Як вибрати щітку для догляду і укладання волосся

Асортимент сучасних гребінців та щіток величезний. Вони відрізняються за формою, розміром і матеріалами. Причому від правильності вибору б’юті-аксесуара залежить тонус шкіри голови та здоров’я волосся. Розберімося, як не помилитись і вибрати гребінець саме для вашого типу волосся.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Правила вибору гребінця для волосся

Багато хто вибирає аксесуар лише за зовнішнім виглядом, а це неправильно і може навіть нашкодити пасмам. Щоб цього уникнути, слід знати та дотримуватися правил вибору гребінця для волосся.

1-Правила-вибору-гребінця-для-волосся

Ось рекомендації лікарів-трихологів і перукарів:

  1. Твердість матеріалу гребеня і зубчиків щітки повинна відповідати жорсткості волосся. Чим жорсткіші та щільніші пасма, тим твердішим має бути аксесуар.
  2. Кількість зубців у гребінця визначається густотою шевелюри: чим вона густіша, тим менш «зубастим» повинен бути гребінець.5-Гребінці-для-тонкого-волосся
  3. Розмір аксесуарів для укладання залежить від довжини волосся. Чим воно коротше, тим меншими повинні бути діаметр брашинга (круглого гребінця) і висота зубців односторонньої чи двосторонньої каркасної щітки.
  4. Дитяче волосся потребує більш делікатного догляду. Можна вибрати мініатюрну щітку з безпечного для здоров’я пластику з нейлоновими зубчиками. Для розчісування та одночасного масажу волосистої частини голови у дитини підійде мінібомбаж.

2-Правила-вибору-гребінця-для-волосся

Універсальними вважаються масажні щітки (бомбажі). Вони підходять для волосся будь-якої густоти, жорсткості та довжини. Бомбаж повинен мати середню кількість зубців, зроблених з ебоніту, карбону або жорсткого силікону. Кулясті закінчення зубців сприяють масажу голови, стимулюючи приплив крові до волосяних фолікулів. Зручно користуватися бомбажем обтічної форми із зубчастою поверхнею розміром з долоню або трохи менше.

Шукай EVA Blog в Instagram

Сьогодні популярні щітки Tangle Teezer. Це аксесуари без ручки та з безліччю тонких зубчиків різної довжини з ПВХ-пластмаси. Вони допоможуть нанести кондиціонер, маску чи бальзам на всю довжину мокрого і сухого волосся, а також зробити салонне укладання. Такий бомбаж здатний розплутати навіть кучеряву шевелюру і надати жирному волоссю помітний об’єм без фену. Відсутність ручки робить ці щітки більш компактними, тож вони легко поміщаються в жіночу сумочку. Український аналог Tangle Teezer майстерно справляється з поставленою задачею, надає об’єм та розплутує волосся.

3-Правила-вибору-гребінця-для-волосся

Цікаво на тему: Випадіння волосся: чому відбувається та як зупинити

Види гребінців

Всі різновиди б’юті-аксесуарів об’єднані у дві великі групи. Для щоденного догляду підходять гребінці та щітки. Для укладання використовують спеціальні гребінці, скелетні каркасні щітки та брашинги. Їх вибір залежить від вашого типу волосся.

4-Види-гребінців

Гребінці для тонкого волосся

М’якому, тонкому і рідкому волоссю підійдуть масажні щітки з натуральною щетиною, нейлоновими або комбінованими зубцями. Власницям пухнастої шевелюри, а також тим, чиє волосся стало тонким внаслідок неправильного догляду та постійного фарбування, краще відмовитися від металевих аксесуарів і вибрати пластмасовий гребінець із середньою частотою зубців або щітку з антистатичним покриттям.

5-Гребінці-для-тонкого-волосся-1

Для укладання тонкого волосся підійдуть скелетні моделі та брашинги з приставкою «термо». Спеціальні отвори в таких аксесуарах забезпечують вільну циркуляцію гарячого повітря, завдяки чому волосся не перегрівається. Для начісування і тупірування пасм зручно використовувати спеціальний гребінець з двома робочими частинами.

Гребінці для густого і жорсткого волосся

Жорстке волосся краще розчісувати дерев’яними (нелакованими!) гребінцями та масажними щітками з твердими зубчиками. Зубці в гребені повинні бути великими та рідкими. Це стосується і бомбажів, призначених для розчісування густих шевелюр.

6-Гребінці-для-густого-і-жорсткого-волосся

Для підйому прикореневої частини густого і жорсткого волосся необхідний брашинг великого діаметра, а для формування пасм знадобиться аксесуар меншого розміру. В обох випадках краще використовувати моделі зі штучною щетиною і керамічною основою. Вони мають антистатичний ефект і роблять пасма більш блискучими.

Гребінці для кучерявого і волосся, що легко завивається

Для щоденного розчісування неслухняного, кучерявого і виткого волосся підійде гребінь з широко розставленими зубцями середньої товщини. Власницям густого кучерявого волосся краще відмовитися від щіток з натуральною щетиною на користь бомбажів з комбінованими зубцями.

7-Гребінці-для-кучерявого

Прикореневу частину виткого волосся добре піднімуть фен і продувний термокерамічний брашинг. Для випрямлення пасм можна скористатися тим самим способом або двосторонньою каркасною щіткою з довгими зубцями.

Цікаво на тему: Домашній догляд за кучерявим волоссям

Гребінці для короткого волосся

Для щоденного догляду за короткими стрижками підійдуть гребені з тонкими зубчиками невеликої висоти. А от масажну щітку потрібно вибирати, враховуючи густоту і товщину волосся. Для середньої густоти підійде пластиковий бомбаж, а для тонкого короткого волосся і ніжної шкіри волосистої частини голови краще вибрати щітку з нейлоновою щетиною.

8-Гребінці-для-короткого-волосся

Для створення додаткового об’єму і пишноти на коротких зачісках використовують не круглі брашинги, а їх половинчату версію або напівкруглий скелетний гребінець. Ці аксесуари підходять і для укладання гривки.

Цікаво на тему: Стайлінг короткого волосся: тонкощі вибору засобів

Гребінці для довгого волосся

За довгим мокрим волоссям чудово доглядають гребені з довгими, рідкими та широкими зубцями. Дехто радить використовувати щітки з натуральною щетиною, але вони підходять не всім і не призначені для вологих пасм.

9-Гребінці-для-довгого-волосся

Для розчісування довгого волосся варто вибрати аксесуар зі щільними зубцями, а для густих шевелюр підійдуть бомбажі з металевими зубцями. На відміну від коротких стрижок, довгі пасма потрібно розчісувати, починаючи з вільних кінців і поступово піднімаючись до коренів.

Для укладання довгого волосся знадобляться брашинги з максимально великим діаметром, а для створення міцних тонких завитків на довгому волоссі підійде комбінований продувний брашинг-гребінець з діаметром 35 мм або 25 мм.

10-Гребінці-для-довгого-волосся

Власницям нарощених пасм потрібно стежити, щоб на кінцях зубчиків щітки не було масажних кульок. Це вбереже приклеєні волосинки від висмикування.

За гребінцями будь-яких моделей необхідно правильно доглядати: регулярно промивати в мильному розчині, а за потреби — знімати наліт перекисом водню. Дерев’яні щітки для волосся краще змінювати кожні 6 місяців, а решту моделей — кожні 1,5-2 роки. І не забувайте, що гребінець, як і зубна щітка, повинен бути свій у кожного члена сім’ї.

Читайте також:

29 Січня / 2021 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *