Як позбутися жовтизни волосся в домашніх умовах?

Кожна третя білявка веде боротьбу за ідеальний колір без «теплоти», і тільки кожна друга досягає мети. Сценаріїв боротьби з жовтизною декілька. І щоб обрати власний сюжет, першочергово треба розібратися з причинами її виникнення. Якщо готові діяти рішуче, давайте разом «гортати сторінки» пам’ятки по догляду за білявим волоссям.

Причини появи жовтизни

З точки зору хімічної реакції основна причина — взаємодія залишків зруйнованого природного пігменту меланіну зі штучним барвником. Утім, кожний окремий випадок має свої нюанси.

1) Порушення технології фарбування

Здебільшого цей пункт стосується темно-русявого і каштанового волосся. Існують тверді закони роботи з кольором. Висвітлювання має відбуватися поетапно, а передувати йому мають процедури глибокого живлення. Якщо рідний пігмент не буде повністю нейтралізовано, він у поєднанні зі світлим спричинить солом’яний відтінок. Тому для виведення темного пігменту може знадобитися кілька процедур декапірування (змивки), а потім тонування. Ще серед головних постулатів техніки фарбування — правильна послідовність нанесення косметичних засобів (поділ на зони) та час витримки.

2) Неякісна вода

Жорстка вода з домішками, зокрема солями та металами, також може стати причиною появи небажаного відтінку. При змиванні фарби вода легко потрапляє у відкриті лусочки і взаємодіє з хімічними речовинами.

3) Фарба низької якості

Краще фарбування довірити колористу-професіоналу, який добре знається на формулах та магії взаємодії хімічних засобів. Якщо ви все ж таки вирішите самостійно перетворитися на білявку, то радимо проконсультуватися с перукарем щодо популярних продуктів та обов’язково перечитати наш матеріал щодо особливостей домашнього фарбування волосся. Пам’ятайте, що успіх цієї справи залежатиме від якості косметичної продукції майже на 90%. Зробіть ставку на засоби з професійної лінійки, формули яких максимально збагачені живильними та інноваційними компонентами.

Цікаво дізнатися. Модні тенденції фарбування білявок у 2021 році — це популярний серед зірок Голлівуду каліфорнійський блонд, техніка якого полягає в меліруванні окремих пасом, що нібито вигоріли під сонячними променями. Не втрачають рейтингів платиновий та полуничні підтони.

Секрети попередження проблеми

  • Відкласти фарбування мінімум на два тижні, якщо тільки-но зробили штучне випрямлення або іншу процедуру з використанням складних хімічних препаратів.
  • Зміну іміджу треба відтермінувати, якщо локони зазнали фарбування природними барвниками — хною чи басмою. Оптимально дочекатися повного відростання.
  • Знебарвлення темного волосся краще проводити в салоні.
  • Для витравлення зі стрижня його рідного пігменту лусочки волосяної кутикули максимально підіймають та розпушують, відкриваючи шлях до висвітлювальної суміші. Щоб попередити проблему жовтизни, слід чітко дотримуватися інструкції щодо використання засобів, зокрема щодо тривалості його впливу.
  • Як тільки результат досягнуто і колір нейтралізовано, необхідно заповнити утворену «пустоту» необхідним тоном. Адже, як ми зазначали вище, через високу пористість напитати волосся можуть будь-які речовини з води і повітря.
  • Завершальний етап — пригладити пухку структуру, закривши кутикулу. Для цього добираються маски для догляду, у складі яких є фіолетові або сині пігменти. Вони попереджають появу жовтих переливів.

Також буде цікаво: «Тренди фарбування волосся»

Способи боротьби з жовтим дефектом

Тонування

Це процедура отримання необхідного кольору, яка за технікою нагадує фарбування, тільки використовується делікатніший склад. Спеціальні фарби-тоніки, шоти або бустери додають до звичайного бальзаму або ж використовується як самостійний продукт. Компоненти обволікають кожну волосинку, згладжуючи лусочки та заповнюючі всі порожнечі необхідним відтінком.

Повторне фарбування

Це має бути ощадна техніка. Вона проводиться безаміачними засобами мінімум через 7–14 днів після основного освітлених пасом. У проміжок між процедурами локони максимально підживлюються за допомогою сироваток, вітамінних комплексів, олій, кремів або спреїв.

Перевагу для повторного висвітлення краще надати фарбам на масляній основі з високим вмістом поживних інгредієнтів, та не використовувати окислювачі з високим відсотком. Наносять суміш із прикореневої зони, розподіляючи її по довжині за допомогою гребінця з густими зубцями, щоб запобігти контрастним межам.

Порада від Єва Блог: не слід піддавати повторному фарбуванню сухе та ослаблене волосся, бо це може призвести не тільки до ламкості, а й випадіння.

Тоніки і відтінкові засоби

Така корекція має статус «швидкої допомоги», адже може проводитися за межами салону. Відтінкові засоби не містять у своєму складі аміаку та перекису. Вони діють лише на верхньому шарі волосся, тому згодом змиваються звичайним шампунем. Але їх використання в домашніх умовах цілком може стати як чудовою профілактикою появи жовтизни, так й ефективним способом швидкого усунення неестетичної «теплоти» у кольорі. Високий вміст фіолетового пігменту — серед тоніків попелястого, перламутрового і сріблястого кольорів.

Шампуні, які прибирають жовтизну волосся

Окремий п’єдестал у боротьбі із солом’яним відтінком належать шампуням. Окрім синьо-фіолетових пігментів шампуні для білявок містять антиоксиданти: вони запобігають окисленню і надають здоровий блиск. Застосовувати такі засоби для миття треба за необхідністю, оскільки для щоденного використання вони не підходять. Оптимально — кожне третє або четверте миття. Чудово, якщо вийде доповнити шампунь іншими продуктами цієї лінійки.

Домашні натуральні маски

Білявки зі стажем підтвердять: щоб отримати бажаний тон, спочатку скористайся професійними засобами, а отриманий ефект закрепи народними рецептами. Тож гідною компенсацією волоссю за дію хімічних барвників стануть домашні маски. Натуральні компоненти хоча й не настільки швидко борються з проблемою, та паралельно живлять локони. У середньому знадобиться 3–6 процедур, щоб оцінити результат.

Кефірна маска

Інгредієнти:

  • шампунь — 1 чайна ложка;
  • яйце — 1 шт;
  • кефір — 50 грамів;
  • сік лимона — 2 столові ложки.

Застосування: після з’єднання всіх складових розподіліть по пасмах із жовтизною, огорніть плівкою та рушником (або хусткою) на 45 хвилин. Вимийте голову звичайним шампунем.

Маска з оцтом

Інгредієнти:

  • яйце — 1 шт;
  • оцет — 1 чайна ложка;
  • гліцерин — 1 чайна ложка.

Застосування: утворену суміш нанесіть по всій довжині волосся, так само покрийте поліетиленом та зверху утепліть рушником. Через 40 хвилин змийте теплою водою.

Маска з медом та глиною

Інгредієнти:

  • мед — 1 столова ложка;
  • біла глина (аптечна) —  5 столових ложок.

Застосування: в розтоплений мед потрібно додати глину і теплу воду до утворення рідкої однорідної консистенції. Розподіляємо по всій довжині волосся на 35–45 хвилин. Змивається маска теплою водою за допомогою шампуню.

Лимонний ополіскувач

Сік одного лимону в поєднанні з одним літром теплої води — це дивовижний коктейль для ополіскування. Після застосування через 5 хвилин пасма промивають очищеною водою. Вуаля! Ваше волосся придбало м’якість та здорове сяйво.

Цікаво на тему: «Професійна фарба для домашнього фарбування волосся: огляд IQ Code»

Якою буде ваша історія успіху в боротьбі за шикарний колір? Обирайте корисні косметичні продукти на EVA.UA, щоб промовисто довести, що блонд — це краса, яка була варта жертв та витраченого часу!

25 Січня / 2021 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Fix it: 21 кращий лак для волосся
6 Грудня / 2023 Волосся
Секрети швидкого росту волосся
1 Жовтня / 2020 Волосся