СПА-день у домашніх умовах: перезавантажуємося після важкого тижня

Як швидко прийти у форму після робочого тижня або миттєво відчути себе краще перед стартом важливих подій? Подарувати собі SPA-процедури! Навіть у власній ванній вони здатні створити справжнє диво і лише за пару годин відновити ресурси. Благо косметики для домашнього догляду, яка забезпечує результат порівняний із салонним, представлено багато. Підказуємо потрібні товари і ділимося порадами.

Час читання: 4 хвилини та чашка трав’яного чаю ☕

статья доступна на русском языке

Яка користь від СПА-процедур?

Ще в давнину люди знали про цілющий вплив води на тіло. Абревіатура SPA утворена від латинського виразу «Salus per aquam», що означає «здоров’я у воді» або «порятунок водою». Комплекс СПА-процедур полягає в глибокому догляді за всіма частинами тіла. Причому особливість СПА вдома або в салоні полягає не тільки у фізичному відновленні, а в можливості психологічно перезавантажитися, знявши напругу.

Цікаво по темі: Скраби та обгортання, які можна зробити вдома

Переваги SPA в домашніх умовах

  1. СПА в домашніх умовах обійдеться набагато дешевше, ніж салонний догляд: ви можете самостійно приготувати домашній скраб для тіла, вибрати ароматні композиції.
  2. Удома відчуття розслабленості й захищеності досягається швидше.
  3. Можна бути впевненою в дотриманні гігієни, оскільки правила встановлюєте тільки ви.
  4. Під час СПА вдома не потрібно поспішати, а після закінчення комплексу можна відразу вирушити відпочивати, захопивши ароматний чай і ввімкнувши улюблений серіал.

Набір для СПА вдома: добірка засобів від EVA Blog

Морська сіль для ванни Lapush Sea Salt For Bath Provence ідеальна для розслаблення, детоксу і пом’якшення шкіри. Для естетичної насолоди або ефектної сторіз залишиться додати у воду пелюстки троянд.

Скраб для тіла ORGANIC SHOP із неймовірним ароматом бразильської кави — універсальний засіб для делікатного очищення епідермісу. У його основі природні абразивні частинки — тростинний цукор.

Пілінг для обличчя Bielenda Eco Sorbet Moisturizing & Cleansing Face Peeling Bar з екстрактом малини очистить і зволожить шкіру. Шанувальники природної косметики оцінять веганську формулу.

Маска для обличчя Organic Kitchen Перезавантаження поверне відчуття сяючої шкіри.

Волосся неодмінно буде вдячне за маску Brelil Professional Numero Supreme Brilliance на основі цінних олій.

Маска-обгортання Bielita покращує обмінні процеси, а також тонізує шкіру тіла.

Олія Brelil Biotraitement Beauty BB Oil Luxuty Infusion — джерело цінних елементів для тіла і волосся. Завершить приємне оновлення зовнішності.

Якщо є бажання, можна доповнити набір для СПА домашніми засобами. Спробуйте, наприклад, рецепти для приємних і розслаблюючих шоколадних обгортань.

Підготовка до SPA-процедур

  1. Перед початком СПА вдома слід підготувати все необхідне: косметичні засоби, аксесуари, рушники.
  2. Також обов’язково прийняти душ або ванну, щоб ретельно очистити і підготувати шкіру для процедур. Поки наповнюється ванна, час сухої щітки. Про її можливості у контексті відновлення ми вже розповідали.
  3. Важливий елемент релакс-процедур — відповідний настрій, створити який допоможуть:
  • тиха приємна музика;
  • улюблені запахи ароматичних паличок, спеціальних свічок або інших ароматів для оселі;
  • приглушене світло в кімнаті або глибока напівтемрява з мерехтливим полум’ям свічок.

Проведення СПА вдома

Виберіть відповідний час, щоб приділити собі близько двох годин часу. Якщо члени сім’ї вдома, попросіть їх вас не турбувати. Зручно поєднати СПА вдома з розвантажувальним днем — легкою їжею і достатньою кількістю чистої води.

Етапи СПА для ніг вдома

Чудове перетворення після прийняття душу або ванни продовжить догляд за ногами, які відчувають значне навантаження протягом дня.

Крок 1. Ванночка для ступень

Приготуйте ванночку з літра теплої води і столової ложки солі. Помістіть ступні в ємність на 20 хвилин, щоб п’ятки добре розм’якшилися.

Крок 2. Скрабування ніг і ступень

Нанесіть скраб, масажуйте ноги і ступні кілька хвилин. Це відлущить зайві частинки епідермісу, поліпшить кровообіг і тонус шкіри. Змийте засіб проточною водою.

Крок 3. Обгортання

Нанесіть засіб для обгортання щільним шаром на стегна, обмотайте харчовою плівкою і відпочиньте лежачи до пів години. Ця процедура СПА вдома виведе зайву воду, розгладить шкіру і зменшить целюліт.

Крок 4. Засоби для догляду

Рівномірно розподіліть олію, лосьйон або крем для тіла й акуратно розподіліть масажними рухами, щоб надати шкірі м’якість і шовковистість.

СПА для рук вдома

Якщо замість прийняття ванни ви обрали душ, для рук зробіть сольову ванночку. Це добре розслабить кисті, пом’якшить і наситить шкіру цінними мінералами. Достатньо потримати руки у ванні близько 15 хвилин і обполоснути теплою водою. СПА вдома для рук обов’язково передбачає скрабування і маску відповідно до типу і стану шкіри. І, звичайно, відповідний крем для рук. Із завданням живлення і зволоження має цілком впоратися ваш звичний крем. Якщо СПА вдома проводиться ввечері перед сном, можна замість крему нанести живильну олію і надіти на ніч м’які рукавички.

Цікаво по темі: 7 кращих вправ від дряблості рук

СПА-процедури для обличчя в домашніх умовах

СПА вдома для обличчя починається з пілінгу для видалення відмерлих клітин і поліпшення тонусу шкіри. Процедура допомагає відкрити пори і дарує відчуття чистоти і свіжості. Подальша маска допомагає наситити очищений епідерміс корисними елементами, зробити обличчя більш свіжим і підтягнутим. Не забувайте про зволоження. Наносіть крем м’якими рухами по масажних лініях. Це розслабить м’язи і забезпечить омолоджувальний ефект.

Цікаво по темі: Фейсфітнес та фейсбілдінг: у чому різниця та найкращі вправи для обличчя

СПА-процедури для волосся в домашніх умовах

Нанесіть маску або філер для волосся і витримайте кілька хвилин. Після них волосся стане більш слухняними, наситяться силою і придбають здоровий блиск. Якщо є проблема зайвого випадіння волосся, можна попередньо провести м’який пілінг морською сіллю. Це поліпшить кровообіг шкіри голови і наситить цибулини цінними мінералами.

Цікаво по темі: «Скраб для шкіри голови: навіщо він потрібен і який обрати?»

СПА вдома для обличчя та волосся зручно проводити паралельно з прийомом ванни. При цьому важливо пам’ятати, як правильно наносити маску для волосся, щоб вона принесла максимальний ефект. І не робіть воду занадто гарячою, достатньо близько 38–40 градусів і розслаблення протягом 20–30 хвилин. У цей час погортайте улюблений журнал або просто помрійте в тиші.

Ще більше цікавого ви знайдете в нашому відео про косметику для домашнього СПА:

Обов’язково знаходьте час для таких маленьких радостей, як СПА вдома. Це допоможе відновитися, відпочити думками і наново відчути власне тіло як важливу частину себе, від ресурсу якої залежать самопочуття і настрій.

Читайте також:

Сіль морська для ванни Lapush Sea Salt For Bath Provence

68.90
Купити

Маска-обгортання Bielita Magic Morocco перевтілююча для схуднення

95.00
Купити

Олія для тіла та волосся Brelil Biotraitement Beauty BB Oil Luxuty Infusion

311.00
Купити

Маска-оновлення для обличчя Organic Kitchen Перезавантаження

72.00
Купити

Скраб для тіла ORGANIC SHOP Бразильська кава

138.00
Купити

Пілінг для обличчя Bielenda Eco Sorbet Moisturizing & Cleansing Face Peeling Bar

241.00
Купити

Маска Brelil Professional Numero Supreme Brilliance

90.00
Купити
24 Вересня / 2021 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті