Пілінги: детальна інструкція з використання

Гучні новорічні вечірки позаду – час приділити увагу собі та своїй шкірі. І допоможе вам у цьому пілінг! Зима – найкращий час для цієї процедури. Після пілінгу шкіра особливо вразливий для ультрафіолетового випромінювання, а взимку його рівень найнижчий. А щоб процес ексфоліації був максимально ефективним і безпечним, необхідно точно знати, який пілінг підходить саме вам. Ми розповімо, які види пілінгів для домашнього використання є найпопулярнішими, як їх використовувати і який продукт обрати.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Пілінги

Ензимний (ферментативний) пілінг

Активними компонентами ензимних пілінгів є ферменти. Вони руйнують хімічні зв’язки дермосом рогового шару і сприяють легкому і нетравматичному відлущуванню ороговілих клітин. Тобто ензимний пілінг діє майже за тим самим принципом, що й травні ферменти – він розщеплює білки, а точніше білкові забруднення у вигляді відмерлих клітин на поверхні шкіри.

Шукай EVA Blog в Instagram

Кому підходить

Ензимні пілінги є найбільш делікатними. Вони практично не мають протипоказань (крім захворювань шкіри та індивідуальної чутливості до окремих компонентів), не викликають побічних реакцій, не порушують pH шкіри та цілісність епідермісу. Тому ферментні пілінги підходять і молодій, і проблемній, і чутливій шкірі.

Які проблеми вирішує

  • прищі та вугрі;
  • розширені пори та комедони;
  • надлишкове виділення себуму;
  • пігментні плями;
  • наслідки фотостаріння;
  • тьмяність шкіри;
  • зниження пружності та еластичності дерми.

Цікаво на тему: Що таке карбоксітерапія і для чого вона потрібна

Як використовувати

Ензимні пілінги не мають спеціального сезонного призначення – їх можна використовувати впродовж усього року.

Тим, хто має суху та ніжну шкіру слід обмежитися однією процедурою на тиждень. Якщо ж у вас жирна або проблемна шкіра, то можна збільшити частоту процедур до трьох разів на тиждень.

Як використовувати ензимний пілінг

Рекомендовані засоби:

Кислотний пілінг

Як видно з назви, кислотний пілінг – це засіб, у якому роль ексфоліанта виконують кислоти. Салонні процедури найчастіше проводяться із застосуванням гліколевої, молочної або саліцилової кислот. У косметичних засобах для домашнього використання зазвичай присутні кислоти двох типів: AHA (молочна, яблучна, винна, лимонна, гліколева та інші) або BHA (саліцилова кислота). Їхнє головне завдання – відлущення і відновлення клітин шкіри.

Кому підходить

 Кислотні пілінги є незамінними помічниками у догляді за шкірою після 30-ти, коли уповільнюються природні механізми відновлення епідермісу і з’являються перші явні ознаки старіння. Для жирної та проблемної шкіри краще обрати пілінг, у якому активним компонентом є саліцилова кислота.

Кислотний пілінг кому підходить

Які проблеми вирішує

  • дрібні зморшки та нерівності шкіри;
  • постакне;
  • пігментація;
  • втрата пружності шкіри;
  • наслідки фото- та хроностаріння.

Цікаво на тему: 20 найкращих емульсій для обличчя

Крім того, кожна з кислот має свою спрямованість:

  • молочна кислота – відлущення та зволоження шкіри;
  • яблучна кислота – відлущення та прискорення обміну речовин;
  • винна – зволоження та відбілювання шкіри;
  • лимонна – уповільнює процеси старіння, дезінфікує;
  • гліколева – усуває пігментацію, вирівнює тон шкіри.

Як використовувати

 Частота використання кислотного пілінгу залежить від його складу і концентрації активних компонентів, але вона у будь-якому разі не повинна перевищувати двох разів на тиждень. Крім того, більшість кислотних пілінгів (крім дуже делікатних) не підходить для догляду влітку.

Як використовувати кислотний пілінг

Рекомендовані засоби:

Абразивний (механічний) пілінг

Ексфоліанти цієї категорії містять дрібні абразивні частинки природного або синтетичного походження. Ці частинки шліфують поверхню шкіри, видаляючи ороговілі клітини.

Кому підходить

 Абразивні пілінги протипоказані надто чутливій і тонкій шкірі, а також проблемній шкірі, схильній до висипів. Жирній і комбінованій шкірі рекомендовані пілінги на гелевій основі з вмістом ментолу, екстракту лимону або аскорбінової кислоти, які добре регулюють секрецію себуму. Для зволоження та живлення сухої шкіри найкраще підійдуть пілінги на основі крему з полімерними мікрогранулами або перлинною пудрою.

Абразивний пілінг кому підходить

Які проблеми вирішує

  •  поверхневі забруднення;
  • тьмяність шкіри;
  • гіперкератоз (підвищене ороговіння шкіри)
  • пудрове лущення після хімічного салонного пілінгу.

Цікаво на тему: Чим корисна рисова вода для волосся і шкіри та як її зробити

 Як використовувати

 Навіть делікатні абразивні пілінги не варто застосовувати надто часто. Пілінг жирної шкіри можна проводити двічі на тиждень, для нормальної шкіри достатньо одного разу, а суху шкіру слід обробляти тільки за необхідності. Робити механічний пілінг бажано ввечері, щоб шкіра мала достатньо часу для відновлення.

Абразивний (механічний) пілінг як використовувати

Рекомендовані засоби:

Як бачимо, між різними типами пілінгів існує суттєва різниця. Знаючи про ці відмінності, ви зможете обрати для себе засіб, який вам дійсно підходить, і отримаєте максимальний результат від його використання.

 

Читайте також:

21 Січня / 2020 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті