Як закордонні партнери допомагають EVA забезпечити наявність товарів першої необхідності?

Війна перетворила прості, буденні речі на предмети радості та комфорту. Виявилось, що сходити у магазин, побачити там повні полиці та придбати мило  й шампунь – це не просто рутина, а важлива частина життя. Тож забезпечити наявність товарів, а особливо з категорій першої необхідності, стало важливою задачею. Проте через бойові дії були порушені логістичні ланцюжки не лише постачання, а й виробництва та пакування багатьох товарів. Тож на час воєнного стану Уряд вніс зміни у правила імпорту товарів іноземного виробництва, спростивши шлях від постачальника до полиці.

Товари без маркування державною мовою: звідки вони на полицях

Товари на полицях магазинів

На основі листа від Головного управління Держпродспоживслужби в областях та м. Києві № 15.1.4-11//685 від 03.03.2022р. дозволено продаж товарів без маркування на упаковці державною мовою. Це рішення прийнято, що вирішити проблеми з доставкою сировини та доступом до обладнання для маркування. Спрощена процедура діє на час воєнного стану та дозволяє закордонним партнерам EVA постачати продукцію, вироблену в інших країнах, одразу на полиці магазинів, щоб забезпечити безперебійну наявність товарів. 

“Суб’єкти господарювання, які не в змозі виконати вимоги щодо маркування товарів у зв’язку із вищезазначеними обставинами, можуть тимчасово, на час введення воєнного стану, здійснювати реалізацію товарів з інформацією про товари відмінною від державної.” (с)

з листа від Головного управління Держпродспоживслужби в областях та м. Києві 

Пріоритет, звичайно, за стандартними партіями, що мають на етикетці текст українською. Але якщо виробник не має змоги здійснити відповідне пакування, на час воєнного стану він може надати товар без маркування державною мовою.

Зокрема, за такою схемою ви вже можете зустріти на полицях товари від Юнілевер Україна у категорії антиперспіранти, засоби по догляду за волоссям, засоби по догляду та для очищення шкіри, товари по догляду за порожниною рота. 

Де знайти детальну інформацію українською?

Інформація на упаковці шампуню

Ми дбаємо, щоб наші покупці мали усю необхідну інформацію про товари та могли зважено прийняти рішення про покупку. Тому у Лінії магазинів EVA кожен покупець у куточку споживача знайде у зручному друкованому форматі українською мовою дані про склад, спосіб використання та інші корисні відомості про товари, що імпортовані за спрощеною процедурою. 

Читайте також: Тренд на жовто-блакитний: які модні бренди підтримали українців

Особливості розшифровування дати виготовлення 

Звернемо вашу увагу на ще один важливий момент у маркуванні. Мова йде про дату виготовлення, що на деяких товарах вказується в євроформаті PДДД. Розповімо детальніше, як правильно цю дату зчитувати:

  • РДДД  – номер партії/ день виробництва;
  • Р – остання цифра року, в якому продукт було виготовлено;
  • ДДД – порядковий номер дня у році. 

Наприклад: 

На упаковці вказано кодування 2033. 2 вказує на 22 рік, а 033 – це його 33  календарний день, що відповідає 2 лютого. Отримуємо дату виготовлення:  02.02.2022.

Товари у кошику

Безперебійне постачання товару – важлива задача Лінії магазинів EVA.  Завдяки тісній співпраці з нашими закордонними партнерами та постачальниками, ми забезпечуємо наявність товарів на полицях.  

До речі, звертали увагу, що повні полиці мають заспокійливий психологічний ефект? З’являється впевненість у тому, що ситуація стабільна та контрольована, а життя скоро знову стане мирним. І все обов’язково буде Україна!

Читайте також:

20 Квітня / 2022 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті