Найкращі шампуні для різних типів волосся за версією EVA Blog

Підібрати хороший жіночий шампунь  – важливий крок на шляху до красивих локонів, стильних зачісок та гарного настрою. Але як знайти той засіб, що підійде саме для твого волосся? Скористайся рейтингом від EVA Blog! 

Час читання: 5 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

У цій статті поділимось добіркою засобів, що заслуговують на твою увагу. Говоримо про хороші шампуні з урахуванням типу волосся та проблем, які вони здатні вирішити.

Хороший жіночий шампунь для волосся

Порада від EVA Blog: Здорове волосся може вирости лише на здоровому «ґрунті». Тому при виборі засобів звертайте увагу на рівень pH. Він має збігатися з pH шкіри голови. Для власниць жирного типу волосся цей показник становить 6–7, нормального — 5–5,5 та сухого — 4.

Шампуні для фарбованого волосся

Фарбоване волосся потребує особливого догляду, оскільки хімічні засоби погіршують структуру локонів, провокуючи сухість і ламкість. Поліпшити стан і захистити колір можна лише за допомогою спеціальних комплексів. Але не хвилюйтеся — більшість брендів вже подбали про це. Засоби для миття відрізняються низьким вмістом агресивних речовин, а також збагачені вітамінами, оліями, протеїнами і рослинними екстрактами.

Цікаво по темі: Добірка найкращих масок для волосся за версією EVA Blog

Шампуні проти жовтизни волосся 

Жіночі шампуні для фарбованого волосся білявок зазвичай мають фіолетове забарвлення. Саме цей пігмент працює над нейтралізацією жовтого підтону, щоб ти могла насолоджуватись бажаним холодним відтінком. Якщо шампунь для тебе новий, у день першого миття не варто планувати важливих зустрічей: інколи після використання засобу залишається легкий фіолетовий відтінок, який проходить після наступного миття.

Шампуні проти жовтизни волосся

  1. Matrix Total Results So Silver окрім безпосередньої функції усунення жовтизни також допомагає волоссю бути зволоженим та блискучим завдяки бетаїну у складі.
  2. La’dor Anti Yellow Shampoo – корейський безсульфатний шампунь на базі екстрасинього пігменту, що допомагає боротися з жовтизною волосся. Додатково пантенол робить жіночі локони зволоженими та шовковистими, а протеїни дбають про їх відновлення. 
  3.  Masil 5 Salon No Yellow – ще один хороший корейський шампунь для білявок. Підійде як для освітлених, так і для натуральних пасом. Склад багатий натуральними рослинними екстрактами. 

Цікаво по темі: Вибираємо відтінок волосся, який зробить вас молодшими

Шампуні для захисту кольору фарбованого волосся

Не лише світлому волоссю необхідний особливий догляд. Темні та яскраві відтінки  також потребують хороших спеціалізованих шампунів, склад яких допомагає кольору довше зберігати свою насиченість. 

Шампуни для захисту кольору фарбованого волосся

  1. Masil 5 Probiotics Color Radiance орієнтований саме на те, щоб захистити пігмент волосся, в тому числі від вигорання. Дбає і про структуру, зменшує ламкість та відновлює щільність. У складі є алантоїн, пробіотики, рослинні екстракти. 
  2. Matrix Total Results Keep Me Vivid зацікавить тих, хто полюбляє яскраві відтінки. Американський безсульфатний жіночий шампунь вберігає пігмент від вимивання. А саліцилова кислота у складі допомагає налагодити себорегуляцію шкіри голови
  3. O’shy Color Professional Shampoo від українського виробника не містить парабенів та сульфатів, завдяки чому дбайливо впливає на волосся і підходить для регулярного використання. Радує колагеном у складі, а також рослинними екстрактами (лічі, винограду, моркви). 

Шукай EVA Blog в Instagram

Шампуні для ослабленого і ламкого волосся

Факторів, які роблять пасма ослабленими і ламкими, багато: фарбування, стайлінг, ультрафіолет тощо. Тож маємо грати на випередження, обираючи профілактику. Для слабких локонів розробляються формули з живильними оліями, протеїновими комплексами, еластином і колагеном. Серед синтетичних інгредієнтів часто зустрічається силікон, який заповнює пустоти, пригладжуючи лусочки. Вміст гліцерину, пантенолу та ланоліну у таких засобах також виправданий, оскільки дарує природний блиск.

Жіночі шампуні для ослабленого та ламкого волосся

  1. BC Bonacure від Schwarzkopf Professional для ламкого жіночого волосся має веганську формулу, забезпечує м’який догляд та зволоження. Не містить силіконів та сульфатів, сприяє активному розвитку волосяних фолікулів. 
  2. Brelil Numero Nourishing Shampoo завдяки маслу ши та олії авокадо допомагає подбати про волосся, яке часто сушиться феном та піддається впливу стайлерів.  
  3. KeraSys Elegance & Sensual – корейський шампунь, що цікавий не лише своїми хорошими доглядовими властивостями, а й парфумерною композицією, що розкривається поступово, у кілька кроків. 

Цікаво по темі: Догляд за шкірою голови від А до Я

Шампуні для сухого волосся

Сухість пасом може бути викликана як зовнішніми причинами: агресивними хімічними засобами для фарбування, так і внутрішніми: порушенням водного балансу та обмінних процесів в організмі. У результаті локони позбавляються м’якості і здорового блиску і нагадують «солому». Добираючи засіб для миття, звертайте увагу на відсутність у складі силіконів та наявність олій і факторів захисту від ультрафіолету.

Хороші шампуні для сухого волосся

  1. CP-1 Bright Complex Intense від Esthetic House містить протеїни, колаген, еластин та рослинні олії. Склад шампуню комплексно працює над відбудовою структури волосини та повернення їй міцності та блиску.
  2. Level Filler Therapy Shampoo, що ексклюзивно представлений в EVA, є частиною лінійки для сухого та пошкодженого жіночого волосся. Живить шкіру голови, допомагає утримувати вологу у волосинах. Детальний огляд цієї та інших лінійок бренду читайте за посиланням

Шампуні проти випадіння волосся

Випадіння волосся може викликати різні причини: гормональні порушення, спадковість, стреси, неправильний догляд. Склад спеціальних шампунів зазвичай збагачений судинорозширювальними речовинами для стимуляції росту волосяних фолікулів, вітамінами і запатентованими комплексами для живлення шкіри голови.

Жіночі шампуні проти випадіння волосся

  1. L’Oreal Paris Elseve Full Resist Arginine — працює комплексно, усуваючи слабкість коренів та стимулюючи ріст волосся. Для пришвидшення ефекту доповніть догляд іншими продуктами цього бренду.
  2. OGX Ever Straightening + Brazilian Keratin Therapy — засіб, якому можна довірити повне перезавантаження. Оцінять також дівчата з пористим волоссям.

Цікаво по темі: Найкращі вітаміни від випадіння волосся

Шампуні для неслухняного волосся

Неслухняне волосся живе своїм життям, тож зарадити йому можна лише регулярним використанням спеціальних засобів. Їхній склад націлений на надання пасмам здорової м’якості і гладкості, а також легкість розчісування. Поєднання цінних рослинних екстрактів і протеїнів забезпечує здоровий блиск, міцність і слухняність. Такі косметичні засоби зазвичай не містять сульфатів, тому не провокують жирність коренів та сухість кінчиків.

Хороші шампуні для неслухняного волосся

  1. CP-1 від Esthetic House – хороший безсульфатний продукт вже згаданого корейського бренду, з яким волосся почуватиметься як на курорті. Гарантує відновлення та захист завдяки амінокислотам, колагену та кератину.
  2. Keratin Professional Shampoo від українського бренду O’shy містить кератин, сік алое та олію авокадо. Засіб живить волосся, завдяки чому воно менше пушиться та виглядає більш блискучим. 
  3. Brelil Biotraitement Cristalli d’Argan сприяє зменшенню ламкості жіночого волосся, робить розчісування легким та приємним. Арганова олія відповідає за зволоження, а алое вера зменшує лущення.  

Цікаво по темі: Як вибрати щітку для догляду і укладання волосся

Шампуні проти лупи

Численні частинки омертвілої шкіри можуть бути як косметичною проблемою, так одним із симптомів себорейного дерматиту. Тож до складу мийних засобів мають входити цінні речовини з протигрибковою, відлущувальною та зволожувальною дією. Прикладом, цинк, дьоготь, вітаміни та рослинні екстракти.

Шампуні проти лупи

  1. Head & Shoulders 2в1 дбає і про чистоту волосся, і про його захист. Містить цинк, що коригує активність вироблення себуму та долучається до побудови волосяних фолікулів. Шампунь балансує гідроліпідний баланс, завдяки чому усувається відчуття сухості та стягнутості. 
  2. Clear Anti Hair Fall зменшує випадіння волосся, покращує стан шкіри голови завдяки амінокислотам та вітаміну B3. Не пересушує епідерміс, зменшує появу лупи та покращує загальний стан локонів.
  3. Avocado&Collagen – безсульфатний жіночий шампунь Tink SuperFood For Hair. Колаген та гліцерин захищають волосся, покращують еластичність та роблять пасма більш блискучими. Касторова олія бореться з лупою, а олія авокадо допомагає волосинам бути більш міцним. 

Шампуні для жирного волосся

Інтенсивна робота сальних залоз шкіри голови — основна причина частої проблеми підвищеної жирності волосся. Спеціальні шампуні м’яко й ефективно очищають, делікатно підсушують шкіру голови і допомагають нормалізувати процес виділення сала. Зазвичай вони містять мінімум олій та максимум трав’яних відварів (ромашки, берези, шавлії, кропиви тощо), глину, вітаміни А і С.

Шампуні для жирного волосся

  1. Grapefruit & Green Tea з лінійки Tink SuperFood For Hair розроблений спеціально для жирного волосся. У складі екстракт зеленого чаю, гліцерин, грейпфрутова та касторова олії. Для м’якості формули використовується Sodium Coco Sulfate, який отримують на базі кокосової олії.
  2. Beauty Jar Yin&Yang спрямований на сповільнення вироблення себуму шкірою голови та зволоження пасом по довжині. Олія літсея кубеба покращує структуру волосся, екстракт водоростей позитивно впливає на шкіру голови, а олія чайного дерева бореться з появу лущення та свербіння.

Цікаво по темі: Сухий шампунь: швидкий спосіб освіжити зачіску

Як підібрати свій шампунь для волосся?

Миття голови з хорошим шампунем

  • Орієнтуйтеся на тип волосся та потреби шкіри голови з урахуванням пори року.
  • Навчіться читати склад, щоб розуміти, які компоненти вам категорично не підходять.
  • Не чекайте WOW-ефекту лише від використання засобу для миття. До розв’язання проблеми треба підходити комплексно, добираючи товари однієї лінійки.
  • Враховуйте, що професійний і лікувальний шампунь — дві різні речі. Останній призначений для усунення серйозних дерматологічних проблем: лупи, себореї тощо.
  • Пам’ятайте про «ефект звикання». Ідеально змінювати жіночий шампунь хоча б тричі на рік. В ідеалі мати одночасно два засоби: один для щоденного використання, другий — спрямованої дії.

Один з головних акцентів образу та його відправна точка — здорове та сильне волосся. І якщо таке ви не отримали від природи як генетичний джек-пот, то цілком зможете досягти шляхом щоденного догляду. А помічники у цьому завжди знайдуться на EVA.UA!

Читайте також:

29 Жовтня / 2022 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Лариса

    Маsil і Brelil Numero- топ! Знаю з особистого досвіду.

  2. Юлія Новак

    Спасибі за цікаву та корисну інформацію 👍🏻Чудові рекомендації для підбору правильного догляду за волоссям 🙌🏻❤️💋

  3. Оксана

    Доброго дня.Дуже корисна стаття.Дякую,підібрала собі новий шампунь, обов’язково спробую.

  4. Анна

    Дуже корисна стаття.Дякую,підібрала собі новий шампунь, обов’язково спробую.

  5. Олена

    Дякую за дуже цікаву публікацію про підбір шампунів. Для мене це була корисна інформація.

  6. Богдана

    Було цікаво читати про шампуні! Дякую Вам

Рекомендовані статті