Як доглядати за сухою шкірою обличчя?

Холодна пора року – найважчий час для сухої шкіри. Варто заздалегідь підготуватися до майбутніх випробувань і поповнити косметичну полицю засобами, які врятують ваше личко від негативного впливу морозу, вітру і сухого повітря в опалювальних приміщеннях. Ми розповімо про особливості догляду за сухою шкірою обличчя і допоможемо підібрати засоби, які найкраще для цього підходять.

Якщо ви не впевнені, що маєте саме сухий тип шкіри, тоді зверніть увагу на наявність таких ознак:

  • шкіра тонка і делікатна;
  • колір шкіри матовий;
  • пори вузькі, майже непомітні;
  • знижена функція сальних залоз;
  • часто виникає відчуття стягнутості шкіри;
  • може спостерігатися лущення, гіперчутливість і подразнення шкіри;
  • шкіра швидко зневоднюється, а пружність знижується.

Або просто завітайте до одного з магазинів EVA з цього переліку https://blog.eva.ua/podorozh-do-krasi/ та пройдіть тестування шкіри, що покаже її стан по важливим показникам.

Більшість проблем, з якими стикаються володарки сухої шкіри, пов`язані з порушенням водно-ліпідного балансу епідермісу. Відповідно догляд має бути спрямований на відновлення або збереження цього балансу.

Догляд за сухою шкірою відбувається за стандартною схемою: демакіяж, очищення, тонізування, зволоження та живлення.

Демакіяж


Для зняття макіяжу використовуйте молочко, вершки або крем. Чим сухіша і чутливіша шкіра, тим жирнішим має бути засіб. Щоб уникнути стягнутості і подразнення шкіри, радимо використовувати молочко для зняття макіяжу MIXA для дуже чутливої шкіри обличчя або кремовий засіб для очистки обличчя і зняття макіяжу Palmer’s «Масло какао» . Також добре зарекомендували себе двофазні засоби для зняття макіяжу, наприклад, Melica з вітамином Е та екстрактом волошки .

Очищення


Щоденний догляд за сухою шкірою повинен бути дуже делікатним, тому для вмивання категорично не підходять мильні засоби, засоби з сульфатами та мінеральними оліями. Найкращим вибором буде мус для вмивання Nivea Visage Aqua Effect «Ніжний» 

Глибоке очищення теж має бути щадним, тому жорсткі скраби з крупними абразивними частинками під забороною. Замість скрабу радимо використовувати м’які пілінги для обличчя: NATURA SIBERICA «Ніжний»  або Lirene Masks «Делікатний» з фруктовими кислотами та папайєю .

Тонізування


Тонік також має бути м’яким і призначеним саме для сухої шкіри. А це означає, що засіб повинен бути без спирту і з вмістом пом’якшуючих компонентів. Цим вимогам відповідають такі тоніки для сухої та чутливої шкіри, як Nivea Visage «Ніжний пом’якшуючий» , L’Oreal Paris «Тріо Актив»  та Cleanness+ «Помякшуючий» .

Денний догляд


Денний догляд за сухою шкірою передбачає інтенсивне зволоження впродовж усього дня, зменшення подразнення і захист від агресивного навколишнього середовища. Тому правильний вибір денного крему дуже важливий.

Сироватка для обличчя Bielenda SKIN CLINIC PROFESSIONAL «Зволожуюча» містить концентрати гіалуронової та молочної кислот, які дуже сприятливо впливають саме на суху шкіру. Ці активні компоненти здатні регулювати гідробаланс, запобігаючи випаровуванню вологи та утримуючи її всередині клітин. Крім того сироватка містить пептиди, які активізують вироблення колагену.

Основними активними компонентами крему L’Oreal Paris «Зволоження Експерт» для сухої та чутливої шкіри  є олії троянди та чорної смородини, які глибоко живлять шкіру та перешкоджають втраті вологи. Ці олії також ефективні у боротьбі з передчасним старінням епідермісу та втратою пружності.

NATURE.med для сухої шкіри «Захисне відновлення»  стане порятунком для тих, хто має чутливу, схильну до подразнень шкіру. Флавони цибулі, які входять до складу крему, мають заспокійливу дію, а масло оливи і екстракт мигдалю живлять і зволожують шкіру.

Нічний догляд


Нічне живлення також є обов’язковою умовою для нормально функціонування і здорового вигляду дерми, особливо восени і взимку.

Крем Lirene Lab Therapy «Живильний Нічний» було розроблено із застосуванням технології Transdermal-Q. За цією технологією активні компоненти формуються у мікросфери, що здатні проникати у глибші шари шкіри. До складу крему входить бурштинова кислота, яка запобігає втраті вологи і ефективно бореться зі зморшками. Інший активний компонент – олія Інка Інчі, відома своїми заспокійливими, регенеруючими властивостями та anti-age ефектом. Заспокійлива дія крему підсилюється Д-пантенолом, який також присутній у його складі.

Вітамін Е, який входить до складу нічного крему Dermacol «Queen Night Cream» для сухої та дуже сухої шкіри, недарма називають вітаміном краси. Це потужний антиоксидант, який бореться з вільними радикалами і захищає шкіру від негативних зовнішніх чинників, пом’якшує її і сприяє розгладженню зморшок. Екстракт морських водоростей має ефект ліфтингу і стимулює регенерацію, а сечовина, яка також міститься у кремі, є сильним зволожувачем.

Головним активним компонентом крему L’Oreal «Розкіш Живлення» для сухої і дуже сухої шкіри  є бджолине маточне молочко. Воно укріплює клітинний імунітет і активує обмінні процеси, регулює водний баланс, пом’якшує шкіру і усуває подразнення. Засіб також містить комплекс ефірних олій, які підвищують захисний бар’єр шкірного покриву.

І памятайте, що головне правило догляду за сухою шкірою, особливо за несприятливих умов, – це регулярність. Щоденне піклування подарує вашій шкірі здоров`я і молодість, на які ви заслуговуєте.

Крем для обличчя L’Oreal Розкіш Живлення Насичений догляд нічний

304.00
Купити

Крем для обличчя Lirene Lab Therapy Живлений Нічний з олією Інка Інчі та янтарною кислотою

299.00
Купити

Тонік для обличчя L’Oreal Paris Тріо Актив для сухої та чутливої шкіри

133.00
Купити

Кремовий засіб для очистки обличчя і зняття макіяжу Palmer’s ‘Масло какао’

419.00
Купити

Мус для вмивання Nivea Ніжний для сухої і чутливої шкіри

131.00
Купити

Двухфазний засіб для зняття макіяжу Меліса з вітамином Е та екстрактом волошки

117.00
Купити

Пілінг для обличчя NATURA SIBERICA Ніжний

184.00
Купити

Тонік для обличчя Cleanness+ для сухої та чутливої шкіри

63.00
Купити
19 Вересня / 2019 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Оксана

    Очень полезная информация, а главное как раз актуальная для осени.

Рекомендовані статті
5 ідей для spa-вечірки з подругами
4 Квітня / 2024 Догляд за обличчям