5 найкращих глиняних масок для обличчя

Шкіра — найбільший орган нашого тіла. У літній період вона реагує на сухе й гаряче повітря, взимку — на перепади температур і холод. А ще ультрафіолет, стреси, шкідливі звички. Мабуть, простіше сказати, на що вона не реагує 🙂 У будь-якій екстремальній ситуації на допомогу приходять маски, які за лічені хвилини здатні поліпшити стан шкіри, повернути їй доглянутий вигляд. Сьогодні детально поговоримо про глиняні маски, які подобаються чоловікам і жінкам своєю моментальною дією та ефективністю.

Яку маску вибрати залежно від типу шкіри

Звичайно, для жирної та проблемної така косметика — мастхев. Та зараз багато брендів пропонують хороші варіанти для хлопців і дівчат з нормальною, сухою та навіть чутливою.

 

1 — для проблемної

Її особливість — розширені пори, схильні до закупорки, чорні цятки, акне. У такому випадку маска з глини завдяки сильній абсорбції допомагає прибрати шкірний жир, швидше усунути наявні недосконалості та запобігти появі нових.

Активна боротьба проти прищів часто призводить до чутливості, тому важливо, що «Магія глини» від L’Orе́al Paris не пересушує. Завдяки збалансованому складу з трьох видів глини й евкаліпту вона добре очищає, матує, допомагає усунути недоліки.

2 — для жирної та комбінованої

Тим, чия шкіра швидко набуває жирного блиску, у випадку з глиняними масками пощастило, мабуть, більше за всіх. Практично будь-яка косметична глина вбирає надлишки себуму, нормалізує роботу сальних залоз і надає матовості.

Спробуйте детокс-маску від Lirene. Вона містить марокканську глину, екстракти цитрусових, вітаміни й мінерали, завдяки чому глибоко очищує та робить шкіру дуже гладкою.

3 — для нормальної

Це ідеальна, оптимально зволожена шкіра. Головне завдання в догляді за нею — зберегти свіжість і пружність. Глиняні маски в такому випадку стануть хорошою профілактикою недосконалостей, висипань і чорних крапок.

Глибоко очищувальна гель-маска DeBa Detox з білою глиною та олією евкаліпта — це універсальний продукт 2 в 1. Її можна використовувати щодня як гель для вмивання або як маску.

4 — для сухої

Власники цього типу часто скаржаться на тьмяний колір обличчя. Тому виробники використовують додаткові компоненти, які допомагають відновити клітини, відлущити ороговілий шар і зробити обличчя свіжим. Головне — дотримуватися інструкції та не лишати глину до повного висихання.

Рекомендуємо засіб «Ніжна шкіра» від «Біокон». Його приємна текстура та склад з білої глини, олій, ферментів і амінокислот повертають м’якість, гладкість і зволоженість.

5 — для чутливої

Чутливою ​​може бути шкіра будь-якого типу. Її можна впізнати за відчуттям стягнутості, пощипуванню після вмивання. Також на ній можуть бути ділянки лущення або подразнення. Головне завдання в догляді за цим типом — відновлення, живлення та стимуляція вироблення колагену.

Спробуйте заспокійливу маску-догляд Soothing Care Mask від бренду лікувальної косметики Laino. У її формулі — ніжна рожева глина, гліцерин, олії макадамії та солодкого апельсина. Усі разом вони захищають, пом’якшують і заспокоюють чутливу шкіру, допомагають їй швидше відновитися.

Як і з сухою шкірою, на чутливій глиняну маску потрібно тримати не довше 5–10 хвилин, щоб вона не встигла висохнути.

Рейтинг найкращих глиняних масок, які можна зробити вдома

У EVA.UA представлено також багато видів косметичної глини. Якщо у вас є трохи часу, на її основі ви легко приготуєте масочку в домашніх умовах. Ось кілька хороших рецептів.

Вітамінна для всіх типів шкіри

2 ст. л. білої глини розведіть теплою водою до консистенції сметани. Додайте 2–3 краплини вітаміну А або Е. Якщо ваш тип жирний, комбінований або проблемний, можна додати ще пару краплин соку лимона.

Освітлювальна проти пігментних плям

Сама по собі біла глина вже допомагає відбілити шкіру. Розведіть її водою до густоти сметани й додайте половину чайної ложки соку з лимона.

Проти прищів

У боротьбі із запаленнями хороші зелена, чорна та блакитна глини. Дві столові ложки перемішуємо з водою, додаємо пару краплин вітамінів А, Е та ще дві краплі олії чайного дерева.

Правила застосування

Косметична глина — це, перш за все, потужний абсорбент, який працює у вологому вигляді. Тому не тримайте магазинні або домашні засоби довше 10–15 хвилин. Після висихання вони лише витягують воду, а це не потрібно жодному типу шкіри.

Наносьте маску на очищене обличчя, крім області навколо очей. А після змивання не забувайте про зволоження — для цього використовуйте улюблений крем.

Глиняні маски, магазинні й приготовані в домашніх умовах, — це доступний і перевірений засіб, який дійсно працює. Дозвольте собі ще більше краси з доглядовою косметикою з EVA.UA!

Додайте до власного ТОПу класні корейські маски! Які саме, вам розповість Ліза Краснова:

Глибокоочищуюча гель-маска DeBa Detox с белой глиной и маслом эвкалипта

115.00
Купити

Маска для лица Биокон Нежная кожа 3в1 с белой глиной

32.00
Купити

Маска Lirene глубоко очищающая с глиной

91.00
Купити

Маска-уход для лица Laino Успокаивающяя

147.00
Купити

Маска L’Oreal Paris Магия Глины очистка и матирование

65.00
Купити
24 Червня / 2020 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті