Як вибрати та використовувати гідрофільну олію

Круто, коли є безліч альтернативних засобів для вмивання, серед яких ти можеш вибрати той, що найбільше підходить під особливості твоєї шкіри. Про гелі та пінки ти знаєш ще з підліткового віку, але чи пробувала ти вмиватися олією? Якщо ні або все ще сумніваєшся, то поговорімо про цей популярний корейський тренд і з’ясуємо, що таке гідрофільна олійка, як вибрати, користуватися і чи така вона ефективна, як про неї кажуть. 

Час читання: 4 хвилини та чашка зеленого чаю ☕

статья доступна на русском языке

Навіщо тобі гідрофільна олія

Гідрофільна олія — це доглядовий засіб для очищення шкіри твого обличчя від залишків мейку. Його фішка в тому, що до маслянистого складу входять емульгатори, які під час взаємодії з водою перетворюють умовну “олію” на м’яку емульсію, яка чудово підходить для вмивання. Вона ефективно прибирає залишки косметики, забруднень і зайвого себума, легко змивається теплою водою, не підсушуючи, не стягуючи та не залишаючи жирної плівки на шкірі. Просто якийсь магічний засіб, що обов’язково потрібно затестити!

Шукай EVA Blog в Instagram

Що у складі?

Що у складі?

Ти вже знаєш, що до складу гідрофільних олій входять емульгатори — полісорбати, які об’єднують молекули води та олії між собою й утворюють емульсію з легкою маслянистою текстурою. Але цього недостатньо для того, щоб посилити дію засобу, тому в переліку компонентів трапляються вітаміни, фруктові кислоти, рослинні екстракти й, звісно ж, різноманітні олії. Кожна з них потрібна для певного ефекту, наприклад:

  • олія макадамії пом’якшує шкіру;
  • жожоба робить її еластичною;
  • олія ши створює захисний бар’єр;
  • камелії живить шкіру Омега-9 etc.

Натуральні інгредієнти — необов’язкова умова, тож, якщо ти алергік, то тобі підійде варіант із мінеральними оліями у складі. При цьому можеш вибрати зручний для себе формат: рідка олія, крем або бальзам із різними компонентами, які максимально тобі підходять.

Цікаво на тему: Готуємося до зими: ТОП-10 олій для обличчя

Переваги та недоліки

Переваги та недоліки

Плюсів у гідрофільної олії безліч, серед них:

  • легко видаляє навіть стійку косметику;
  • глибоко очищає пори;
  • не залишає після себе відчуття стягнутості, сухості або жирної плівки;
  • має приємну текстуру, що підходить для різних типів шкіри;
  • після використання не потребує додаткового очищення (звільняє тебе від необхідності користуватися ватними дисками, що можуть нашкодити чутливій або проблемній шкірі).

До недоліків можна віднести хіба що комедогенність деяких олій у складі, але якщо будеш уважно його читати, то уникнеш неприємних наслідків. Гідрофільні олії рекомендують використовувати навіть у разі акне, тому є сенс переглянути свої засоби та включити їх у рутину.

Цікаво на тему: Як вибрати та використовувати олії для жирної та проблемної шкіри

Як вибрати

Окей, якщо ти зважилася, то подивимося, як вибрати гідрофільну олію. Перед цим ти маєш знати, що вона підходить для обличчя, тіла, шкіри голови, волосся і в деяких випадках можна використовувати для масажу або гоління. Загалом, це цілком універсальний засіб, яким ти зможеш виконувати та доповнювати різні б’юті процедури. Але повернемося до вибору, який зазвичай залежить від типу твоєї шкіри.

Для жирної, комбінованої та проблемної

Для жирної, комбінованої та проблемної

Олія і жирна шкіра — ну така собі компанія, але не у випадку з гідрофільною. Обирай засоби з жожобою та мигдалевою олією, а також з виноградних та абрикосових кісточок, і все буде чудово. Уникай кокосової та олії какао, які абсолютно не підходять для твого типу.

Рекомендовані товари:

Для сухої та чутливої

Для сухої та чутливої

У цих випадках гідрофільна олія — твій найкращий друг, тому що вона делікатно очищає, але водночас зберігає вологу. М’яка емульсія не травмує шкіру, що важливо для власниць чутливого типу. Тільки уникай компонентів-подразників, наприклад, вітамін С (краще перед використанням проведи тест на згині ліктя і поспостерігай за реакцією).

Рекомендовані товари:

Для зрілої

Для зрілої

У цьому разі звертай увагу на олії з anti-age ефектом: вони будуть не тільки очищати, а й коригувати вікові зміни шкіри.

Рекомендовані товари:

  • очищувальна олія Mizon Firming Deep Cleansing Oil , окрім своїх базових функцій, запобігає втомі шкіри, тому підходить для зрілого типу;
  • універсальний гідрофільний засіб Manyo Pure Cleansing Oil відновлює й омолоджує завдяки аргановій олії в складі.

Як користуватися

Як користуватися

Наша відповідь — дуже просто! Ні, серйозно, нічого складного, лови покрокову інструкцію:

  1. Видави з баночки/тюбика 2-3 краплі олії на долоню.
  2. Масажними рухами розподіли по шкірі, попередньо не змиваючи косметику. Якщо немає ніяких протипоказань, то не бійся знімати ним мейк очей (але для чутливої шкіри краще все ж скористатися молочком або спеціальним біфазним засобом).
  3. Намочи руки водою і помасажуй обличчя, щоб олія стала емульсією.
  4. Ретельно вмийся під проточною водою і переходь до наступних процедур.

До питання, а чи слід змивати гідрофільну олію, то для жирного типу — однозначно, так. Власницям сухої шкіри можна не змивати засіб, тому що не подіє його зволожувальний ефект.

Очищувальна олія підходить для щоденного застосування, тож можеш користуватися нею як базовим засобом вранці та ввечері.

Напиши в коментах про свої улюблені засоби для вмивання і відчуття після використання гідрофільної олії. Нам завжди цікава твоя думка!

Читай також:

1 Грудня / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
5 ідей для spa-вечірки з подругами
4 Квітня / 2024 Догляд за обличчям
4 Жовтня / 2021 Догляд за обличчям