Як правильно користуватися патчами

Шкіра під очима — найбільш ніжна і тонка ділянка обличчя. Активна міміка, стрес, недосипання призводять до появи темних кіл і зморшок у кутиках очей. Впоратися з ними допоможуть патчі — ефективна косметика для чутливої ​​зони.

Для чого потрібні патчі

Патчі за виглядом нагадують мішечки, просочені косметичною речовиною. Під час тісного контакту з тілом вони прогріваються, і корисні елементи швидко поглинаються, проникаючи в клітини шкіри.

Гідрогелеві патчі під очі дуже зручні, оскільки чудово тримаються на обличчі. Приклеїли їх на 20 хвилин, і можна займатися своїми справами, не боячись, що вони відклеяться. Цей засіб має комплексний ефект:

  • розгладжує дрібні мімічні зморшки;
  • покращує кровообіг в тканинах;
  • знімає набряки;
  • живить шкіру вітамінами.

Види патчів

Залежно від складу косметика може розв’язувати різні проблеми. Наприклад, патчі Via Beauty з чорними перлинами уповільнюють старіння та омолоджують. Органічний білок з перлів зволожує шкіру, а гіалуронова кислота розгладжує мімічні зморшки та покращує процес регенерації клітин.

Комбінація рожевого золота і кофеїну в Double Dare Omg! Foil Eye Patch подарує свіжий і здоровий вигляд вашій шкірі. Частинки золота створюють ліфтинг-ефект, а кофеїн прибирає темні кола і знімає набряк. Рекомендується використовувати продукт вранці, попередньо остудивши його.

Ще один продукт Via Beauty з чорними перлами та фільтратом равлика стимулює вироблення колагену і живить шкіру. Такий склад вважається ультраомолоджувальним та ідеально підходить для вікової або сильно втомленої шкіри. Фільтрат равлика запускає природну регенерацію клітин, тож для більшого ефекту краще використовувати патчі курсом.

Засіб Misoli Marine Eye Patch з морськими водоростями зволожує і живить клітини епідермісу. Екстракт ламінарії знімає запалення і сприяє оновленню клітин, а спіруліна створює ефект ліфтингу. У складі також є трохи перлів, які злегка освітлюють шкіру.

Продукт Misoli Shining Care Black Pearl Eye Patch призначений для шкіри 30+. Поєднання алое, колоїдного золота та екстракту бамбука сприяє омолодженню: видаляє ороговілі частинки епідермісу, стимулює кровообіг і зволожує. Зелений чай, який теж є в складі, виводить токсини та знімає втому.

Нещодавно на ринку з’явився новий вид косметики — акне-патчі, у складі яких міститься саліцилова кислота. Вони призначені для проблемних зон: щік, лоба тощо. Клеїти їх під очі небезпечно, оскільки вони шкодять ніжній шкірі!

Ще одна новинка — патчі з мікроголками. Вони містять пристойну дозу активної речовини. Зазвичай це гіалуронова кислота або пептиди. Під час проколювання речовини краще проникають у шкіру, створюючи більш помітний ефект. Поки такі продукти ще не повністю завоювали ринок, а їхня перевага над гідрогелевими патчами не доведена.

Продукти з мікроголками потрібно використовувати вкрай обережно. Вони можуть викликати сильне подразнення на чутливій шкірі. Для нормального типу шкіри це швидше корисна стимуляція, ніж шкідлива.

Правила використання патчів

Патчі потрібно клеїти під нижню повіку, відступаючи 1-3 мм від слизової оболонки ока, широкою стороною до зовнішнього краю обличчя, а вузькою — до перенісся. Намагайтеся розмістити їх так, щоб максимально покрити проблемну зону. Надійно закріпіть патч, акуратно притискаючи його. Якісний продукт не буде зісковзувати.

Носити патчі необхідно, дотримуючись інструкції, як правило, не більше як 20 хвилин. Після використання мішечки потрібно викинути, а есенцію залишити до повного поглинання. Сироватку з пакування можна наносити окремо, вбиваючи в шкіру подушечками пальців.

Щоб досягти максимального ефекту, рекомендується пройти курс. Зазвичай вистачає 2-3 разів на тиждень, але кількість застосувань залежить від конкретного засобу. Між курсами потрібно робити перерву. Звичайно, навряд чи можна нашкодити надмірним застосуванням патчів, але є ризик витратити їх даремно: усе-таки шкірі необхідний відпочинок і час на природне відновлення.

Міфи про патчі

Розвіємо кілька популярних міфів:

  1. Косметику можна використовувати повторно. Ні й ще сто разів ні: патч віддає всю есенцію і «збирає» бактерії. Він не вбиратиме рідину повторно, а, навпаки, стане розсадником шкідливих мікроорганізмів. Запам’ятайте, патчі одноразові!
  2. Можна залишати засіб на обличчі на ніч. Есенція поглинається шкірою за 20-30 хвилин, потім під патчем утворюється парниковий ефект і застоюється вода. Для делікатної зони під повіками це точно не корисно. Винятком можуть бути засоби, які за інструкцією потрібно тримати всю ніч.
  3. Патчі «тягнуть» шкіру вниз. Ваги легкого гідрогелю точно недостатньо, щоб розтягнути епідерміс. Але якщо ви маєте сумніви, під час процедури можна прилягти на спину.

Самих лише патчів для догляду за чутливою шкірою під очима недостатньо. Вони не замінять крем або інші омолоджувальні процедури, тому потрібен комплексний догляд.

Покращуємо дію патчів

Косметологи пропонують виконувати прості дії, які здатні підвищити ефект від такої косметики:

  1. Попередній масаж шкіри. Кінчиками пальців поплескайте під нижньою повікою. Такі руху розігрівають шкіру і знімають набряк. Але в жодному разі не тріть і не розтягуйте епідерміс!
  2. Добре очищайте шкіру перед процедурою: тоді вітаміни та корисні речовини будуть краще поглинатися.
  3. Клейте патчі не тільки на зону під очима, а й на носогубні складки, лоб та інші проблемні ділянки.

Добирайте склад, враховуючи особливості своєї шкіри. Наприклад, віковому епідермісу потрібен колаген і антиоксиданти, а сухому — зволожувальні компоненти.

Як зберігати патчі

Виробник вказує температуру для свого продукту індивідуально. Загалом більшість патчів зберігаються в холодильнику (не морозилці!) у закритому пакунку або рідній баночці з есенцією. Низька температура гідрогелю забезпечує додатковий дренажний ефект. Продукт добре переносить і кімнатну температуру, тож не бійтеся брати його з собою в поїздку.

Варто сказати, що цей косметичний засіб отримує багато критики. Не треба очікувати від нього миттєвого ефекту, як від косметологічних процедур. Патчі підтримують молодість і красу шкіри, а не усувають ознаки старіння, що вже з’явилися на обличчі. Тому будь-яким засобом варто користуватися розумно, комбінуючи його з іншою доглядовою косметикою.

Патчі під очі Via Beauty Гідрогелеві омолоджуючі з Чорною Перлиною та екстрактом фільтрату равлика

14.00
Купити

Патчі під очі Via Beauty гідрогелеві, омолоджуючі з чорними перлинами та гіалуроновою кислотою

254.00
Купити

Патчі для шкіри навколо очей Misoli Shining Care Black Pearl Eye Patch з чорним перлами

1016.00
Купити

Патчі для шкіри навколо очей Misoli Marine Eye Patch з морськими водоростями

421.00
Купити

Патчі для зони навколо очей Double Dare Omg! Foil Eye Patch – Rose Gold Treatment Зміцнення

78.00
Купити
18 Листопада / 2020 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Комедони: причини появи і як позбутися
15 Червня / 2022 Догляд за обличчям
0-Що-таке-дрон-косметика-і-навіщо-вона-потрібна
29 Листопада / 2023 Догляд за обличчям