Огляд топових тонерів для обличчя

Умивання, тонер або тонік, крем — три основних етапи в догляді за шкірою обличчя, від яких залежить її краса. З очищенням і зволоженням все більш-менш зрозуміло, а ось проміжний етап, тонізування, у багатьох усе ще викликає питання. Давайте разом розберемося, що це таке, навіщо це потрібно та які засоби підійдуть вам.

Що таке тонер і які є види

Після вмивання шкіра обличчя потребує підготовки до подальшого догляду, і це завдання вирішує тонер. Його часто плутають з тоніком, але насправді ці види косметики відрізняються за своєю дією.

Тонік — рідкий засіб, схожий на воду, який додатково очищує, видаляє залишки забруднень і тонізує. Тонер моментально зволожує після очищення та відрізняється більш густою консистенцією. Він може бути злегка густіший за воду або мати гелеподібну текстуру. У своєму догляді ви можете використовувати обидва продукти, оскільки шкіра потребує і очищення, і зволоження.

Що стосується тонерів, то їх розділяють на такі різновиди:

  1. Фрешнер (Freshner) — засіб, що освіжає та матує. За складом максимально близький до звичайного тоніку, наноситься ватним диском.
  2. Тонер (Toner) має густу консистенцію, що нагадує рідкий гель. Зручно розподіляється подушечками пальців, глибоко зволожує та живить.
  3. Скін (Skin) — проміжний продукт між фрешнером і тонером, що працює на зволоження і пом’якшення. Наносити його краще пальцями, поплескуючими рухами. Текстура нагадує трохи щільну воду, не густа, але й не зовсім рідка.

Склад тонерів

Найчастіше їхня формула заснована на традиційних зволожувальних інгредієнтах (гіалуронова кислота, алое, гліцерин), рослинних екстрактах, вітамінах. Фрешнер- і скін-тонер часто містять заспокійливі компоненти (півонія, ромашка, мальва), квіткову воду, алантоїн. До складу деяких продуктів можуть також входити речовини, що відлущують, наприклад, різні види кислот.

  • Гіалуронова кислота — ефективний зволожувач, накопичує вологу й утримує її в тканинах епідермісу.
  • Ромашка — відомий заспокійливий засіб, допомагає в боротьбі з почервоніннями та висипаннями.
  • Муцин равлика пом’якшує й живить, прискорює регенерацію.
  • Авокадо — для зменшення почервоніння та підтримки пружності.
  • Центелла азійська має омолоджувальну та протизапальну дію, стимулює синтез колагену.
  • Кераміди захищають клітини від втрати води, посилюють захисну функцію шкіри.
  • Кислоти ефективно відлущують, очищають пори, вирівнюють колір обличчя.

Цікаво на тему: Як освітлити та прибрати пігментні плями

Як обрати відповідний тонер для обличчя

Так само, як і з кремом, підбирати цей засіб потрібно з урахуванням потреб вашого типу шкіри.

  • Розширені пори: вибирайте тонер з АНА-кислотами. Вони видаляють ороговілі клітини та роблять пори непомітними.
  • Чутливість. Продукти з рослинними екстрактами: ромашки, алое, трояндової води, апельсинових квітів. Вони допомагають заспокоїти та зволожити подразнену шкіру.
  • Ознаки старіння: вибирайте тонери зі зволожувальними речовинами (трояндова вода, гіалуронова кислота, гліцерин, екстракт равлика) та антиоксидантами (зелений чай).
  • Проблемна, жирна, комбінована шкіра: шукайте в складі саліцилову кислоту (ВНА) або гамамеліс. Вони видаляють надлишки шкірного жиру й водночас не пересушують.
  • Суха та нормальна: підбирайте засоби з живильними та зволожувальними компонентами, наприклад, з амінокислотами.

Корейські тонери для обличчя — топ кращих за версією ЄВА Блог

Використання тонера — обов’язковий етап системи корейського догляду за обличчям. Тому свій рейтинг ми вирішили скласти з продуктів від брендів Південної Кореї, перевірених та ефективних.

Зволожувальний тонер-есенція Elizavecca Hwa Yu Hong Essence — саме те для комбінованої й проблемної шкіри. У його складі — цілий коктейль з натуральних екстрактів, які борються з акне, знімають запалення та відновлюють.

Заспокійливий COSRX Pure Fit Cica Toner. Екстракти французької сосни та центели не просто заспокоюють чутливу шкіру, але й активізують її внутрішні ресурси, дарують комфорт і заряджають енергією.

Тонер Esfolio з кокосовим маслом — універсальний продукт для всіх типів шкіри. Інтенсивно зволожує, надає гладкість, коригує недосконалості.

Ottie Black Signature Toner — для розгладження зморшок і запуску регенерації клітин. Муцин чорного равлика робить шкіру еластичною, зменшує наявні зморшки й попереджає їх подальшу появу.

The Skin House Marine Active Toner містить кераміди — жири, що складають до 50% захисного бар’єру шкіри. У парі з гіалуроновою кислотою вони дарують приємне відчуття зволоженості та свіжості. Підходить для будь-якого віку та типу шкіри.

Тонер Esfolio Pure — чудове зволоження та живлення з екстрактом авокадо. Центелла азіатська допомагає прибрати подразнення, які час від часу можуть виникати на шкірі будь-якого типу.

Очищувальний IsNtree Clear Skin BHA Toner. BHA-кислоти в його формулі допомагають очистити пори від забруднень і прибрати чорні цятки. У результаті шкіра полірується, стає м’якою, вирівнюється її колір.

Заспокійливий та ефект ліфтингу, зволоження, живлення, очищення — тонерам під силу все. Але не забувайте, що це лише один з етапів догляду, і щоб отримати найкращий результат, після його використання на шкіру потрібно нанести відповідну сироватку та/або крем.

Цікаво на тему: Креми для обличчя Skintsugi: догляд за шкірою як мистецтво

Тонер для лица Esfolio с кокосовым маслом

345.00
Купити

Тонер для лица Ottie Black Signature Toner с муцином черной улитки

410.00
Купити

Очищающий тонер для лица IsNtree Clear Skin BHA Toner с BHA-кислотой

415.00
Купити

Успокаивающий тонер COSRX Pure Fit Cica Toner для чувствительной кожи

524.00
Купити

Тонер для лица The Skin House Marine Active Toner с керамидами

349.00
Купити
7 Жовтня / 2020 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA