Як захистити татуювання від ультрафіолетових променів

Нарешті потеплішало і зовсім скоро почнеться довгоочікуваний пляжний сезон. Впевнена, ти вже подумки до нього готуєшся 😉 Потрібно не тільки оновити купальник, а й подбати про те, як захистити шкіру від негативного впливу УФ-променів, особливо якщо ти є власницею татуювання. Адже нічого не може бути гіршим для бодіарту, ніж сонце. Під його активним впливом руйнується пігмент і тату може втратити всю соковитість кольору. Як цього уникнути, розповість EVA Blog.

Татуювання з якими пігментами більше схильні до впливу УФ-променів

Всі ми добре знаємо, що темні відтінки поглинають сонячне світло, тому люди з темними татуюваннями більше хвилюються за збереження кольору. Можливо, ти зараз здивуєшся, але світліші тони тьмяніють швидше за чорні, зелені, сині та фіолетові. Але це не означає, що можна не переживати та ігнорувати фактори, що впливають на насиченість відтінків темного бодіарту.

1-Татуювання-з-якими-пігментами-більше-схильні-до-впливу-УФ-променів

Особливо важливо забезпечити надійний захист новим тату. А як це правильно зробити, читай далі.

Як захистити від сонця нове татуювання

І ось ти на крилах щастя покинула студію тату і не можеш натішитися своїм новим татуюванням. А тут ще й подружки кличуть на пляж… Що ж робити?

2-Як-захистити-від-сонця-нове-татуювання

Як би не хотілося позасмагати, суворо дотримуйся всіх рекомендацій майстра з догляду за татуюванням. Протягом першого місяця тобі доведеться уникати прямого впливу сонячних променів, а також відмовитися від відвідування солярію.

Шукай EVA Blog в Instagram

Саме свіжі татуювання більше схильні до пошкоджень, зміни контурів і втрати яскравості/насиченості. Тому так важливо з усією відповідальністю поставитися до відновлювального періоду. Твоє тату – це відкрита і нічим не захищена рана. Така ділянка тіла найбільш фоточутлива і може швидко згоріти під впливом сонця. На дану ситуацію організм реагує дуже швидко, запускаючи процес регенерації. В результаті чого пошкоджені ділянки епідермісу просто облазять, а разом з ними й пігмент (щоправда, не весь, але відчутну різницю ти помітиш одразу). М’яко кажучи, буде дуже прикро.

3-Як-захистити-від-сонця-нове-татуювання

Період загоєння може зайняти від кількох тижнів і до місяця. Усе залежатиме від місця нанесення татуювання та його розміру. Тому запасися терпінням і дай можливість спокійно шкірі загоїтися, не завдаючи їй додаткового стресу.

Якщо так вже склалося, що ти вирушила на природу, а тату ще зовсім свіже, закрий цю ділянку тіла одягом або використовуй легку хустку. До повного загоєння бодіарту користуватися протисонцевими кремами не можна.

Цікаво на тему: Як правильно доглядати за руками (+добірка засобів)

Як запобігати вигорянню пігменту на вже загоєних татуюваннях

З моменту повного загоєння тату твоїм найкращим другом має стати санскрін. Але крім цього засобу, потрібно дотримуватися деяких правил щодо приймання сонячних ванн, які теж можуть зберегти колір татуювання.

4-Як-запобігати-вигорянню-пігменту

  1. Відвідуй пляж або відкритий басейн з 7 до 10 ранку або ж з 16 до 20 вечора. У цей період активність сонячних променів менш агресивна.
  2. Пам’ятай, чим довше ти перебуваєш на сонці, тим більше твій бодіарт вицвітає.
  3. Намагайся не перебувати під прямими сонячними променями. У тіні можна засмагнути нітрохи не гірше, до того ж ризик згоріти зменшується.

Якщо ти більше любиш відвідувати солярій, не забувай використовувати спеціальні захисні помадки, олівці або креми. Такі засоби є в кожному салоні.

Цікаво на тему: 16 ефективних антицелюлітних продуктів для тіла твоєї мрії

Вибираємо хороший санскрін для захисту татуювання від сонця

Вирушаючи в магазин за сонцезахисними засобами, звертай увагу на такі характеристики:

5-Вибираємо-хороший-санскрін

  1. Ступінь захисту. Краще вибирати санскріни з високим рівнем SPF – не нижче 50. Якщо у тебе світла і чутлива шкіра, яка часто згорає на сонці, віддай перевагу косметичному засобу з SPF 70 або навіть 100.
  2. Тотальний захист від широкого спектра променів. Купуй тільки ті протисонцеві засоби, які захищають від UVA і від UVB променів.
  3. Формат. Сьогодні санскріни доступні у вигляді крему, молочка, спрею, стіку тощо. Скажу одразу, всі вони працюють чудово. Тож обирай формат, який тобі більше до вподоби. Але я все ж хочу тобі порекомендувати додатково придбати продукт у вигляді стіку. Його дуже зручно точково наносити на окремі ділянки шкіри.6-Вибираємо-хороший-санскрін
  4. Водостійкість. Вирушаючи влітку на прогулянку містом, у парк або на пікнік, тобі не потрібен водостійкий санскрін. Інша річ, якщо ти плануєш проводити дозвілля на пляжі. У цьому разі без водостійких формул не обійтися.
  5. Наявність доглядових компонентів у складі. Сонце сушить шкіру, тому додаткове зволоження не завадить. Продукти з пантенолом, гіалуроновою кислотою, екстрактом алое вера і різними антиоксидантами подбають про твій епідерміс.

Цікаво на тему: Сонцезахисні засоби: види, особливості та як вибрати

Як наносити протисонцевий крем на татуювання

Ти й без мене все прекрасно знаєш, але давай ще раз пройдемося основними правилами використання цих продуктів:

7-Як-наносити-протисонцевий-крем-на-татуювання

  1. Санскрін потрібно наносити безпосередньо перед виходом на вулицю, щоб з перших хвилин перебування на відкритому повітрі забезпечити захист від сонечка.
  2. Не забувай повторно наносити протисонцеві засоби. Якщо ти використовуєш продукт із фізичними фільтрами, оновлюй шар крему кожні 2-3 години. У випадку з хімічними фільтрами – можна не наносити повторно.
  3. Нанось засіб щедро і щільним шаром, щоб закрити всі ділянки тіла.

Цікаво на тему: Як правильно вибрати і наносити автозасмагу

ТОП-5 протисонцевих засобів, які точно захистять тату від вицвітання

Якщо ти шукаєш якісний і надійний санскрін, тоді лови невеличку добірку класних засобів, які варті твоєї уваги.

Сонцезахисний крем для тіла Missha All Around Safe Block Cotton SPF 50+ PA++++

Засіб приємно дивує своїм легким покриттям з матувальним ефектом. Цей санскрін стійкий до впливу води та поту, гіпоалергенний, некомедогенний і підійде навіть чутливій шкірі.

05 Missha (354)

У складі крему Missha All Around Safe Block Cotton присутні доглядальні компоненти: цераміди, екстракт листя чайного дерева, алантоїн і пантенол. Вони підвищують захисні функції шкірного бар’єра, зволожують і заспокоюють епідерміс.

Спрей Біокон Ультразахист

Особливість цього сонцезахисного спрею – його надзвичайно високий ступінь захисту (SPF 70). Засіб містить комплекс із 8 фільтрів, які захищають від ультрафіолетових променів різної довжини (UVB і UVA), а також від впливу синього світла (HEV). Цей продукт підійде всім, у кого світла шкіра. Спрей Біокон водостійкий і має у своєму складі зволожувальні компоненти.

04 Біокон (606)

Сонцезахисний стік для тіла SVR Sun Secure Stick Mineral

Про санскрін у вигляді стіку я говорила вище. Користуватися ним дуже зручно. Сонцезахисний стік для тіла SVR на 96% складається з натуральних компонентів, надійно захищає від ультрафіолету завдяки ступеню захисту SPF 50, зберігає стійкість до впливу вологи й поту, добре зволожує й відновлює шкіру завдяки ніацинаміду й олії манго в складі.

03 SVR (826)

Сонцезахисне молочко для тіла GARNIER Ambre Solaire Protection Lotion

Це молочко для тіла від GARNIER у своєму складі містить запатентовану систему фотостабільних фільтрів Mexoryl SX, що забезпечують надійний захист від UVA- і UVB-променів. Крім цього засіб містить олію каріте, яка живить і підтримує оптимальний рівень зволоження шкіри протягом 24 годин.

02 GARNIER (1065)

Санскрін має нежирну водостійку консистенцію і добре вбирається.

Сонцезахисний ультрастійкий лосьйон для обличчя і тіла La Roche-Posay Anthelios Hydrating Lotion

Завдяки SPF 50+ лосьйон La Roche-Posay Anthelios Hydrating Lotion надійно захищатиме твою шкіру від усіх видів УФ-променів. До його переваг можна віднести високу стійкість до води та поту, а також швидке вбирання без білих слідів. Антиоксиданти, що входять до складу, захищають шкіру від окислювального стресу. Лосьйон підійде для сухої та чутливої шкіри.

01 La Roche-Posay (1083)

Як тобі добірочка? Знайшла для себе відповідний засіб для захисту татуювання від ультрафіолетових променів? Поділися з нами в коментарях і не забудь поставити вподобайку статті.

Читай також:

10 Квітня / 2024 Жіноче здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
11 порад, як перестати багато їсти
19 Липня / 2023 Жіноче здоров'я
0-10-звичок,-які-дозволять-полюбити-своє-тіло
17 Квітня / 2024 Жіноче здоров'я