5 ефективних способів звузити пори на обличчі

Розширені пори — поширена косметична проблема. Багато хто вважає, що вони мають неестетичний вигляд, і намагаються звузити їх за допомогою косметики. Але на практиці це зробити складніше, ніж здається.

Час читання: 2 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Причини розширених пор на обличчі

Причини розширених пор на обличчі

Шкіра на обличчі видає все: на ній одразу видно недосипання, погане харчування або нестачу догляду. Широкі пори з’являються з кількох причин:

  1. Особливості шкіри. Жирний тип схильний до рясної секреції, внаслідок чого пори розширюються.
  2. Генетика. Тут усе просто: схильність передається за спадковістю.
  3. Порушення гормонального фону. Саме через гормональний дисбаланс від розширених пор страждають підлітки.
  4. Косметика поганої якості, яка провокує надмірну секрецію шкірного сала.

На секрецію впливають також інші фактори, наприклад, неправильне харчування. Вони є непрямими, але їх теж варто враховувати в боротьбі за ідеальну шкіру. Головна проблема широких пор — потрапляння в них бруду, внаслідок чого вони перетворюються на чорні цятки, запалення і вугри.

Цікаво по темі: Огляд топових тонерів для обличчя

Як звузити пори на обличчі в домашніх умовах: маски з натуральних продуктів і косметичні засоби

Як звузити пори на обличчі в домашніх умовах

Якщо ви хочете закрити пори, потрібен комплексний підхід. Крім нормалізації сну, харчування і гормонального балансу, необхідні косметичні процедури. Для вас в EVA Blog рецепти домашніх натуральних засобів і топ спеціальної косметики.

Цікаво по темі: Найкращі пінки для вмивання обличчя за версією EVA Blog

Рецепти домашніх масок

Рецепти домашніх масок

Натуральні та народні засоби завжди під рукою: за ними не потрібно бігти в магазин або чекати на доставку. Але, чесно кажучи, ефект від них не завжди виправдовує очікування. Пропонуємо кілька варіантів масок із підручних продуктів для звуження пор, які рекомендується робити після розпарювання обличчя:

  1. Змішайте кавову гущу (дрібного помелу!) і мед. Нанесіть на обличчя, помасажуйте і використовуйте зволожуючий крем.
  2. Додайте в яєчний білок кілька крапель лимонного соку. Нанесіть на шкіру і дайте масці висохнути, після чого змийте її теплою водою.
  3. Глиняна маска: візьміть звичайну глину, розведіть її холодним зеленим чаєм або трав’яним відваром. Розподіліть по шкірі тонким шаром, залиште до висихання і ретельно змийте.
  4. Для картопляної маски натріть половину картоплини на дрібній терці, додайте чайну ложку крохмалю і лимонного соку. Залиште на обличчі на 15 хвилин, а потім змийте.
  5. Щоб приготувати огіркову маску, вичавіть сік з овочу. До нього додайте подрібнені в блендері вівсяні пластівці. Маску потрібно залишити на обличчі на 15-20 хвилин, а потім змити прохолодною водою.

А для тих, кому не хочеться експериментувати з домашньою косметикою, ми підготували добірку рекомендованих засобів на eva.ua.

Цікаво по темі: Як розводити альгінантну маску?

Корисна косметика

Перший крок — якісне очищення шкіри. Використовуйте гель для вмивання: його молекули «чіпляються» за бруд і себум і ефективно видаляють їх. Якщо у складі є саліцилова кислота, то вона оптимально підходить для жирного типу шкіри. Додаткові компоненти добре зволожують і насичують шкіру корисними речовинами.

The Elements Deep Pore Cleanser

Рекомендований продукт:

Пінка для вмивання делікатно очищає пори, освіжає і заспокоює шкіру. Найкраще наносити засіб за допомогою масажної щітки або губки або ж активно помасажувати руками. Після змивання на обличчі не залишається липкої плівки.

Green Way ФітоЛінія Контроль чистоти

Рекомендований продукт:

Закріпіть результат легким кремом або емульсією. Вона допомагає нормалізувати секрецію, матує і звужує широкі пори. Засіб можна використовувати перед нанесенням макіяжу і ввечері після вмивання.

La Roche-Posay Effaclar Mat

Рекомендований продукт:

  • Емульсія для обличчя La Roche-Posay Effaclar Mat ретельно доглядає за проблемною шкірою: помітно звужує пори, живить і прибирає жирний блиск на шкірі.

Обов’язково спробуйте косметичні маски для обличчя, наприклад, альгінатні або глиняні. Вони допомагають не тільки звузити пори, але й вирівняти колір і текстуру обличчя.

Mr.Scrubber Pore Minimizing Clay Mask

Рекомендований продукт:

  • Маска для обличчя Mr.Scrubber Pore Minimizing Clay Mask дбайливо очищує, м’яко масажує і нормалізує роботу сальних желез завдяки комплексу рослинних екстрактів і олій.

А що до чоловічого догляду? Для цього найкраще підходять маски-плівки з вулканічним попелом, який видаляє бруд із закупорених пор і зайвий шкірний жир, а також зволожує шкіру завдяки поєднанню природних компонентів у складі засобів.

Elizavecca Face Care Hell-Pore Clean Up Mask

Рекомендований продукт:

  • Маска-плівка для очищення пор Elizavecca Face Care Hell-Pore Clean Up Mask активно видаляє ороговілий шар, зменшує кількість пігментних плям та захищає від УФ-випромінювання.

Як звузити пори на обличчі в косметолога

Як звузити пори на обличчі в косметолога

Звузити пори допоможуть деякі косметологічні процедури:

  • кріотерапія — звуження холодом;
  • механічне чищення: спочатку косметолог видаляє чорні цятки, потім наносить сироватку, яка звужує пори;
  • пілінг;
  • вплив лазером;
  • дарсонвалізація, за якої пори звужують ультразвуком.

Між процедурами потрібно ретельно очищати обличчя і стежити за станом шкіри.

Враховуйте, що всі перераховані вище методи можуть не підійти конкретно вашому типу шкіри. Косметологія не допоможе і не дасть очікуваного ефекту, якщо не усунути першопричину широких пор.

Лінія магазинів EVA фейсбук

Частота процедур зі звуження пор

Частота процедур зі звуження пор

Як часто проводити косметологічні процедури, підкаже лікар-косметолог. Переважно їх радять робити приблизно раз на 1-2 місяці. Краще не займатися призначенням ліків і процедур самостійно. Так можна не тільки не досягти бажаного ефекту, а й серйозно нашкодити шкірі.

Регулярні косметологічні процедури — недешеве задоволення. Тому краще стежити за шкірою і не запускати її до критичного стану. Діліться своїми лайфхаками, як звузити пори на обличчі та позбутися чорних цяток.

Читайте також:

4 Лютого / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті