Що таке бакучіол і чи може він замінити ретинол?

На жаль, ще не створили такого крему, який зміг би закрити всі потреби шкіри. Але є один засіб, що ефективно допомагає боротися не тільки з ознаками старіння, а й вирівнює тон шкіри та допомагає під час лікування акне. Як ви вже встигли здогадатися, це всіма улюблений і такий популярний ретинол

Час читання: 3 хвилини та чашечка зеленого чаю ☕

статья доступна на русском языке

бакучіол

Попри всі його позитивні сторони, він може стати причиною появи подразнення і лущення. До того ж не всім типам шкіри цей компонент підходить. В такому разі доводиться шукати не менш ефективний альтернативний варіант… І він таки є, зустрічайте – бакучіол.

EVA у Telegram

Що таке бакучіол і як він впливає на шкіру

Що таке бакучіол і як він впливає на шкіру

Бакучіол – це рослинний екстракт, який отримують із рослини psoralea corylifolia. Він має потужні антиоксидантні властивості й протягом багатьох років використовується в індійській і китайській медицині. Бакучіол впливає на безліч процесів, що протікають в епідермісі, через ті ж рецептори, що й ретинол. Тому його часто називають природною альтернативою цієї форми вітаміну А. Розглянемо трохи детальніше, як бакучіол впливає на шкіру:

  • вирівнює тон обличчя (освітлює пігментацію);
  • чинить антиоксидантну дію;
  • стимулює синтез колагену;
  • розгладжує тонкі лінії та зменшує видимість зморшок;
  • м’яко відлущує ороговілі клітини епідермісу;
  • регулює вироблення себума і допомагає позбутися акне;
  • зменшує почервоніння і заспокоює шкірний покрив.

Звучить непогано, чи не так?

Цікаво по темі: Як використовувати олію чайного дерева від прищів

Переваги бакучіолу

Переваги бакучіолу

Почнемо з того, що бакучіол підходить абсолютно всім типам шкіри. Тому, якщо з ретинолом стосунки не склалися, ця рослинна альтернатива вам точно сподобається. Ось ще кілька причин, чому варто додати у свій догляд косметику з бакучіолом:

  1. Делікатно впливає на епідерміс. Відомо, що похідні вітаміну А можуть підсушувати шкірний покрив, призводячи до подразнення і навіть появи ретиноїдного дерматиту. З рослинною альтернативою такої проблеми не виникне, оскільки активна речовина м’якше працює зі шкірним покривом.
  2. Можна використовувати під час вагітності. Оскільки бакучіол не має нічого спільного з ретинолом, його не забороняють під час вагітності та в період лактації.
  3. Не робить шкіру фоточутливою. Похідні вітаміну А потрібно наносити строго на ніч, а вранці обов’язково захищати шкіру від УФ-променів за допомогою санскринів. Бакучіол можна наносити як у денний час, так і у вечірній. Але про сонцезахисні засоби краще не забувати. Ні-ні, це не через підвищену чутливість шкіри, а більше для запобігання фотостарінню.

Бакучіол у косметиці

Бакучіол у косметиці:

А чи є протипоказання?

Оскільки бакучіол є відносно новим продуктом, його ще продовжують вивчати з усіх боків. Але на сьогодні немає досліджень, які б свідчили про небажані або негативні наслідки використання подібної косметики.

Чи може бакучіол замінити ретинол?

Чи може бакучіол замінити ретинол

Всупереч всім перевагам рослинної альтернативи ретинолу, потрібно все ж таки поглянути правді в очі…

Не будемо приховувати, похідні вітаміну А є найбезпечнішими, найбільш вивченими та ефективними компонентами в косметиці. Велика кількість досліджень доводить цей незаперечний факт. Якщо ми говоримо конкретно про ретинол, то він діє значно швидше, ніж бакучіол, а різні концентрації речовини допоможуть швидше досягти помітних результатів. І це ми не згадуємо про сильніші похідні вітаміну А: третиноїн, адапален, ізотретиноїн тощо.

Так, бакучіол відмінно працює, має менше побічних ефектів, але поки він не може стати в одну лінію з ретинолом і тим паче замінити його.

Цікаво по темі: Що таке нікотинова кислота і як її використовувати в догляді

Як вводити бакучіол у щоденний догляд

Як вводити бакучіол у щоденний догляд

Якщо ви вирішили доповнити свій догляд косметичними засобами на основі бакучіолу, не потрібно проходити багатоступеневий етап звикання. Просто наносьте крем/сироватку на очищене обличчя вранці та ввечері. Все просто!

До речі, а ви вже користувалися косметикою з бакучіолом? Напишіть у коментарях свої враження.

Читайте також:

19 Червня / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Як прибрати темні кола під очима
7 Серпня / 2021 Догляд за обличчям
12 найкращих брендів корейської косметики
21 Грудня / 2023 Догляд за обличчям