Як наносити маску для волосся для максимального ефекту?

Краса вимагає уваги. І якщо мова йде про косметичні засоби, то це увага до складів і правил використання. Сьогодні в EVA Blog зупинимося на нюансах застосування масок для волосся і підкажемо, на які компоненти у складі звернути увагу.

Цікаво на тему: «Живлення та догляд: найкращі відновлювальні маски для волосся»

Корисні склади масок для волосся

Активні компоненти для масок підбираються виробниками з урахуванням типу волосся, ступеня їх пошкоджень і потреб: зволоження, збереження кольору, живлення, зміцнення, відновлення тощо. Зволожувальні засоби містять у своєму складі вітаміни, протеїни і рослинні олії. Добре зарекомендували себе мигдальна, арганова, олія жожоба та абрикосової кісточки. На відновлення і живлення спрямовані формули з кератином і керамідами, які проникають глибоко в структуру волосків. Для зміцнення цибулин особливо корисні вітамін B і аргінін — амінокислота, що відповідає за стимуляцію зростання. А для фарбованого волосся ідеальні формули з лляною олією, протеїнами шовку та екстрактами цілющих рослин.

У догляді за кучерявими і сухими локонами слід бути обережними із засобами з ПАР, зокрема із сульфатами у складі. Вони добре справляються із завданням додання блиску і шовковистості. Однак при тривалому використанні можуть ще більше «розпушити» волосся.

Читайте також: «Волосся, яке хочеться фотографувати: нові масочки від ТМ #Instagood»

Правила нанесення маски для волосся

Розглянемо особливості нанесення масок на сухе, вологе волосся, навіщо розподіляти лише на довжину і як часто можна їх використовувати. Далі про все детальніше.

На сухе волосся

На сухі пасма (до миття голови) наносять олійні маски, а також склади, приготовані в домашніх умовах. Це пояснюється специфікою впливу олій та сумішей з натуральних інгредієнтів, які можна змити тільки з використанням шампуню. Маску розподіляють по довжині та витримують мінімум півгодини. Шапочка для душу добре зафіксує і дозволить цінним компонентам проникнути у структуру. Також тут діє правило: чим тепліше, тим краще. Тому не буде зайвим зробити тюрбан із рушника. Після процедури суміш змивають звичним шампунем і обполіскують довжину (не шкіру голови!) прохолодною водою, щоб закрити лусочки.

Порада від Єва Блог: розподілити склад можна за допомогою гребеня з рідкими зубчиками. Якщо використовуєте пензлик для фарбування, рухи мають бути зверху-вниз. Це дозволить не пошкодити цілісність кутикули.

На вологе волосся

Після миття наноситься практично 90% покупних масок. Ефективність зумовлює дотримання нехитрих правил. Добре відіжміть пасма, промокніть рушником і дайте ще пару хвилин для випаровування зайвої вологи. Завдяки цьому прийому продукт не змінить свою концентрацію при нанесенні. Не тріть і не пушіть. Нанесіть засіб, витримайте відповідно до рекомендацій в інструкції, змийте теплою водою. Використовувати кондиціонер або бальзам не потрібно. Інакше пасма будуть «перевантажені» активними компонентами.

Нанесення на довжину

На всю довжину наносять маски, дія яких спрямована на відновлення або збереження кольору. Якщо волосся пошкоджене тільки на кінчиках, наносіть засіб від середини довжини. Якщо ж на етикетці немає позначки, що продукт наноситься на шкіру голови, значить, він розподіляється виключно по довжині. При цьому відступ від коренів має бути приблизно 5–10 сантиметрів. У деяких випадках можна комбінувати різні види продуктів. Наприклад, на шкіру голови нанести маску-пілінг (на основі глини), а на довжину та кінчики — зволожувальну.

Час витримки маски

Для отримання заявленого результату, дотримуйтеся рекомендацій від виробника. Якщо вказано, що склад необхідно витримати 15–20 хвилин, значить саме стільки часу необхідно, щоб активні компоненти зробили свою справу. Як ми зазначили вище, домашні маски витримуються довше (30–90 хвилин).

Частота використання масок

Регулярність процедур залежить від цілей. Для профілактики достатньо 2–4 сеансів на місяць. Якщо ж необхідно підлікувати волосся, тоді застосовуйте маски 1–2 рази на тиждень.

Оптимально чергувати застосування маски з бальзамом/кондиціонером. На відміну від останніх, які працюють на поверхні, дія маски направлена на структуру, оскільки у складі міститься більше олій. Саме тому кондиціонер витримуємо на волоссі 1–2 хвилини, а маску — мінімум 5 хвилин.

Читайте також: «Кондиціонер і бальзам для волосся: який обрати»

Цікаві маски-новинки для волосся від EVA Blog

Зверніть увагу на наступні рекомендації:

1. Маска Sendo Color Defense покликана доглядати за фарбованим волоссям: делікатно відновлювати, подовжувати стійкість відтінку і захищати від ламкості й руйнування внаслідок згубного впливу сонячних променів. Для цього у формулі міститься олія виноградних кісточок, а також екстракти томатів і ягід годжі. Вона працює на «максимальних обертах», якщо доповнена іншими продуктами цієї лінійки, про які можна почитати в нашому матеріалі.

2. Moroccanoil Intense Hydrating — справжня необхідність для власниць пористого та сухого волосся. Робить його м’яким, блискучим і зволоженим після першого застосування. За весь спектр плюсів відповідає формула на основі арганової олії. До речі, цей ізраїльський бренд голосно заявив про себе, а новинки в EVA припали до душі багатьом нашим читачкам.

3. Revlon Professional Restart Hydration — засіб, який перевершує всі очікування. Як можна зрозуміти з назви, у формулі використана інноваційна технологія і суперефективні компоненти. Це зволожувальний зсередини провітамін В5, олія мурумуру і бетаїн. Разом вони оздоровлюють і зволожують волосся і шкіру голови. Формат тюбика — ідеальний варіант, якщо ви вирішили вирушити у коротку подорож на вікенд: розгладить неслухняні пасма, не обтяжить дорожню сумку і не вдарить по бюджету. Але після тревел-формату, ми впевнені, трапиться довга історія з повномасштабною версією маски.

 Куди б не тримала мода свій курс, доглянуте волосся завжди буде її супутником. А в EVA завжди знайдеться щось особливе саме для твоєї зачіски!

Цікаво на тему: «Маски для волосся з кокосовою олією»

13 Квітня / 2021 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Олександра

    Корисно, як завжди. Пішла робити маску для волосся з кокосової олії, роблю це регулярно, 2 рази на місяць