Як зняти нарощені вії в домашніх умовах

Дати відпочити своїм віям від нарощування – таке ж мудре рішення, як і давати собі час на перезавантаження. Знаємо та розуміємо, що не завжди виходить відвідати лешмейкера. Тоді доводиться опановувати мистецтво зняття нарощених вій самостійно. Якщо ти в цій темі, як у музеї, пропонуємо наш покроковий розбір.

Час читання: 3 хвилини та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

Вибір засобу та підготовка матеріалів

Матеріали для зняття вій у домашніх умовах

Головне правило самостійних beauty-процедур: не нашкодити. Тому завжди першим етапом у знятті нарощених вій буде розм’якшення клею, і лише потім – механічне видалення. Знімати волоски без попередньої обробки допоміжними засобами за допомогою пінцету або гострих голок/ зубочисток – шлях до пошкодження природної цибулини. А нам ще своїм поглядом манити та приковувати!

Цікаво на тему: ТОП-50 найкращих патчів під очі

Професійні варіанти засобів

Ремувер

Спеціальний косметичний препарат для зняття нарощених вій без шкоди. Його густа консистенція (гелева або кремова) не розтікається, завдяки чому ризик попадання складу на слизову оболонку мінімальний. Зручний формат – готовий набір із ремувером, де є все для комфортного та безпечного видалення штучних волосків у домашніх умовах.

Жінка знімає нарощені вії

Дебондер

Це потужний розчинник також вважається професійним у лінійці товарів для нарощених вій, тому потребує чіткого дотримання інструкції від виробника. Він може використовуватися для часткового зняття пучків. Наприклад, тоді, коли частина нарощених вій вже обсипалася і залишилися невеликі ділянки.

Оскільки цей препарат може спричиняти алергічні реакції, заздалегідь протестуй його на ліктьовому згині.

Альбуцид

Очні краплі, які добре розчиняють клей. Зважай на те, що це лікарський засіб, тому може викликати неприємні відчуття. Захоплюватися їм не варто і перед використанням слід також переконатися у відсутності алергії.

Цікаво на тему: ТОП-21 кращих гелів для вмивання

Підручні варіанти засобів

Підручні засоби для зняття вій

Олія

Будь-яка рослинна олія – реп’яхова, рицинова, соняшникова, лляна, оливкова, кокосова – чудовий варіант розм’якшувача. Працюють олії делікатно, без шкоди, коштують недорого і бонусом доглядають рідні вії. Меджик!

Крем

Щільна текстура крему з оліями у складі також припаде до двору. Можна використовувати дитячий крем із гіпоалергенним складом. Але заздалегідь ознайомся з етикеткою, оскільки хімічні компоненти передбачають обережне нанесення на область очей. Відразу зазначимо: процедура з кремом займає трохи більше часу.

Важливо: якщо на очах чи повіках є запальний процес, процедуру зняття вій вдома краще відкласти або звернутися до майстра. 

Пінцет та щіточка для зняття вій

Як тільки визначилася з активним препаратом, підготуй допоміжні інструменти:

  • ватні диски;
  • мікробраш;
  • ватні палички;
  • скотч;
  • щіточка;
  • пінцет;
  • ножиці.

Цікаво на тему: Що треба знати про компоненти в складі декоративної косметики?

Процедура зняття вій у домашніх умовах: покроково

Одне око з нарощеними віями

Перед початком роботи розклади всі необхідні матеріали перед собою і дотримуйся послідовності:

  1. Розріж ватні диски у формі півмісяця. Вийдуть своєрідні патчі.
  2. Зафіксуй їх за допомогою маленького шматочка скотчу під нижніми повіками.
  3. Змочи ватну паличку або мікробраш в обраному засобі та розподіли вздовж лінії росту вій на ділянках, де зафіксовано клей.
  4. Дай складу подіяти. Час залежить від продукту. Крему чи олії знадобиться близько 20–30 хвилин. Ремувер та дебондер витримують згідно з інструкцією. Альбуцид – оновлювати кожні 2 хвилини, поки не помітиш відшарування штучних волосків.
  5. Помасажуй вії, уникаючи попадання засобу в очі.
  6. Прибери за допомогою щіточки, ватного диска або пінцета волоски, що відокремилися.
  7. Повтори процедуру, якщо з першого разу результат не виправдав очікувань.
  8. Заверши сеанс очищенням за допомогою міцелярної води, а потім нанеси сироватку для відновлення вій.

 Якщо після процедури спостерігається набряклість чи неприємні відчуття, можна зробити компрес на основі відвару ромашки. Примочки із трав добре заспокоюють подразнені ділянки.

Цікаво на тему: Як позбутися прищів та шрамів від них в домашніх умовах

Догляд за віями після зняття нарощування

Догляд за віями

Якщо вії схильні до ламкості, можна дивитися у бік зміцнювальної процедури ламінування. Але вихідна точка – це їхній стан. Виснажені волоски краще відразу не навантажувати новими хімічними складами, а подбати про відновлення. Мінімум макіяжу та максимум живлення. Комплекс олій з вітамінами, збалансоване харчування та делікатний догляд прискорять процес регенерації.

Цікаво по темі: ТОП-10 косметики для шкіри обличчя на EVA.UA: добірка від косметолога

Тут важлива регулярність. Тому візьми за правило щодня підживлювати свої вії. Згодяться не лише косметичні продукти з оліями та сироватками, але й маски в домашніх умовах. Ефективна, наприклад, композиція з рицинової та оливкової олії з парою крапель аптечних вітамінів А та Е. Або на заміну вітамінам у цей склад можна ввести зволожувальний сік алое. Маску рекомендується витримати на очищених віях щонайменше 15–20 хвилин. В ідеалі – залишити на ніч.

Час, терпіння, правильні матеріали, техніка та вуаля – твої вії готові набиратися сил!

 

Читайте також:

17 Лютого / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA