Дезодорант VS антиперспірант: хто стане фаворитом при виборі?

Коли стоїть питання щодо боротьби із запахом поту, кожен із нас починає замислюватися — а який же засіб краще обрати? Щоб і працював добре, при цьому мав гарний аромат. Щоб у спеку можна було спокійно ходити на прогулянку чи спортзал, і не хвилюватися про появу мокрих плям під руками. Стоп! Ще ж появі білих плям треба запобігти. Згодні, завдання не з простих. Допоможемо детально розібратися в тому, чим відрізняються антиперспіранти від дезодорантів, щоб вибір надійного засобу виправдав усі очікування.

Час читання: 4 хвилини та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

Дезодорант VS антиперспірант?

Стоять собі на поличках магазину гарні такі бляшанки. Очі розбігаються, адже вибрати косметичний продукт лише за гарне пакування — рішення, яке не завжди влучне. Потрібно точно знати, з якими задачами справляється кожен із них. Читаємо маркування на етикетці. Так, на одній написано, що це дезодорант, на іншій — антиперспірант. Одні обіцяють 24 години захисту, інші — аж цілих 72. Але в чому ж саме різниця? Невже тільки в тривалості ефекту?

Дезодорант — ідеальний засіб для того, щоб замаскувати неприємний запах поту. А от антиперспірант справляється з надмірним потовиділенням, у результаті чого на футболці не з’являються мокрі плями під пахвами. Тому вибір, у першу чергу, залежить саме від цілі: побороти запах чи зменшити інтенсивне потовиділення.

Принцип дії дезодоранту

Це справжній захисник, який не дасть зганьбитися перед оточуючими. Він гарантовано замаскує неприємний запах поту. Аромат лаванди, ванілі, квітів чи «крижаної прохолоди» — це вже справа смаку.

Дезодорант містить у своєму складі антибактеріальні інгредієнти. Саме вони не дають бактеріям розмножуватися, у результаті чого піт перестає неприємно пахнути. Виробники косметичної продукції подбали про те, щоб кожен міг вибрати для себе ідеальній формат:

  • аерозоль;
  • кульковий;
  • стік;
  • крем.

Якщо до аерозольних і кулькових засобів ми звикли, то дезодорант у вигляді крему для більшості з нас щось новеньке. Але не потрібно боятися експериментувати, адже нове — не означає погане. Наприклад, дезодорант-крем для тіла Vichy 7 — розроблений дерматологами для ефективної боротьби з потовиділенням продукт, який вже встиг завоювати прихильність жінок у багатьох країнах світу.

Цікаво по темі: «Мінеральний дезодорант: у чому фішка»

Як працює антиперспірант

Основна задача антиперспіранту — трохи утихомирити потові залози, примусити їх «відпочити» деякий час. Такий засіб блокує виділення поту завдяки вмісту солі алюмінію. Вони проникають у потові залози, а потім звужують їх так, що піт практично не виступає на поверхню шкіри. Але не варто панікувати. Ніякого алюмінію у вашому організмі не буде. Це лише поверхнева робота, яка триває 24, 48 чи 72 години.

До речі, у більшість антиперспірантів додають речовини, які блокують ріст бактерій. Тому виходить 2 в 1 — і мокрих плям немає, і ніякого неприємного запаху.

Порада від EVA Blog. Дезодорант використовуйте вранці, антиперспірант — ввечері (коли залози працюють не так інтенсивно). Це забезпечить максимальний результат у боротьбі з потом.

У деяких засобах є компоненти, які заспокоюють подразнену шкіру і роблять її ніжною і гладкою. Один з них — антиперспірант-стік з ефектом пудри. Дуже зручний, при цьому його вистачає на довгий час.

Цікаво по темі: Скраби та обгортання, які можна зробити вдома

Загальні правила використання дезодоранту та антиперспіранту

«Швидко і коли завгодно, адже хіба можуть існувати тут особливі правила…» — вважає більшість споживачів. Як наслідок можуть спостерігатися подразнення на шкірі, плями на одязі, а інколи й свербіж. Інколи проблема криється не стільки в засобі, скільки в тому, як він використовується.

Візьміть до уваги декілька важливих правил використання дезодоранту та антиперспіранту.

  1. Шкіра повинна бути абсолютно чистою і сухою. Після душу прибираємо рушником зайву вологу, посміхаємось собі у дзеркалі, і тільки потім наносимо засіб.
  2. Тільки поголили пахви? Не потрібно наносити дезодорант чи антиперспірант. Це може викликати неприємні відчуття. Дайте шкірі деякий час (хоча б 30 хвилин) для регенерації.
  3. Кульковий чи дезодорант-стік рекомендується проводити по шкірі не більше 2–3 разів. Спрей потрібно струснути, а потім нанести на шкіру пахв на відстані 15 см. У цій справі правило «чим більше, тим краще» не працює.

Порада від EVA Blog. Активним жінкам та спортсменкам краще зупинити вибір на засобах, які забезпечують довготривалий ефект. Прикладом, антиперспірант-спрей має унікальну та безпечну формулу, яка ідеально підходить для чутливої шкіри.

Як вибрати ідеальний засіб

Ціна, яскравість пакування і аромат — важливі, але не вирішальні фактори вибору. У першу чергу орієнтуйтесь на те, що ви очікуєте отримати від використання засобу: нейтралізацію неприємного запаху чи позбавлення від ненависних мокрих плям під руками. Тепер звернімо увагу на склад:

  • Ніякого спирту, або лише його мікроскопічна частинка. Наприклад, антиперспірант MAY body кульковий не містить спирту. Дуже швидко висихає на шкірі та не залишає плям на одязі.
  • Цитрусова чи лимонна кислота — шкідливі елементи, які руйнують мікрофлору.
  • У складі не повинно бути комедогенних компонентів.

Серед розмаїття варіантів — спреї, стіки, кулькові, гелеві, пудрові та навіть дезодоранти-кристали — обрати свій неважко, якщо читати інформацію на пакуванні та враховувати індивідуальні особливості. Пам’ятайте про правила використання дезодоранту чи антиперспіранту, щоб на повну насолоджуватися життям і відчувати комфорт у будь-якій ситуації!

Читайте також:

Кульковий антиперспірант жіночий GARNIER Активний Контроль+

41.90
Купити

Дезодорант-крем для тіла Vichy 7 Day Anti Perspirant Cream Treatment 7 днів

340.00
Купити

Антиперспірант-стік Nivea Fresh Ефект пудри, жіночий

73.90
Купити

Антиперспирант-спрей GARNIER Активний Контроль+ жіночий

46.90
Купити
6 Жовтня / 2020 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA