Тільки нікому: лайфхаки домашнього догляду за собою

Головний секрет бездоганної зовнішності — в регулярному й правильному догляді. Можна використовувати найдорожчу косметику, але навіть вона не дасть результату, якщо ваш домашній догляд за собою буде хаотичним. Сьогодні ми поділимося з вами корисними beauty-секретами та допоможемо скласти план процедур краси.

Только никому: лайфхаки домашнего ухода за собой

Догляд за обличчям

Щоденний догляд за обличчям складається з трьох обов’язкових етапів: очищення, тонізація, зволоження. Візьміть собі за правило виконувати їх усі за порядком кожного дня вранці та ввечері.

Очищення

Кожного ранку та вечора обличчя слід очищати за допомогою пінки, гелю або молочка для вмивання. Який засіб вибрати, залежить від вашого типу шкіри. Для жирної або проблемної найчастіше підходить гель, для сухої — вершки, мус або молочко, для нормальної — пінка або очищувальний гель.

Цікаво по темі: Найкращі пінки для вмивання обличчя за версією EVA Blog

Тонізація

Багато жінок помилково вважають, що тонізація — необов’язкова процедура. А все тому, що не всі знають, навіщо вона потрібна. Тонік допомагає завершити етап очищення, нормалізувати рН шкіри й підготувати її до подальшого зволоження. Якщо ви до цього не користувалися тоніком, обов’язково введіть його у свій догляд в домашніх умовах — і ви дуже скоро помітите, що обличчя стало більш свіжим і доглянутим.

Для жирної шкіри ідеально підійде тонік з саліциловою кислотою. Не варто брати засоби по догляду зі спиртом. Він матує та підсушує шкіру лише в перші секунди після використання. А далі, отримавши стрес, вона почне виробляти ще більше жиру.

Уход за лицом

Для сухої добре підходить зволожувальний тонер з екстрактами алое, огірка, троянди або олігопротеїнами. Наприклад, «Тріо Актив» від L’Orе́al Paris.

Головне в догляді за нормальною шкірою — зберегти її молодість і красу, тому тут ви можете обирати те, що більше подобається, або орієнтуватися на погоду. Для літа хороший освіжаючий тонік, в інші пори року краще використовувати зволожуючий. Хороший варіант — огірковий тонік від ZIAJA.

Зволоження

Третій етап базового догляду за обличчям — нанесення крему.

Рекомендовані компоненти в складі крему для сухої шкіри — гіалуронова кислота, вітаміни, натуральні екстракти та олії. Наприклад, такий оливковий крем від ZIAJA.

Нормальна шкіра не потребує сильного живлення. Все, що їй потрібно, — захист і підтримка природної краси. З цим завданням відмінно справляються вітаміни Е і В5 (пантенол), екстракти рослин. Чудовий вибір — легкий крем-флюїд від Nivea.

Жирна шкіра не менш ніж суха потребує зволоження. Отримуючи достатню кількість вологи, вона починає виробляти менше себуму, стає більш матовою та здоровою на вигляд. Оскільки жирна шкіра схильна до запалень, добре, щоб ваш засіб містив компоненти, що загоюють. Такий крем є у Lirene — «BIO зволоження для жирної та комбі шкіри».

Догляд за тілом

Шкіра тіла хоч і не потребує такого ретельного догляду, як обличчя, але теж вимагає турботи та уваги. Достатньо по мірі необхідності очищати її за допомогою гелю для душу, зволожувати кремом, лосьйоном або молочком, раз на тиждень або два користуватися скрабом для тіла.

Уход за телом

Ось кілька лайфхаків, які допоможуть зробити ваше тіло оксамитовим і ніжним.

  • Контрастний душ допомагає тонізувати шкіру, робить її пружною та покращує кровообіг. Завершуйте цією процедурою свій регулярний душ.
  • Якщо приймаєте ванну, стежте за тим, щоб вода не була дуже гарячою, щоб не отримати сухість і подразнення. Добре додати до неї піну або бомбочку — це допоможе розслабитися та ще краще доглянути за шкірою.
  • Сухий масаж щіткою — відмінна альтернатива скрабуванню. Процедура допомагає очистити шкіру від ороговілих клітин і глибше проникнути корисним речовинам з крему або лосьйону.
  • Приділяйте увагу догляду за руками — кожен вечір наносьте зволожувальний крем. Використовуйте його також протягом дня по мірі необхідності, наприклад, після прибирання або миття посуду.
  • Для глибокого догляду за стопами нанесіть живильний бальзам, надіньте шкарпетки й лягайте спати. Вранці видаліть ороговілі клітини пилочкою або пемзою.

Догляд за волоссям

Щоб волосся було блискучим і здоровим на вигляд, крім очищення шампунем, необхідно також регулярно використовувати бальзам, маску і незмивні засоби для догляду.

Очищення

Волосся потрібно мити по мірі забруднення з шампунем, підібраним відповідно до його типу.

Нормальне волосся — велика рідкість. Воно кілька днів зберігає свою свіжість після миття, виглядає блискучим і здоровим. Тому головне завдання шампуню для нормального волосся — дбайливо очистити та не пошкодити його.

Сухе волосся вимагає додаткового зволоження та максимально акуратного очищення. Жирний блиск на ньому не з’являється до тижня, а кінчики виглядають пересушеними. Тому шампунь для сухого волосся має не тільки змивати забруднення, а й доглядати вже на етапі очищення.

Жирне та змішане волосся вже на 2–3 день після миття стає несвіжим біля коренів, при цьому може зберігатися сухість кінчиків. Для очищення користуйтеся шампунем для жирного та змішаного волосся, який дбайливо очистить шкіру голови та корені, не пересушуючи кінчиків.

Уход за телом

Зволоження

Бальзам і маска допомагають закрити лусочки, через що локони стають гладкими і блискучими. А особливі компоненти покривають їх тонким невидимим шаром, який захищає від пошкоджень під час укладання й розчісування. Крім цього, хороший бальзам для волосся повинен зволожувати та не обтяжувати. Використовуйте його після кожного миття.

Додатковий догляд

Якщо використовуєте фен або стайлер, тоді обов’язковий етап догляду волоссям — термозахисний спрей. Він мінімізує дію високої температури й оберігає волосся від пошкоджень.

Всі інші засоби для додаткового догляду підбираються залежно від типу вашого волосся та проблеми, яку бажаєте вирішити.

Уход за волосами

Ще кілька порад

  • Шампунь наносьте тільки на корені волосся та шкіру голови. Бальзам-кондиціонер і маску — на всю довжину та кінчики.
  • Ополіскуйте волосся водою кімнатної температури — це допоможе зробити його блискучим і подовжить свіжість.
  • Завжди розчісуйте волосся перед миттям, щоб воно менше пошкоджувалося в процесі.
  • Якщо використовуєте фен, завершуйте укладання холодним обдувом. Волосся стане більш блискучим і здоровим на вигляд.

Навіть якщо у вас зовсім немає часу й сил, приділяйте догляду за собою хоча б по 30 хвилин на день. Щоб нічого не забути й усе встигати, розплануйте процедури на кожен день і тиждень.

Наприклад, щодня вранці — душ, лосьйон для тіла; умивання обличчя, тонік, денний крем.

Увечері — умивання, тонік, нічний крем. Перед сном — крем для рук.

Раз у 2–5 днів: догляд за волоссям (шампунь, бальзам, спрей).

Раз у тиждень — пілінг обличчя, маски для рук і волосся, скрабування тіла, догляд за стопами.

Додайте до регулярного догляду також правильне харчування, активний спосіб життя — і ви будете виглядати ідеально навіть без професійних процедур. А гарна і задоволена собою мама — найкращий приклад і натхнення для дитини.

Дбаємо разом!

23 Квітня / 2020 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Тамара

    Користуємся дитячим милом, кремом

  2. Марина

    Користуємось олійкою і шампунем, дуже задоволені.

  3. Виктория

    Пользуюсь пенкой для купания.

  4. Валерія

    Люблю Джонсонс. Перепробувала багато чого і для своїх дівчаток і для себе (гелі для душу і молочко – це любов). Остання покупка – спрей для волосся дитячий, тільки з ним почали нормально справлятися з розчісуванням!!!
    Для молодшої мені подобається олійка, шампунь. Вологими серветками користуємось. Взагалі, дуже якісна продукція

  5. Юлія

    Використовуємо продукцію Johnson: шампунь, олійку, молочко для тіла, причипку, зволожуючий крем. Дуже задоволені. Використовуємо з народження

  6. Наталія

    Користуюсь олійкою та шампунем. Дуже задоволена!

  7. Наталія

    Користуюсь олійкою та шампунем. Вони дуже чудові, я дуже задоволена!

  8. Христина

    Користуюся олійкою Johnson’s

  9. Оксана

    улюблений крем дитячий та шампунь

  10. Вікторія

    В захваті від шампунів, навіть дорослі користуємся. Також олійкою, милом .

  11. Ірина

    Користуємося олійкою та шампунем з дня народження.

  12. natasatokar8@gmail.com

    Користуємось шампунь-піна. Ю, мило.
    Дуже гарне.

  13. Ярослава

    Користуємось олійкою Johnson’s Baby з лавандою Перед сном. Ефектом задоволені я і дитина)

  14. Ірина

    Найкраща косметика і не лише для малюків, обожнюю олійку для тіла. Це щось неймовірне.

  15. zabashtai83@gmail.com

    Найкраща косметика, і не лише для малюків. Обожнюю олійку для тіла, це щось неймовірне.

  16. Тетяна

    Гель-пінка від Johnson’s ,шампунь та мило з лавандою з перших днів життя.І ніяких алергій та висипів не було.Всім раджу)))

  17. Мар'яна

    Johnson’s Baby ,найкраща продукція

  18. Катерина

    Пользуемся с рождения детским шампунем, нравится

  19. Elena

    Пользуюсь жидким мылом детское масло очень нравится влажные салфетки.

  20. Альона

    Користуємось шампунем-пінкою для купання, задоволені

  21. Ірина

    Завжди користуємося шампунем Джонсонс Бейбі-він найкращий для діточок!

  22. Бондаренко Ольга

    Користуємося продукцією Johnson’s,а саме олійкою,милом,шампунем!

  23. Юлия

    Очень хорошая косметика для деток, мы пользуемся шампунем и маслом для тела с рождения

Рекомендовані статті