Як вдало обрати пудру

Правильно підібрана пудра вирішує одразу кілька завдань: корегує відтінок обличчя, матує його та фіксує макіяж. Як обрати пудру, щоб вона ідеально поєднувалася з тоном шкіри, мала невагому текстуру й виправдовувала всі ваші очікування? Скористайтеся простими секретами, щоб вам було простіше орієнтуватися серед чималої кількості різновидів цього б’юті-засобу.

Які існують типи пудри

Перше, що спадає на думку при згадуванні цього продукту, — спресована компактна пудра у красивій упаковці зі спонжем та дзеркалом. Утім, це далеко не єдиний різновид, хоча й найбільш розповсюджений. Ось кілька форм, у яких сьогодні випускають цей засіб.

  • Компактна пудра

Той самий найпопулярніший різновид, що знайдеться в сумочці або косметичці чи не кожної сучасної жінки. Головна особливість цього типу пудри полягає в тому, що її зручно носити з собою, щоб швидко та легко підправляти макіяж у будь-який час. Цей засіб має достатньо щільну текстуру, тому гарно підходить для створення вечірнього мейкапу. А щоб розподілити його непомітним напівпрозорим шаром, використовуйте пухнастий пензель з натурального ворсу.

Засіб від GlamBee має аж п’ять різних тонів, серед яких можна обрати свій ідеальний. Підходить для створення бездоганного матового мейкапу, що протримається протягом усього дня. Можна використовувати для різних типів шкіри, у тому числі й проблемної: продукт не забивається в пори та добре приховує лущення.

Матова компактна пудра Color Me має властивість підлаштовуватися під природний тон обличчя, завдяки чому вона зовсім непомітна на ньому. А натуральні складові якісно доглядають за клітинами дерми та не пересушують її.

  • Крем-пудра

Універсальний продукт, що поєднує в собі одразу два: пудру та тональний крем. Така форма зручна для тих, хто має лущення або суху шкіру, але на цьому коло її використання не закінчується. Крем-пудра також підходить і власницям нормальної, комбінованої та жирної шкіри. Після нанесення її кремоподібна текстура перетворюється на ніжний пудровий фініш, що надає обличчю бархатистості та корегує дрібні недоліки.

Так, рідкий засіб Adaptable antistress від Color Me містить у своїй формулі воду, завдяки чому його можуть використовувати власниці всіх типів шкіри, у тому числі — жирної та комбінованої. Містить зволожувальні мікрочасточки, не пересушує епідерміс та створює ідеальне оксамитове покриття.

  • Пудра в кульках

Це багатофункціональна мозаїка з відтінків, котру можна використовувати різними способами. Наприклад, пройтися пензлем лише по одному кольору, щоб отримати ефект рум’ян або бронзера. Існують також пудри в кульках, що можуть замінити собою навіть тіні для повік. Наприклад, «Коктейль» від бренду Color Me з легким сяянням стане чудовим доповненням вашого святкового або повсякденного макіяжу.

  • Запечена пудра

Ще один універсальний різновид, що підходить для всіх типів шкіри та має приємну шовковисту текстуру. Таку косметику запікають при високій температурі, завдяки чому отримують незвичайну структуру з прожилками. Існує два види такої пудри: глянсова та матова. Для створення ефектного макіяжу на кожен день спробуйте запечену пудру Silky Noir Elegant від Patricia Ledo, що надає шкірі особливого сяйва та неперевершений матовий фініш.

  • Розсипчаста пудра

Популярний б’юті-засіб, що має дуже легку текстуру. На відміну від компактної, з нею майже неможливо переборщити: вона лягає тонким напівпрозорим шаром. Продукт матує шкіру, фіксує мейкап та надає йому природного вигляду. Завдяки своїй легкості розсипчаста пудра не приховує недоліки, а лише вирівнює тон обличчя.

Ідеальний зразок — Face Finish від LCF, що містить у своєму складі натуральні інгредієнти, відрізняється тривалою стійкістю та створює чудовий матовий ефект. А Poudre Libre від Bourjois має особливі часточки, що адаптуються до відтінку обличчя та підкреслюють красу його натурального тону.

  • Мінеральна пудра

Цей тип ззовні майже нічим не відрізняється від інших — різниця полягає лише у його складі. Формула мінеральної пудри не містить алергенів та інших шкідливих речовин. Натомість до неї входять корисні мінерали, тому вона теж підходить для всіх типів шкіри, а найкраще — для чутливої або проблемної. Наприклад, засіб Mineral від Isabelle Dupont не забруднює пори, не сушить шкіру та дозволяє їй дихати, створюючи бездоганне матове покриття. Інша мінеральна пудра — від LCF — має невагому шовковисту текстуру, що легко лягає на обличчя. Засіб добре матує та допомагає приховати нерівності тону.

Що ж обрати?

Усі перелічені різновиди, окрім крем-пудри, мають одну особливість: вони не здатні перекривати помітні недоліки шкіри, а лише вирівнюють її тон. Тож найкращий варіант — використовувати коректор для проблемних ділянок, поверх нього — тональний крем, а потім — пудру для фіксації та матовості або, навпаки, легкого природного сяйва.

 

Який різновид обрати — залежить від ваших уподобань та способу життя. Розсипчасту пудру найзручніше використовувати вдома, оскільки при нанесенні її дрібні часточки можуть осідати на одяг і забруднити його. Компактну або запечену пудру завжди зручно мати при собі, щоб вчасно підправити макіяж. Кремовий засіб часто обирають ті, хто бажає отримати максимальний ефект при мінімальних часових затратах, адже цей продукт здатен замінити собою і тональний крем, і пудру. Універсальні пудри в кульках можна використовувати як тіні, бронзер та рум’яна, а мінеральна добре підходить тим, хто має проблемну або чутливу шкіру. Тож найкраще рішення — мати у косметичці кілька варіантів на всі випадки життя.

Сподіваємось, наші підказки допоможуть вам здійснити правильний вибір, і ви щодня насолоджуватиметеся власною красою та неперевершеним макіяжем!

8 Квітня / 2019 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *