Маски для волосся з кокосовою олією

Кокосова олія – це суперзірка косметології і один з найцінніших дарунків природи, яким ми, жінки, радо користуємося навіть не віками а цілими тисячоліттями. Ба більше, це один з найдавніших, відомих людству, косметичних засобів!

У Південно-Східній Азії кокосова олія мала назву Амріта, що в перекладі з санскриту означає «невмирущий». Випадковість? Навряд чи. Адже Амріта вважалася напоєм безсмертних богів (на кшталт давньогрецького нектару). Але, як бачимо, прості смертні теж мали доступ до цього еліксиру довголіття і активно ним користувалися.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Ми вже неодноразово співали хвалебних пісень кокосовій олії на наших електронних шпальтах і продовжуємо це робити, але цього разу у дещо іншій площині. Наразі наша мета – розповісти про застосування життєдайної Амріти у догляді за нашим з вами волоссям.

Кокосова олія для волосся: корисно чи шкідливо?

Почнемо з корисного. І ось які приємності можна отримати внаслідок використання кокосової олії:

  • значно менша втрата волосся і пришвидшення його росту;
  • перешкоджання втраті білків внаслідок частого миття голови;
  • захист від запалень та грибкових інфекцій;
  • пом’якшення і живлення волосся;
  • відновлення посічених кінчиків;
  • відновлення структури пошкодженого волосся.

Твердження про те, що олії зволожують волосся, є не зовсім коректним, оскільки олія не містить рідини. Насправді ж вона утворює водовідштовхувальну плівку, яка перешкоджає втраті вологи і утримує її всередині волосся, тому воно довше залишається зволоженим.

Кокосова олія для волосся є проникаючою. Це означає, що вона має менший розмір молекул, порівняно з закріплюючими оліями, і здатна проникати у структуру волосся, створюючи довгостроковий ефект.

Зворотнім боком медалі є те, що кокосова олія, проникаючи під пошкоджені, настовбурчені кутикули, може там накопичуватися, внаслідок чого волосся виглядатиме жирним і обтяженим. Тому використовувати її треба у невеликій кількості, а після використання ретельно змивати. З цієї ж причини ми не радимо застосовувати маски для волосся з кокосовою олією частіше 1-2 разів на тиждень.

Цікаво по темі: Як доглядати за волоссям після ботоксу та кератину?

Самолікування із застосуванням кокосової олії теж може мати непередбачувані наслідки. Тож якщо ви маєте будь-які захворювання волосся або шкіри голови, радимо не вдаватися до експериментів, а звернутися до трихолога.

Не забувайте також, що кокосова олія є екзотичним продуктом, а це означає, що вона здатна викликати алергічні реакції, контактуючи зі шкірою голови.

 

Яку олію обрати: рафіновану або нерафіновану?

В мережі магазинів EVA ви знайдете як рафіновану , так і нерафіновану  кокосову олію марки Hillary. Але у чому різниця між цими продуктами?

Рафінована олія зазнає ретельної очистки у кілька етапів. Зрозуміло, що після такої обробки частину корисних речовин буде безнадійно втрачено. Нерафінована ж олія проходить тільки механічне очищення, після якого уся користь продукту зберігається. Однак, через концентрованість і неоднорідну консистенцію, нерафінована кокосова олія для волосся значно гірше змивається. Тому її краще використовувати у розбавленому вигляді або наносити тільки на кінчики волосся. А для базових масок на усю довжину і для нанесення на шкіру голови слід все ж застосовувати рафіновану кокосову олію. Тому обидві ці олії мають право на життя серед ваших косметичних засобів.

EVA в инстаграм

Кокосова олія майже не окислюється, а тому може зберігатися досить довго – принаймні 2 роки використання вам точно забезпечені. Ідеальна температура для зберігання олії – до 25 градусів, оскільки вже при 27-ми олія почне плавитися.

 

Кокосова олія: рецепти домашніх масок

Маски для волосся з кокосовою олією можна придбати у готовому вигляді або приготувати власноруч. У наведених нижче рецептах радимо використовувати продукти від ТМ ParachuteMAY body Natures Line та UTerra Native.

 

Маска для волосся з кокосовою олією та медом (для сухого і пошкодженого волосся)

  • 2 ст. л. кокосової олії
  • 1 ч. л. меду

Змішайте інгредієнти і підігрійте суміш на водяній бані. Нанесіть маску на волосся, обгорніть плівкою і підігрітим рушником. Тримайте 30 хвилин. Змийте волосся з шампунем.

 

Маска для волосся з кокосовою олією, бананом та сметаною (для посиленого росту і захисту влітку)

  • 2 ст. л. кокосової олії
  • 1 ст. л. жирної сметани
  • 1/2 стиглого банана

Банан розімніть виделкою, додайте кокосову олію і сметану. Перемішайте суміш і підігрійте на водяній бані. Нанесіть маску на волосся, обгорніть плівкою і підігрітим рушником. Тримайте 30-40 хвилин. Змийте волосся з шампунем.

Цікаво по темі: Секрети Рапунцель: SPA для волосся вдома

Маска для волосся з кокосовою олією та морською сіллю (для жирного волосся)

  • 2 ст. л. кокосової олії
  • 2 ст. л. морської солі

Додайте сіль до олії, поставте суміш на водяну баню і розмішуйте до повного розчинення солі. Нанесіть маску на волосся, обгорніть плівкою і підігрітим рушником. Тримайте 1 годину. Змийте волосся з шампунем.

 

Маска для волосся з кокосовою олією, жовтком та медом (для сухого і пошкодженого волосся)

  • 2 ст. л. кокосової олії
  • 1 ст. л. меду
  • 1 жовток

Змішайте інгредієнти. Нанесіть маску на волосся. Тримайте 1-2 години. Змийте волосся з шампунем.

 

Маска для волосся з кокосовою олією та лимоном (проти лупи)

  • 1 ст. л. кокосової олії
  • сік з 1/2 лимона

Змішайте інгредієнти. Нанесіть маску на волосся. Тримайте 15 хвилин. Змийте волосся з шампунем.

 

Ми відібрали найпростіші рекомендації, але й з цього переліку видно, скільки типових проблем може вирішити кокосова олія. Рецепти масок на її основі дуже різноманітні та можуть складатися з багатьох різних компонентів.

Варто вкотре віддати належне природі, яка попіклувалася про нашу жіночу вроду, забезпечивши нас усім необхідним і подарувавши безліч чудових продуктів. Кокосова олія, рецепти масок на її основі й готові косметичні засоби, до складу яких вона входить, можуть стати справжнім порятунком для вашого волосся, повернувши йому здоров’я і красу.

 

Читайте також:

1 Липня / 2019 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Диана

    Информация полезная! Все что относится к косметике и парфюмерии.

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA