Як правильно вибрати та наносити автозасмагу

Про шкоду ультрафіолету сьогодні віщають з кожної праски. Він висушує нашу шкіру, спричиняє фотостаріння і пігментацію і взагалі виходити з дому без щедрого шару санскріну не комільфо. А що робити, якщо так хочеться мати гарну рівномірну засмагу, але при цьому не наражати себе на «сонячну небезпеку»? Відповіддю на цей запит і стали засоби для автозасмаги.

Час читання: 3 хвилини та тропічний коктейль 🍹

статья доступна на русском языке

Як правильно вибрати та наносити автозасмагу - 1

Ці продукти — справжній хіт у літню пору (хоча сезонність — це справа настрою, можна бути «шоколадкою» 🍫 цілий рік), які дарують шляхетний бронзовий відтінок твоїй шкірі і при цьому є абсолютно безпечними. Не засіб, а мрія. Тож сьогодні поговоримо про те, якими бувають продукти для автозасмаги, як їх обрати та як правильно наносити, щоб виглядати на мільйон!

Цікаво на тему: Сонцезахисні засоби: види, особливості та як вибрати

Що таке автозасмага?

Що таке автозасмага?

Отже, розберімось для початку, що це за продукт. Автозасмага — це косметичний засіб, представлений у найрізноманітніших форматах (від найлегших спреїв до щільних кремів), що тонує верхні шари шкіри так, як ніби ти кілька тижнів повалялася на пляжі де-небудь на Карибах. Працює при цьому продукт досить швидко. Усього кілька годин (а іноді й хвилин) після нанесення — і у тебе ідеальне засмагле обличчя і тіло, яке приведе в захват тебе і викличе заздрість у всіх навколо. Хі-хі, нехай думають, що ти щойно повернулася з відпустки 🏖.

EVA в инстаграм

Середній час «життя» такої засмаги — від одного до кількох днів. Тому, щоб зберігати карамельний відтінок шкіри, оновлювати його потрібно періодично. Наскільки часто — залежить від обраного продукту і рекомендацій виробника. Ще один плюс автозасмаги полягає в доглядальних властивостях. У їхніх формулах часто містяться зволожувальні та живильні компоненти, які не просто надають твоїй шкірі гарного відтінку, а й роблять її більш гладкою і пружною.

Цікаво на тему: Сяй і спокушай: беремо на озброєння шимер і автозасмагу

Формати засобів для автозасмаги — обираємо оптимальний

Продуктів, які нададуть шкірі благородного карамельного або бронзового відтінку, існує багато. І це дуже здорово, адже підібрати найкращий формат автозасмаги сьогодні простіше простого. Розберімось, що зараз пропонує beauty-ринок для твоєї ідеальної та безпечної засмаги.

Формати засобів для автозасмаги — обираємо оптимальний

  1. Спрей. Найлегший продукт серед автозасмаг, яким ідеально обробляти великі ділянки тіла. Його фішкою є простота нанесення — достатньо розпорошити засіб на шкіру і дочекатися висихання. Спреї зазвичай лягають рівномірно, без розводів. Але для обличчя це не найкращий формат, оскільки є ризик потрапляння засобу на слизові оболонки, зокрема в очі.
  2. Сироватки або краплі. Такі продукти використовуються в основному для обличчя, шиї та зони декольте. Вони представлені в пляшечках з піпетками і по суті є фарбувальними сироватками. Засоби легко наносяться на шкіру, швидко вбираються і з їхньою допомогою зручно регулювати інтенсивність відтінку за рахунок кількості засобу.
  3. Концентрат. Подібних засобів на ринку небагато, але про них не можна не сказати. Автозасмага-концентрат використовується здебільшого для тіла і схожий на сироватку, але при цьому він не є самостійним засобом. Його потрібно додавати в засіб-основу: лосьйон або крем для тіла. Що більше ти додаси концентрату у свій «сонячний» коктейль, то інтенсивніший відтінок отримаєш на шкірі.
  4. Гель. Це чудовий варіант для першого знайомства з автозасмагою для тіла та обличчя, оскільки завдяки невагомій ковзній текстурі, він легко наноситься і швидко вбирається.
  5. Молочко, бальзам або флюїд. Автозасмага в такому форматі чудово підходить для обличчя, шиї та зони декольте. Ніжна консистенція добре розподіляється і дозволяє ретельно опрацювати навіть найдрібніші ділянки шкіри. Працювати з цим продуктом краще за допомогою ватних дисків (на обличчі) або спеціальної рукавички (по тілу).
  6. Мус. Повітряна текстура таких засобів ідеально підходить для обличчя і тіла. Наноситься мус-автозасмага здебільшого за допомогою рукавички, легко вбирається, відмінно тушується на шкірі та дає можливість отримати гарний рівний відтінок без плям.
  7. Крем. Це найбільш щільні та, як наслідок, складні в роботі продукти для штучної засмаги. Креми хоч і мають найбільшу концентрацію доглядових компонентів, але схильні залишати смуги та розводи на шкірі. Щоб отримати з їхньою допомогою рівномірний відтінок, потрібна деяка вправність і чітке дотримання інструкцій на пакуванні.
  8. Серветки. Якщо потрібно швидко і без клопоту підкоригувати деякі моменти або локально посилити відтінок, це найбільш зручний і легкий у використанні продукт. Для обробки великих ділянок тіла серветки не дуже зручні, але як відтінковий «коректор» — варіант прекрасний.

