Які бувають типи сексуального темпераменту у чоловіків та жінок

У сексі не існує стандартів. Це чуттєвий творчий процес, в якому кожен підбирає свої ідеальні пропорції взаємодії. І чим краще людина розуміє себе та своє тіло, тим цікавішим може бути її інтимне життя. Точно можна сказати одне: у всіх нас різна потреба в сексі. На вподобання впливає багато фізіологічних, психологічних та соціальних факторів. Одним з них є статева конституція або сексуальний темперамент. І в цій статті зможеш більше дізнатися, як вони впливають на твоє інтимне життя та чи варто прагнути їх посилити.

Що таке статева конституція?

1-Що-таке-статева-конституція

Статева конституція, яку ще називають сексуальним темпераментом, — це умовна характеристика, яка вказує на потенційну частоту виникнення в людини бажання займатися сексом та можливі особливості її вподобань. Це індивідуальний показник, на який впливають особливості роботи гормональної системи під час ембріонального розвитку та статевого дозрівання, а також активність нервових імпульсів, що пов’язані з емоційними та еротичними факторами. Простими словами, статева конституція — це те, скільки людина може хотіти сексу при найкращих, сприятливих обставинах. Вона закладається генетично та впливає на вподобання щодо частоти, тривалості та активності.

2-Що-таке-статева-конституція

Але важливо зазначити, що значно більше на інтимне життя впливає лібідо. А сексуальний темперамент — це те, що варто враховувати, щоб не очікувати від себе фізіологічно потенційно не властивих бажань. Він формується в дитячо-підлітковому віці, зазвичай не змінюється впродовж життя, але сильно корегується рівнем лібідо.

Цікаво на тему: Інтимна косметичка: 9 засобів, які покращать якість сексу

Характеристики різних типів сексуального темпераменту

3-Характеристики-різних-типів-сексуального-темпераменту

Умовно виділяють три типи сексуального темпераменту (статевої конституції) у чоловіків та жінок:

  1. Високий (сильний, максимальний, гіперсексуальний).
  2. Середній (помірний).
  3. Низький (слабкий, мінімальний).

Шукай EVA Blog в Instagram

У людей с високим (сильним) сексуальним темпераментом у підлітковому віці раніше проявляються ознаки статевого дозрівання, й займатись сексом зазвичай теж починають раніше однолітків. У житті ці люди більш активно прагнуть інтимної взаємодії, зберігають сексуальну активність до літнього віку. Вони більше цінують секс як самостійний процес, ніж представники інших типів статевої конституції. Це хоч і не позбавляє емоції важливості для них, але робить другорядними. Прелюдія для них може бути менш важливою.

4-У-людей-с-високим-(сильним)-сексуальним-темпераментом

Чоловіки та жінки з високим сексуальним темпераментом прагнуть сексу часто, можуть займатись ним щодня чи навіть кілька разів на добу. Такі люди зазвичай емоційні, комунікабельні та без проблем заводять знайомства. Легко збуджуються. Зовнішні подразники мало впливають на бажання інтиму. А от довгі періоди відсутності сексу не подобаються.

5-Чоловіки-та-жінки-з-високим-сексуальним-темпераментом

Внаслідок особливостей гормонального розвитку в підлітковому віці, представники сильного сексуального темпераменту мають коротші ноги у порівнянні з тулубом. Нерідко невисокого зросту. Чоловіки зазвичай мають розвинені м’язи, а жінки трохи в тілі та з пишним бюстом.

Цікаво на тему: 10 вправ для розтяжки, які покращать гнучкість у сексі

Середній (помірний) сексуальний темперамент найрозповсюдженіший. Його представники, у порівнянні з попереднім, більше значення надають емоційному контакту, хоч і фізичного прагнуть регулярно. Секс їм необхідний кілька разів на тиждень. Зовнішні подразники можуть як посилити бажання, так і відчутно знизити його.

6-Середній-(помірний)-сексуальний-темперамент

Низький (слабкий) сексуальний темперамент властивий жінкам та чоловікам, в яких прояви статевого дозрівання почалися пізніше, ніж в однолітків. Відповідно, практична цікавість до інтимного життя теж відстрочилась.

7-Низький-(слабкий)-сексуальний-темперамент

Для людини з низькою статевою конституцією секс сам по собі є другорядним. Техніки та пози не такі важливі, як прелюдія, емоційний зв’язок з партнером, збіг з ним у цінностях. Сексу достатньо раз на місяць чи навіть рідше. Його цілком можуть замінити обійми, поцілунки та тепле спілкування.

Інтимні товари

У жінок з цим типом статевої конституції високий рівень жіночих гормонів, але не надто активний сексуальний апетит. У чоловіків спокійний характер та витончена натура, худорляве тіло. Якщо атмосфера не комфортна, представники слабкого сексуального темпераменту відмовляться від інтиму, навіть якщо мають еротичне бажання. Свої емоції показують не надто активно. Можуть займатись сексом, бо думають, що того хоче партнер. Не завжди відчувають оргазм. Цікавість до сексу нерідко зникає ще до 50 років.

Цікаво на тему: 5 відвертих фільмів, які кращі за кіно для дорослих

Як визначити свій тип статевої конституції?

8-Як-визначити-свій-тип-статевої-конституції

На сексуальний темперамент впливає генетична спадковість та особливості статевого розвитку у підлітковому віці. Але соціокультурне середовище також накладає свій відбиток. Бо вроджену високу статеву конституцію людина може приховувати через вплив родини, менталітету, традицій.

Які ж зовнішні прикмети та особиста інформація можуть підказати тобі, яким буде сексуальний темперамент потенційного партнера?

9-У-чоловіків

У чоловіків:

  1. Високий: сильне оволосіння грудей та лобка, з доріжкою до пупка; статеве дозрівання (в тому числі ламання голосу та перше сім’явипорскування) з 10-11 років; зниження активності сексу до 3 разів на тиждень після 45-50 років.
  2. Середній: оволосіння ромбом з доріжкою до пупка; початок дозрівання в 13-14 років; зниження сексуальної активності до 3 разів на тиждень у 35-40 років.
  3. Низький: оволосіння пахової зони з горизонтальною верхньою лінією (за жіночим типом); дозрівання пізнє, в 17-18 років; вже у 20-25 секс не більше 2-3 разів на тиждень.

10-У-жінок

У жінок:

  1. Високий: перша менструація в 10-11 років, цикл регулярний; перший оргазм до 17 років; волосся в інтимній зоні за чоловічим типом (кучеряве, з доріжкою до пупка); клімакс у 50-55.
  2. Середній: місячні з 13-14, періодичні збої циклу; перший оргазм у 20-25 років; волосся в паху кучеряве, за жіночим типом з горизонтальної верхньою лінією росту; клімакс у 45-50.
  3. Низький: критичні дні починаються пізно, в 15-18, часті порушення циклу; перший оргазм після 30; волосся на лобку рідке й пряме, в центрі трохи густіше; клімакс рано, у 40-45.

Цікаво на тему: 6 правил, як правильно мастурбувати жінці

Ще один допоміжний спосіб визначення статевої конституції — трохантерний індекс (ТІ). Він показує співвідношення зросту до довжини ноги (перше ділиш на друге). Щоб правильно виміряти другий показник без чужої допомоги, стань біля стіни та відміряй на ній точку на рівні виступу, де нога кріпиться до суглоба тазу. Відстань від підлоги до цієї точки буде довжиною твоєї ноги. Бачиш, і не довелось нікого чекати, щоб втамувати цікавість, яка в тебе статева конституція за трохантерним індексом.

11-трохантерний-індекс

Орієнтовні показники наступні:

  1. Сильний сексуальний темперамент: у жінок вище 2, у чоловіків вище 1.99.
  2. Середній сексуальний темперамент: у жінок 1.97-2.0, у чоловіків 1.92-1.98.
  3. Низький сексуальний темперамент: у жінок 1.88-1.96, у чоловіків 1.85-1.91.

Виходить, що ті, у кого “ноги від вух” будуть менш сексуально активні, ніж їх друзі з короткими ногами. Пов’язано це з тим, що при підвищеній активності тестостерону, серед обов’язків якого є вплив на транспортування кальцію, зони росту в кінцівках закриваються швидше, ніж в тулубі.

Цікаво на тему: Що таке рідкий вібратор і як він працює

Як посилити сексуальний темперамент?

Тип статевої конституції впродовж життя залишається стабільним. Тож бажано шукати партнера зі схожим типом.Вважається, що з віком в чоловіків потреба в інтимі поступово зменшується, а у жінок сексуальна активність зростає. Але повторюсь, що все індивідуально.

12-Як-посилити-сексуальний-темперамент

В ситуаціях, коли потенційний партнер має більш активну статеву конституцію, може виникнути питання, як посилити власний сексуальний темперамент. І тут на допомогу приходять знання про те, що рівень лібідо та вміння керувати інтимними потребами значно відчутніше впливають на кількість та якість сексу.

Та спочатку запитай себе, чи тобі цікаво як посилити темперамент з власного бажання, чи лише для того, щоб догодити партнеру.

Цікаво на тему: Що таке принцип активної згоди та чому він такий важливий?

Ось моменти, на які варто звернути увагу, якщо цікаво, як посилити своє сексуальне бажання:

  1. Попередній досвід. Темперамент може бути менш активним через невдалий досвід, травматичні події, надмірне хвилювання щодо своєї зовнішності.13-Попередній-досвід
  2. Поточний емоційний стан. Стрес вбиває бажання. Якщо немає можливості позбутись, користуйся практиками посилення емоційної стійкості та стабільності.
  3. Фізичний стан. Подбай про фізіологію, гормони мають бути в балансі. Чоловікам, зокрема, важливий рівень тестостерону. Завдяки йому молоді коханці часто більш активні.14-Фізичний-стан
  4. Стосунки в парі. Приховане невдоволення, відсутність довіри, тепла та поваги, побутові сварки — все це негативно позначається на бажанні сексу.
  5. Розвиток фантазії. Секстинг, романтична атмосфера, нові місця – прості та доступні способи боротися з рутинністю та підвищувати сексуальне бажання.

Сексуальний темперамент — це базове налаштування, яке цілком можна коригувати за бажання. Але добровільність дуже важлива у цьому питанні. Не варто прагнути тиском переробити себе чи партнера. Змінюй контекст вашої взаємодії, переглядай стосунки та вирішуй, чи дійсно треба далі залишатись разом!

Читайте також:

9 Лютого / 2024 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті