування

Філіруванням називають вид стрижки, за якого волосся вкорочують нерівномірно на різних ділянках. Такий підхід дозволяє прибрати посічені кінці з мінімальною втратою довжини. Хороша альтернатива, якщо звичайне підрівнювання не підходить.

Філірування

Полірування кінчиків

Її проводять за допомогою спеціальної насадки для електричної машинки. Майстер пропускає через неї пасма, а прилад «зрізає» частини волосся, що стирчать. Тобто під час процедури ослаблені посічені кінчики зрізаються по всій довжині. Потім на волосся наносять захист.

Цікаво на тему: 22 найкращі засоби для волосся від українських брендів

Стрижка «гарячими ножицями»

Перукар підстригає кінчики спеціальними ножицями. Робоча температура зазвичай становить близько 130 градусів, але може бути й нижча, якщо волосся сильно пошкоджене. Під час процедури майстер повільно видаляє посічені кінці, а місце зрізу запаюється завдяки високій температурі. На волоссі середньої довжини така стрижка триває близько 1,5 години.

Ламінування волосся

Ламінування волосся

Це випрямлення і розгладження пасом завдяки спеціальній речовині, яка залишає на них тонку захисну плівку. Засіб наносять по всій довжині, тому волосся стає гладеньким і тривалий час не січеться.

У всіх процедур є плюси та мінуси, тому, яку з них вибрати, вирішувати тільки вам. Звертайтеся тільки до перевірених майстрів, щоб не зіпсувати своє волосся і залишитися задоволеною результатом.

Цікаво на тему: Чим корисна рисова вода для волосся і шкіри та як її зробити

Догляд за сухим і ламким волоссям: ідеї від EVA Blog

Пропонуємо доглядові засоби, які допоможуть впоратися з проблемою ламкого і сухого волосся в домашніх умовах.

Шампунь

Відновлювальний шампунь від Nature Box з олією авокадо холодного віджиму добре очищає і живить жорстке і сухе волосся. Косметика на 98% виготовлена ​​з натуральних компонентів з мінімальною кількістю ПАР.

Шампунь Elseve від L’Oreal Paris розроблений для повного відновлення посічених кінчиків. Кераміди, силікони та молочна кислота живлять кожну волосинку і перешкоджають роздвоєнню.

Доглядові засоби після миття голови

Після очищення волосся шампунем нанесіть спрей-кондиціонер від Bielita для довгого і дуже довгого волосся. Засіб глибоко живить пасма, робить їх гладенькими та слухняними, а головне, «склеює» кінчики. Спрей не потрібно змивати!

Продовжуйте догляд після шампуню Nature Box відновлювальним бальзамом з цієї лінійки. Нанесіть засіб на вологе волосся, залиште на кілька хвилин, а потім змийте теплою водою.

Комплексний засіб від Garnier з олією амли, білками пшениці та екстрактами тропічних фруктів подбає про ваше волосся, «реставруючи» пошкоджені пасма. Наносьте догляд на всю довжину волосся, не змивайте. Також засіб працює як термозахист.

Обліпихова олія від «Яка» в компактному флаконі — повністю натуральний засіб для живлення кінчиків волосся. Воно запечатує посічені ділянки, робить волосся блискучим і створює захисну плівку. Цей продукт потрібно наносити тільки на проблемні ділянки.

Мікропротеїнова вакцина Protein Repair — нова сироватка від «Вітекс». Всього за кілька хвилин волосся стане гладеньким, блискучим і слухняним!

Професійний флюїд ING Professional Styl-Shining Fluid захищає волосся під час укладання і стайлінгу. Завдяки активним компонентам і вітамінам засіб створює ефект ламінування і полегшує розчісування неслухняних пасом.

Ще більше засобів від посічених кінчиків ви знайдете в каталозі інтернет-магазина EVA.

Діліться своїми улюбленими засобами та рецептами краси з EVA Blog. Вибирайте доглядову косметику від посічених кінчиків і забудьте про сухість і ламкість своїх пасом!

 

Читайте також:

6 Травня / 2021 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *