Жирна шкіра голови та сухе волосся: що робити?

Почнемо з того, що ти не одна Жирна шкіра голови, надмірно сухі локони та кінчики – проблема, з якою стикається величезна кількість дівчат. Це не вирок, у тебе просто змішаний тип волосся, за яким потрібно навчитися правильно доглядати. А як це правильно робити, розповість EVA Blog.

Жирна шкіра голови

Чому шкіра голови швидко стає жирною, але кінчики при цьому залишаються сухими

У переважній більшості випадків ця особливість типу волосся – виключно генетична схильність. У результаті чого шкіра активно виробляє себум, який і призводить до зайвої жирності коренів. Але також варто враховувати, що деякі чинники можуть вплинути на стан локонів, і ось деякі з них:

  • фарбування й освітлення волосся;
  • миття голови під гарячою водою;
  • вплив сонця і високих температур;
  • укладки з використанням різних стайлерів;
  • догляд, що не підходить.

Чому шкіра голови швидко стає жирною

До цього списку можна віднести неправильне харчування і недостатнє споживання води. Але навіть налагодивши раціон і питний режим, проблема може залишитися і, як правило, вона полягає у відсутності належного догляду. Щоб локони радували тебе своїм виглядом і красою, потрібен комплексний підхід.

Шукай EVA Blog в Instagram

Як правильно доглядати за волоссям

Рекомендуємо скористатися деякими дієвими порадами, що допоможуть зберегти свіжість коренів та зволоження для кінчиків надовше:

  1. Підбери відповідний гребінець. Можливо, ти й не знала, але для змішаного типу волосся є окремі гребінці. Їхнє завдання полягає у щадному масажі голови, безпечному розчісуванні та в рівномірному розподілі шкірного себума по всій довжині пасом. Таким чином волосся отримає необхідне йому натуральне зволоження навіть на кінчиках. Тому обов’язково придивися до щітки з кабанячої щетини.Підбери відповідний гребінець
  2. Розчісуй волосся безперервними рухами. Напевно, ти вже здогадалася, навіщо потрібен цей прийом. Безперервне розчісування від коренів до кінчиків дає змогу рівномірно розподілити шкірну олію по пасмах, а не залишати її тільки на коренях.Розчісуй волосся безперервними рухами
  3. У всьому потрібен баланс. Мий волосся саме тоді, коли бачиш його забруднення. Невчасне миття сприяє надмірному накопиченню шкірного себуму, що у перспективі набагато складніше вимити повністю, а часте миття “до скрипу” шкіри голови сприятиме збільшенню вироблення шкірного себуму організмом для регулювання балансу.У всьому потрібен баланс
  4. Ні гарячій воді. Високі температури сушать шкіру, і вода – не виняток. Мий голову в теплій, але не гарячій воді. Адже вплив високих температур дає епідермісу зрозуміти, що потрібно трохи активніше попрацювати над виробленням себума. А в нашій ситуації це точно буде зайвим.Ні гарячій воді
  5. Не чіпай волосся. Якщо ти любиш гратися зі своїми локонами, накручуючи їх на палець, або просто зайвий раз поправляєш руками укладку, в такому разі доведеться з цією звичкою розпрощатися. Ти ще більше ризикуєш забруднити голову, адже руки теж виділяють олію і до того ж вони стикаються з брудними поверхнями.Не чіпай волосся
  6. Зведи до мінімуму використання стайлерів. Гаряче укладання має бути помірними, не зловживай. Важливо також обов’язково сушити волосся феном на мінімальній температурі для уникнення пересушування довжини. Безумовно, якщо у тебе сьогодні запланована важлива зустріч або ти поспішаєш на побачення, то без стайлерів не обійтися. Адже накручені гарні локони або ідеально рівне волосся виграшно доповнять твій образ. Але коли в тебе є можливість дати локонам відпочити від зачісок та укладання – краще зроби це. Бо на такі процедури шкіра голови миттєво реагує, в результаті ти знову будеш змушена мити голову на наступний день, а довжина волосся стане більш сухою.використання стайлерів
  7. Регулярно позбувайся сухих кінчиків. Щоб твої локони мали привабливий вигляд, регулярно підстригай кінчики. Таким чином ти позбудешся надмірно сухих ділянок волосся, поліпшивши його стан.позбувайся сухих кінчиків
  8. Передивись догляд. Це вічна проблема… На полицях магазинів найчастіше можна зустріти засоби для сухих або жирних типів волосся. З крайності в крайність, як то кажуть. Засіб для сухих локонів буде зволожувати (а у тебе і без того жирні корені), засіб для жирного волосся – регулювати вироблення себума і злегка підсушувати (твої кінчики волосся вже страждають від сухості). Статус “все складно”… Але не поспішай засмучуватися, адже EVA Blog знайшов для тебе ідеальний догляд, який був створений саме для комбінованого типу волосся.

Переглянь догляд

Цікаво по темі: Догляд за блондом: рекомендації + добірка дієвих продуктів

Подаруй своїм локонам правильний та якісний догляд

Експерти бренду Elseve розробили унікальну лінійку Hyaluron Pure для догляду за жирним на коренях волоссям і сухими кінчиками. В основі формули лежить саліцилова і гіалуронова кислоти, які допомагають створити той самий баланс, якого не вистачає твоїм локонам. Це справжня знахідка!

Всього лише три продукти та три етапи в догляді допоможуть тобі перетворити локони й зберегти їхню свіжість до 72 годин. Зараз розповімо тобі трохи докладніше про самі продукти.

правильний та якісний догляд

Цікаво по темі: Fix it: 21 кращий лак для волосся

Сироватка L’Oreal Paris Elseve Hyaluron

Саме з неї має починатися твій догляд за волоссям. Засіб добре очищує шкіру від надлишків себума і забруднень, делікатно видаляє ороговілі частинки епідермісу, регулює роботу сальних залоз, чим запобігає швидкому забрудненню локонів.

Нанеси сироватку L’Oreal Paris Elseve Hyaluron на сухе волосся на корені. Добре помасажуй шкіру голови та залиш засіб на 10 хвилин. Після чого змий.

Сироватка L'Oreal Paris Elseve Hyaluron

Очищувальний шампунь L’Oreal Paris Elseve Hyaluron Pure

Якщо ти шукаєш шампунь, що ідеально підходить для комбінованого типу волосся, тоді L’Oréal Paris Elseve Hyaluron Pure стане твоїм улюбленцем. Він не тільки очищує шкіру голови від себума, забруднень і засобів для укладки, а й дбає про кінчики волосся, зволожуючи їх, запобігаючи ламкості.

Цей шампунь необхідно використовувати після сироватки як завершальний етап очищення.

Очищувальний шампунь L'Oreal Paris Elseve Hyaluron Pure

Зволожувальний бальзам L’Oreal Paris Elseve Hyaluron Pure

Подбати про сухі кінчики волосся допоможе бальзам L’Oreal Paris Elseve Hyaluron Pure. Він робить волосся слухняним, підтримує його чистоту і зволожує. З цим засобом ти з легкістю розпрощаєшся з посіченими та пересушеними кінчиками.

Використовуй бальзам наприкінці рутини з догляду за локонами.

Зволожувальний бальзам L'Oreal Paris Elseve Hyaluron Pure

Дотримуючись усіх порад, про які ми говорили раніше, а також озброївшись лінійкою для догляду L’Oreal Paris Elseve Hyaluron Pure, ти зможеш забути про проблему жирності волосся і надмірної сухості кінчиків.

 

Читайте також:

19 Березня / 2024 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA