Як правильно наносити хайлайтер: покрокова інструкція

Напевно ще не у всіх в косметичці з’явилася коробочка для «підсвічування» певних зон на обличчі. Багато хто побоюється помилитися з вибором і не знає, як правильно наносити хайлайтер, щоб обличчя виглядало свіжим, а не блискучим. EVA Blog крок за кроком розповість, як обрати, використовувати і носити хайлайтер, щоб виглядати натурально.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Види хайлайтерів

Види хайлайтерів

За текстурою вони бувають:

  • Рідкі. Нагадують блиск для губ, але блискіток більше, а сам продукт менш щільний.
  • Кремові. Ці хайлайтери за текстурою схожі на щільну помаду. Як правило, кремові засоби дають більш інтенсивне покриття.
  • Сухі у вигляді пудри. Мабуть, саме сухі продукти найпопулярніші завдяки простому нанесенню та універсальності.
  • У стику. Це один з найзручніших варіантів. Хайлайтер у стику легко наносити та розтушовувати, а також він досить економічний.

Цікаво по темі: Макіяж без макіяжу: підкресли свою індивідуальну красу з GlamBee​

Коли ви робите контуринг обличчя з різними текстурами, враховуйте сумісність продуктів. Деякі кремові та рідкі хайлайтери можуть роз’їдати базу (тон) або некоректно лягати на інші продукти.

Сухі хайлайтери добре фіксуються на кремових текстурах і рідко роз’їдають попередні шари косметики. Якщо ви хочете купити свій перший виділитель з блискітками —  беріть сухий хайлайтер.

Чим наносити хайлайтер?

Чим наносити хайлайтер

Вибираємо інструмент в залежності від текстури косметики. Рідкі текстури зазвичай наносять руками або щільними синтетичними пензлями, для кремових підійде спонж або пензлі середньої жорсткості, сухі наносять спеціальним пухнастим пензлем-віялом з натурального ворсу.

Ви можете розтушувати хайлайтер кінчиками пальців, але цей спосіб не дуже гігієнічний і погано працює з кремовими текстурами.

Спочатку нанесіть трохи продукту. Якщо блиску недостатньо, потроху додавайте хайлайтер, але після кожного мазка переконайтеся, чи не ви не перебільшили. Надмірне сяйво можна приглушити безбарвною пудрою.

Цікаво по темі: Як правильно наносити консилер?

Основні схеми нанесення хайлайтера

Схеми нанесення хайлайтера

У повсякденному макіяжі користуються універсальною схемою:

  1. На носі виділяють спинку, проводячи тонку вертикальну смужку і трохи освітлюють кінчик.
  2. На вилицях хайлайтер наносять на виступаючі частини, трохи заходячи у скроневу зону.
  3. Лоб. Висвітліть зону, куди наносили контурінг, уникаючи Т-зони.
  4. Очі. Зараз наносити хайлайтер на очі не модно, але ви можете виділити повіку під кінчиками брів, додавши зовсім небагато засобу: так ви зробите додатковий акцентований відблиск.
  5. Наносимо засіб в ямку над верхньою губою, щоб підкреслити вигин і додати об’єм.

Така проста схема підійде для нанесення хайлайтера на овальне, кругле обличчя, а також на квадратне і на обличчя у формі «серця».

Цікаво по темі: Макіяж для навислих повік: як зробити?

Якщо ви робите стробінг (макіяж з використанням сяйва), то додатково нанесіть засіб на центр чола (між бровами), на підборіддя, в зону під очима. Стробінг надає обличчю екстра-сяйва, тому воно виглядає свіжим і здоровим. Але пам’ятайте, що макіяж в такій техніці не підходить дівчатам з жирною шкірою або схильної до жирності в Т-зоні.

Корисні поради: як нанести хайлайтер

Як нанести хайлайтер

Ось кілька б’юті-порад від EVA Blog, які допоможуть нанести хайлайтер і сяяти без надмірностей:

  • Рідкий продукт наносять останнім (після тону, контуринга, пудри та рум’ян). Спочатку зробіть кілька маленьких точок, а потім розтушуйте м’якими рухами. Кремовий хайлайтер наносьте на тон, а потім закріпіть пудрою. Сухий виділитель можна наносити й на базу, і на пудру, проте він може підкреслити нюанси шкіри.
  • Необхідно більше сяйва? Змішайте рідкий хайлайтер і тональний крем. За ефектом суміш стане схожа на кушон.
  • У хайлайтера може бути різна база: одні продукти роблять на «холодній», інші — на «теплій»; можуть мати фіолетовий відтінок або давати білий підтон. Тому при виборі косметики потрібно орієнтуватися на кольоротип і відтінок своєї шкіри в актуальний час року.

Нанесення хайлайтера

Цікаво по темі: Правила макіяжу в холодній гамі

  • Якщо при повороті голови ви бачите сяйво на вилицях — значить, ви нанесли достатньо продукту.
  • При русі головою видно білу базу в зоні хайлайтинга? Ви використали забагато продукту або погано його розтушувати.
  • Для повсякденного макіяжу обирайте стандартну схему нанесення, а на вихід можна поекспериментувати.
  • Щоб закріпити сухі текстури для повсякденного носіння, скористайтеся спреєм-фіксатором.
  • Для повсякденного мейку підійдуть хайлайтери на прозорій основі з дрібними блискітками. Вони створюють натуральний ефект.

Рекомендуємо перед покупкою (особливо, якщо це ваш перший хайлайтер!) Протестувати його на своїй шкірі. Ви можете зробити це у всіх магазинах EVA.

EVA у Telegram

Вибираємо хайлайтер з EVA Blog

Ми створили добірку різних хайлайтерів, серед яких ви обов’язково знайдете той, який підійде саме вам! Без зайвих слів — вибираємо продукт в каталозі інтернет-магазину Eva.

Мерехтлива пудра для обличчя Patricia Ledo Shimmer Powder подарує приємне сяяння вашій шкірі. Її ніжна текстура пудри найдрібнішого помелу ідеально розподіляється на поверхні шкіри, освітлюючи та підсвічуючи її. Наносити засіб можна як на обличчя, так і на тіло.

Приймайте б’юті Challenge від бренду Flormar — спробуйте хайлайтер-стік для обличчя Stick Highlighter. Яскраве сяйво, м’яка кремова текстура і супер зручне нанесення — це те, що ви шукали. Вибирайте один із трьох відтінків для створення неперевершеного макіяжу.

Хайлайтер Патрісія Ледо та Флормар

Зовсім небагато місця в косметичці займе компактний хайлайтер від MaxFactor. Відтінок Golden Hour з ледь теплим сяйвом ідеальний для холодної пори року і для світлошкірих дівчат.

Максимально природного ефекту без жовтизни допоможе досягти запеченого хайлайтера Top face Baked Choice Rich Touch у відтінку шампанського. Він містить багато дрібних блискіток, тому створює ілюзію шиммера. При цьому простий у нанесенні, а досвідчені візажисти-аматори відзначають, що хайлайтер легко рівномірно розподілити й він не скочується.

Хайлайтер Максфактор и Топфейс

Якщо ви шукаєте засоби для світлої, витонченої шкіри, зверніть увагу на хайлайтер Lamel Professional HD Highlighting Glow & Sparkle Powder. Засіб має високу пігментацію, тому вже після першого нанесення ефект буде помітним. Хайлайтер подарує приємне сяяння, додасть свіжості та підкреслюють природну красу.

Ну а якщо ви любите експериментувати з макіяжем, то без палетки тут не обійтися. І найкращим вибором у цій ситуації стане палетка хайлайтерів для обличчя Makeup Revolution Beyond Radiance Palette. У ній ідеально поєднуються три різні відтінки, які підійдуть абсолютно всім. Завдяки тонко подрібненій текстурі хайлайтера, він природно висвітлює шкіру і дарує їй ніжне сяйво.

Хайлайтер Ламель

Палетка хайлайтерів для обличчя Focallure Super Star Highlighter з сяйливими мікрочастинками має цілих 4 відтінки, які гармонійно поєднуються між собою. Кольори можна змішувати, комбінувати та нашарувати, створюючи яскраві та елегантні образи. Це ідеальний засіб, щоб надати обличчю делікатного, але видимого сяйва — продукт не підкреслює вади шкіри, тому ви гарантовано матимете чудовий вигляд.

Хайлайтер-желе для обличчя LCF Silver & Mint Gel Illuminator — засіб, який вам варто спробувати. Завдяки своїй унікальній текстурі у вигляді желе продукт легко та комфортно наноситься. А спеціальні світловідбивальні частинки забезпечують м’яке розсіювання світла та створюють ефект чарівного сяйва шкіри.

Також ТОП рідких хайлайтерів, куди ж без них:

  • Ілюмінатор для обличчя NYX Professional Makeup Total Control Pro Illuminator Foundation — формула зі світловідбивальними перлинами створює гарне сяйво на шкірі. Засіб можна змішувати з тональною основою, а також використовувати як самостійний продукт.
  • Рідкий хайлайтер L’Oreal Paris Glow Mon Amour — засіб містить натуральне кокосове масло, яке призначене для створення сяйливих акцентів на шкірі та додаткового зволоження. Ніжна консистенція хайлайтера легко наноситься на шкіру, забезпечуючи м’яке та природне сяяння.

Рідкі хайлайтери

І наостанок кілька корисних порад: не використовуйте хайлайтер для всього обличчя, інакше отримаєте ефект жирної шкіри. Обов’язково добре розтушовуйте хайлайтер. І ще: не бійтеся пробувати новий засіб, навіть якщо не впевнені в його ефекті та правильності нанесення. EVA Blog завжди допоможе розібратися. Тому — сяйте!

 

Читайте також:

Рідкий хайлайтер для обличчя Bourjois Sculpt Light Strobing Highlighter

249.00
Купити

Хайлайтер кульковий LCF Sweet and Tasty

99.90
Купити

Компактний хайлайтер Max Factor Facefinity Highlighter Powder 02 Golden Hour

224.00
Купити

Хайлайтер для обличчя Inglot Freedom System HD Highlighter

375.00
Купити

Компактний хайлайтер Max Factor Facefinity Highlighter Powder 03 Bronze Glow

224.00
Купити

Хайлайтер для обличчя Gosh Lumi Drops Highlighter

435.00
Купити

Хайлайтер Ruby Rose Glow Duo Highlighter НВ-7522 1 Golden Pink

55.00
Купити

Хайлайтер Patricia Ledo Challenge Highlighter

199.00
Купити

Запечений хайлайтер для обличчя TopFace Baked Choice Rich Touch Highlighter

200.00
Купити

Хайлайтер для обличчя Belor Design Lumi touch Highlighter

79.00
Купити

Рідкий хайлайтер Lamel Professional Glow Young Glow Liquid Highlighter

109.00
Купити
9 Січня / 2023 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *