Гліколева кислота для шкіри: що варто знати?

Гліколева кислота — популярний компонент, який активно застосовується в б’юті-продуктах для салонного і домашнього догляду за шкірою. У чому ж її користь і кому підійде? Сьогодні в EVA Blog — гід з доглядової косметики з гліколем.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Гліколева кислота: що таке, звідки добувають

Ця сполука належить до групи фруктових або альфа-гідроксильних кислот (АНА). У природі вона міститься в зеленому винограді та очереті, але для потреб косметології гліколеву кислоту синтезують штучно. Вона вигідно відрізняється від інших видів АНА завдяки низькій кислотності та невисокій молекулярній масі, а отже, відмінно проникає в клітини шкіри обличчя. У помірній концентрації гліколь дуже корисний, тому розглянемо його властивості.

Властивості кислоти

Що робить гліколь:

  1. Відлущує. Кислота дбайливо розчиняє ороговілий шар, водночас не травмуючи живі клітини завдяки відсутності абразивних частинок. Гліколь «шліфує» шкіру, роблячи її гладенькою.
  2. Зволожує. Гліколева кислота підвищує кількість гіалурону, а він зі свого боку утримує більше вологи в клітинах.
  3. Освітлює. Гліколь прибирає пігментні плями, розгладжує дрібні зморшки та нерівності.
  4. Омолоджує. Речовина стимулює вироблення колагену, що робить шкіру пружною і сприяє зменшенню дрібних зморшок.

Залежно від концентрації гліколь працює з різною інтенсивністю. Його не використовують у чистому вигляді, а додають у пілінги, скраби, нічні креми, сироватки та тонери.

Цікаво по темі: Як працює гіалуронова кислота?

Як використовувати гліколеву кислоту

Новий засіб потрібно протестувати на невеликій ділянці шкіри, починати з 1-2 разів на тиждень. Якщо реакція нормальна, можна використовувати за інструкцією.

Як користуватися гліколевою кислотою:

  1. У безрецептурній косметиці її концентрація становить до 15%. Якщо ефекту недостатньо, спробуйте аптечні та дерматологічні продукти: там вміст гліколю може бути від 20 до 70%.
  2. Наносьте продукт на ніч або задовго до виходу з дому. Річ у тім, що кислота робить шкіру фоточутливою. Якщо вийти необхідно, обов’язково скористайтеся сонцезахисним кремом.
  3. Вибирайте незмивні продукти. Гліколю потрібен час, щоб проникнути в шкіру.

Не вживайте продукти з високою концентрацією кислоти без нагальної потреби! Також не варто вестися на маркетингові виверти, купуючи змивну косметику з гліколем. Найефективніше користуватися сироватками, кремами, долядовими тонерами та пілінгами.

Протипоказання до застосування гліколевої кислоти

Засоби з гліколем оптимально підходять для нормальної та сухої шкіри завдяки додатковому зволоженню. Якщо є схильність до висипань, краще вибрати інші продукти. Основні протипоказання:

  1. Чутлива шкіра. Якщо після використання засобу з’явилося подразнення або висипання, вашій шкірі не підходить гліколева кислота.
  2. Акне в гострій формі. Вплив гліколю стоншує і без того травмовану шкіру. До того ж існує ризик поширити запалення.
  3. Перебування на сонці.
  4. Пошкодження (рани, опіки).
  5. Алергія на гліколеву кислоту.

Вибираючи косметику, потрібно орієнтуватися виключно на свій тип шкіри та індивідуальну реакцію на компонент.

Цікаво по темі: Бовтанка від прищів: рецепти та поради щодо застосування

Косметика з гліколевою кислотою: добірка від EVA Blog

Звичайно, ми не могли залишити вас без цікавих продуктів для шкіри обличчя з гліколевою кислотою. Пропонуємо невелику добірку найкращих засобів на думку EVA Blog.

Салонний пілінг вдома? З Collistar Pure Actives Glycolic Acid Perfect Skin Peeling це можливо! Висока концентрація гліколю і мигдальної кислоти стимулює вироблення колагену, що дозволяє досягти омолоджувального і пілінг-ефекту. Увага! Уникайте попадання УФ променів протягом тижня після використання.

Комбінація гліколевої та молочної кислот у пілінгу Sane Brightening Peeling Solution ефективно відлущує частинки ороговілої шкіри. Продукт має освітлювальні властивості та сприяє регенерації клітин. Каштанові протеїни заспокоюють і зволожують шкіру після процедури.

Vichy Normaderm 3-in-1 Cleansing Mask — універсальне очищення в зручному форматі для подорожей і домашнього застосування. Можна використовувати як засіб для вмивання, скраб і маску. Невелика концентрація гліколевої кислоти дозволяє застосовувати продукт на чутливій шкірі.

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution підходить для щоденного використання. Тонік ефективно очищає, розгладжує дрібні зморшки та надає шкірі обличчя здорове сяйво. Просто нанесіть невелику кількість продукту і залиште до висихання.

Після очищення і тонізації використовуйте сироватку Mr.Scrubber Face ID. Glycolic AHA Acid. У ній міститься 4% гліколевої кислоти. Такої концентрації достатньо, щоб видалити мертвий шар і запустити синтез колагену. Гідролат неролі нейтралізує роботу бактерій і зменшує вироблення шкірного сала.

Гліколева кислота — ефективний засіб, який забезпечує ефект пілінгу без впливу на шкіру абразивних частинок. Рекомендуємо познайомитися і з іншими продуктами в нашому каталозі на eva.ua— для вас величезний асортимент і приємні знижки.

 

Читайте також:

Тонік The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution

571.00
Купити

Гліколева кислота Collistar Pure Actives Glycolic Acid Perfect Skin Peeling

944.00
Купити

Сироватка для обличчя Mr.Scrubber Face ID. Glycolic AHA Acid

245.00
Купити

Пілінг для обличчя Sane Brightening Peeling Solution

115.00
Купити

Очищувальний засіб для обличчя Vichy Normaderm 3-in-1 Cleansing Mask

382.00
Купити
4 Жовтня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті