12 топових фільмів і серіалів від Netflix

Netflix — один із провідних постачальників гідного контенту в усьому світі. Щорічно під його егідою знімають десятки (якщо не сотні) повнометражних і багатосерійних проєктів: детективи, містичні трилери та жахи, романтичні комедії та сімейні історії, серіали про кохання та про кінець світу, історичні драми й документальні стрічки… А скільки ще цікавих фільмів і серіалів стрімінговий сервіс поширює як дистриб’ютор! Загалом, з такими вступними пошук кіно на вечір стає завданням із зірочкою.

01-12-топових-фільмів-і-серіалів-від-Netflix

Щоб тобі було простіше знайти що-небудь цікаве для приємного дозвілля, EVA Blog зробив добірку хороших проєктів від Netflix. Сюди увійшли як топові новинки, так і найпопулярніші фільми та серіали, зняті раніше. Обирай під настрій, що будеш дивитися сьогодні!

Цікаво на тему: Найочікуваніші серіали 2024 року: найкраще від Netflix, Apple TV і HBO

Від трилерів до наукової фантастики: найкращі серіали Netflix

Багатосерійники — безумовно сильна сторона американського стримінгового сервісу. Багато з них задають високу планку для малого кінематографа і стають об’єктами жвавого обговорення не тільки серед глядачів, а й критиків. Зібрали для тебе 8 гідних проєктів, які, на наш погляд, обов’язково потрібно бачити.

Задача трьох тіл / 3 Body Problem (2024-…)

  • Жанр: наукова фантастика, драма
  • Рейтинг iMDB: 7,6

1-Задача-трёх-тел-(2024)

Цей серіал став одним із безлічі проєктів Нетфлікс, який привернув до себе увагу ще на стадії знімання. За основу було взято науково-фантастичну трилогію-бестселер китайського письменника Лю Цисіня «Спогади про минуле Землі», написану ним у період з 2006 по 2010 роки. Шоуранерами стали одні з творців легендарної «Гри престолів» – Девід Беніофф і Деніел Бретт Вайсс. Утім, це не єдине відсилання до серіалу, створеного за книжками Джорджа Мартіна — у касті можна побачити акторів Ліама Каннінгема і Джона Бредлі. Крім них ролі дісталися також Бенедикту Вонгу («Доктор Стрендж»), Джонатану Прайсу («Жінка в золоті») і Розалінд Чао («Мулан»). До речі, книжка стала настільки популярною, що проєкт 2024 року став третьою її екранізацією: 2022 року в Піднебесній зняли анімаційний серіал, а роком пізніше — й ігровий.

Китай, 1967 рік. Є Веньцзе — студентка-астрофізик, яка відбуває «заслання» на секретній радіолокаційній базі, в рамках програми пошуку позаземних цивілізацій надсилає вітальний сигнал у космос. Десять років потому вона дізнається, що було отримано відповідь від жителів інших планет. Однак вона попереджає, що землянам не варто виходити на зв’язок — це небезпечно і може послужити «запрошенням» для жителів інших галактик. Але Веньцзе не прислухалася до поради та відправила повторне повідомлення. Перебуваючи на відстані в 4 світлових роки, планета Трисоляріс направила свій флот для захоплення Землі. Інопланетяни прибудуть у Сонячну систему через 400 років. Що робитиме людство — просто чекатиме на колонізаторів чи дасть їм відсіч, залучивши до захисту планети найкращі уми?

Ріплі / Ripley (2024)

  • Жанр: драма, трилер
  • Рейтинг iMDB: 8,2

2-Рипли-(2024)

Цей мінісеріал став ще однією екранізацією популярних книг Патриції Гайсміт, відомої своїми нуарними психологічними трилерами. У режисерському кріслі опинився Стівен Заіллян, який відзначився «Оскаром» за сценарій картини «Список Шиндлера», а також працював над такими проєктами, як «Ірландець» та «Дівчина з татуюванням дракона» (той, що з Крейгом). Акторський склад теж вельми цікавий — тут можна побачити Ендрю Скотта («Шерлок»), Дакоту Феннінг («Алієніст»), Джонні Флінна («Девід Бові») та Еліот Самнер.

Цікаво на тему: 10 найкращих трилерів сучасності

Нью-Йорк, 60-ті. Багач Герберт Грінліф звертається до Тома Ріплі, помилково прийнявши його за приятеля свого сина Діккі. Занепокоєний батько просить Тома повернути навіженого сина з Італії назад в Америку і готовий узяти всі витрати на себе. Для дрібного шахрая це чудовий шанс зануритися у світ багатства і розкоші. Але, щоб справа «вигоріла», йому доведеться продумати ідеальний план і навіть піти на більш серйозні злочини.

В її очах / Behind Her Eyes (2021)

  • Жанр: містика, драма, психологічний трилер
  • Рейтинг iMDB: 7,2

3-В-её-глазах-(2021)

Луїза — мати-одиначка, яка стикається з безліччю труднощів. Одного разу в барі вона знайомиться з Девідом — респектабельним чоловіком, з яким у неї зав’язується роман. Але, прийшовши на нову роботу, Луїза дізнається, що її коханець є її новим шефом, а ще він одружений. Однак вона не готова розривати з ним стосунки. Заплутавшись у собі, Луїза несподівано для себе починає дружити з дружиною Девіда. Але що ближче вона їх пізнає, то більше їхня сім’я викликає жах.

Основою сценарію для 6-серійного проєкту послугувала однойменна книга Сари Пінборо, і він напевно сподобається любителям напружених серіалів з несподіваними поворотами. Головні ролі дісталися Сімоні Браун («Нічний адміністратор»), Ів Г’юсон («Лікарня Нікербокер»), Тому Бейтману («Смерть на Нілі») і Роберту Арамайо («Володар перснів: Перстні влади»).

Любе дитя / Liebes Kind (2023)

  • Жанр: трилер
  • Рейтинг iMDB: 7,3

4-Милое-дитя-(2023)

13 років Лена була заручницею маніяка. Живучи в охоронюваному будинку, будь-які дії, від вживання їжі до відходу до сну, суворо регламентувалися розпорядком. Разом з нею і викрадачем в особняку також були двоє підлітків — Ханна і Джонатан. Така собі збочена сім’я, де є «тато», «мама» і «їхні» діти. Одного разу Лені вдається втекти з ув’язнення, але вона потрапляє в аварію, а потім — у лікарню. Тут її знаходять батьки, які зневірилися з нею зустрітися після викрадення 13 років тому. Поліції належить підняти архіви та знайти божевільного, який стільки років тримав у себе заручників.

«Любе дитя» став екранізацією бестселера німецької письменниці Ромі Гаусманн, яку режисувала Ізабель Клефельд. У серіалі немає зірок світового кіно, проте він вийшов вельми атмосферним і тримає в напрузі до останньої серії.

Дивні дива / Stranger Things (2016-…)

  • Жанр: драма, жахи, трилер
  • Рейтинг iMDB: 8,7

5-Очень-странные-дела-(2016)

Індіана, 1980-ті. У вигаданому містечку Хоукінс проводять секретні випробування, під час яких учені випадково відкривають портал у паралельний вимір. Він схожий на нашу реальність, тільки населений невідомими монстрами, через що його назвали «виворотом». Це відкриття, можливо, залишалося б таємницею, якби одного разу щось із паралельного світу не викрало 12-річного Вілла. Резонансний випадок ставить на вуха все тихе містечко, і пошуками хлопчика займаються всі: поліція, його мати зі старшим братом, і однокласники, адже для підлітків немислимо залишити друга в біді. Але на них чекає не просто пошукова операція — героям доведеться об’єднатися і врятувати все місто від жахів, що ховаються в «вивороті».

«Дивні дива» є, мабуть, найтоповішим серіалом в історії Netflix. У ньому чудово все: сюжет з елементами саспенсу, саундтрек, якісно передана атмосфера 80-х і, попри юний вік основних акторів, вони чудово впоралися зі своїми ролями. До речі, деяким із них серіал відкрив дорогу у велике кіно. Наприклад, Фінну Вулфхарду («Воно») і Міллі Боббі Браун («Енола Холмс»). Також у ньому знялися талановита Вайнона Райдер («Перерване життя») і Девід Гарбор («Геллбой»). А ще цього року ми чекаємо на п’ятий і завершальний сезон цієї містичної історії.

Видозмінений вуглець / Altered Carbon (2018–2020)

  • Жанр: фантастика, посткіберпанк
  • Рейтинг iMDB: 7,9

6-Видоизмененный-углерод-(2018)

У майбутньому вічне життя стає реальністю. Свідомість людей може зберігатися на носіях («стеках»), що дає змогу переносити особистість із тіла в тіло. А ще можна створювати копії «себе» і тим самим «зберігатися» навіть у разі знищення стека. Безумовно, ця технологія коштує дорого, тому з часом у суспільстві утворилася каста багатіїв-довгожителів. Лоренс Бенкрофт, один магнат із «вічноживучих», розслідує власне вбивство. Для цього він «розморожує» колишнього солдата Такеші Ковача, який провів у «сні» 250 років. Він став єдиним, хто вижив після повстання проти нового порядку, що сталося два з половиною століття тому. Перед ним стоїть вибір — бути страченим за скоєні проти влади злочини або взятися за справу Бенкрофта.

Цікаво на тему: 7 найкращих мінісеріалів, обов’язкових до перегляду

В основі фантастичного серіалу лежить роман Річарда Моргана 2002 року. Шоураннером стала Лаета Калогрідіс, яка написала сценарій до таких картин, як «Острів проклятих» і «Аеліта: Бойовий янгол», а до виконання головних ролей запросили Юеля Кіннамана («Загін самогубців»), Ентоні Макі («Месники») і Вілла Юн Лі («Згадати все»).

Гризельда / Griselda (2024)

  • Жанр: біографія, драма, кримінал
  • Рейтинг iMDB: 7,2

7-Грисельда-(2024)

Гризельда Бланко разом із трьома синами тікає з Колумбії від чоловіка-наркоторговця і за підробленими документами перебирається до Маямі. Тут вона хоче почати життя з чистого аркуша і заручається підтримкою подруги, яка свого часу теж була дружиною злочинця, а зараз веде легальний туристичний бізнес. Але Грізельда розуміє, що по-чесному швидко заробити гроші для утримання себе та дітей не вийде, тому шукає способи збути кілограм колумбійського «товару», який вона прихопила зі схованки свого чоловіка. Так вона знову занурюється в кримінальний світ, з якого так сильно хотіла втекти, тільки вже в Америці. Тепер її мета — побудувати свою наркоімперію і стати єдиним дилером у Маямі. Чого б їй це не коштувало.

Мінісеріал про скандально відому «хрещену матір» заснований на реальних подіях, але, звісно ж, дещо прикрашений і не претендує на повну правдивість. Проте він безумовно вартий уваги, цікавий і дивиться на одному диханні. Головну героїню зіграла Софія Вергара («Палкі втікачки»), а також у кадрі можна побачити Альберто Герра («Нарко: Мехіко») і Ванессу Ферліто («Джулі й Джулія»).

Блакитноокий самурай / Blue Eye Samurai (2023-…)

  • Жанр: бойовик, драма, екшн
  • Рейтинг iMDB: 8,7

8-Голубоглазый-самурай-(2023)

Бути мішанцем в Японії в епоху Едо — тяжка доля, адже люди ненавиділи чужинців і ставилися до них вороже. Бувши азійкою з блакитними очима, Мідзу дісталося непросте буття. Але в неї була мета, яка змусила її вижити та стати сильнішою за будь-яку ціну. Мідзу має знайти свого батька-європейця, який поглумився над її матір’ю і перетворив її власне життя на жах. Вона стає ученицею сліпого майстра меча, який допоможе їй стати сильним бійцем і холоднокровним месником.

«Блакитноокий самурай» доволі нетиповий для Нетфлікса проєкт, але він чіпляє з першої серії буквально всім — і сюжетом, і стилем, і персонажами. Одним із його творців став Майкл Грін, який працював над сценаріями «Той, хто біжить по лезу 2049», «Логан» і «Американські боги», а головного антагоніста озвучив Кеннет Брана («Смерть на Нілі», «Гаррі Поттер і Таємна кімната»).

Класні фільми для вечірнього перегляду

Серед повнометражних проєктів від Netflix теж є що подивитися. І з чотирма цікавими з них ми тебе познайомимо.

Король Англії / The King (2019)

  • Жанр: історичний, драма, біографія, воєнний
  • Рейтинг iMDB: 7,3

9-Король-(2019)

Принц Уельський (або Гел, як його називають друзі) не мав амбіцій стати королем. Але Генріх IV, чинний монарх і його батько, хворий, а значить, скоро йому доведеться успадковувати трон. Гелу випало непросте завдання — Англія виснажена Столітньою війною, на якій вона зазнала неймовірних втрат, і від його рішень залежатиме майбутнє королівства. Уся відповідальність і непрості політичні рішення лягають тільки на його плечі, адже у короля немає друзів — є тільки соратники або противники.

Цікаво на тему: Інтриги та розслідування: 13 захопливих детективних фільмів і серіалів, що захоплюють

Режисером історичної драми став Девід Мішо («Царство тварин»), а за основу були взяті хроніки Вільяма Шекспіра про Генріхів IV і V. Акторський склад складається з Тімоті Шаламе («Дюна»), Бена Мендельсона («Темні часи»), Лілі-Роуз Депп («Покоління Вояджер»), Роберта Паттінсона («Сутінки») і Джоела Едгертона («Великий Гетсбі»). До речі, Едгертон спільно з Бредом Піттом також стали й продюсерами проєкту.

Шлюбна історія / Marriage Story (2019)

  • Жанр: драма, трагикомедія
  • Рейтинг iMDB: 7,9

10-История-о-супружестве-(2019)

Попри те, що цей фільм знято не особисто Netflix, «Шлюбна історія», безумовно, одна з найкращих драм, яка виходила на стімінговому сервісі. 6 номінацій на «Оскара» і «Золотого Глобуса» прямий тому доказ (до слова, Лора Дерн узяла по одній статуетці за найкращу роль другого плану). Зняв картину Ноа Баумбах за власним сценарієм. Але, мабуть, головним надбанням проєкту стала приголомшлива хімія між Скарлетт Йогансон («Люсі») та Адамом Драйвером («Феррарі») – їхні екранні стосунки та емоції, з якими вони втілюють непростий період у житті своїх героїв, вражають.

Чарлі та Ніколь — творча і на вигляд гармонійна сім’я, яка виховує спільного сина. Він — театральний режисер, який працює над постановкою для Бродвею, а вона — актриса, яка зіграє в ній одну з ролей. Попри розуміння, що панує між ними в роботі, їхні особисті стосунки котяться під укіс. Розлучення неминуче. Пара хоче розв’язати це питання мирно. Але коли Ніколь разом із сином переїжджає до Лос-Анджелеса, де їй запропонували роль у новому проєкті, вона звертається до фахівця зі шлюборозлучних процесів. Це змушує Чарлі вчинити так само, що призводить до справжньої війни між двома людьми, які колись кохали одне одного.

Окча / Okja (2017)

  • Жанр: драма, пригоди
  • Рейтинг iMDB: 7,3

11-Окча-(2017)

Велика американська компанія Mirando Corporation вивела нову породу генномодифікованих свиней, розведення яких має здійснити прорив у сфері тваринництва та харчової індустрії. Це стало приводом для великої PR-компанії. Перші 26 парнокопитних «екземплярів» відправили в різні куточки планети, щоб фермери, які живуть у різних кліматичних умовах, «протестували» свинок протягом 10 років. Однією з господинь такого звіра на прізвисько Окча стала 14-річна Міджа та її дідусь. Після закінчення терміну корпорація з Нью-Йорка хоче забрати своє «майно», але дівчинка не згодна розлучатися зі своїм другом, з яким вона разом виросла. З Південної Кореї Міджа вирушає за океан, щоб врятувати Окчу, у чому їй допоможе організація з боротьби за права тварин.

Цікаво на тему: Дюжина фільмів, які налаштують на позитив

Це гіпертрофована і місцями навіть абсурдна історія, яка викликає змішані почуття. У ній є щось зворушливе та миле, але й те, що змушує замислитися, адже тут зачіпаються такі речі, як проблеми надспоживання, екології, захисту тварин та сучасного глобального виробництва, яке не обирає засоби для досягнення своїх цілей. Зняв картину Пон Джун Хо за власним сценарієм (двома роками пізніше режисер прославився оскароносними «Паразитами»), а в кадрі можна побачити Тільду Свінтон («Три тисячі років бажань»), Джейка Джилленхола («Ворог») і Пола Дано («12 років рабства»).

До кісток / To the Bone (2017)

  • Жанр: драма
  • Рейтинг iMDB: 6,8

12-До-костей-(2017)

Еллен — молода художниця, яка переживає особистісну кризу. А ще вона одержима своєю вагою — відмовляється від їжі й при цьому продовжує тренуватися, що призводить її до анорексії. Мачуха та молодша сестра Еллен занепокоєні її здоров’ям, тож наполягають, щоб вона пройшла лікування у Вільяма Бекхема — лікаря, відомого нетрадиційним підходом до лікування. Після довгого опору дівчина здається. Терапія у Бекхема дає результати та дає змогу по-новому подивитися на її життя.

Це іронічна і життєствердна історія, яка легко дивиться і чудово підійде для вечірнього перегляду. Зняла її Марті Ноксон, яка працювала над сценаріями «Баффі — винищувачка вампірів», «Втеча» і «Хор». А Лілі Коллінз («Емілі в Парижі») і Кіану Рівз («Матриця») прекрасно втілили своїх персонажів і мають максимально органічний вигляд у кадрі.

Що ще подивитися на Netflix

Безумовно, описати всі класні фільми та серіали, які варто подивитися на Нетфлікс, у рамках однієї добірки просто неможливо. Але ми ще накидали короткий список цікавих проєктів у різних жанрах, які можуть тебе зацікавити.

Серіали:

13-Чёрное-зеркало-(2011)

  • Чорне дзеркало / Black Mirror (2011-…)
  • Картковий будиночок / House of Cards (2013–2018)
  • Кінь БоДжек / BoJack Horseman (2014–2020)
  • Корона / The Crown (2016-2023)
  • Пітьма / Dark (2017–2020)
  • Мисливець за розумом / Mindhunter (2017–2019)14-Охотник-за-разумом-(2017)
  • 13 причин чому /13 Reasons Why (2017–2020)
  • Ферзевий гамбіт  / The Queen’s Gambit (2020)
  • Бріджертони / Bridgerton (2020-…)
  • Привиди маєтку Блай / The Haunting of Bly Manor (2020)
  • Аркейн / Arcane: League of Legends (2021-…)
  • Пісочна людина / The Sandman (2022-…)
  • Венздей / Wednesday (2022)
  • Нічний агент / The Night Agent (2023)

Фільми:

15-Кафе-''Голубая-сойка''-(2016)

  • Кафе «Блакитна сойка» / Blue Jay (2016)
  • Пташиний короб / Bird Box (2018)
  • Два Папи / The Two Popes (2019)
  • Справа чиказької сімки / The Trial of the Chicago 7 (2020)
  • Манк / Mank (2020)16-Тик-так...-БУМ!-(2021)
  • Тик-так, бум! / Tick, Tick… Boom! (2021)
  • Не дивіться вгору / Don’t Look Up (2021)
  • Відьмак: Кошмар вовка / The Witcher: Nightmare of the Wolf (2021)
  • Пурпурні серця / Purple Hearts (2022)
  • До тебе чи до мене? / Your Place or Mine (2023)

Поділися з нами, які серіали та фільми від Netflix ти вважаєш найвдалішими та чому? Якими проєктами ти б доповнила наш список?

Читай також:

Джерело зображень: imdb.com

14 Травня / 2024 Кіно, книги, музика

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Класна та цікава підбірка 🎥👌🏻Спасибі за рекомендацію 🙌🏻💚

Рекомендовані статті
Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір
4 Серпня / 2023 Кіно, книги, музика
10 найкращих трилерів сучасності
4 Листопада / 2022 Кіно, книги, музика