Саліцилова кислота

Саліцилова кислота — частий гість у баночках з косметикою для проблемної, жирної шкіри та волосся. Її отримують з кори верби, кущів троянд або видобувають хімічним шляхом з фенолу (інша назва — фенольна кислота).

Як працює

Ця речовина здатна руйнувати зв’язки між клітинами рогового шару шкіри й тому добре працює як пілінг. Також саліцилова кислота ефективно бореться з бактеріями, в тому числі з C. Acnes — головними винуватцями акне.

Плюс до всього ця речовина:

  • нормалізує роботу сальних залоз;
  • підсушує шкіру;
  • має протизапальний ефект;
  • вирівнює відтінок обличчя;
  • розчиняє сальні пробки;
  • зменшує чорні цятки.

У яких засобах міститься

Цей компонент зустрічається в будь-якій косметиці для шкіри й волосся: засобах для вмивання та очищення, тоніках, кремах, пілінгах, масках, сироватках, шампунях, бальзамах, кондиціонерах.

Як знайти компонент в складі

BHA
Salicylic Acid
Capryloyl Salicylic Acid
Betaine Salicylate

Саліцилова кислота в складі косметичних засобів

Benton Aloe BHA Skin Toner

Перейти

БІОКОН Спеціальний догляд 3 в 1

Перейти

Шампунь для жирного волосся та проблемної шкіри голови Вітэкс

Перейти

Librederm Серацин

Перейти

Garnier Чиста шкіра Актив 3 в 1

Перейти

Dermacol AcneClear

Перейти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті