Мороз по шкірі: Як доглядати за собою взимку

Ось і почалися перші морози, а разом з ними й перші серйозні випробування для нашої шкіри.

Ми вже неодноразово говорили про специфіку зимового догляду за шкірою та важливість індивідуального підходу у виборі косметичних засобів. І ось ми знов повертаємось до цієї теми. Адже кожного зимового сезону нам доводиться стикатися з тими самими проблемами, і кожного разу ми шукаємо нові шляхи їхнього вирішення.

Ми розповімо про те, як з настанням зими змінюються правила догляду за собою, чим зимові засоби відрізняються від літніх і на що слід звернути увагу, обираючи косметичні продукти для себе, а також поділимося інформацією про те, як точно визначити свій тип шкіри і дізнатися більше про її стан.

Ключові принципи догляду і вибір косметичних засобів

Взимку переходьте на засоби для сухішої шкіри.

Втрата вологи – одна з головних зимових проблем. Під впливом цього фактора дерма змінює свої звичні властивості, а тому потребує заміни звичних доглядових засобів на засоби для більш сухого типу шкіри.

Якщо ви володарка жирної шкіри, то вам рекомендовано перейти на засоби для комбінованої шкіри. Комбінованій підійдуть засоби для нормальної шкіри, а нормальній — для сухої. Для сухої і чутливої однаково підійдуть засоби для чутливої шкіри.

Зволоження в приміщенні, живлення на вулиці.

Найбільшу загрозу здоров’ю нашої шкіри взимку становлять не стільки самі морози, скільки перепади температур. Тому за 30-60 хвилин до виходу на вулицю шкіру необхідно обробляти живлячим кремом зі щільною текстрою, а перебуваючи у приміщенні, періодично зволожувати обличчя за допомогою зволожуючого спрею або термальної води. Таким чином у вашому арсеналі мають бути як живлячі засоби з натуральними оліями, так і зволожуючі креми або спреї. Винятком є жирна шкіра – зазвичай взимку їй достатньо самого зволоження і тільки у приміщенні.

Гель для вмивання замініть на пінку або молочко.

Проблема гелів у тому, що вони відчутно зневоднюють шкіру, тож для зимового догляду такі засоби не підходять. Для очищення жирної шкіри використовуйте легку пінку або мус, а для сухої і чутливої шкіри підійдуть молочко або гідрофільні засоби на основі води і олії.

Правильно обирайте тонік

«Зимовий» тонік у жодному разі не повинен містити спирт. Замість спиртового використовуйте кислотний тонік. При цьому враховуйте, що нормальній та сухій шкірі більше підходять АНА-кислоти, а комбінованій та жирній – ВНА-кислоти.

Є й інші, не менш важливі для шкіри взимку, компоненти, які ви можете знайти у складі тоніка. Це гіалуронова кислота, колаген, глюконат цинку, екстракти морских водоростей, ромашки або календули.

 

Уникайте використання агресивних ексфоліантів.

Обмежте застосування скрабів та абразивних пілінгів, а краще взагалі відмовтеся від них на період холодів. Взимку ці засоби можуть стати причиною надмірної чутливості шкіри, викликати подразнення і навіть запалення. Натомість м’який пілінг або гомаж та очищаючі маски можна залишити, зменшивши частоту їх використання. Після очищаючої маски обов’язково зволожте шкіру.

Обирайте засоби з захисними компонентами

Обираючи косметичний продукт для зимового догляду, обов’язково ознайомтеся з його складом. Пробіотики у складі крему зміцнюють природний захисний бар’єр, натуральні олії допомагають утримати вологу і зберегти цілісність гідроліпідної мантії, гіалуронова кислота та хитозан зволожують, а також утворюють захисну плівку, яка не дає воді випаровуватися з поверхні шкіри.

Якщо ви маєте чутливу і схильну до подразнень шкіру, тоді порятунком для вас стануть засоби з протизапальними і заспокійливими компонентами: пантенолом, алантоїном, азуленом.

Не забувайте про додаткові доглядові засоби.

Застосовуйте концентрати, сироватки або софтнери, їх слід наносити на очищену шкіру безпосередньо перед кремом.

Детальніше про те, як доглядати за тим чи іншим типом шкіри взимку читайте тут.

Інше питання полягає у тому, як точно визначити власний тип шкіри, адже жодна схема догляду не буде ефективною на 100%, якщо при її складанні не були враховані усі індивідуальні особливості.

Візуальної оцінки зазвичай не достатньо, щоб виявити усі приховані проблеми, тим паче, якщо ви не професійний косметолог. Навіть шкіра одного й того ж типу може мати різний ступінь зволоженості або чутливості, різну пружність і різні наслідки вікових змін.

Одним з найпростіших, найшвидших і найточніших способів визначення типу шкіри і її характеристик є апаратне тестування.

Де і як пройти експрес-тестування шкіри?

Незабаром Новий рік – свято, на якому усі ми бажаємо сяяти. А допоможе у цьому тільки індивідуальний догляд, підібраний з урахуванням усіх ваших потреб. У зв’язку з цим ми запускаємо акцію з безкоштовного тестування шкіри.

Встигніть пройти експрес-діагностику на апараті CK+ ELECTRONIC у мережі магазинів EVA до Нового року і дізнайтеся, як виглядати неперевершено не тільки на свята, а й у буденному житті.

Усього за 5 хвилин ви отримаєте відповіді на такі важливі питання:

  • до якого типу належить ваша шкіра;
  • у якому вона стані на даний момент;

Тест визначає такі параметри, як жирність, зволоженiсть, наявність лущення або подразнення.

Ви також отримаєте поради спеціаліста щодо оптимальної індивідуальної програми догляду за собою і рекомендації з вибору відповідних косметичних засобів.

Години роботи консультантів і адреси магазинів-учасників акції ви знайдете за посиланням.

Глибші знання про власну шкіру, її фізичні характеристики та особливості, а також розуміння принципів сезонного догляду, допоможуть вам зберегти молодість на довше і виглядати бездоганно будь-якої пори і за будь-якої погоди. Це те, чого і ми щиро вам бажаємо!

20 Грудня / 2018 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті