Очищення шкіри обличчя навесні: у чому особливості + добірка топових засобів

Зима — непростий час для нашої шкіри. Адже на її стан впливає безліч негативних чинників: на вулиці на нас чекає холодне повітря і вітер, а в приміщеннях — тепле і пересушене через батареї, що працюють несамовито. До того ж у цей період ми бачимо менше сонця, наш раціон рідко дає змогу забезпечувати організм потрібними вітамінами та мікроелементами належною мірою, та й норму води виконувати складніше, бо спрага в холодну пору року відчувається не так, як улітку. Всі ці моменти здатні послабити імунітет нашого епідермісу, зробити його тоншим і тьмянішим, а ще «нагородити» лущенням, висипаннями, втратою тонусу і землистим відтінком обличчя. Навіть за умов, що взимку ми намагалися доглядати за шкірою правильно.

Час читання: 6 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Реанімація шкіри після холодів — досить поширена проблема, яка актуальна для багатьох незалежно від типу шкіри. Тому ми в EVA Blog вирішили підготувати детальний гайд з весняного догляду, щоб ти була у всеозброєнні. І почнемо ми з першого етапу — очищення, яке також включає демакіяж і тонізацію.

Як після зими привести шкіру до ладу в домашніх умовах? Які особливості в очищенні навесні варто врахувати? А яку косметику для обличчя краще використовувати? Відповідаємо на всі запитання.

Цікаво на тему: Тільки нікому: лайфхаки домашнього догляду за собою

Очищення шкіри обличчя навесні: що потрібно знати

Отже, що ми маємо? Після пережитого взимку стресу наша шкіра найчастіше зневоднена, а її природна захисна функція (та сама гідроліпідна мантія) порушена. Це, своєю чергою, призводить до зниження імунітету епідермісу і порушення його природної регенерації. На обличчі можуть з’явитися лущення, висипання і небажана пігментація, зморшки можуть стати глибшими, а колір і тонус шкіри — залишати бажати кращого.

Шукай EVA Blog в Instagram

Яким має бути очищення навесні? Насамперед — дбайливим. У весняному догляді краще забути про агресивні очищувальні засоби, роблячи вибір на користь м’яких, але при цьому ефективних продуктів. Це стосується не тільки чутливої або сухої шкіри, але також і проблемної, комбінованої та жирної. Адже ці типи так само потребують відновлення імунітету епідермісу. Тому одне з головних правил — не нашкодити та не спровокувати ще більше порушення захисної функції.

Щоб тобі було простіше орієнтуватися в безмежному виборі косметичних продуктів, ми зібрали чудові засоби для очищення, які будуть особливо актуальні у весняному догляді та допоможуть поліпшити стан твоєї шкіри.

Класні засоби для демакіяжу

Якщо ми говоримо про видалення декоративної косметики, навесні краще робити ставку на гідрофільні олійки та бальзами (їх же можна використовувати, як перший етап очищення, навіть якщо ти не наносиш макіяж), ніжне молочко і двофазні засоби з водною та олійною основою. Втім, якщо ти звикла до міцелярної води, від неї можна не відмовлятися, але вибрати м’якшу і щадну формулу.

Назва Тип продукту Країна Активні компоненти
Erborian Centella Cleansing Oil Гідрофільна олія Франція – центела азійська;

– бисаболол.

Elemis Superfood AHA Glow Cleansing Butter Гідрофільний батер Великобританія – ензими гарбуза;

– олії манго, оливи та зеленого чаю.

L’Occitane Cleansing Milk Facial Makeup Remover Молочко Франція – екстракти інжиру та меду.
Bielenda Diamond Lipids Двофазний засіб Польща – олії оливи, моркви, насіння бавовни та чіа.
Manyo Pure Enzyme Cleansing Water Міцелярна вода Південна Корея – 7 видів гіалуронової кислоти;

– ензими.

Erborian Centella Cleansing Oil

05 Erborian Centella Cleansing Oil (316)

Почни своє очищення і видалення макіяжу з Erborian Centella Cleansing Oil. Гідрофільна олія дбайливо видаляє забруднення і декоративну косметику, включно з водостійкою, заспокоює шкіру і не пересушує її. У формулі продукту міститься бісаболол, який забезпечує антибактеріальний ефект, і екстракт центели азійської, що має регенерувальні, загоювальні та зволожувальні властивості, а також сприяє відновленню гідроліпідного балансу.

Elemis Superfood AHA Glow Cleansing Butter

04 Elemis Superfood AHA Glow Cleansing Butter (550)

Якщо віддаєш перевагу гідрофілці в більш щільному форматі, зверни увагу на Elemis Superfood AHA Glow Cleansing Butter. Цей батер ідеальний для глибокого і м’якого очищення шкіри від себуму, пилу і косметичних продуктів, який може похвалитися прекрасним складом. У ньому містяться олії манго, оливи та зеленого чаю, рисова вода, ензими гарбуза та екстракт вишні. Крім того, що продукт майстерно справляється з очищенням, він допомагає м’яко відлущити ороговілі клітини шкіри, має антиоксидантну дію і вирівнює тон обличчя.

L’Occitane Cleansing Milk Facial Makeup Remover

02 Bielenda Diamond Lipids (998)

Cleansing Milk Facial Makeup Remover – делікатне молочко для видалення макіяжу від французького бренду L’Occitane. Воно здатне впоратися навіть із водостійкими продуктами для макіяжу, даруючи очищення без відчуття стягнутості. Екстракт меду в складі продукту живить шкіру і допомагає відновити захисні властивості, а інжиру — заспокоює і стимулює обмінні процеси.

Цікаво на тему: Як доглядати за сухою шкірою обличчя: 5 рекомендацій

Bielenda Diamond Lipids

02 Bielenda Diamond Lipids (998)

Олійна основа двофазної води Bielenda Diamond Lipids містить олії оливи, моркви, насіння бавовни та чіа, які є джерелом корисних омега-кислот (3, 6 і 9). Засіб розчиняє забруднення і будь-яку, навіть найстійкішу косметику, заспокоює шкіру і сприяє регенерації. І при цьому жодного відчуття липкості або стягнутості!

Manyo Pure Enzyme Cleansing Water

01 Manyo Pure Enzyme Cleansing Water (1016)

Pure Enzyme Cleansing Water – м’яка міцелярна вода з чудовим складом від корейського бренду Manyo. В її формулі – 7 видів гіалуронової кислоти, екстракти сої, папая та календули, а також натуральні ензими. Разом вони забезпечують не тільки ефективне очищення, але також перешкоджають зневодненню шкіри, стимулюють відновлювальні процеси, нормалізують вироблення шкірного сала і мають легку освітлювальну дію.

Косметика для вмивання навесні: найкращі гелі та пінки

Які засоби для вмивання найкраще підходять для весняного догляду? Пропонуємо 9 чудових пінок і гелів для обличчя на будь-який бюджет.

Назва Тип продукту Країна Активні компоненти
Q+A Niacinamide Gentle Exfoliating Cleanser Відлущувальний гель Великобританія – алое;

– олія жожоба;

– ніацинамід.

Image Skincare The Max Stem Cell Facial Cleanser Гель США – пептиди;

– рослинні екстракти.

Bioderma Atoderm Intencive Ultra-rich Foaming Gel Гель-пінка Франція – вітамін PP;

– цинк.

Dermalogica Active Clearing Skin Wash Гель США – саліцилова кислота;

– екстракти м’яти та евкаліпта.

Dr. Jart+ Dermaclear Micro pH Foam Пінка Південна Корея – пантенол;

– натуральні олії.

Etude House Baking Powder Pore Cleansing Foam Пінка Південна Корея – лауринова кислота;

– сода.

Rituals The Ritual Of Namaste Gentle Cleansing Foam Пінка Нідерланди – екстракт лотоса і насіння морінги.
ABOUT face Anti-Pollution Пінка-мус Китай – колаген;

– олія бабассу.

Clarins Gentle Renewing Cleansing Mousse Пінка-мус Франція – сквален;

– екстракт тамаринду.

Q+A Niacinamide Gentle Exfoliating Cleanser

06 Q+A Niacinamide Gentle Exfoliating Cleanser (211)

Очищення і делікатне відлущування в одному засобі? Це можливо, якщо йдеться про Q+A Niacinamide Gentle Exfoliating Cleanser. Ніжна гелеподібна формула містить олію жожоба, ніацинамід, екстракт алое, фруктозу та інулін, які чинять пребіотичну дію. Забезпечуючи ніжну ексфоліацію, гель не травмує шкіру, стимулює регенерацію і відновлює захисний бар’єр, підтримуючи мікробіом шкіри.

Image Skincare The Max Stem Cell Facial Cleanser

07 Image Skincare The Max Stem Cell Facial Cleanser (127)

Для ефективного омолодження шкіри потрібні професійні засоби з особливими активними інгредієнтами, які можна знайти в Image Skincare The Max Stem Cell Facial Cleanser. У гелі для вмивання містяться фітостволові клітини, комплекс пептидів, рисовий протеїн, а також натуральні рослинні екстракти. Цей «коктейль» прекрасно очищає шкіру від будь-яких забруднень, чинить потужний антиоксидантний і anti-age ефект, стимулює вироблення природного еластину і колагену, а в комплексному антивіковому догляді сприяє зменшенню зморшок.

Bioderma Atoderm Intencive Ultra-rich Foaming Gel

08 Bioderma Atoderm Intencive Ultra-rich Foaming Gel (84)

Якщо після зими шкіра стала дуже чутливою та реактивною, зверни увагу на Bioderma Atoderm Intencive Ultra-rich Foaming Gel. Гель для вмивання від французького бренду чудово підходить навіть за надмірної сухості та атопічного дерматиту, допомагає відновити захисний бар’єр, знімає свербіж і неприємні відчуття, а також підтримує рівень зволоженості. Завдяки безпечному та дієвому складу, який передбачає нікотинову кислоту (вітамін РР), пребіотики та цинк, засіб може бути застосований як для дорослих, так і для дітей.

Цікаво на тему: 27 найкращих засобів професійної косметики для обличчя

Dermalogica Active Clearing Skin Wash

09 Dermalogica Active Clearing Clearing Skin Wash (64)

Шукаєш дієвий, але м’який продукт для вмивання для проблемної шкіри? Зроби вибір на користь Active Clearing Skin Wash від Dermalogica. У ньому немає агресивних ПАРів і спиртів, які сушать і подразнюють шкіру, натомість є низка ефективних компонентів, здатних зменшити запальні процеси, заспокоїти й оновити шкіру. Серед них — екстракти лимонної цедри, ромашки, камфори, евкаліпта і ментолу, а також саліцилова кислота. Результат — чиста, гладенька та сяюча шкіра без висипань.

Dr. Jart+ Dermaclear Micro pH Foam

10 Dr. Jart+ Dermaclear Micro pH Foam (55)

Dr. Jart+ Dermaclear Micro pH Foam – ніжна пінка для вмивання, яка поєднує в собі якісне очищення та відновлення гідроліпідного балансу. Формула засобу містить комплекс олій, а також морську сіль, яка дбайливо видаляє забруднення і допомагає нормалізувати захисну функцію шкіри. Маючи нейтральний рівень pH, продукт не впливає на природну ліпідну мантію і не порушує її кислотно-лужний баланс.

Etude House Baking Powder Pore Cleansing Foam

11 Etude House Baking Powder Pore Cleansing Foam (35)

Твоя шкіра потребує оновлення? Зверни увагу на пінку Etude House Baking Powder Pore Cleansing Foam. В її складі — найдрібніші абразивні частинки та сода, які дбайливо розчиняють забруднення, позбавляють лущення та освітлюють. Засіб економно витрачається, відмінно піниться і для вмивання достатньо всього однієї горошинки.

Rituals The Ritual Of Namaste Gentle Cleansing Foam

12 Rituals The Ritual Of Namaste Gentle Cleansing Foam (30)

Продукти від Rituals славляться не тільки своїми приголомшливими ароматами, які перетворюють beauty-рутину на приємний ритуал, а й натуральними ефективними формулами. Пінка The Ritual Of Namaste Gentle Cleansing Foam має веганський склад, у якому містяться екстракти насіння морінги та лотоса. Засіб забезпечує якісне очищення шкіри від залишків декоративних засобів, себуму та пилу, допомагає усунути наслідки стресу, заспокоює та покращує колір обличчя.

ABOUT face Anti-Pollution

13 ABOUT face Hyaluron Hydration

ABOUT face Anti-Pollution – це не тільки оригінальний дозатор у вигляді бутона троянди, який додасть естетичності твоєму вмиванню. Пінка від ABOUT відмінно видаляє будь-які забруднення, а також стимулює регенерацію клітин, освітлює, зміцнює і відновлює гідроліпідний бар’єр шкіри. Такої дії вдалося домогтися завдяки складу, який містить колаген, гіалуронову кислоту, олії бабассу і троянди, а також ферментований екстракт рису.

Цікаво на тему: 5 ефективних способів звузити пори на обличчі

Clarins Gentle Renewing Cleansing Mousse

14 Clarins Gentle Renewing Cleansing Mousse (22)

Clarins Gentle Renewing Cleansing Mousse – делікатна пінка-мус із м’якою відлущувальною дією. Формула передбачає рослинні ПАРи, сквален, а також екстракти меліси, тирличу і тамаринду, вирощені в екологічно чистих Альпах. Останній компонент є природним джерелом АНА-кислот, які стимулюють оновлення шкіри та дбайливо позбавляють ороговілих клітин. Пінка добре очищає шкіру, робить її м’якшою і захищає від пересушування, що просто ідеально для весняного догляду.

Завершальний штрих: тоніки та тонери

Після демакіяжу та вмивання гріх не скористатися тоніком або тонером. Ці продукти завершують етап очищення, готують шкіру до подальших засобів і нерідко вирішують інші завдання — пом’якшують, зволожують, омолоджують, допомагають боротися з тьмяністю обличчя і висипаннями та багато іншого. Зібрали для тебе 4 цікавих претенденти для весняного beauty-арсеналу.

Назва Тип продукту Країна Активні компоненти
Dr.Hedison Peptide 7 Moisture Toner Тонік Південна Корея – гіалуронова кислота;

– пептиди.

Dr.Ceuracle 5а Control Clearing Toner Тонер Південна Корея – пробіотики;

– рослинні екстракти.

Sane Tranexamic Acid + Aloe Powder Daily Balancing Toner Тонік Україна – мигдальна кислота;

– рослинні екстракти.

Medi-Peel V-Perfect Shape Lifting Mist Тонік-міст Південна Корея – ніацинамід;

– кераміди.

Dr.Hedison Peptide 7 Moisture Toner

15 Dr.Hedison Peptide 7 Moisture Toner (20)

Тонер Dr.Hedison Peptide 7 Moisture на основі мінеральної води та пептидного комплексу — чудове доповнення в догляді з anti-age дією. Пептиди у складі продукту зменшують видимість зморшок, вирівнюють текстуру і надають шкірі пружності, колаген — забезпечує ліфтинг-ефект, а екстракт спіруліни — бореться з пігментацією і покращує колір обличчя.

Dr.Ceuracle 5а Control Clearing Toner

16 Dr.Ceuracle 5а Control Clearing Toner (15)

Догляд за жирною та комбінованою шкірою рекомендуємо доповнити 5а Control Clearing Toner від фахівців корейського бренду Dr.Ceuracle. У його складі — неагресивні кислоти, пробіотики та безліч натуральних екстрактів (кориці, дріжджів, зародків пшениці, гриба санхван і кордицепса). Завдяки запатентованій формулі тонер зволожує шкіру і допомагає знизитися вироблення себума, має антибактеріальну і загоювальну дію, а також сприяє нормалізації біома шкіри.

Цікаво на тему: Комедон: причини появи та як позбутися

Sane Tranexamic Acid + Aloe Powder Daily Balancing Toner

17 Sane Tranexamic Acid (15)

Sane Tranexamic Acid + Aloe Powder Daily Balancing Toner – доступний балансувальний тонер для проблемної шкіри, який також ефективний у разі розацеа і куперозу. У його складі — мигдальна, транексамова і поліглутамінова кислоти, пудра з алое, ендотеліол, а також екстракти блакитних водоростей і м’яти. У комплексі ці компоненти зменшують запалення і перешкоджають утворенню нових, освітлюють шкіру, заспокоюють, зволожують, ніжно відлущують і стимулюють процеси регенерації.

Medi-Peel V-Perfect Shape Lifting Mist

18 Medi-Peel V-Perfect Shape Lifting Mist (14)

Тоніки у вигляді спреїв — дуже зручний формат для тих, хто не любить використовувати ватні диски. А ще це чудова можливість зволожувати шкіру впродовж дня, якщо вона зневоднена, і навіть використовувати засіб, як фіксатор для макіяжу. Medi-Peel V-Perfect Shape Lifting Mist допомагає відновити гідроліпідний бар’єр, освітлює, тонізує і заряджає енергією, а також ефективний в антивіковому догляді — дарує еластичність, підвищує пружність і зменшує видимі зморшки. Такий широкий спектр дії зумовлений складом, у якому є вітаміни А та Е, ніацинамід, комплекс пептидів, кераміди, гіалуронова кислота і натуральні екстракти центели, березового соку і лимона.

Як бачиш, у догляді за шкірою обличчя навесні немає чогось принципово нового — все тобі й так давно відомо. Головне — пам’ятати, що в цей період краще обирати делікатні засоби для очищення і намагатися не травмувати епідерміс агресивними продуктами, а також відставити травмувальні скраби якомога далі. У відновленні шкіри після зимового стресу тобі допоможуть відповідні косметичні продукти, щоденна турбота, комплексний підхід і трохи терпіння, яке неодмінно буде винагороджено.

Читай також:

17 Січня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті