Прощаємося з чорними цятками раз і назавжди

Чорні цятки — поширена проблема. Замаскувати косметикою їх складно, виглядають вони зовсім не естетично, а прибрати їх раз і назавжди проблематично. Чому вони з’являються та що з ними робити — про це прямо зараз поговоримо в EVA Blog.

Причини появи чорних цяток

Здається, що це пил або бруд, що застрягли в порах. Та насправді це секрет сальних залоз, що заповнює їхні протоки. Через контакт із зовнішнім середовищем він темніє та стає помітним на поверхні шкіри.

Найчастіше відкриті комедони (правильна назва чорних цяток у косметології та дерматології) виникають на жирній шкірі в області лоба, носа, підборіддя. Причини їхньої появи — генетична схильність, порушення ендокринної або травної системи, неправильний догляд. І якщо з генетикою не посперечаєшся, а медичні проблеми треба вирішувати з лікарем, то організувати правильний догляд не так складно.

Через що з’являються чорні цятки:

  1. Використання комедогенної косметики. Таку властивість мають деякі пом’якшувальні компоненти та натуральні олії. Обираючи креми й маски для обличчя, звертайте увагу на позначку «некомедогенно».
  2. Недостатнє очищення. Крім дворазового вмивання та правильного зняття макіяжу, жирна шкіра потребує регулярного відлущування за допомогою пілінгу або м’якого скрабу. Вони очищають епідерміс від ороговілих клітин і допомагають зменшити виділення шкірного сала.
  3. Мало зволоження. Якщо не нанести крем у перші хвилини після вмивання, шкіра дійсно виглядає й відчувається чистою. А далі вмикається захисний механізм, і сальні залози починають виробляти ще більше себуму, пори закупорюються, з’являються чорні цятки. Щоб цього уникнути, зробіть ставку на легкий крем або зволожувальний гель (наприклад, равликовий) і наносьте його після кожного вмивання.
  4. Неправильне харчування. Солодощі та вироби з борошна можуть посилювати роботу сальних залоз, через що жирна шкіра стає ще жирнішою. Тому краще відмовитися від некорисної їжі на користь здорових продуктів. До речі, в ЄВА Блог є хороша експертна стаття про те, як їсти та ставати красивішими.

У боротьбі з комедонами не можна вмивати обличчя жорсткими засобами з милом, використовувати спиртові лосьйони. Вони руйнують захисний гідроліпідний шар шкіри, і вона відповідає підвищеною жирністю.

Чи можна видавлювати чорні цятки?

При самостійному видавлюванні можна збільшити ризики розвитку куперозу (через надмірний тиск на крила носа), отримати широкі пори, запалення, акне (через занесену інфекцію) та інші проблеми. Тому в домашніх умовах краще нічого не видавлювати. Залиште цю роботу косметологу, а після професійної чистки приділіть увагу грамотному домашньому догляду.

Косметика проти чорних цяток для профілактики

У боротьбі з комедонами найкраще себе показала косметика з кислотами — вона розчиняє сальні пробки й допомагає очистити пори. Глиняні та маски-плівки теж дають помітний результат, але вони працюють лише на поверхні, через що цятки на якийсь час стають світлішими. І, звісно, улюблені багатьма очищувальні смужки для носа — вони дають миттєвий результат. Що вибрати? Спробуйте поєднати у своєму домашньому догляді різні засоби, щоб отримати швидкий і довготривалий ефект.

Очищувальна система Holika Holika складається з 3 засобів, які наносяться послідовно:

  • 1 — маска розкриває пори;
  • 2 — смужка витягує забруднення;
  • 3 — маска з гелем заспокоює та звужує пори.

Вони діють за принципом звичайних смужок для носа, тільки краще й ефективніше завдяки розпарюванню спочатку та закриттю пір у кінці.

Маска L’Orе́al SKIN EXPERT Магія глини. У її формулі — одразу три види глини й вугілля, які глибоко очищають і допомагають у боротьбі з недосконалостями жирної та проблемної шкіри. Чорні цятки стають менш помітними, пори звужуються, усуваються акне й жирний блиск.

Сироватка-пілінг Mizon Aha 8 Peeling Serum з кислотами. Крім очищення, цей засіб зменшує жирність, вирівнює колір обличчя, освітлює пігментні плями й постакне. Сироватка ідеально працює в парі з очищувальним тонером Mizon AHA & BHA Daily Clean Toner. У його складі є ВНА-кислоти — ті самі, котрі здатні проникати в пори й розчиняти сальні пробки.

Маска-плівка Garnier Чиста шкіра призначена якраз для видалення чорних цяток, очищення та звуження пор. У її складі — вугілля, що працює як сильний абсорбент, і саліцилова кислота, яка контролює роботу сальних залоз і запобігає появі комедонів.

Чи можна позбутися чорних цяток назавжди?

Через активність сальних залоз вони періодично будуть виникати знову. Тому одного очищення обличчя, звісно, недостатньо. Треба регулярно та послідовно доглядати за шкірою — так вона завжди буде виглядати красивою й доглянутою.

Цікаво по темі: 5 найкращих глиняних масок для обличчя

Маска-плівка з вугіллям проти чорних цяток Garnier Чиста Шкіра Актив

142.00
Купити

Сироватка для обличчя Mizon Aha 8 Peeling Serum

396.00
Купити

Маска для обличчя L’Oreal SKIN EXPERT Магія глини с натуральною глиною та вугіллям для сяяння шкіри

220.00
Купити

Тонер для обличчя Mizon AHA & BHA Daily Clean Toner

673.00
Купити

Очищаюча система Holika Holika (3 етапи) для очищення пор

65.00
Купити
1 Вересня / 2020 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті