Денний крем для обличчя з SPF: який і навіщо

Зазвичай про покупку сонцезахисної косметики згадують лише напередодні відпустки й мало хто користується санскріном на регулярній основі. Хоча косметологи давно говорять про те, що крем з SPF має бути обов’язковою частиною догляду у весняно-літній період. Його можна використовувати після того, як вбереться звичайний зволожувальний, а можна купити засіб 2 в 1 — денний крем з сонцезахистом. Такий варіант економить час на ранкові збори, зручний у використанні та не навантажує шкіру. Які засоби з СПФ підійдуть для вас і як правильно ними користуватися — про це поговоримо просто зараз у EVA Blog.

Час читання: 5 хвилин та склянка лимонаду 🥤

статья доступна на русском языке

Жінка з кремом на обличчі

Відтоді як засмага увійшла в моду, лікарі забили на сполох. Адже виявилося, що надмірне перебування на сонці представляє серйозну шкоду для здоров’я, краси, збільшує ризик онкологічних захворювань. А ще ультрафіолетові промені пересушують шкіру, призводять до фотостаріння, прискорюють природну появу зморшок, роблять колір обличчя тьмяним, посилюють пігментацію. Тому сьогодні сонцезахист став мастхев у кожній косметичці.

До формули сонцезахисних кремів входять різні типи фільтрів. Фізичні створюють плівку на поверхні шкіри й відбивають ультрафіолетові промені UVB:

  • діоксид титану;
  • оксид цинку.

Цікаво на тему: Сонцезахисні засоби: види, особливості та як вибрати

Хімічні відбивають або поглинають ультрафіолетові промені UVA, або UVB, або обох типів. До них відносяться:

  • авобензон;
  • Tinosorb S;
  • бензофенон та ін.

Як правило, в сучасних сонцезахисних кремах використовуються фізичні фільтри та «хімія». Усі разом вони забезпечують широкий спектр захисту.

Денний крем з СПФ і сонцезахисний: в чому різниця

Денний крем з СПФ

Щоб визначити інтенсивність дії засобу, використовується Sun Protection Factor, або СПФ. Цей фактор визначає, у якій кількості крем може відбити чи поглинути ультрафіолет:

  • SPF 2–10 — базовий рівень захисту від 50–85% УФ променів;
  • SPF 15–25 — середній захист від 95–97% ультрафіолету;
  • SPF 30–50 — високий ступінь захисту від 97–99,5% випромінювання.

Чим вищий фактор СПФ, тим вищий захист. Водночас косметика з максимальним SPF буде щільнішою та жирнішою, ніж з базовим або середнім. Тому без особливих показань немає сенсу щодня наносити на шкіру крем з максимальним ступенем захисту.

Денний крем з СПФ має фактор захисту до 15 (або до 20 — для вікової шкіри). Його необхідно використовувати щодня в період активного сонця, тобто навесні та влітку.

Сонцезахисний крем для обличчя — засіб з високим рівнем СПФ 25–50, який по максимуму блокує ультрафіолет і використовується під час відпочинку на пляжі або в ті дні, коли планується тривале перебування на вулиці.

Цікаво на тему: 9 порад як доглядати за шкірою обличчя влітку

Обираємо денний крем з SPF за типом шкіри

Крем з SPF для обличчя

Крем з СПФ потрібен усім без винятку. А оскільки він повністю замінює звичайний денний догляд, то його необхідно підбирати з урахуванням потреб шкіри або проблеми, яку ви бажаєте вирішити.

  1. Креми з СПФ для нормальної шкіри підтримують її красу та зберігають пружність. Містять зволожуючі та живильні компоненти.
  2. Креми з SPF для сухої шкіри допомагають попередити лущення, зволожують та живлять. А оскільки ультрафіолет витягує зі шкіри цінну вологу, то завдяки сонцезахисним властивостям ці засоби перешкоджають ще більшому пересушуванню.
  3. Креми з СПФ для жирної та комбінованої шкіри, крім УФ фільтрів, містять компоненти, які роблять шкіру матовою, легко зволожують і регулюють вироблення шкірного сала.
  4. Денні креми з SPF для проблемної шкіри допомагають у боротьбі з наявними висипаннями та перешкоджають появі нових, часто містять антибактеріальні компоненти.
  5. Денні креми з СПФ для чутливої ​​шкіри допомагають відновити шкірний покрив, заспокоїти та прибрати почервоніння. У них також входять компоненти, які інтенсивно зволожують, покращують регенерацію й підвищують захисні властивості клітин.

Денний крем в жіночих руках

Рекомендовані засоби від EVA Blog:

  1. Корейський крем Skin1004 Madagascar Centella з SPF 30 з оксидом цинку для сонцезахисту та центеллою азіатською для омолоджувального ефекту ретельно подбає про стан шкіри. 
  2. Антивіковий крем Kuora Dermocosmetics з антиоксидантами, ретинолом та SPF 10 турботливо дбає про структуру дерми та її захист під час перебування на сонці. 
  3. Кремом Estee Lauder DayWear Plus SPF 15 варто поповнити свій антивіковий догляд тим красуням, в яких натуральний або комбінований тип шкіри.  Цей засіб з антиоксидантами допомагає відтермінувати прояви старіння, захищає та гарно зволожує шкіру.
  4. Омолоджувальний денний крем Eucerin Hyaluron-Filler SPF15 для зрілої шкіри. З гіалуроновою кислотою, арктиїном, силімарином у складі для комплексної дії.
  5. Матувальний денний засіб Meddis Norma Skin Program SPF 20. Містить ніацинамід, кофеїн, пантенол. Дбає не лише про те, щоб вберегти від слідів дії сонця, а й зволожує, регулює активність виділення себуму та дарує матовий фініш. 

Сподіваємося, з цієї статті ви дізналися щось нове про правильний літній догляд. А ми тим часом вже готуємо детальну добірку цікавих кремів з СПФ з EVA.UA.

Дбайте про свою красу разом з нами!

Читайте також:

BB-крем для чутливої шкіри з почервоніннями Bioderma Sensibio AR BB Cream SPF 30

460.00
Купити

Крем для засмаги CLINIQUE Sun SPF40

929.00
Купити

Коригувальний денний крем для обличчя Lirene Folacin Lift Intense

169.00
Купити

Крем для обличчя NATURE.med для сухої шкіри зволожуючий відновлюючий

80.00
Купити

ВВ крем для обличчя ZIAJA для нормальної шкіри

127.00
Купити

Сонцезахисний крем Bioderma Photoderm AR SPF 50+

740.00
Купити
15 Липня / 2020 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
17 Лютого / 2023 Догляд за обличчям
Все про пробіотики та пребіотики в косметиці
11 Липня / 2023 Догляд за обличчям
VISUAL by EVA