6+ найкращих книг та серіалів про секс

Сучасний фікшн і стримінгові сервіси на повну крутять тему сексу. Еротичний контент зустрічається в будь-якому форматі, від любовного фентезі до відвертого порно. Те, якої якості цей контент – це інше питання. Знайти захопливі серіали та книжки з постільними сценами стало для мене цілим квестом, але ретельно покопавшись у своїй пам’яті та інтернеті, у мене вийшла цілком непогана добірка, якою я хочу поділитися з тобою.

Книги про секс, які ти точно не читала

Ти як дівчинка начитана напевно знайома з такою класикою як “Еммануель” або “Венера в хутрі”. Ненадовго відставимо нетлінку і переглянемо, що почитати на тему сексу серед сучасних романів.

“Правила привабливості”, Брет Істон Елліс

1-The-Rules-of-Attraction

Скажу одразу: мені книжка сподобалася, і не тільки тому, що Брет Істон Елліс – однокурсник і добрий друг моєї дорогоцінної Донни Тартт. Перш за все, автор відомий своїм скандальним романом “Американський психопат” (однойменну стрічку з Крістіаном Бейлом ти точно бачила), який визначив його письменницький стиль. Тож у “Правилах привабливості”, крім яскравих постільних сцен, ти зустрінеш соковиту розповідь, якісний неймдроппінг та інші авторські фішки Елліса. Тож про що книжка: студенти коледжу Кемден знаються на розвагах у всіх сенсах слова. Тут тобі екстремальні вечірки, необмежений запас алкоголю і, звичайно ж, багато сексу. Головне правило сексу місцевої богемної тусовки говорить – жодних правил. Цей роман не порекомендуєш кожному, але він точно сподобається поціновувачам андеграундної літератури.

Дізнайся: ТОП-10 книг, які має прочитати кожен

“Прекрасна ти”, Чак Поланік

2-Beautiful-You

Хто не вловлює іронію Поланіка, кого вона зачіпає – просто проходьте повз. Решті хочу порадити цей роман як чудову розвагу на кілька вечорів, тому що читати його легко, швидко і ржачно. Книжка рясніє відсилками (перше, що впадає в око, це як автор кепкує з “50 відтінків сірого”), пікантними висловами, які зрідка доводиться гуглити, і божевільними ідеями, починаючи з найголовнішої – встановлення світового еротичного панування, запланованого головним героєм.

Ну, це ж Поланік, камон.

“Ринок м’яса”, Джуно Доусон

3-Ринок-м’яса

Навколо модельного бізнесу завжди крутиться багато стрьомних чуток. “Ринок м’яса” – можливість дізнатися, як там усе влаштовано зсередини, у всіх неприємних подробицях. На що готова піти героїня заради успіху? Звісно, мова про жорсткі випробування і секс без згоди. Роман може серйозно змусити тебе напружитися, тому що від деяких коментарів про закулісся модної індустрії просто мурашки по шкірі. За таку відверту й чесну історію “Ринок м’яса” було визнано найкращою молодіжною книгою на YA Book Prize 2020.

7-Переслідування-Аделіни,-Х.-Д.-Карлтон

Весь інтернет завалений еротичною літературою, де на обкладинках чоловіки з оголеним торсом пристрасно притискають до себе своїх чуттєвих супутниць. Хтось любить подібне чтиво, але точно не я, тому в моїй добірці ти не зустрінеш нічого такого. Але я підкину ще кілька тематичних книжок із непоганими рейтингами на Goodreads:

  • Світло між нами, Емма Скотт – ⭐4,3
  • Twisted Kingdom, Ріна Кент – ⭐4,1
  • Переслідування Аделіни, Х. Д. Карлтон – ⭐3,9
  • Після розриву, Анна Тодд – ⭐3,7
  • Maybe Not, Коллін Гувер – ⭐3,6
  • Я дивлюся на тебе, Ірене Као – ⭐3,5

Instagram_02_Blog

Небанальні серіали про секс

Багато ресурсів радять “Секс і Каліфорнію”, “Безсоромних”, “Скінс”, але, по-перше, хто їх не дивився, а по-друге, секс у них – не рушійна сила твору. Тоді що подивитися, щоб було цікаво і при цьому постійно не ловити іспанський сором?

“Одержимість” / Obsession (2023)

4-Одержимость-(2023)

Це британо-французький телесеріал у жанрі еротичного трилера, заснований на романі “Пошкодження” Жозефіни Гарт. За сюжетом лондонський хірург заводить інтрижку з (на секундочку!) нареченою свого сина, але їхні швидкоплинні стосунки обертаються бурхливим і шаленим романом. Для мене головною перевагою серіалу є виконавець головної ролі, Річард Армітедж, хоча загалом дивитися було цікаво і за чотири серії події не встигають набриднути.

Дізнайся: 5 відвертих фільмів, які кращі за кіно для дорослих

“Майстри сексу” / Masters of Sex (2013-2016)

5-Мастера-секса-(2013)

Ще один блискучий серіал за романом, у якому американський автор Томас Маєр розповів історію доктора Вільяма Мастерса і його асистентки Вірджинії Джонсон – головних дослідників сексуальності 20 століття, які в буквальному сенсі “навчили Америку кохати”. Це захопливе, іронічне кіно, особливого шарму якому додає акторський тандем чарівного Мартіна Шина і Ліззі Каплан.

“Секс, Інста і ЗНО” / SIZ (2021-…)

6-Секс,-инста,-экзамены-(2020)

Проєкт зняв український постановник Антоніо Лукич, якого ти можеш знати за його першою повнометражкою “Мої думки тихі”. Це чудова підліткова драмеді про старшокласницю Сашу, яка веде таємну сторінку в Інсті з особистим сексуальним контентом. Але довго тримати це в секреті Саші не вдається, і про її захоплення дізнається весь клас. Автори серіалу надихалися скандальними “Ейфорією” і “Скінс”, тому він вийшов незручним, нецензурним і відвертим, через що мій інтерес до нього злетів просто до небес.

Фільми Лукича люблять не тільки українські кіномани, вони визнані на міжнародних кінофестивалях (я кажу про фестиваль у Карлових Варах, де 2019 року “Мої думки тихі” отримав Спеціальну премію журі), тож облиш всі забобони та скепсис, і сідай дивитися “Секс, Інста і ЗНО”.

Якщо тобі сподобалася моя добірка, постав лайк статті та залітай у коменти на обговорення.

All right, later!

Читай також:

14 Червня / 2024 Кіно, книги, музика

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Надія Коваль

    Дивилась “Одержимість”, дійсно цікавий серіал, що поєднує і гарячі пристрасні сцени, і глибоку внутрішню драму. Залишає сумний післясмак думки, яким шкідливим може бути внутрішнє прагнення сексуальності, темну сторону якої тривалий час пригнічували, замість того щоб дослідити та привласнити.

  2. Юлія Новак

    Чудова добірка книг/серіалів та фільмів.🔞Спасибі за рекомендації.💚Виділила для себе цікаві книги 📚

Рекомендовані статті
Обзор книг
21 Серпня / 2022 Кіно, книги, музика
00-Які-фільми-та-серіали-рекомендують-автори-EVA-Blog
21 Серпня / 2024 Кіно, книги, музика