Секрети Рапунцель: SPA для волосся вдома

Варто віддати належне аніматорам Disney — волосся красуні-Рапунцель у їхньому виконанні виглядає просто розкішно. Сяє, як зоряне небо, та струїться, як ніжний шовк. Звісно, вона ж не засмагала на Балі без капелюшка, не сушилася щодня феном й не робила кератинове випрямлення. Та все ж, щоб відростити косу завдовжки сімдесят футів, мало просто сидіти у вежі й нічого з нею не робити. Напевно, принцеса використовувала засоби для росту волосся та робила СПА-процедури. І поки ти щоранку миєш голову, забуваючи наносити кондиціонер, Рапунцель розповість тобі про свої секрети догляду за волоссям. І так, це не тільки вітаміни для волосся.

Час релаксувати

«Що таке СПА-процедури для волосся?» — Накручуючи локон на палець, почала говорити Рапунцель.

Коли ти зробиш скраб для голови, то відчуєш таку легкість і свіжість, ніби попередні пару днів відпочивала в резорті. А потім у приємному передчутті заплющиш очі, вдихаючи аромат нової маски, яку вчора купила в EVA. Масаж для шкіри голови — це взагалі задоволення хай левел, під час якого ти ні про що не думаєш та навіть забула про дедлайн, який згорів ще вчора.

А ще кажуть, що краса потребує фільтрів. Хороший догляд за волоссям повністю замінить платну версію фейс епп.

По масажних лініях

«Ціль без плану — це мрія, якій не судилося збутися, — сказала Рапунцель. — Тож записуй, як робити масаж голови для росту волосся».

1. Підготуй масажну олію:

  • візьми пару столових ложок кокосової олії та доведи до комфортної температури в мікрохвильовці;
  • або можна трішки почаклувати та змішати в будь-якій пропорції оливкову, мигдальну, кунжутну олії, а для переконливості додати пару крапель масляного вітаміну Е.

2. Нанеси теплу олію на шкіру голови та приступай до масажу. Можеш віддатися своїм почуттям і робити все інтуїтивно, опрацьовуючи кінчиками пальців кожну ділянку:

  • зона лоба;
  • маківка;
  • потилиця;
  • бокові частини.

Процес цей дуже приємний, але 15−20 хвилин буде достатньо.

3. Оберни навколо голови теплий вологий рушник і потримай:

  • 15−20 хвилин, якщо в тебе дуже сухе волосся;
  • до 5 хвилин, якщо у тебе нормальне або жирне волосся.

4. Двічі промий волосся шампунем.

Операція ексфоліація

Коли немає часу на двотижневу відпустку, скраби для волосся — це твоя путівка до п’ятизіркового готелю на Карибському морі. Скраб або пілінг очистить голову так само як келих вина — від поганих думок, і допоможе «докорінно» вирішити багато проблем. Така косметика активізує ріст волосся, відлущує зайві клітини, глибоко очищує шкіру та допомагає рідше мити голову.

Обирай сама. Можеш поєднати нанесення скрабу з морською сіллю з легким масажем і отримати відразу подвійний ефект. Це чудово розслаблює! Щоб знову безтурботно носити улюблену чорну сукню — доповнити свій догляд за волоссям скрабом проти лупи. Знаю, що це для когось реальна проблема. Або вибрати пілінг для шкіри голови — результат той самий, але не доведеться вимивати з волосся абразивні часточки.

Знімаємо маски

Нам кажуть: маски й обгортання — твої найкращі друзі у світі СПА догляду за волоссям. Але є питання: чи може одна маска для волосся впоратися з доглядом за жирними коренями та сухими кінчиками? Адже, якщо подумати, то вони потребують зовсім різних компонентів. Ідея про те, щоб використовувати різні засоби для догляду за волоссям та коренями, виглядає цілком логічно. І має цілком логічну назву — мультимаскинг.

Насправді все просто. Для коренів і шкіри голови — детокс-маска. Для всієї довжини — маска для блиску, а на кінчики — відновлювальна. А поки триматимеш, за тобою вибір серіалу та підписка на Єва Блог.

Чек-лист, який би схвалила Рапунцель

«Не лінуватимешся та дотримуватимешся моїх вказівок — досягнеш успіху», — помахуючи вказівним пальчиком, сказала Рапунцель і дістала макбук, щоб ще раз переглянути свій чек-лист.

Brelil Cristalli d’Argan Extreme Brilliance Original Formula — рідкі кристали з аргановою олією та приємним солодкуватим ароматом, налиті у важку скляну пляшечку. Головне — слідувати інструкції й наносити на вологе волосся. На сухому ефект буде не той.

Відновлювальна олійка L’Oreal Paris Elseve допоможе реанімувати волосся після всіх випробувань, включаючи сонце, мороз, щоденне сушіння та страшний сон твого перукаря — розчісування в мокрому вигляді. Усі трюки виконано професіоналами, не намагайтеся це повторити.

Шампунь-скраб Vichy Dercos Anti – Dandruff Deep Purifying Shampoo додасть радості твоїм будням і прийде на допомогу, якщо ти вічно борешся з випадінням чи лупою.

Маска La’dor Ld programs містить колаген і олію органії, надає блиску і, мов фея-хресна, виконує відразу всі бажання — зволоження, відновлення, живлення, блиск… Усе як ми любимо і, як то кажуть, в домашніх умовах.

Не намагайся відшукати в найближчому лісі чарівну квітку, яка зробить твоє волосся таким же унікальним, як у Рапунцель. Ідея така собі. А ось правильний догляд за волоссям — сценарій цілком успішний. Якщо, звичайно, приборкаєш свою прокрастинацію та почнеш діяти, а не залишиш усе на понеділок.

15 Лютого / 2022 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті