Як позбутися розтяжок або запобігти їх появі

Гарна, шовковиста і без вад шкіра – саме про таку мріють усі жінки без винятків. Але, на жаль, багато хто стикається з різними косметичними дефектами, з якими доводиться довго боротися, щоб розпрощатися назавжди. І однією з найпоширеніших проблем є розтяжки на тілі або, як їх ще називають, стрії.

Час читання: 7 хвилин та соковите яблучко 🍎

статья доступна на русском языке

Багато представниць прекрасної половини дуже переживають через появу розтяжок. Ці вузькі та довгі смужки на шкірі дійсно доставляють певний дискомфорт, особливо влітку, коли хочеться одягнути купальник, а вони тут як тут… Спробуймо розібратися, як позбутися і попередити їхню появу.

Розтяжки

Що таке розтяжки та чому вони з’являються?

Розтяжки – це своєрідні рубці на тілі, які з’являються через сильноге розтягування шкіри, внаслідок чого розриваються волокна колагену та еластину. Як правило, цей процес відбувається через стрімкий набір зайвої ваги, зростання (у підлітків у період статевого дозрівання), а також під час вагітності. Але детальніше про це поговоримо трохи згодом.

Що таке розтяжки

Хочеться відзначити відразу, що стрії не є ознакою будь-якої проблеми в організмі. За різними оцінками, вони присутні у 90% людей і вважаються поширеним явищем. Зовнішньо розтяжки можуть виглядати як червоні опуклі лінійні або білі вдавлені в шкіру атрофічні смуги. Такі ураження шкіри можуть відрізнятися за довжиною, шириною та кількістю.

Найчастіше розтяжки локалізуються у таких місцях:

  • на руках;
  • на ногах (найчастіше на стегнах та сідницях);
  • на животі;
  • на грудях.

У деяких випадках стрії проходять самі собою, наприклад, після пологів можуть зникнути через 6 місяців. Але, на жаль, найчастіше вони залишаються з нами до тих пір, поки ми не захочемо їх позбутися.

EVA в инстаграм

У кого найчастіше з’являються розтяжки

Стрії на шкірі – проблема не тільки жіноча, чоловіки так само стикаються з нею. Стикнутися з цим косметичним дефектом шанси є у всіх. Деякі люди схильні до їх появи, оскільки причина часто криється в спадковості. Якщо ваші рідні мають розтяжки, то з великою ймовірністю вони можуть з’явитися й у вас, тому важливо відразу ж взяти це до уваги.

Найчастіше розтяжки з’являються у вагітних жінок. Це зовсім не дивно, адже в міру розвитку плода шкіра поступово розтягується.

Розтяжки у вагітних жінок

Але крім цього існують ще деякі фактори, які можуть стати причиною їхньої появи:

  • використання кортикостероїдних медичних препаратів (надлишок гормону може призвести до втрати еластичності епідермісу);
  • швидкий набір та втрата ваги;
  • операція зі збільшення грудей;
  • стрімке м’язове зростання у спортсменів (зокрема у бодибілдерів).

Якщо сталося так, що у вас є розтяжки, то це далеко не вирок. Позбутися їх цілком реально. Як? Нумо розбиратися.

Цікаво по темі: СПА-день у домашніх умовах: перезавантажуємося після важкого тижня

Як позбутися розтяжок на тілі

Сьогодні існує безліч перевірених способів позбавлення від стрій. Можна намагатися це робити в домашніх умовах або звернутися за допомогою до косметолога. Розглянемо найпопулярніші засоби для видалення розтяжок самостійно, а також ознайомимося з салонними процедурами, які теж непогано зарекомендували себе.

Як позбутися розтяжок

Позбавляємося від розтяжок у домашніх умовах

Хто сказав, що самім неможливо позбутися стрій на шкірі? Щоб домашні б’юті-процедури принесли помітний результат, важливо скористатися перевіреними засобами та порадами. Ми підібрали 5 способів позбавлення від розтяжок у домашніх умовах:

