Використовуємо косметику, яка не підійшла: ТОП лайфхаків

Як же буває прикро, коли після шопінгу виявляєш, що купила трохи не те, на що розраховувала. Викидати якось шкода, а за призначенням використовувати — тільки псувати собі настрій. Якщо ця ситуація тобі знайома, EVA Blog підготував для тебе низку лайфхаків, які допоможуть пустити у справу засоби, що тобі не сподобались.

01-Використовуємо-косметику,-яка-не-підійшла

Цікаво на тему: Чи можна користуватися простроченою косметикою?

Даємо друге життя доглядовим продуктам

Крем для обличчя

1-Крем-для-обличчя

Цей лайфхак, напевно, відомий кожній. Усе, що з якихось причин не підійшло для обличчя (наприклад, крем залишає липкість або скочується, коли наносиш макіяж), можна використати на тілі — після душу або для догляду за руками та стопами. Витрачається пляшечка, звісно, швидше, зате її не доведеться викидати. До речі, це ж стосується і скрабів. Якщо в ньому занадто великі для обличчя абразивні частинки, його можна використовувати для тіла або перед педикюром.

Шукай EVA Blog в Instagram

Утім, якщо в тебе суха шкіра, а крем, який ти обрала, не забезпечує достатньо живлення, у нього можна додати 1-2 краплі олії для обличчя. Робити це краще не одразу на всю баночку, а порційно, щоразу під час використання. Тільки не обирай аптечні «чисті» олії (скажімо, виноградних кісточок, мигдальну тощо) – вони можуть виявитися комедогенними. А продукти, розроблені спеціально для обличчя, мають належний ступінь очищення і збалансований склад, тому зазвичай не викликають негативних реакцій (крім індивідуальної непереносності компонентів).

2-Крем-для-обличчя

Живильні креми для обличчя, які не залишають білястих слідів, прекрасно застосовуються в догляді за шкіряними виробами. Спробуй нанести продукт на добре очищену сумку, взуття або оббивку меблів і заполіруй за допомогою м’якої тканини. Різниці зі спеціальними засобами для догляду за шкіряними виробами ти можеш не помітити.

Цікаво на тему: Тип шкіри: чому вам не допомагає крем, який рекомендувала подруга

Тонік

3-Тонік

Якщо засіб для тонізації не викликав алергічної реакції (таких косметичних засобів потрібно позбуватися одразу!), але просто чомусь не сподобався, його можна використати для розведення масок. Глиняних або альгінатних, наприклад.

Кислотний пілінг

4-Кислотний-пілінг

Шкіра обличчя виявилася не готовою до високої концентрації кислот у сироватці або пілінгу? Спробуй використовувати її на гомілках у перервах між голінням. Кислоти допоможуть розв’язати проблему врослого волосся, а також можуть освітлити шкіру.

Міцелярна вода

5-Міцелярна-вода

А це чудовий продукт для миття пензлів. Якщо міцелярка, наприклад, щипає під час потрапляння в очі, пусти її в догляд за аксесуарами для макіяжу. Не забувай змивати її пінкою, гелем або милом. А ще нею можна швидко стерти сліди від тональних засобів з коміра, привести до ладу світлу підошву на кросівках і відтерти клей від цінників або етикеток. Якщо останній не «здається» перед міцелярною водою, підключай «важку артилерію» – двофазний засіб для демакіяжу.

Гідрофільна олія

6-Гідрофільна-олія

Якщо олійна «умивалка» не виправдала очікування, з її допомогою так само можна доглядати за пензлями. Але її теж варто змивати за допомогою гелю, пінки або навіть звичайного мила.

Шампунь

7-Шампунь

Очищувальний засіб для волосся, який з якоїсь причини не підійшов, може перетворитися на порошок для прання делікатних тканин. Наприклад, вовни, кашеміру, органзи, мережива. Шампунь має більш щадну формулу, завдяки чому збереже ніжні матеріали цілими та неушкодженими.

Цікаво на тему: Як прати шовкові речі, щоб вони не втрачали текстуру і не сіли

Бальзам або кондиціонер для волосся

8-Бальзам-або-кондиціонер-для-волосся

Якщо дія продукту не влаштовує тебе за його безпосереднім призначенням, його можна використовувати замість крему для гоління. Плюс бальзамів і кондиціонерів полягають у тому, що вони забезпечують прекрасне ковзання, пом’якшують волоски, не піняться в процесі й до того ж не дуже щільні, що дає змогу видаляти засіб із бритви просто промивши її під струменем води. Спробуй!

Гель чи олія для душу

9-Гель-чи-олія-для-душу

Не сподобався новий гель для душу? Використовуй його у створенні домашнього скрабу для тіла. Візьми мелену каву, цукор або дрібну сіль, розбав їх олією або гелем для душу до стану кашиці (а можна і кілька крапель ефірної олії додати) та починай ексфоліацію. Ефект буде таким же, як і від готового скрабу.

Цікаво на тему: Тільки нікому: лайфхаки домашнього догляду за собою

Що робити з декоративкою, яка не підійшла?

Тональні засоби

10-Тональні-засоби

Іноді буває так, що тестуєш тон у магазині й він здається просто ідеальним за кольором. Однак перший макіяж з обновкою може внести корективи в перше враження — засіб може виявитися занадто темним або занадто світлим. Відставити паніку, його ще можна врятувати!

Цікаво на тему: 8 бюджетних тональних засобів, які тебе здивують

Темний продукт можна перетворити на ВВ-крем, якщо додати кілька крапель тону у твій денний крем. Він матиме натуральніший вигляд на шкірі, лише злегка надаючи їй відтінку. Втім, змішавши темніший тональник зі світлим, теж можна домогтися оптимального кольору. До речі, у професійних брендів можна знайти спеціальні продукти для «розведення» – аджастери (adjuster). Їх дуже люблять професійні візажисти, оскільки дають змогу адаптувати тональний продукт для будь-якого відтінку шкіри. Аджастери, до речі, бувають як світлими, так і темними.

11-Тональні-засоби

Занадто світлий засіб для обличчя, який перетворює тебе на таку собі гейшу, можна використовувати як консилер для корекції. Використовуй на все обличчя тон відповідного відтінку, а світлим виділяй лише зону під очима, спинку носа, центр чола і підборіддя.

А що робити, якщо тон окислюється після нанесення і стає «рудим»? Спробуй змішати його із зеленим праймером для обличчя. За певної пропорції він зможе нівелювати цеглястий відтінок і зробить основу для макіяжу більш носибельною. Але тут варто попрактикуватися.

Рум’яна, скульптор і хайлайтер

12-Рум’яна,-скульптор-і-хайлайтер

Якщо скульптор, бронзер або рум’яна виявилися занадто темними або не підходять за відтінком для обличчя, вони можуть цілком доречно виглядати в макіяжі очей. Хайлайтер буде гарний як блискучий акцент на яблучку повіки або у внутрішньому куточку. А ще його можна трохи додати у твій бальзам для тіла — так твоя шкіра отримає делікатне сяйво і матиме доглянутий вигляд, що особливо актуально в літню пору з відкритими топами та короткими шортами/спідницями.

Пудра

13-Пудра

Якщо прозорий розсипчастий засіб не дуже підходить для макіяжу (наприклад, пудра забивається в пори або підкреслює зморшки), використовуй її як тальк для ніг у літню пору. Вона допоможе знизити виділення поту, і взуття буде не так натирати. Темнішу пудру можна врятувати, якщо перевести її з розряду фіксатора макіяжу в скульптори. Головне, щоб продукт мав холодний підтон без рудого.

Помада

14-Помада

Так, на жаль, і таке теж буває. Якщо ти вибрала помаду без явного шиммера, спробуй «приручити» її в ролі кремових рум’ян. Експериментуй, наносячи продукт спочатку на зап’ястя, а потім переносячи пігмент на шкіру, ретельно розтушовуючи та нашаровуючи за необхідності. За деякої вправності можна адаптувати для макіяжу обличчя помаду практичного будь-якого відтінку, звісно, якщо ми не говоримо про специфічні кольори на кшталт фіолетового. Втім, і для них справа знайдеться. Використовуй засіб для губ у креативному відтінку як базу для макіяжу очей.

Цікаво на тему: Що потрібно знати про компоненти в складі декоративної косметики?

Бальзам для губ

15-Бальзам-для-губ

Прозорий бальзам без гліттера — воістину універсальний засіб для вирішення різних завдань. Наприклад, він може стати чудовим фіксатором для брів або неслухняних пасом, «мастилом» для блискавки, що заїла, і навіть засобом від натирання, коли ти вигулюєш нові карколомні туфлі. А ще його можна використовувати, як праймер під тіні або замість олії для кутикули.

Тіні для повік

16-Тіні-для-повік

Сухі пігменти, які не підходять за відтінком, протерміновані або просто набридли, теж можуть мати безліч використань. Це прекрасний матеріал для DIY – додавши подрібнені в пудру тіні у фарбу або лак, можна отримати ідеальний колір для твоїх проєктів. Такі рішення матимуть крутий вигляд, наприклад, при створенні стильного декору, у скрапбукінгу, написанні картин тощо.

Гліттерними тінями можна надати потрібний відтінок і сяйво блиску або олії для губ. Просто додай трохи подрібненого пігменту в засіб і гарненько перемішай. Так само можна вчинити й з лаком для нігтів, якщо ти робиш манікюр сама.

А як ти рятуєш косметику, яка не сподобалася за прямим призначенням? Поділися з нами своїми лайфхаками в коментарях!

Читай також:

7 Лютого / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA