8 фільмів про літо, які створять літній настрій

Червень вже на низькому старті, а значить саме час дивитися фільми з літнім настроєм. Особливо, якщо до відпустки ще далеко. Зібрали для тебе список класних літніх картин з трейлерами, де тепло, сонце, чарівні краєвиди, а ще кохання, пригоди, чорний гумор і незручні ситуації.

Час читання: 3 хвилини та смачне морозиво🍦

статья доступна на русском языке

У нашій добірці фільмів з літньою атмосферою ти знайдеш останні новинки кіно, а також дещо з популярних стрічок, які вже стали класикою літніх «канікул». Запасайся попкорном та чимось холодненьким і погнали!

Найкращі вихідні (2022)

Найкращі вихідні

Джерело зображень: imdb.com

Список фільмів про літо відкриває українська комедія Владислава Клімчука, просочена літнім вайбом і без лазурних берегів з високими пальмами. Картина показує чотири різні історії, які розгортаються в сонячному Києві. Усі герої приїжджають до столиці зі своїми цілями, амбіціями та надіями, і, звісно ж, усе йде не за планом.

Цікаво по темі: 17 цікавих українських фільмів для перегляду з дітьми та підлітками

Друзі з Кривого Рогу збираються влаштувати найульотніший парубочий вечір у своєму житті, Міра, яка приїхала зі Львова, сподіваючись отримати престижну роботу, змушена шукати свого загубленого молодшого брата, якого ні на кого було залишити, а Аліса приїхала до Києва, щоб зустрітися зі своїм батьком-музикантом, якого не бачила багато років.

Ольга ж зайнята організацією великого музичного фестивалю, у неї купа роботи, і приїзд потенційного залицяльника з Німеччини в цей момент тільки ускладнює їй життя. Додамо до цього саундтрек від топових українських виконавців (The Hardkiss, Onuka, Пивоваров, Alyona Alyona) і отримуємо чудовий літній коктейль для гарного настрою.

Зависнути в Палм-Спрінгс / Palm Springs (2020)

Зависнути в Палм-Спрінгс

Джерело зображень: imdb.com

Що робити, якщо ти приїхала на весілля своєї сестри, чому не надто-то й рада, і раптово «зависла» в цьому дні, проживаючи одні й ті ж події десятки разів? Сара опинилася саме в такій історії. І як би ти не намагалася вибратися з часової петлі, ти все одно прокидаєшся вранці 9 листопада. Разом із Найлзом, одним із гостей, який крутиться в дні бабака значно довше, вони намагаються знайти вихід із цього ненависного весілля.

Зроблено в Італії / Made in Italy (2020)

Зроблено в Італії

Джерело зображень: imdb.com

Роберт і Джек Фостери, батько і син, приїжджають до сонячної Тоскани, де розташована стара вілла, яку вони успадкували від покійної дружини і матері.

Кожен по-своєму переживає втрату коханої жінки, проте Джек наполягає на тому, щоб якнайшвидше продати цей будинок – йому потрібні гроші, щоб зберегти свою кар’єру. Роберта з цим місцем пов’язують приємні спогади і йому не хочеться з ним розлучатися, але він готовий піти на це заради сина. Разом їм доведеться відновити стару віллу, яка стояла порожньою два десятиліття, а паралельно з цим і переглянути свої взаємини та цілі в житті.

EVA у Telegram

Критики позитивно відгукуються про акторський дует Ліама Нісона і Майкла Річардсона, і, звісно ж, відзначають бездоганну операторську роботу, яка показує чарівні краєвиди Тоскани у всій красі.

Похмілля в Таїланді / Changeland (2019)

Похмілля в Таїланді

Джерело зображень: imdb.com

До річниці весілля Брендон приготував сюрприз своїй дружині – поїздку в Таїланд. Але дізнавшись, що вона його зраджує, він бере з собою в подорож друга. Пляж, пальми, пісок і екзотичні краєвиди мають допомогти йому розвіятися і розібратися в собі. Нові враження і різні люди, які зустрічаються Брендону, допомагають йому знайти відповіді на свої запитання.

Фільм зняв Сет Грін за своїм власним сценарієм, і він же виконав головну роль. Крім нього в «Похміллі» можна побачити Брекіна Мейєра і Маколея Калкіна.

Загублене місто / The Lost City (2022)

Загублене місто

Джерело зображень: imdb.com

Ще одна комедія в нашому списку – «Загублене місто» з Сандрою Буллок, Ченнінгом Тейтумом і Деніелом Редкліффом у головних ролях. Як приємний бонус – Бред Пітт у невеликій, але вельми пам’ятній ролі.

Лоретта Сейдж – успішна романістка, з-під пера якої, як гарячі пиріжки, виходять популярні любовно-пригодницькі історії. Події її книжок розгортаються в різних екзотичних локаціях, а головним їхнім героєм є красунчик Деш, якого на обкладинках втілює Алан.

Цікаво по темі: Жіноча дружба в кіно: 5 небанальних фільмів

Під час промотуру, в якому Лоретта рекламує нову книжку, її раптово викрадає божевільний фанат-мільярдер. Він щиро вірить, що авторка «в темі» і зможе привести його до скарбів загубленого міста, про що якраз був її останній роман. Алан вирушає її рятувати, не підозрюючи, що їхні пригоди в джунглях виявляться більш ніж епічними.

Трикутник смутку / Triangle of Sadness (2022)

Трикутник смутку

Джерело зображень: imdb.com

А як щодо чорного гумору? Якщо це твоя тема, лови ідею, що подивитися цього вечора. До слова, «Трикутник смутку» – не просто абсурдна сатирична комедія з Вуді Гаррельсоном, а ще й лауреат «Золотої пальмової гілки» 2022 року.

Уяви собі – розкішна круїзна яхта, річки шампанського і персонал, готовий прислужитися до будь-якого твого капризу. Контингент відповідний – парочка моделей і товстосуми різних калібрів, із подружжям і без. Круїз обіцяв бути райським і незабутнім, якби судно не потрапило в шторм, а потім на нього не напали пірати. Яхта йде на дно і всім, кому вдалося вижити, доведеться рятуватися на найближчому острові, створюючи комуну, в якій ієрархія залежить зовсім не від грошей.

Мамма Міа! / Mamma Mia! (2008)

Мамма Міа!

Джерело зображень: imdb.com

Бродвейський мюзикл «Мамма Міа!» став класикою не лише на театральній сцені, а й у кінематографі, завдяки екранізації Філліди Ллойд. Легка історія, знайома всім музика шведського квартету АВВА, море, сонце та неймовірні береги Греції зарядять тебе літнім настроєм. Варто відзначити й акторський склад, який тут справді на висоті – Меріл Стріп, Колін Ферт, Пірс Броснан та Аманда Сейфрід.

Цікаво по темі: Топ-5 фільмів для мами й тата для осіннього вечора

Софі та Скай щасливі разом і готуються до весілля. Наречена мріє, щоб церемонія пройшла за всіма правилами: квіти, обручки, біла сукня і батько, який веде її до вівтаря. Якщо з першими пунктами питань не виникло, то останнє видається задачкою із зірочкою, адже Софі не знає, хто її тато. І хіба не час зайнятися його пошуками, коли ти готуєшся до одного з найважливіших днів свого життя?

Знайшовши особистий щоденник матері, дівчина вираховує трьох потенційних «батьків» і надсилає всім їм запрошення на весілля. Їхній приїзд стане сюрпризом не тільки для Софі, а й для Донни, яка ніяк не очікувала побачити своїх колишніх разом.

Вікі Крістіна Барселона / Vicky Cristina Barcelona (2008)

Вікі Крістіна Барселона

Джерело зображень: imdb.com

І трохи іспанських пристрастей у нашій добірці, які варто подивитися хоча б заради касту. Пенелопа Крус, Ребекка Голл, Скарлетт Йоганссон і Хав’єр Бардем – прекрасна компанія, в якій ти можеш провести ці півтори години.

Крістіна та Вікі вирушають з Америки до Барселони. Подруги зовсім не схожі одна на одну і приїхали до Європи з різними цілями. Вікі – щоб познайомитися з місцевою архітектурою, Кріс – щоб знайти нові пригоди. Тут вони знайомляться з Антоніо, привабливим художником, з яким в обох зав’язується роман. Непроста ситуація ускладнюється ще більше, коли на горизонті з’являється колишня Антоніо.

А яке кіно ти будеш дивитися цього літа? Чим би ти доповнила наш список літніх фільмів? Чекаємо на тебе в коментарях!

Читай також:

17 Травня / 2023 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
10 найкращих мелодрам про кохання
7 Лютого / 2023 Кіно, книги, музика
Обзор книг
21 Серпня / 2022 Кіно, книги, музика