Цікаво на тему: Літні засоби, які неодмінно мають бути у вашій косметичці

Ні плямам і розводам: як користуватися автозасмагою правильно

Одне з головних питань, яке постає перед першим застосуванням автозасмаги — як не стати плямистим «леопардом» і домогтися ідеально рівного тонування шкіри. Ділимося основними рекомендаціями. І починати ми радимо з обличчя та шиї.

Ні плямам і розводам: як користуватися автозасмагою правильно

  1. Вибираємо оптимальний засіб. Для обличчя найкраще використовувати продукти з легкою текстурою — мус, молочко, флюїд, бальзам або сироватку. Так його легше буде наносити і розподіляти по шкірі.
  2. Підготовка шкіри. Перед використанням автозасмаги дуже важливо позбутися лущення й ороговілих клітин. Зволожувати при цьому шкіру кремами або іншими продуктами не варто, оскільки доглядова косметика створить на поверхні плівку і пігментний засіб ляже нерівно. І до того ж у самій автозасмазі вже містяться зволожувальні компоненти.
  3. Нанесення. Дотримуючись інструкції на пакуванні, нанеси на сухе обличчя засіб для автозасмаги. Щоб не фарбувати руки та рівномірно розподілити продукт, найкраще обробляти шкіру за допомогою ватних дисків. Приділи особливу увагу дрібним і «незручним» місцям — крилам носа, зоні навколо очей, лінії росту волосся і брів, шкірі біля вух і на задній стороні шиї. Втирай засіб до повного вбирання.

Рекомендовані продукти:

Тепер беремося за тіла. Загальні рекомендації тут аналогічні, але є свої нюанси в нанесенні на шкіру.

Вибираємо продукт для автозасмаги

  1. Вибираємо продукт для автозасмаги. Для роботи з великими ділянками шкіри відмінно підходять спреї, муси, креми та лосьйони. Якщо не хочеш морочитися з нанесенням, можна почати своє знайомство зі спрею. Лосьйон або мус, зі свого боку, теж прекрасний вибір, тому що легко розподіляється по шкірі за допомогою рукавички і відмінно тушується, даруючи рівномірний красивий відтінок. З кремом, як уже говорилося вище, через його більш щільну текстуру працювати важче — цей варіант хороший для більш досвідчених прихильниць бронзової шкіри.
  2. Підготовка до нанесення. Перед нанесенням автозасмаги рекомендується позбутися всіх небажаних волосків на тілі, добре очистити шкіру і злегка проскрабувати її, щоб зняти зайвий ороговілий шар. Особливу увагу важливо приділити найсухішим ділянкам — ліктям, колінам, зовнішній стороні п’ят. Якщо в цих місцях шкіра екстремально суха, злегка зволожни її перед використанням «засмаги в тюбику». Але на все тіло бальзам мазати не варто, щоб не створювати зайвий бар’єр для пігменту.
  3. Нанесення автозасмаги. Працюючи з тілом, рухатися потрібно від низу до верху, ретельно втираючи засіб круговими рухами та розтушовуючи його на кожному сантиметрі шкіри. Найкраще наносити продукт потроху, щоб легше було його розподіляти. Найсухіші ділянки шкіри (лікті та коліна) варто опрацьовувати не особливо інтенсивно, достатньо буде залишків засобу на рукавичці.

Рекомендовані продукти:

  • Bielenda Magic Bronze 2 в 1 з вітаміном Е та олією какао створений спеціально для «білосніжок».
  • Усього кілька крапель Clarins Self Tan Radiance-Plus Golden Glow Body Booster, доданих до свого лосьйону для тіла, дадуть змогу отримати безпечну засмагу без розводів і плям.
  • Спрей St. Moriz Tanning Mist у відтінку Medium ідеально підкреслить відтінок злегка смаглявої шкіри та посилить його.
  • Рукавичка-аплікатор St.Moriz Self Tan Applicator Mitt з м’якого вельвету дасть змогу надати шкірі рівного відтінку без смуг і пропусків.

Обов’язково перед використанням автозасмаги ознайомся з інструкцією. Виробник дасть тобі всі рекомендації для того, щоб твій бронзовий відтінок шкіри довше зберігався. Наприклад, деякі продукти краще наносити на ніч, щоб найближчі 6-8 годин уникнути потовиділення і контакту з водою для кращої «усадки» пігменту.

Цікаво на тему: Як зберегти здоров’я і пружність шкіри влітку

А ти вже знайома з автозасмагою? Розкажи, які продукти у тебе в улюбленцях. Як завжди, чекаємо тебе в коментарях і не забудь поставити лайк статті, якщо вона була для тебе корисною.

Читай також:

3 Липня / 2023 Догляд за тілом

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія

    Дуже цікава стаття, дякую

    • Клавдія

      Lirene gel. Брала для світової шкіри. Ефект видно одразу. Дуже приємна текстура, легенько лягає. Не лишає плям!. Шкіра м’яка. Довго тримається. І приємна ціна.

VISUAL by EVA