  1. Скрабування. Для цього підійдуть цукрові чи кавові скраби. Маленькі частинки м’яко видалять змертвілу шкіру, зроблять її гладкою, вирівняють тон і структуру.Скарбування тіла
  2. Ретиноїди. Всім добре відомо, що похідні вітаміну А здатні вирівняти колір шкіри, омолодити її та зробити розтяжки менш помітними. Але пам’ятайте, що такий крем краще використовувати у вечірній час. Наступного ранку скористайтеся санскріном, щоб захистити шкіру. Або надягайте одяг, який добре закриває ділянки шкірного покриву, куди раніше наносилися ретиноїди. Під час вагітності та грудного вигодовування такі креми краще не використовувати.
  3. Гіалуронова кислота. Не секрет, що гіалуронова кислота має зволожувальні, зміцнювальні та регенерувальні властивості. Крім цього, вона підвищує еластичність шкіри, що дуже і дуже важливо, оскільки розтяжки є наслідком недостатньої здатності епідермісу до розтягування. Деякі дослідження показали, що гіалуронова кислота потенційно може бути використана для усунення розтяжок. Щоб отримати помітний результат, носити доглядові засоби (крему, лосьйони, сироватки) потрібно щодня.Гіалуронова кислота при розтяжках
  4. Центелла азіатська. Цю рослину можна зустріти у косметичних засобах, особливо часто вона входить до складу корейської косметики. Догляд з азіатською центеллою використовують для лікування шрамів і відновлення шкірного покриву. Її плюс полягає в тому, що активні компоненти рослини стимулюють вироблення колагену, підвищуючи еластичність шкіри, відновлюючи та заспокоюючи її.
  5. Кокосова олія. Про її властивості довго говорити не доведеться, тому що всі й так про них знають. Кокосове масло відмінно зволожує шкіру, підвищує її захисний бар’єр, має загоювальні властивості, а також часто застосовується для боротьби з розтяжками. Навіть легкий щоденний масаж із цією олією допоможе покращити еластичність шкіри та циркуляцію крові, а також активізує процеси відновлення.

Кокосова олія при розтяжках

Пам’ятайте, щоб досягти бажаних результатів, використовувати будь-який засіб від стрій необхідно регулярно.

Цікаво по темі: Як працює гіалуронова кислота?

Салонні процедури від розтяжок

В цьому випадку важливо вибрати хорошого та перевіреного фахівця, який допоможе позбавитися від розтяжок. Серед найпопулярніших процедур, що існують сьогодні, можна виділити такі:

  1. Лазерна терапія. Це одна з найпопулярніших та працюючих методик. Лазер здатний вирівняти рельєф шкіри, усунути білі (старі) та червоні розтяжки. Курс процедур залежатиме від типу лазера.Лазерна терапія при розтяжках
  2. Мікродермабразія. Ніколи не чули про таке? Тоді розповідаємо. Суть цієї процедури полягає у шліфуванні поверхні шкіри. Дуже схоже на скрабування, але тільки апаратне. У ході всіх маніпуляцій видаляється верхній шар епідермісу, стимулюється зростання нових і здорових клітин, шкіра набуває рівномірного тону, а розтяжки стають з кожним разом менш помітними.
  3. Радіочастотне випромінювання. Ще один метод боротьби зі стріями. Радіочастотна терапія проводиться на уражених ділянках шкіри. Видалення дефекту здійснюється під впливом на шкіру РЦ-енергії. Шляхом термічного впливу у шкірному покриві активізується вироблення колагену, що призводить до омолодження шкіри, підвищується пружність та розгладжується рельєф.

Кожна процедура має свої особливості. Рекомендуємо спочатку порадитися з косметологом, щоб підібрати для себе найбільш вдалий варіант.

Цікаво по темі: Чому ваше тіло набрякає і як з цим боротися?

Як попередити появу розтяжок

Будь-яку проблему краще попередити, ніж потім намагатися позбавитися її наслідків. Те саме стосується і розтяжок. Зменшити ризик їх виникнення допоможуть такі поради:

  • дотримуйтесь питного режиму;
  • харчуйтеся правильно (не забувайте, що багато продуктів сприятливо впливають стан шкіри);
  • ведіть активний спосіб життя (навіть легкі тренування допоможуть зробити шкірний покрив еластичнішим);
  • користуйтеся косметичними засобами, що допомагають підтримувати здоров’я епідермісу. Тут доречно регулярно здійснюватиме скрабування, використовувати креми з гіалуроновою кислотою або центеллою, а також кокосову олію Про все це ми вже говорили вище.

Як попередити появу розтяжок

На цьому, мабуть, і закінчимо. Напишіть у коментарях, чи доставляють вам дискомфорт розтяжки на тілі та чи пробували ви якось боротися з ними. Поділіться своїм досвідом.

 

Читайте також:

15 Вересня / 2022 Догляд за тілом

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Aylin

    Для эластичности кожи , чтобы избавиться от стрий можно ещё пользоваться : массажными маслами , маслом для детей ‘Джонсон бейби’ и кокосовым маслом конечно.