Балаяж на темне, русяве і руде волосся: ідеї фарбування, техніка виконання

Хочеться чогось нового, але водночас природного? Спробуйте фарбування в техніці балаяж. Вона досить складна і в салоні обійдеться недешево, тому спокуса зробити балаяж самостійно вкрай велика. Але чи можливо це? EVA Blog розкриває секрети домашнього фарбування!

Що таке балаяж

Балаяж — техніка фарбування, за якої створюється ефект вигорілих на сонці пасом. Спочатку був актуальний природний відтінок, але потім майстри почали експериментувати. Сьогодні можна побачити вишневий, карамельний, сірий балаяж.

На відміну від інших технік балаяж завжди якщо не в тренді, то не забутий. Багатьом подобається природний ефект фарбування, коли кольорові пасма виблискують на сонці та нагадують про літній відпочинок. Часто балаяж роблять, коли потрібно вийти з однотонного фарбування або відростити пошкоджене волосся: він менш шкідливий і має цікавий вигляд.

Відмінності від інших технік: шатуш, омбре, мелірування

Балаяж відрізняється від інших технік:

  1. Мелірування передбачає висвітлення пасом однакової довжини та ширини по всій довжині.
  2. За омбре створюють вертикальний градієнт: від темного біля коренів до світлого на кінчиках.
  3. Шатуш можна назвати переосмисленням мелірування: пасма освітлюють градієнтом за горизонталлю, причому на одному рівні та в схожих відтінках.

Балаяж — це щось середнє між омбре і шатуш. Майстер висвітлює і фарбує пасма на різній висоті, водночас зберігаючи м’який градієнт від рідного кольору. У цій техніці важливий не стільки обраний відтінок волосся і градієнт, скільки поєднання натурального кольору і пасом.

Читайте також: «Як позбутися жовтого відтінку волосся».

Особливості фарбування на різному волоссі

Балаяж застосовують на волоссі різного кольору і довжини. У порівнянні з однотонним фарбуванням це досить щадна техніка, але важливо враховувати, як лягає балаяж на волоссі різного типу.

  • Балаяж на темному волоссі має ефектний вигляд. Зазвичай для «вигорілих» пасом підбирають колір на 1-2 тони світліший за основний. Брюнеткам можна зробити кілька незвичайних варіантів: карамельний, вишневий. Для дуже темного волосся зазвичай вибирають імітацію «відблисків», відмовляючись від сильного освітлення. Оскільки балаяж не передбачає сильного контрасту, техніка підходить власницям русявого і світло-русявого волосся.
  • Балаяж на світлому волоссі зробити теж можливо: блондинкам підійде освітлення з урахуванням підтону. З холодним підтоном поєднують попелясті відтінки, а з теплим — золотий блонд. На білявому волоссі зробити балаяж проблематично. Мабуть, це єдине обмеження для такого фарбування.

Балаяж передбачає висвітлення пасом. Якщо ваше волосся виснажене або вже пройшло кілька курсів освітлення, відмовтеся від цієї ідеї. Сухі пасма не матимуть такого вигляду, як хотілося б.

На рудому волоссі цікавий вигляд має балаяж у мідному і бурштиновому відтінках. Можна експериментувати й з червоно-рудим волоссям. Природного ефекту досягти не вдасться, але фарбування вийде незвичайним і зовсім не схожим на омбре.

Читайте також: «Тренди фарбування волосся».

Балаяж на коротке волосся, наприклад, каре або піксі, надає пасмам додатковий об’єм. Таке фарбування матиме контрастніший вигляд, адже чітко помітна різниця між освітленим і натуральним кольором.

Найчастіше роблять балаяж на волоссі середньої довжини: тоді ефект виходить максимально наближеним до ідеалу. Після укладання «відблиски» цікаво грають на різній висоті, чого й очікують від такого фарбування.

Балаяж на довгому волоссі візуально робить зачіску більш об’ємною і пишною. Довгі пасма здаються важкими та масивними, а пофарбовані прядки та плавний перехід кольору надають зачісці легкості. Особливий вигляд має балаяж на злегка завитому довгому волоссі.

Як виконати техніку балаяж самостійно

Часом бажання змінити зачіску настільки сильне, що немає часу йти в салон. Що ж, зробити балаяж у домашніх умовах можна, але це складна техніка, яка вимагає певних навичок.

Якщо ви ніколи не освітлювали волосся або не користувалися фарбою, краще довірте своє волосся професіоналам.

А ті, хто впевнено тримає пензлик і знає, як змішувати освітлювач, можуть скористатися інструкцією:

  1. Розділіть волосся на 4-6 частин, залишаючи вертикальний рівний проділ.
  2. Візьміть нижню частину. Виділіть паралельно проділу пасмо товщиною 3-5 см. Пензликом нанесіть на зовнішню поверхню освітлювач. Вглиб не освітлюємо! Залиште на час, вказаний в інструкції.

Важливо! Зробіть кілька таких пасом, починаючи освітлювати на різній висоті, але не піднімаючись до коренів. Щоб не нашкодити волоссю, змішуйте компоненти в правильних пропорціях, у жодному не тримайте хімію занадто довго і чітко дотримуйтесь інструкції.

Читайте також: «Живлення та догляд: найкращі живильні маски для волосся».

Займатися висвітленням вдома — завжди ризик. Якщо ви освітлюєте вже фарбоване волосся, результат може вас не влаштувати.

1.Вимийте і висушіть волосся. Потім на висвітлені пасма нанесіть фарбу або тонік на 1-2 тони світліший за ваше волосся.

Фарби SYOSS чудово підходять для домашнього фарбування. У лінійці багато відтінків для блондинок і брюнеток.

На дуже темному волоссі можна зробити чорний балаяж за допомогою стійкої крем-фарби від Palette. Для світлішого відтінку тримайте фарбу на волоссі трохи менше, ніж зазначено в інструкції.

2. Під час нанесення намагайтеся розподіляти фарбу так, щоб потім вийшов плавний перехід від насиченого до світлішого відтінку.

3. Після фарбування вимийте волосся і завершіть процедуру доглядовим бальзамом.

Якщо у вас волосся незвичайного відтінку, зробіть кольоровий балаяж: у такому випадку підберіть фарбу на 1-2 тони світлішу за ваш основний колір. А якщо хочете кардинально оновити свій образ, можете зробити рожевий або блакитний балаяж на світлому чи темному волоссі.

EVA Blog попереджає: ефект від домашньої б’юті-процедури може не виправдати ваших очікувань. А особливо обережними потрібно бути з висвітленням — ризик перепалити волосся дуже високий. Цей вид фарбування значно складніший, ніж однотонне, тож будьте максимально уважні.

Пам’ятайте, що головне завдання — зберегти здоровий вигляд і текстуру волосся. За професійним балаяжем краще звернутися до майстра: тоді ваші очікування точно збігатимуться з реальністю. Проводьте тільки безпечні б’юті-експерименти!

7 Червня / 2021 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *