Передові б’юті-тренди: Чого чекати від індустрії краси у найближчі роки

Косметична промисловість – це сфера, що невпинно розвивається, удосконалюючи старі формули та методики і розробляючи нові, шукаючи альтернативні рішення одвічних естетичних проблем. Провідні гравці поступаються один одному місцем на світовому ринку, та майже щороку з’являються нові бренди, кожен з яких робить свій внесок в еволюцію індустрії краси.

Отже, які розробки і досягнення сучасної косметології залишатимуться найбільш актуальними у найближчі роки і як розвиватиметься б’юті-індустрі в цілому?

Косметичні засоби і їхні складові

Мікрокапсули

Появі косметики з мікрокапсулами ми завдячуємо бренду Chanel і його спеціалістам, які розробили технологію інкапсуляції косметичних складових у наносферах і створили революційну сироватку Hydra Beauty Micro Serum. Цю технологію взяли на озброєння і активно застосовують східні косметичні компанії, тож на ринку можна знайти велику кількість аналогічних продуктів азійського походження.

Завдання мікрокапсул – збереження активних компонентів у незмінному «чистому» вигляді до моменту безпосереднього контакту зі шкірою. Під час нанесення сироватки мікрокапсули лопаются, вивільняючи вітаміни, поживні речовини і мікроелементи, які миттєво засвоюються шкірою.

Адаптогени

Родіола рожева, женьшень, імбир, елеутерокок, астрагал, золототисячник, лимонник, обліпиха, імбир, гриб кордицепс та перуанська мака – усі ці рослини мають статус адаптогенів, а це означає, що їхні цілющі властивості здатні допомогти нам пристосуватися до шкідливих умов зовнішнього середовища.

Останнім часом екстракти адаптогенів почали усе активніше використовуватися у косметології. Вони покращують захисні функції клітин, сприяють їхньому відновленню, допомагають протистояти бактеріям та вірусам.

Пробіотики

Про користь лакто- і біфідобактерій для системи травлення відомо всім. А як пробіотики працюють у складі косметичних засобів? Справа в тому, що в крем потрапляють не життєздатні бактерії, а їхні лізати – частини оболонок або ДНК. Вони виконують ті ж важливі для шкіри функції, що й живі мікроорганізми, а саме синтез молочної кислоти, захист шкіри від впливу агресивного середовища, підтримка кислотно-лужного балансу епідермісу. Пробіотики мають також антиоксидантні властивості і уповільнюють процес старіння.

Ніацинамід

Він же нікотиномід, нікотинова кислота або водорозчинний вітамін В3. Цей компонент має широкий послужний список. Серед його заслуг боротьба з акне та постакне, допомога при підвищеній чутливості, схильності до екземи і дерматиту, вікових змінах. В сучасній косметології ніацинамід виконує роль антиоксиданта, антисептика, протибактеріального і протизапального засобу, а також освітлювача і вирівнювача тону.

Пептиди

Пептидам пророкують велике майбутнє у косметології. За своєю структурою пептиди подібні до білків, але вони значно менші за розміром, що дозволяє їм вільно проникати крізь роговий шар шкіри.

Унікальність пептидів полягає у тому, що їх можна «програмувати» на виконання певних біологічних завдань, комбінуючи амінокислотну послідовність. «Запрограмовані» пептиди проникають глибоко у дерму, де вони регулюють обмінні і регенеративні процеси: покращують мікроциркуляцію у тканинах, стимулюють вироблення колагену або синтез еластину, тощо.

Сплеш-маски

Це новий формат доглядових засобів, які за складом і способом дії ближчі до кислотного тоніка, ніж до маски у звичному розумінні. Сплеш-маска (від англ. «splash» – сплеск) представляє собою схожу на сироватку рідину, яку необхідно розвести з водою і використовувати для вмивання. Кислоти, які входять до складу засобу, діють як відлущуючий лосьйон та антисептик, інші активні компоненти діють як сироватка – заспокоюють, зволожують і живлять шкіру.

Загальні тенденції б’юті-індустрі

Прихід J-Beauty на зміну К-Beauty

Ми звикли вважати Південну Корею лідером з косметичних ноу-хау, а термін K-Beauty тривалий час фігурував у списки б’юті-трендів. Однак значна кількість популярних корейських косметичних продуктів по факту є японським винаходом. Не тільки окремі формули, а й цілі концепції догляду народилися у Японії і вже потім були поставлені на потік у сусідній Кореї. Зараз же представники японської косметичної промисловості, вочевидь, всерйоз налаштувалися на реванш, розширивши виробництво косметичної продукції і об’єми експорту. У цьому контексті ми можемо говорити про настання епохи J-Beauty, тобто краси по-японськи. Тим паче традиційно висока якість, використання дієвих натуральних компонентів і націленість на довгостроковий ефект дають японській косметиці усі шанси вже найближчим часом залишити корейські аналоги далеко позаду.

Спрощення схеми догляду

Складні багатоступінчасті ритуали повсякденного догляду, із використанням декількох засобів одночасно, майже повністю віджили себе як надто затратні з точки зору коштів і часу. На зміну їм приходять багатоцільові засоби. Порівняно із засобами категорії «3-в-1» попереднього покоління, новітні продукти будуть більш технологічними і відповідно ефективнішими, що дозволить використовувати лише кілька засобів для повноцінного задоволення щоденної потреби у догляді за собою.

Інклюзивність

Все більше косметичних компаній перебудовують виробництво і розширюють лінійки засобів з урахування потреб різних категорій споживачів. Фактично ця тенденція була закладена брендом Fenty Beauty, який минулого року представив палітру з 40 відтінків тональних основ. Аналіз попиту і загальна сума прибутку в перший тиждень продажу довели комерційну виправданість інклюзивного підходу. А це означає, що даний тренд набуватиме подальшої популярності.

Інвазивна і апаратна косметологія

PRP Ycellbio-терапія

Ця інвазивна методика використовує для ін’єкцій плазму крові, попередньо збагачену тромбоцитами. Для цього кров пацієнта поміщають у пробірку Ycellbio-Kit, де шляхом центрифугування відділяється плазма з надвисокою концентрацією тромбоцитів. Ін’єкційне введення плазми запускає процес природної регенерації клітин і стрімкого відновлення епідермісу.

RF-лифтинг

Радіохвильова підтяжка – це безпечна і безболісна альтернатива контурній пластиці. Електричні радіохвилі нагрівають глибинні шари шкіри, в результаті чого утворюються нові колагенові волокна, прискорюються обмінні процеси і посилюється кровообіг. Шкіра набуває пружності і виглядає підтягнутою без хірургічного втручання.

Фракційний фототермоліз

Лазерний апарат «Fraxel» був першим приладом фракційного фототермолізу, з цієї причини саму процедуру також часто називають «фраксель». Ця технологія омолодження показує прекрасні результати при мінімальній травматичності, оскільки лазерний промінь розсіюється і впливає на шкіру більш делікатно, залишаючи тисячі мікроуражень. Внаслідок цього запускаються регенеративні процеси, в тканинах активно виробляється колаген, еластин і гіалуронова кислота.

Кріоліполіз

Американський апарат Zeltiq здійснив переворот в області корекції фігури. Працює він по принципу кріоліполізу – локального охолодження жирової тканини, яке призводить до енергетичної недостатності жирових клітин і їхнього подальшому апоптозу, тобто відмирання. При цьому ані сусідні тканини, ані і внутрішні органи не зазнають жодних пошкоджень.

Експрес-діагностика шкіри на апараті CK+ ELECTRONIC

Дедалі популярнішими стають індивідуальні програми догляду, і експертний підхід до вибору косметичних засобів. За цією концепцією косметичні продукти підбираються не за загальними рекомендаціями, а на основі діагностичних досліджень, з урахуванням усіх індивідуальних особливостей шкіри.

Одним з найпростіших і найактуальніших методів сучасної діагностики є апаратне тестування стану дерми.

Ми вирішили не залишатися осторонь трендів і розпочали акцію, в рамках якої кожен охочий може пройти безкоштовну експрес-діагностику на апараті CK+ ELECTRONIC.

Процедура триває усього 5 хвилин, та цього часу достатньо, щоб отримати дані про тип шкіри, її стан на даний момент і наявні косметичні проблеми. Тест визначає такі параметри, як жирність, зволоженості, наявність лущення або подразнення. І вже за цими даними наші спеціалісти допоможуть вам скласти власну програму догляду за собою.

Деталі акції ви знайдете за посиланням: https://blog.eva.ua/podorozh-do-krasi/

Звичайно, будь-яка тенденція має свій життєвий цикл, це ж стосується і б’юті-сфери. Одні продукти виявляються більш ефективними і, відповідно, більш життєздатними, інші не виходять за межі локального ринку і живуть недовго. Спостерігаючи за розвитком індустрії краси, орієнтуючись серед новинок і трендів, ви матимете змогу випробувати і обрати для себе оптимальний варіант догляду, а ми, в свою чергу, допомагатимемо вам у цьому і надалі.

7 Грудня / 2018 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Особливості кислотного догляду
11 Грудня / 2019 Догляд за обличчям