Масаж тіла сухою щіткою

Одна з головних проблем жінок — розпливчастий з віком силует. Перепробувавши традиційні способи: дієти, аеробні навантаження, багато хто приходить до висновку, що боротися з целюлітом і розтяжками марно. А ось і ні!

Готуйтеся до перетворень!

Час читання: 6 хвилин та смузі 🥤

статья доступна на русском языке

Якщо ви любите свою шкіру і мрієте бачити її красивою та підтягнутою, пропонуємо спробувати ще один вид догляду за нею — масаж за допомогою щітки. Його відмінною рисою є те, що робиться він на суху шкіру, без застосування кремів або масел, як ми звикли. Це необхідно, щоб запобігти застою лімфи, який і призводить до появи неестетичних горбків, смужок на стегнах і талії, а також до обвисання шкіри. Якщо будете робити сухий масаж щіткою регулярно, вже через місяць ви помітите, що:

  • ваше тіло перестало бути пухким;
  • шкіра стала пружною і гладенькою;
  • м’язи підтяглися;
  • розтяжки не такі помітні, як раніше;
  • в результаті розтирання налагодилася робота травної системи;
  • зменшилася набряклість;
  • покращилось загальне самопочуття, оскільки з організму були виведені шлаки і токсини.

Цікаво по темі: Скраби та обгортання, які можна зробити вдома

Якою має бути щітка для сухого масажу

Щітки для сухого масажу розрізняються між собою за формою та матеріалом щетинок.

Варіанти форм:

  1. Кругла — найкомпактніша. Такий масажер комфортно лежить у руці, частіше за все має додаткову ручку-петлю з тканини, займає мінімум місця вдома та в дорожній косметичці.
  2. З довгою ручкою-тримачем — зручний масажер, за допомогою якого легко опрацьовувати найбільш «незручні» зони. Бувають просто рівні та ергономічні вигнуті.

Цікаво по темі: Як прибрати набряклість з обличчя: 7 перевірених способів

Матеріал щетинок:

  1. Натуральна щетина свині діє делікатно та м’яко: стимулює кровообіг і тік лімфи, допомагає вивести токсини, відлущує ороговілі клітини, робить шкіру гладкою. Підходить для масажу живота, ключиць та інших делікатних зон.
  2. Штучна щетина (поліпропілен) може використовуватися в комбінації з натуральною та має середній за інтенсивністю масажний ефект.
  3. Волокна кактуса — для більш інтенсивного впливу. Крім звичайного масажного ефекту, цей інструмент допомагає в боротьбі з целюлітом, розтяжками, зменшує вушка на стегнах. Тільки для цього його потрібно регулярно використовувати.

Для виготовлення корпусу та ручки найчастіше використовується деревина твердих порід з шорсткою текстурою, що не ковзає в руці.

Цікаво по темі: Масаж обличчя: створюємо нові beauty-звички

Як робити масаж щіткою?

Техніку сухого масажу освоїти просто: вона легка і не вимагає багато часу. Погладжуючи починайте розтирати ступні, щиколотки, ікри, коліна, піднімаючись знизу вгору. Чергуйте кругові і поздовжні рухи.

Після ніг переходьте до рук, рухаючись від пальців до плечей. Потім — до тіла. Живіт треба масажувати лише по годинниковій стрілці, щоб не порушити травні процеси. Приділіть особливу увагу проблемним зонам, а також місцям, в яких знаходиться велика кількість біологічно активних точок (на внутрішній частині стегон, під пахвами) — це допоможе позбутися токсинів. Не зупиняйтеся, поки не дійдете до голови.

Принцип руху знизу вгору важливий з тієї причини, що він примушує правильно функціонувати лімфатичну систему. У тих жінок, які роблять сухий масаж щіткою регулярно, ця система повністю перебудовується, а їхній зовнішній вигляд та здоров’я помітно поліпшуються.

EVA y Viber

Не намагайтеся з першого ж разу досягти видимих результатів. Привчайте своє тіло до масажу поступово. Для початку вам знадобиться щітка з більш м’якою щетиною, яку з часом ви зможете замінити іншу, більш жорстку. Зверніть увагу на те, її було виготовлено тільки з натуральних матеріалів. Зручніше за все робити масаж овальною щіткою середнього розміру з ручкою, що знімається, — вона вам знадобитися для масажу спини.

Весь масаж займає біля 7–10 хвилин. Робити його потрібно перед тим, як збираєтеся відправитися в душ. Потім на тіло наноситься крем, масло чи засіб проти целюліту або розтяжок. Оскільки ви очистили дерму від відмерлих частинок, вона краще підготовлена до поглинання корисних речовин. Вважається, що цю процедуру краще виконувати вранці, але якщо вам зручніше робити це ввечері — будь ласка, жодних обмежень.

Цікаво по темі: ТОП-10 косметики для шкіри обличчя на EVA.UA: поради косметолога

Кому протипоказаний масаж сухою щіткою

Ця процедура вважається безпечною, але перед початком краще все-таки переконатися, що ви не маєте протипоказань. До таких відносяться:

  • період вагітності та годування груддю;
  • гострі чи хронічні захворювання в стадії загострення;
  • проблеми зі шкірою: подразнення, пошкодження, запалення;
  • варикозне розширення вен.

Також під час масажу важливо не торкатися родимок або папілом та не поєднувати його з сонячними ваннами.

Дуже рідко може зустрічатися алергічна реакція на натуральну щетину. Тому тим, хто схильні до алергії, перед використанням варто протестувати щітку на невеликій ділянці шкіри.

Цікаво по темі: Домашні обгортання: скажемо «прощавай» вушкам на стегнах

Корисні поради

  1. Якщо після масажу ви відчуєте дискомфорт, спробуйте наступного разу менше натискати на щітку або зменшити час розтирання. Якщо на шкірі є пошкоджені ділянки, порізи або висип, такі місця потрібно обходити.
  2. Коли масаж закінченио, вирушайте на кухню і випийте склянку води з лимоном або чашку зеленого чаю. Це допоможе звільнити організм від шлаків і відновити водно-сольовий баланс.
  3. Не забувайте доглядати за щіткою, якою робите масаж. Періодично промивайте її під проточною водою із застосуванням мила. На щетині скупчуються не тільки частинки вашої шкіри, але і пил, і інші забруднення. Тому не дозволяйте вашій помічниці перетворитися на притулок для бактерій.

Дбайте про свою шкіру, і вона відповість вам бездоганним виглядом!

 

Читайте також:

15 Червня / 2021 Догляд за тілом

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Ксюха

    Спасибо за инфу♥️♥️♥️

  2. Светлана

    Спс за информацию

Рекомендовані статті