ТОП кращих бальзамів для губ 2021 за версією EVA Blog

Тонка і чутлива шкіра губ потребує делікатного підходу. А все тому що на їх поверхні немає сальних залоз, а кровоносні судини розташовані дуже близько до поверхні. Губи швидко подають сигнал про «тривогу», наше ж завдання —  так само швидко розпізнати проблему і запропонувати потрібний бальзам. Сьогодні в Єва Блог говоримо про склади, формати і про кращі формули в різному ціновому сегменті.

Для чого потрібен бальзам для губ

Бальзами для губ потрібні як швидка та ефективна допомога. Їх завдання —  створити захисний шар. Такі засоби перешкоджають появі лущення і стягнутості, затримують вологу і захищають від руйнівних факторів:

  • застуди;
  • сухого повітря;
  • перепадів температур;
  • вітру.

Важливий момент: на постійній основі бальзами краще не використовувати, щоб не порушити природний процес регенерації та відлущування. Тому застосовують їх тільки за необхідності, а не кожен день.

Цікаво на тему: «Зимовий догляд за губами: зберігаємо пружність і попереджаємо сухість»

Особливості вибору бальзаму для губ

Обираючи догляд за губами, звертайте увагу на деякі нюанси.

Дивимося на склад і функції

Як оклюзійні — «запечатувальні» вологу компоненти — використовуються вазелін, бджолиний віск, ланолін, рослинні олії (ши, кокоса, какао, жожоба, кунжуту). Також формулу збагачують вітамінами, екстрактами лікувальних трав і охолоджувальними компонентами (камфора, ментол, перцева м’ята). Щоб уникнути алергічної реакції, краще вибирати засоби з нейтральною віддушкою. Серед загоювальних інгредієнтів — цераміди, алое вера, лінолева та саліцилова кислота. А бактерицидний ефект забезпечують ефірні олії евкаліпта і чайного дерева. Деякі засоби мають у складі SPF-фільтри, захищаючи ніжну шкіру від сонця.

Залежно від складу бальзами розрізняють за функціями:

  • зволожувальні запобігають виникненню сухості;
  • поживні допомагають у боротьбі з тріщинами і лущеннями;
  • відтінкові доглядають і надають легкий тон;
  • захищувальні від шкідливого ультрафіолетового спектра випромінювання.

Порада від Єва Блог: якщо звичний засіб перестав працювати, спробуйте замінити його. Можливо, наразі вашим губам необхідне не живлення, а зволоження чи навпаки.

Враховуємо формат

За консистенцією бальзами бувають:

  • твердими — форма помади-стіка або олівця;
  • кремоподібними — поміщені в невеликі баночки-шайби, наносяться на шкіру подушечками пальців;
  • рідкими — тюбик з аплікатором або кулькою, може бути прозорим або кольоровим;
  • масляні — розраховані на дуже суху шкіру губ, часто випускаються у форматі тюбика.

Цікаво знати: бальзам для губ можна використовувати не за прямим призначенням. Наприклад, для загоєння кутикули і запобігання утворенню задирок.

Вибираємо під сезон

Літо — час захисту від фітостаріннія. Тому звертайте увагу на наявність SPF-фактора і зволожувальних інгредієнтів. Для холодної пори року оптимальний склад з оліями.

ТОП бальзамів для губ у різних цінових категоріях

Carmex — справжня класика в сегменті унісекс-продуктів. У цьому легендарному жовтому стику ви знайдете і догляд, і захист. Запобіжить сухості і лущенню взимку, захистить від сонця влітку, піджививши шкіру губ вітамінами й оліями. Обов’язково знайдіть місце для бальзаму Carmex у своїй косметичці! Класична версія містить саліцилову кислоту, яка допомагає загоїти тріщини. Засіб можна нанести на ніч і вже вранці радіти ідеальним губам.

Цікаво на тему: «Знайомство з брендом: бальзами для губ Carmex»

Embryolisse Laboratories Comfort Lip Balm — історія про компроміс між доглядом і декоративними функціями. Бальзам-тінт відмінно зволожує, комфортно відчувається і делікатно відтіняє. Кремова консистенція буквально тане на шкірі, заповнюючи корисними компонентами. Миттєво приводить губи в нормальний вигляд, а образ у цілому робить яскравим.

Бальзам Nivea Сяйво перлин із ніжним ароматом розроблений за технологією Hydra IQ, яка забезпечує тривале зволоження. У комплексі із цінними оліями, вітаміном Е, екстрактами перлин і шовку засіб ефективно працює над тим, щоб ваші губи залишалися здоровими. Прослужить вірою і правдою, а значить замотивує спробувати інші продукти Nivea. Вони завжди з відгуком на індивідуальні потреби!

Lip Smacker Disney Princess — яскравий дизайн, вибуховий аромат і ніжне сяйво. Засіб навряд чи залишить байдужими прихильниць стилізованої косметики та ягідних солодощів. Такий бальзам підійде як презент маленьким фанатам героїв Дісней: порадує гарним оформленням, а бонусом подбає про ніжну шкіру губ у будь-яку пору року.

Eveline Cosmetics Total Action 8 в 1 — продукт, який за своїм функціоналом ні в якому разі не можна назвати звичайним. Гіалуроновий філер розкішний як плампер, але ефективний як аптечний засіб. Він одночасно працює у 8 напрямах, щоб запустити процеси регенерації, зволожити і змоделювати форму губ. Ще серед плюсів — розгладжує завдяки колагену у складі. Підійде і як основа під помаду, і як самостійний продукт.

ABOUT face Lip повинен бути під рукою, коли потрібно рятувати зневоднену шкіру губ. Цей бальзам із розряду «усе геніальне просто»: натуральний на 98% склад, екофрендлі-упаковка, ненав’язливий аромат і ніжна текстура. Швидко приводить до ладу потріскані губи, забезпечує шкіру вітамінами і корисними оліями. А перед нанесенням матових помад взагалі не замінний.

Artdeco Color Booster Lip Balm — цей красень у металевому футлярі вдалий для вечірнього мейку, коли догляд, об’єм і колір однаково важливі. Його фішка в тому, що відтінок проявляється протягом певного часу, а глянсовий фініш робить губи візуально більше. За живлення відповідають екстракт персика, олія абрикоса і тропічної рицини. А освіжаючий холодок дарує м’ята. Прекрасний у всіх сенсах!

Як би не мінялися тренди в макіяжі, константою на всі віки залишиться здоровий зовнішній вигляд. Доглянуті губи завжди збирають компліменти! Зачаровуйте своєю красою разом із продуктами на EVA.UA.

Бальзам для губ Embryolisse Laboratories Comfort Lip Balm

544.00
Купити

Бальзам для губ Artdeco Color Booster Lip Balm

159.00
Купити

Бальзам-стік для губ Carmex Lip Balm Stick Classic Spf 15

81.00
Купити

Бальзам для губ ABOUT face Lip Balm 5 Natural Oils

100.00
Купити

Бальзам для губ Lip Smacker Disney Princess

109.00
Купити

Бальзам для губ Nivea Сяйво перлин

57.00
Купити
20 Травня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті